jostel5 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 (edited) Mam na imię Lolek.Od niedawna,czyli od czasu,gdy mieszkam w schronisku... Mój dom gdzieś mi zaginął,ale miałem go kiedyś na pewno,bo znakomicie pamiętam,jak to dobrze jest być blisko człowieka! Tęsknię za tą bliskością strasznie,bardzo brakuje mi dotyku ludzkiej ręki,ciepłego posłania,spacerów,dachu nad głową.... Dlaczego nikt mnie nie chce? Dlaczego nagle stałem się niewidzialny??? Jestem przecież niebrzydkim pieskiem,takim w typie sznaucera średniego (lub trochę mniej niż średniego),mam czarną,kudłatą sierść ze srebrnymi znaczeniami,ważę około 10-12 kilogramów,jestem zgrabniutki i drobny...Fakt-moje futro nie wygląda w tej chwili ładnie i hmmmm....trochę śmierdzę,ale gdyby ktoś mnie wykąpał i wyczesał,stałbym się ozdobą salonów!:) Nie jestem też stary...Mam mniej /więcej 6 lat,chociaż-gdy trafiłem do schroniska-byłem tak zabiedzony,że...nazwano mnie Starikiem...:shake::roll: Wszyscy myśleli,że jestem psią prehistorią na czterech łapach-skrajnie wychudzoną i wynędzniałą ,i że zaraz przeniosę się za TM....:roll: Po pewnym czasie -kiedy pojadłem jak należy,ogrzałem się i odpocząłem-okazało się,że żaden ze mnie Starik....!:) Głupi tez nie jestem!:) Umiem chodzić na smyczy,pięknie jeżdżę samochodem,potrafię się ślicznie przytulać i gramolić się na ludzkie kolana,nie awanturuję się i nie szczekam bez potrzeby,nikogo nie zaczepiam....Naprawdę jestem fajny!:) Weź mnie do domu,dobrze? Schronisko to nie jest dobre miejsce dla takich delikatnych psiaków jak ja...Jeśli mnie pokochasz,odwdzięczę Ci się bezgraniczną miłością i przywiązaniem....Proszę-daj mi szansę! Twój Lolek Kontakt do wolontariuszki tel.505 572 846, e-mail :jot_a@ wp.pl Loluś prosi: "Weź sobie mój śliczny bannerek,zrobiła go Fochu!Pokaż mnie na innych wątkach!" Edited July 13, 2012 by jostel5 Quote
jostel5 Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Lolek trafił do schroniska w Białej Podlaskiej w mroźny dzień lutego 2011 roku. Psiak był wychudzony,zadredzony,trzęsący się,prawdziwa ROZPACZ!Po kilku miesiącach,kiedy został trochę odchuchany,okazało się,że to przemiły,domowy psiak,który aż drży na widok człowieka,bo tak bardzo jest go spragniony! Szukam dla Lolka domu!Pomóżcie temu cudnemu psiakowi! Quote
as_ko Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Jakie ma genialne uszy na przedostatnim zdjęciu :loveu: Quote
as_ko Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 To jeszcze allegro dla Lolka: http://allegro.pl/show_item.php?item=2022836983 Quote
jostel5 Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 [quote name='as_ko']To jeszcze allegro dla Lolka: http://allegro.pl/show_item.php?item=2022836983 Dzięki,As_ko!:loveu: Jesteś szybka jak błyskawica!:crazyeye::p Quote
Bejotka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Lolkowi zrobiłam ogłoszenia na: tablica.pl, ale.gratka.pl, lubliniak.pl, lublin.cwirek.pl, bialapodlaska.olx.pl, biala-podlaska.swistek.pl, biala-podlaska.lento.pl, lublin.pajeczyna.pl, owi.pl, freecf.pl, zwierzaki.a4z.pl, ojej.pl, drobny.com.pl, oglaszamy24.pl, aukcjezwierzat.pl, 24polska.pl, 24on.pl, hiperogloszenia.pl, tusprzedaj.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, neeon.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, ogloszenia.wp.pl, zoomia.pl Quote
jostel5 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Lolek wita wszystkich gości,radośnie wymachując ogonem!:) "To ja,Lolek! Lubię Was!:) Pomóżcie mi znaleźć mój dom!" Quote
jaguska Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Witam Lolka wieczorową porą, trafiłam tutaj od Gniewki która już grzeje swoją doopkę w swoim domku :-). jeśli Lolo ma znaleźć swój kącik to trzeba go do tego przygotować :-). Czy jest wysterylizowany? Jeśli nie, to trzeba by nazbierać na to kaskę, odkarmić, zaszczepić, więc może na początek trochę więcej informacji o tym kawalerze? Quote
jostel5 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Lolek już jest odkarmiony....Kiedy znalazł się w schronie,był tak słaby i wyniszczony,że nie mógł utrzymać się na łapkach...Poza tym jest też zaszczepiony p/wściekliźnie,odrobaczony i zabezpieczony przed pchłami i kleszczami.... Kastracja nie jest problemem i nie sądzę,by trzeba było zbierać na ten cel pieniądze....Wystarczy,że psiak zupełnie odzyska siły, a w szpitaliku będzie dla niego miejsce,co zimą nie jest sprawą łatwą... Sterylki odbywają się w schronisku dwa razy w tygodniu,ale zawsze jest długa kolejka oczekujących- i wcale nie chodzi tutaj o to,że nie ma weta,który to robi.Inne szczepienia? No,cóż...to już wyższa półka.... Informacje o Lolku umieściłam w pierwszym i drugim poście... Quote
storozak Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 to już trochę o kawalerze wiemy:)no i do tego trzeba dodać, że jest cudny:) Quote
Andzike Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Jestem u Lolka :) czy to nie do niego zapałał wielką miłością mój ex-tymczasowicz Szagi na Psim Cmentarzu? ;) Quote
jaguska Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 :-) To super że Lolek jest tak dobrze zaopiekowany, więc nam pozostaje tylko mocno trzymać kciuki za to żeby się domek znalazł jak najszybciej :thumbs: Quote
jostel5 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Andzike napisał(a):Jestem u Lolka :) czy to nie do niego zapałał wielką miłością mój ex-tymczasowicz Szagi na Psim Cmentarzu? ;) Właśnie do niego! I co? Nie jest fajny???;) Quote
Andzike Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='jostel5']Właśnie do niego! I co? Nie jest fajny???;) No pewnie, że fajny! :) Quote
jostel5 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Sznaucerki dwa...! ;)O! A za nimi trzeci....:) Quote
Andzike Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 jostel5 napisał(a):Sznaucerki dwa...! ;)O! A za nimi trzeci....:) Obydwa sznaucerki juz w swoich domach - czas na Lolka ;) Quote
jostel5 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 On bardzo zyskuje przy bliższym poznaniu ;),a zresztą,kiedy amory w głowie-nie czas na autoprezentację! I to na cmentarzu....!;) Quote
Recommended Posts