Bonsai Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 (edited) Fazi to około 8 letni jamniczek, którego życie nie oszczędzało. Został znaleziony w lesie, przez pewien czas był dokarmiany przez stróża w pobliskiej firmie i na jej terenie mieszkał. Niestety pozostali pracownicy bili pieska, więc jego opiekun zdecydował, że będzie lepiej dla Faziego, jak go odda. Ze łzami w oczach zostawiał go w schronisku. Niestety piesek w schronisku nie potrafił się odnaleźć. Był gryziony, nieakceptowany przez inne psy, schudł. Obecnie przebywa w pomieszczeniu pracowniczym obok kuchni, więc dochodzi do zdrowia i nabiera masy ciała, jednak nadal jest bardzo smutny i samotny. Tak źle znosi pobyt w schronisku, że zaczął sam siebie okaleczać: wygryzać sierść na ogonie - niekiedy do krwi. Również jego ucho, jak widać na zdjęciu, nie jest w najlepszym stanie. Jest to podobno pozostałość po krwiaku i prawdopodobnie już tak zostanie. Pieska czeka jeszcze morfologia i biochemia, by potwierdzić tę diagnozę. Czego potrzebuje Fazi? Przede wszystkim domu - rozpaczliwie poszukuje domu tymczasowego lub stałego. Ponadto bardzo przyda się wsparcie finansowe na jego dokładną diagnostykę. Z charakteru jest jak typowy jamnik: ogromny pieszczoch, ale i indywidualista. Obecnie jest trochę wycofany, zamknięty w sobie, jednak mimo wszystko ciągnie na pieszczoty i do ciepłej kanapy. :) Sam nie zaczepia innych psów, jednak psy często na niego źle reagują. Przebywa w Kaliszu. Kontakt: Marta, tel. 666 547 543 lub 666 547 287. Jego profil na jamnikach: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/560 Wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/184367241660924/ ---- Kwestie zdrowotne: - zdeformowane uszko prawdopodobnie powstało po krwiaku i prawdopodobnie już takie zostanie - po stanie uzębienia (pościerane ząbki, kamienia na szczęście nie ma) wniosek, że pies ma ok. 8 lat. Ze względu na wiek zbadana została prostata i wszystko jest ok. - badania biochemiczne i morfologiczne wykazały, że nerki, wątroba są w porządku. Jedynie niepokojący jest podwyższony poziom leukocytów, ale może to wynikać ze stanu jego skóry ma łojotok i lekki stan zapalny - w celu podleczenia skóry pani doktor może go zabierać co drugi dzień na kąpiele w leczniczym preparacie, co w połączeniu z antybiotykoterapią może dać szybkie efekty, z tym że schronisko kąpieli by tego już nie finansowało, a łączny koszt zabiegów zamknie się w ok. 150 - 200 zł. Myślę, że póki nie znajdziemy DT, warto małemu ulżyć tymi kąpielami. Obok tego będziemy szukać Dt/Ds, zbierać deklaracje, ale to może potrwać. Edited January 9, 2012 by Bonsai Quote
Bonsai Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 (edited) Zdjęcia: Stałe deklaracje na hotelik: paulinken 10 zł danka1234 10 zł Wpłaty: 9.01 siostrzyczki 50 zł 9.01 Jamnicza Skarpeta 125 zł ---- razem: 175 zł Wydatki: potrzebujemy 200 zł na kąpiele lecznicze w celu polepszenia stanu skóry! Faktury będą wklejane na wątku. Edited January 13, 2012 by Bonsai Quote
danka1234 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 straszna bidunia, jak bedzie wiecej zdjec pomoge z ogłoszeniami Quote
Isadora7 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Włąsnie przyleciałam zobaczyć czy jest na dogo. Zaraz go wstawie na SOS i zrobie newsa. Rozesłalam wici moze ktos na DT weźmie Quote
Bonsai Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='Isadora7']Włąsnie przyleciałam zobaczyć czy jest na dogo. Zaraz go wstawie na SOS i zrobie newsa. Rozesłalam wici moze ktos na DT weźmie Ma profil na SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/560 Quote
danka1234 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 on nie wyglada na 8 lat no ale zdjecie może nie oddawać rzeczywistości Quote
Bonsai Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Mi też nie wygląda na 8 lat, widząc go na żywo dałabym mu max. 5 lat, ale w paszczę mu nie zaglądałam. Quote
Isadora7 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Bonsai']Ma profil na SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/560 Tak wiem widziałąm, myslałąm o newsie [quote name='danka1234']on nie wyglada na 8 lat no ale zdjecie może nie oddawać rzeczywistości [quote name='Bonsai']Mi też nie wygląda na 8 lat, widząc go na żywo dałabym mu max. 5 lat, ale w paszczę mu nie zaglądałam. No włąsnie ja tez bym 5 góra 6 dała Quote
Bonsai Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Można zmienić na 5 lat, 8 może ludzi zniechęcić. Quote
Bonsai Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Czy dorzucicie zdjęcia na SOS? Ja nie mogę w edycji sama dodać. Quote
Isadora7 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Bonsai']Czy dorzucicie zdjęcia na SOS? Ja nie mogę w edycji sama dodać. Tak oczywiście dorzucę Quote
Sarunia-Niunia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Biedny Maluch... Zdecydowanie nie wygląda na 8 lat! Trzeba Go szybciutko do domku!!! Quote
danka1234 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 widze na fb ze Fazi ma juz ogloszenia jesli mozecie to piszcie tutaj gdize jest juz ogłaszany by wiedizec gdzie jeszcze dodać Quote
paulinken Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Jeny, jaki on biedny :( Zaraz też porozsyłam. Quote
yunona Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Widziałam go już na fb i udostępniłam gdzie się dało. Straszna bida, zaniedbana. Żeby chociaż DT jakieś na już ! Kaliszanki rozejrzyjcie się na swoim terenie. Quote
Isadora7 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Faziego dałam na newsa: http://jamniki.eadopcje.org/start średnia dzienna ilość wejść oscyluje miedzy 1300 a 1800 (i więcej bywa) więc mozę ktos akurat... Quote
Sarunia-Niunia Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Oj przydałoby się Biedusiowi.... Straszna bida z Niego.... Quote
Bonsai Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 yunona napisał(a):Widziałam go już na fb i udostępniłam gdzie się dało. Straszna bida, zaniedbana. Żeby chociaż DT jakieś na już ! Kaliszanki rozejrzyjcie się na swoim terenie. Wszystkie okoliczne BDT pozapychane na maksa. :( Może na jamnikach go ktoś wypatrzy, oglądalność macie tam sporą! Quote
Celina12 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 ...BIDULEK MALUSI :shake: :-(...oby jak najszybciej znalazł ciepły domek.. Quote
Recommended Posts