Istar19 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 aż w końcu dostała patyk i poszła nauczyć go że od Maszy nie wolno uciekać.. :) a masz zły patyku no i się nie rusza... Quote
Istar19 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Holi w tym czasie męczyła piłeczkę :) a Masza powróciła do swego świata... nawet Holi nie zauważyła.. i ją ignorowała^^ Quote
Istar19 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 a to zdjęcie pozostawię bez komentarza ..no Masza jak nie Masza ...kto mi podmienił psa?^^ tylko Holi jest zawsze przewidywalna.. Bo Masia w tym swoim świecie ..nigdy nie wiadomo co jej do główki strzeli Holi oddaj piłkę no nie wiem czy Ci oddać... oddałam, teraz rzucaj! Quote
Istar19 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 a Masia wróciła do swego górniczego zajęcia tylko chwilowo miała fajrant :) więc wykorzystała czas wolny na opalanie szkoda tylko, że jest 10 stopni (był piątkowy poranek) ciepłe słonko ..gdzie jesteś? Quote
Istar19 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Masza i Holi ...dwa światy :) ^^ dwa światy ...Masza i pościg własnego cienia ..chyba :) pościg trwał ..ale wśród traw Quote
Istar19 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 A Holi nie za bardzo rozumiała co Masza wyrabia ale czy Maszę obchodzi co my myślimy? Nie :) _____________________________________________________________________________________________ a z innej beczki ...kociej ;) jak zwykle na parapecie Quote
Istar19 Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 A na koniec zmiana wystroju ...Zabawki (przynajmniej część ) wylądowały w worku i w skrzyni łóżka ..z dala od psich zębów :) za to na pułkach zawitały .. KOŚCI ...a dokładnie czaszki ...dzika, sarny i koziołka ...mój pokój zmienia się w mauzoleum ...tylko czemu ma różowe ściany?? różowe czy nie, nie rażą po oczach więc malować nam się nie chce ... A co do kości ...jakoś tak podobają mi się (wiecie mam dwie psie czaszki znalezione w lasach) i stoją na parapecie ;) a nowe nabytki to od kolegi taty, jest myśliwym ...nie lubię myślistwa, nie cierpię wręcz ...ale swoim nie lubieniem nie sprawie że ktoś nie będzie polował ..a skoro poluje to czemu ja nie mam dostać czegoś co zazwyczaj się wyrzuca/marnuje? co prawda myśl, że to co mam na półkach kiedyś (całkiem nie dawno) biegało po lasach i cieszyło się życiem, jest dobijająca ...ale tak samo myślę kiedy zjadam mięso ... tak czy inaczej czaszki są ...a ja mam małe mauzoleum ...i pewnie wielu pomyśli sobie że jestem kopnięta ..i ..pewnie będą mieli rację ;) i na ścianie ^^ Quote
saphira18 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 no no widzę że kolekcja czaszek się powiększyła;) [URL]https://lh6.googleusercontent.com/-FlW-weI6ilM/T7Y2ZRIuWvI/AAAAAAAAP7g/9RrafOTR1ek/s640/IMG_0707.JPG[/URL] --> Masza czy to ty?!:) Quote
ewes Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='saphira18'] [URL]https://lh6.googleusercontent.com/-FlW-weI6ilM/T7Y2ZRIuWvI/AAAAAAAAP7g/9RrafOTR1ek/s640/IMG_0707.JPG[/URL] --> Masza czy to ty?!:)[/QUOTE] pytam o to samo :D Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 szczerze to ja też pytałam o to samo ..kto mi podmienił psa? czy to Masza , czy nie Masza? a jak nie, to gdzie została ta prawdziwa? Czy w świecie w którym Masza się zamyka istnieje ta (nie)Masza i czasem to ona się pojawia? to by wyjaśniało dlaczego Masia (a raczej (nie)Masia) czasem reaguje na wołania od razu i chce się bawić z nami ^^ ale jest godzina 8.24 rano ...pomimo to się nie wyspałam, więc nie będę się nad tym dłużej zastanawiać :D do czasu ... Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 dowód na to że Masza się bawiła z nami w piątek! tylko przez chwilę ..ale to i tak dużo :)http://www.youtube.com/watch?v=ZAYmWfT2Rxs&list=UUcr7Als3YS2Re_5AXiH7L8Q& index=1&feature=plcp a dziś byliśmy w lesie, gdzie po raz pierwszy od dość dawna nie spotkaliśmy ani dzików ani wędkarzy :D ( z czego Ci drudzy to prawdziwe zuooo wcielone..) byliśmy rano ..zanim skwar zaczął lać się z nieba ...znaczy nie do końca ...bo jak wracaliśmy to się już lał ... nad jeziorem ...słonko barwiło wodę na żółto-zielono - od odbić wszystkiego wokół i mulistego dna :) i wielkie pierwsze plusk! Masza ...nasza Masza ...ale czy nasza Masza weszła by do wody? czy zamoczyłaby nóżki? no co? ja tylko obserwuje kaczki... Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 ALe ..czy to prawda? czy Masza weszła głębiej w wodę?? Myśmy się dziwili wyczynami Maszy, a Holi jak to Holi pływała i biegała za patykiem :) i znów chwila obserwacji i zdjęcie które ukazuje ...nie, nie wielki plusk ...ale Maszę ..Maszę tą (nie)Maszę która zanurzyła się aż po brzuch!! to naprawdę niewiarygodne .. Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 A Holi zajęta swoimi sprawami i bieganiem tam ... i spowrotem zajęta pływaniem nie zauważyła nic dziwnego w zachowaniu maszy ....ale w końcu Holi kocha wodę i zabawę więc czemu niby ma się dziwić że i Masza się bawi i moczy? i ...atakuje wypływającą Holi! Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 atakuje czy nie patyk wciąż lata a woda jest przyjemnie chłodna ..więc Holi jak Holi - skok na bombę :D noo rzucasz? Baw się ze mną w wykonaniu Maszy ...czasem się jej boję ^^ ;)albo i nie mój potworek .. Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 ona nigdy nie ma dość a Masza wciąż obserwowała by znów naskoczyć! Holi ..oddaj nie... Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 no dobra .rzucaj plusk a gdzieś tam w szuwarach pływają kaczki ... zmokły pies :D nie zmordowana Holi ;)http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=UUcr7Als3YS2R e_5AXiH7L8Q&v=zmgKmNPBAjY Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Po pewnym czasie Masza nasza powróciła w pełni ... nasz mały górnik Za to Holi wyglądała jak zmokła kura^^ A wokół była cisza i spokój Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 czas było się zbierać .. więc ostatni raz spojrzeliśmy na spokojna taflę jeziora A Maszy szukaliśmy wśród trzcin ..http://www.youtube.com/watch?list=UUcr7Als3YS2Re_5AXiH7L8Q&feature=player _detailpage&v=KZ80mts_Ceo pożegnanie z żabami - ja jeszcze tu wrócę... Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 i jak z taką wracać do domu?^^ a tu ta rodzina kaczek na które Masza czatowała Pod koniec drogi do domu Holi się zmęczyła ..opuściła ogon! nam sie bardzo podoba gdy idzie z opuszczonym ogonem kochany brudasek :) Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 czasem można się poczuć jak w jakimś małym miasteczku słonko razi w oczy ;) A Masza już czysta ...jak to jest? w lesie - brudas...na ulicy - czysta psina ...kiedy mi ją podmieniają?? A teraz psiaki wraz z Sol wygrzewają się w słonku - Sol na parapecie, Psy na podłodze ...cisza i spokój:) Quote
maciaszek Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Zadziwia mnie to, że tak mało ludzi chodzi do lasu. A najbardziej nie potrafię zrozumieć tych, którzy mieszkają tuż obok i nie korzystają z takiej cudnej atrakcji... A Masz pewnie szybko schnie i po prostu zrzuca brud ;). Quote
saphira18 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Holi ze spuszczonym ogonem... oczom nie wierze :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Nie chciałabym mieć mauzoleum w domu, mnie to zawsze odstraszało :P Natomiast co do spaceru... po prostu super. Najlepsze fotki to te wodne :D. Dziewczyny bardzo się troszczą o siebie, codzienne SPA - no no... tylko pozazdrościć =) Morus też jak się męczy to opuszcza ogon... z tym, że mnie się nie podoba z opuszczonym ogonem: jakoś z zawiniętym wygląda bardziej wesoło i łobuzersko :lol: Quote
Istar19 Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Dodam jeszcze że dziś był dzień odwiedzin ...przyszła siostra z kuzynką i Zuzią i nasz kolega, na którego Holi zawsze szczeka (bała się go bo on chudy, ale wysoki) no i myślałam że znów będzie szczekanie ....ale ...Holi poznała naszego kolegę i przywitała go jak DOBREGO znajomego :D nawet po chwili na kolana mu z zabawką weszła^^ Masza też ładnie wszystkich przywitała ...i były cicho! A to nie wszystko .SOL SIĘ NIE SCHOWAŁA!! całą ich wizytę drzemała na parapecie - dała się pogłaskać a jedynym objawem stresu było gubienie futra^^ Są dni w którym jestem dumna z moich potworzaków :D Quote
Recommended Posts