paulinken Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Zróbmy zrzutę na hotelik lepiej, a jak się znajdzie BDT to tym lepiej. Quote
Bonsai Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 A czy ktoś z Was mógłby podjąć się prowadzenia finansów Faziego? Quote
danka1234 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 jest szansa na wiecej zdjeć?przydały by się do ogłoszeń,jelsi jest mozliwosc przy człowieku. Quote
Bonsai Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Ok, skarbnikiem Faziego zgodziła się zostać betty-labrador. Jak ktoś chce numer konta, to prosze napisać - podam na Priv. :) Quote
Bonsai Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 danka1234 napisał(a):jest szansa na wiecej zdjeć?przydały by się do ogłoszeń,jelsi jest mozliwosc przy człowieku. Hmmm ja najwcześniej w lutym będę w Kaliszu... Zapytam czy ktoś może mu cyknąć fotkę z człowiekiem, ale może być ciężko, nie mogę nic obiecać niestety. Quote
danka1234 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Bonsai napisał(a):Hmmm ja najwcześniej w lutym będę w Kaliszu... Zapytam czy ktoś może mu cyknąć fotkę z człowiekiem, ale może być ciężko, nie mogę nic obiecać niestety. Myślałam ze jestes tam na miejscu,masz z nim w schronisku bezposredni kontakt. Quote
Bonsai Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 danka1234 napisał(a):Myślałam ze jestes tam na miejscu,masz z nim w schronisku bezposredni kontakt. Byłam przez dwa tygodnie. Teraz mam kontakt z wolontariuszami, więc informacje są na bieżąco. Może uda się komuś pstryknąć nowe zdjęcie, ale zawsze w schronisku wiele jest do roboty i czasem nie starcza czasu. Quote
Bonsai Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 paulinken napisał(a):A jest już jakieś miejsce w hoteliku? Ostatnio szukałam miejsca dla staruszki Maksi i były miejsca w domowych hotelikach, ale wszystko oscylowało w okolicach 400 zł... Quote
betty_labrador Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 czesc. To ja udostepniam konto dla Faziego :) czekam na wpłaty od pomocnych ludzi :) Quote
Bonsai Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Dziękuję jeszcze raz Betty. Póki co trzy razy podałam numer konta, wpłaty pewnie pojawią się w poniedziałek, bo teraz banki nie działają. :) Quote
Sarunia-Niunia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 A ja liczyłam, że właśnie może w weekend znajdzie się jakaś Dobra Dusza i Fazi pojedzie do swojego domku.... Quote
Bonsai Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Rozmawiałam z panią doktor o Fazim i tak: - zdeformowane uszko po krwiaku prawdopodobnie już takie zostanie - po stanie uzębienia (pościerane ząbki, kamienia na szczęście nie ma) wniosek, że pies ma ok. 8 lat. Ze względu na wiek zbadana została prostata i wszystko jest ok. - badania biochemiczne i morfologiczne wykazały, że nerki, wątroba są w porządku. Jedynie niepokojący jest podwyższony poziom leukocytów, ale może to wynikać ze stanu jego skóry ma łojotok i lekki stan zapalny - w celu podleczenia skóry pani doktor może go zabierać co drugi dzień na kąpiele w leczniczym preparacie, co w połączeniu z antybiotykoterapią może dać szybkie efekty, z tym że schronisko kąpieli by tego już nie finansowało, a łączny koszt zabiegów zamknie się w ok. 150 - 200 zł. Myślę, że póki nie znajdziemy DT, warto małemu ulżyć tymi kąpielami. Obok tego będziemy szukać Dt, zbierać deklaracje, ale to może potrwać. Ja zrobię dla małego bazarek. Dziś Betty napisze pewnie ile Fazi ma na koncie, wiem na pewno, że jedna osoba wpłaciła 50 zł. Quote
