Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jak zwykle z kubłem zimnej wody... bo z opisu nie wygląda to dobrze. Za duzo tej agresji. Gdbym nie miała zapewnienia z początku że pies łagodny, z dziećmi się bawi... to b=nie wiem czy bylabym taka wyrywna do zabierania go na silę. W Fundacji mamy polowę psow nieadopcyjnych niestety i kolejne takie psy za chwile nas rozłożą. A szczeniaki juz w ilości 7 pilnie szukają tymczasów bo grozi im schron. No i sa adopcyjne.
Wiem, że to co piszę brzmi okrutnie i nieludzko, być może gdzies po drodze zgubiłam już "serce". Sama nie wiem...

Posted

Mam nadzieję, że za jakiś moment skuma, że już mu nic nie grozi i że JEST DOBRZE.
(na smyczy owszem ciągnął, ale nie było agresji - był moment, że jakby schował się za moje nogi).

Jeszcze fotki z wczoraj "z narożnika" u Stonki.

Posted

Ale ja jestem w szoku bo on na smyczy był ok, pięknie wysiadł z samochodu, wylewny nie był ale nie było krzty agresji...U niego nadal bez zmian, nie wszedł do budy i jest wściekły na cały świat, zaraz idę do niego pogadać.

Posted

No może jak mu w końcu tyłek zmarznie i oswoi się z sytuacją to na dobre zaprzyjaźni się z budą.
Martwi mnie ta jego nieufność, ale cały czas mam nadzieję, że za jakiś moment się przełamie.
Dziś dopiero mogłem wrzucić krótkie filmiki z Krzywinia.
Atos pojechał. ale tam zostały jeszcze co najmniej 3 psiaki bez domu (jest ich tam więcej, ale ponoć pozostałe są albo właściciela albo już są tzw. chętni).

Kora: Bardziej starsza, niż młodsza. Wg relacji została znaleziona w worku razem z martwymi szczeniakami. Na filmie Kora szczeka na mnie nie bez powodu - wcześniej dostała smaczki i domaga się jeszcze.
Oraz Żabcia (od kilku miesięcy w kojcu) i jej czarniutki kolega jeszcze bez imienia (od 2-3 tygodni).
Z tym "przytuliskiem" nie współpracuje żadna fundacja. Możemy jakoś pomóc?

Przy okazji zobaczcie te murowane budy.

Kora
[video=youtube;ChiBde4wfq4]http://www.youtube.com/watch?v=ChiBde4wfq4[/video]

Żabka z kolegą
[video=youtube;PRA71BCf9jo]http://www.youtube.com/watch?v=PRA71BCf9jo[/video]

Posted

facet w Krzywiniu jest znany nam ze złej strony. Podobno psy w typie rasy sprzedaje. To wszystko jest w ogóle dziwne bo Osieczna ma podpisaną umowe z Lesznem, umowa z tym facetem z Krzywinia już nie obowiązuje wiec w ogóle nie wiem czemu Atos trafił do tego kolesia. Sporo gmin które miały umowę z tym facetem ma teraz umowę z Lesznem więc jego dzialania wkrótce się skończą. Poza tym dziwne ze na reszte psów są chętni. A ta reszta to jakie psy? jakieś w typie rasy czy kundelki? pytam bo ten Pan ma złą sławę.. :(

Posted

Atos dzisiaj na mnie wyskoczył z zębami przy podawaniu jedzenia, nie użarł mnie jednak, wyskoczył i cofnął się, robiłam swoje i potem wyszłam z kojca, ma dosypaną słomę na poduszkę i dalej siedzi obok budy, ale jestem spokojniejsza że nie zamarza

...a Kora :loveu::loveu::loveu:

Posted

supergoga napisał(a):
Obawiam się że Kora ma chore uszy, trzyma głowe na bok i nimi trzepie. To typowy objaw dla takich zwisaczy usznych. Mnie urzekl ten czarny kolega Żabci - miodzio!!!

to samo pomyślałam po tym filmiku, sama mam długouchego i wiem co
do tego Kora z budowy ale też z głosu przypomina mi beagla tylko bez łatek ;)

Posted

Tylko szkoda że sam filmikmamy bez fotek. Ale lepsze to niz nic. Chyba że nasz Krzyś ma jeszcze w zanadrzu jakieś foteczki. I tego czarnuszka...zabrałabym go, gdyby było gdzie. Rozglądam się.

Posted

No własnie też odniosłem takie wrażenie że ona coś z beagla ma. Szczekanie jest dosyć charakterystyczne no i ten pyszczek. Żabka to kolejna Śliwka, a czarny to chyba nowy labkowaty do kolekcji...

Posted

Lacia napisał(a):
facet w Krzywiniu jest znany nam ze złej strony. Podobno psy w typie rasy sprzedaje. To wszystko jest w ogóle dziwne bo Osieczna ma podpisaną umowe z Lesznem, umowa z tym facetem z Krzywinia już nie obowiązuje wiec w ogóle nie wiem czemu Atos trafił do tego kolesia. Sporo gmin które miały umowę z tym facetem ma teraz umowę z Lesznem więc jego dzialania wkrótce się skończą. Poza tym dziwne ze na reszte psów są chętni. A ta reszta to jakie psy? jakieś w typie rasy czy kundelki? pytam bo ten Pan ma złą sławę.. :(

Tak. Pozostałe schroniskowe to bigielka z 1 szczeniakiem (szczeniaczek mieszanka - ponoć był tylko jeden) i jamnik długowłosy.
Wg Pana oba psiaki i szczeniak mają umówione domy.
Poza tym brązowa labka karmiąca gromadę szczeniaków (wg Pana właścicielem labki jest jego kolega) i kilka ONków - te są u siebie.
Piszę oględnie - po powrocie z Krzywinia wrzuciłem w przeglądarkę nr telefonu i wyszło (tak jak piszesz) kilkanaście ogłoszeń na różnych stronach internetowych z ofertami sprzedaży psów "rasowych".
Co do pobytu tam Atosa to mam swoje przemyślenia.
Jeśli trzeba więcej informacji - napiszę na PW.

Co do pomocy. To oczywiście chodzi mi o pomaganie psom...