muzzy Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Myślę, że idealnie sprawdzi się kawior, tudzież przepiórki w sosie borowikowym :D Fajnie, że wszystko ok. W temacie jedzenia, to się nie znam za dobrze, ale słyszałem, że wystarczy psinę trochę przegłodzić, to zacznie jeść to, co mu się da. Na Dropku nie musiałem tego testować, bo od początku wcina suchą, aż mi się uszy trzęsą. Przetestowaliśmy kilka suchych karm i stanęło na Josera Master. Kupy odpowiednie, bąki sporadycznie :D Poza tym, bardzo istotne - według szkoleniowców, z którymi rozmawiałem - jest to, żeby jedzenie nie stało cały czas w misce. Jeśli pies nie chce zjeść, to poczekać parę chwil, po czym schować i dać w porze następnego posiłku. Parę razy na początku to zastosowałem i teraz nie ma opcji, żeby Drop nie był zainteresowany żarełkiem tuż po wsypaniu do miski. Quote
fajna_kobitka Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 hehehehhehe wiem że przeginam, ale serio Lolek po schronie to były sama skóra i kości i byłam pewna że będzie wcinał naprawdę wszystko a tu taki arystokrata mi się trafił, chyba rzeczywiście te głodóweczki wezmą górę bo to jego wwybrzydzanie naprawdę potrafi być irytujące... Quote
wiosenka Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Odradzam dawanie tego co ewidentnie mu nie służy, tzn tych puszek. Głodówka mu nie zaszkodzi. Ważne stałe pory karmienia. Quote
prunia Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 witam:) przeczytałam cały wątek , uwielbiam takie historie gdzie piesek znajduje swój ukochany domek:) pięknie Anetko wyglądacie z Lolusiem:) moja Sonia jest przygarnięta z ulicy i na początku jadła wszystko, żeby jej wynagrodzić trudy tułaczki podtykaliśmy co lepsze kąski , teraz to pańcio wsuwa ziemniaczki z surówką a Soncia kotlecik :D bo pańciowi żal Sonusi :D Quote
jostel5 Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 http://imageshack.us/a/img32/6785/53233863.jpg Śliczny Loluś ze śliczną Pańcią....Ale cóż....? Psy upodabniają się do swoich właścicieli!:) Kamień spadł mi z serca! Witaj,Pruniu ,na wątku Lolka-szczęściarza i zaglądaj do psika koniecznie!:) Quote
fajna_kobitka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 hej prunia !! serdecznie witam Cię na profilu mojego Lolutka!!! Kochani dziękuję za wszystkie rady... będę wdrażała je w życie a póki co podejrzewam Lolka o śledzenie forum na moim laptopie kiedy jestem w pracy , chyba się przestraszył ze na niego narzekam bo od wczoraj apetyt miał gigantyczny!!! Quote
fajna_kobitka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 13 stegooo wszystko zdarzyć się może.... w sobotę minęy równo 3 miesiące od kiedy Lolek jest z nami!!!!!! Quote
fajna_kobitka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 (edited) Witajcie kochani po dłuższej nieobecności, u nas wszystko ok.Lolutek roście w tkankę tłuszczową na zimę...... Edited October 22, 2012 by fajna_kobitka Quote
fajna_kobitka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 zastanawiamy się nad kupnem jakiegoś kubraczka dla małego Quote
wiosenka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Royal style chyba tam można zamówić na wymiar. Quote
fajna_kobitka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='wiosenka']Royal style chyba tam można zamówić na wymiar. dziękuję Ci wiosenko za aktywność na Lolkowym forum! Byłam na tej stronie royal style ale tam mają tylko kombinezony i to nie są nawet na polarze a od deszczu takie, ja myślę o takiej derce nieprzemakalnej na polarze co by brzusio ochraniała i grzbiet w mrozy...ale ceny jak na człowieka bym kurtki szukała...coś takiego mnie interesuje: lub bardziej ta druga mi się podoba Quote
fajna_kobitka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 ja tu w pracy naginam a Lolek pewnie w domu tak oto leniuchuje.... Quote
jostel5 Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Bo Lolek wie,jak warto (czasem) żyć!:) Rozczula mnie Twój podpis,Anetko....:) Quote
fajna_kobitka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='jostel5']Bo Lolek wie,jak warto (czasem) żyć!:) Rozczula mnie Twój podpis,Anetko....:) no ten czas leci jak oszalały, ale i tak wydaje nam się,że Lolek jest z nami już od baaaaaaardzo dawna,dołączam również dowody zdjęciowe, świadczące o tym, kogo Lolutek wybrał na najukochańszą osobę w rodzinie : rozczulający widok....... dodatkowo rodzinne zdjęcie, scena pt. wspólne oglądanie telewizji na kanapie: te chochliki w oczach!!!1->kocham!!!! Quote
fajna_kobitka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 przepraszam za jakość zdjęć ale są robione spontanicznie telefonem zazwyczaj przy słabym oświetleniu, ale tylko takie zdjęcia oddają chcarakter chwili, bo jak biorę w ręke aparat to już scena jest nieaktualna zazwyczaj Quote
fajna_kobitka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Lolek Celebrtyta!!!!!!!!!!1 Z okazji Dnia Kundelka Lolutkowe zdjęcie pojawiło się w gazecie !!!!!!! Huraaaaaaaaaa http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121025/FOTOSTORY/121029724§ioncat=photostory8 Quote
muzzy Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='fajna_kobitka']Lolek Celebrtyta!!!!!!!!!!1 Z okazji Dnia Kundelka Lolutkowe zdjęcie pojawiło się w gazecie !!!!!!! Huraaaaaaaaaa http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121025/FOTOSTORY/121029724§ioncat=photostory8 Aaaale fajny! :) A ja zapomniałem wysłać Dropuchę :( Quote
fajna_kobitka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 no i z okazji dzisiejszego święta wszystkim kochanym Kundelkom- stoooooooooooo laaaaaaaattttt!!!!! Obawiałam się ze Lolek zostanie zdyskwalifikowany bo on przecież nie kundelek a Sznaucer Lubelski ;-) Quote
fajna_kobitka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='muzzy']Aaaale fajny! :) A ja zapomniałem wysłać Dropuchę :( A Ty łobuzie Ty!! Dropucha ma już tyle fotek ,że chciał dać szansę innym się pokazać! Quote
wiosenka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Ech, a "mój" kundelek marznie pod płotem :(... Quote
fajna_kobitka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 wiosenka napisał(a):Ech, a "mój" kundelek marznie pod płotem :(... tak mnie serducho boli jak patrzę na takie psiowe nieszczęście....jakie to życie jest niesprawiedliwe... Quote
wiosenka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 A może poszukasz kubraczka na bazarkach na dogo? A serce każdego boli, ale jak można coś zrobić to lepsze niż udawanie, że nie ma problemu... Gdyby była mniejsza znieczulica, gdyby każdy zamiast wyrzucić oddał komuś albo zrezygnował np z czipsów i kupił puszkę dla zwierzaków od razu świat byłby lepszy... Quote
Recommended Posts