danka1234 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 (edited) Na Jamniczej Skarpecie pozostało 125zł które zostanie przeznaczone na wsparcie Faziego,jpuki nie ma dt czy domu a jest mozliwosc by go tam na miejscu podleczyć to trzeba to wykorzystać,zwiekszy to byc moze jego szanse na adopcje.Poprosze zatem o konto do przelewu. Przypytaj jesli masz mozliwość jak Fazi zachowywał sie u P.doktor,będziemy mieć wiecej informacji o jego charakterze które przydadza się do ogłoszeń. Czy Fazi ma już zrobione jakieś ogłoszenia? pomoge pomoc z ogłoszeniami ale bardzo przydały by sie jeszcze jakies dodatkowe zdjecia. Ja też deklaruję 10zł stałej na hotelik lub płatny dt. Edited January 9, 2012 by danka1234 Quote
Sarunia-Niunia Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Tak, zdecydowanie trzeba Faziemu pomóc, jeżeli jest taka okazja! I naprawdę fajnie, że Fazi jest otoczony TAKĄ opieką i troską! Jak braknie do leczenia i kąpieli leczniczych i ja dorzucę małego "grosza":) Quote
Bonsai Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Dziś rozmawiałam z behawiorystką, obiecała zerknąć na Faziego jeszcze dokładniej. On jak trafił do schroniska był struchlały i do rany przyłóż, miział się do wszystkich ludzi, teraz podobno się zdystansował trochę i woli obszczekać i przegonić obcych, ale jak się zorientuje, że obcy jest ok, to się przymila. Do psów też nie był zadziorny, ale dostał już kilka razy w kość i teraz zaczyna się bronić nim atak nadejdzie. Trudno powiedzieć jaki jest naprawdę - czy teraz poczuł się pewniej i to jego charakter? Czy może przeciwnie - boi się i znalazł strategie na przetrwanie? Trudno powiedzieć. Na pewno schronisko nie wychodzi mu na dobre, tu się za dużo dzieje i on jest znerwicowany. Potrzebuje wyciszenia. Ale na wszelki wypadek szukałabym mu domu/tymczasu z suczką lub z psami jego wzrostu (nie większe). Quote
Bonsai Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 danka1234 napisał(a):Na Jamniczej Skarpecie pozostało 125zł które zostanie przeznaczone na wsparcie Faziego,jpuki nie ma dt czy domu a jest mozliwosc by go tam na miejscu podleczyć to trzeba to wykorzystać,zwiekszy to byc moze jego szanse na adopcje.Poprosze zatem o konto do przelewu. Ja też deklaruję 10zł stałej na hotelik lub płatny dt. Bardzo dziękuję danka1234! 125 zł to spora część, jaką trzeba zapłacić za jego leczenie, cieszę się, że małemu pomożemy. Wetka jest naprawdę miła, troskliwa i fachowa, do każdego pieska podchodzi indywidualnie, Fazi jest w dobrych rękach. Sarunia-Niunia napisał(a):Tak, zdecydowanie trzeba Faziemu pomóc, jeżeli jest taka okazja! I naprawdę fajnie, że Fazi jest otoczony TAKĄ opieką i troską! Jak braknie do leczenia i kąpieli leczniczych i ja dorzucę małego "grosza":) Bardzo, bardzo dziękuję! Dziś jeszcze betty napisze ile jest już na koncie Faziego, a wtedy będziemy wiedzieć czy coś brakuje. Quote
Bonsai Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Ogłoszeń ma niewiele, jest na kaliskich portalach, SOS, fb i tu. Napiszę jakiś tekst do ogłoszeń i ruszamy. Quote
danka1234 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Zatem napisz tekst i ruszymy z ogłoszeniami,bardzo przydało by sie jeszcze kilka zdjec do ogłoszen. Quote
engelina_88 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 To ten mały łobuziak mnie obszczekał jak włamywacza!!! O tak, znamy się. Będzie całkiem niezłym alarmem, chyba, że tylko mnie nie polubił ;) Nie wiedziałam tylko, że ma takie kłopoty. Postaram się zrobić mu kilka zdjęć, jak tylko znajdę gdzieś mój aparat... Quote
Recommended Posts