Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo grzeczny jest, mało zdyscyplinowany ale nikt go niczego nie uczył, jest problem z powrotem do kojca, nie chce wracac bidula, raczej sie nie dziwię, w tej sytuacji chlebek z wątrobianka daje radę. Zdjęłam mu stara obrożę bo przy zabawie wyczaiłam, że strasznie wpija się w skórę i za diabła nie pozwolił sobie załozyć nowej, paniczny strach i znowu reagował agresywnie. Dwa dni walczyłam i dzisiaj sie udało :) Juz nie panikował ale szczęśliwy też nie był, zaczyna chyba powoli załapywac ze jest ok i nic mu nie grozi, nadal jest ostrożny ale juz się robi kochany. Tak mi go zal jak stoi pod drzwiami i czeka ale jeszcze nie mogę go w domu zamontować, jak pozna resztę bandy to powoli go zaczniemy wpuszczać, mam nadzieje że rzezi nie będzie :)

Posted

no mi właśnie też jest Atosa żal :roll:
inne psy też są bardzo biedne, ale wiele z nich to tzw. rokujące, więc jest szansa, że prędzej czy później pójdą do domu, natomiast Atos jako mało rokujący budzi moją litość,
a chyba nie miał łatwego życia, i nadal musi być trzymany na dystans, bo nie wiadomo co w nim siedzi :(

Posted

Ja wiem czy on taki nierokujący? Mam tu parę mniej rokujacych jakby na to nie patrzeć. Zobaczymy jak Krzyś przyjedzie co Atos zrobi, jak nie zareaguje agresja na "obcego" to znaczy ze wszystko jest ok z Atosem i bedzie dobrze:)

Posted

.....ale z tym to też różnie bywa....
moja Hexi w żadnym wypadku nie może być określona jako agresywna, ale obcych ludzi nie lubi - nie ugryzie, ale lata wkoło i szczeka, aż włosy na głowie dęba stają

Posted

Ajula napisał(a):
.....ale z tym to też różnie bywa....
moja Hexi w żadnym wypadku nie może być określona jako agresywna, ale obcych ludzi nie lubi - nie ugryzie, ale lata wkoło i szczeka, aż włosy na głowie dęba stają

Ale trzeba miec nadzieję:)

Posted

supergoga napisał(a):
Krzyś na test - hmmm, chociaż nie ukrywam, że ja bym jednak jeszcze tego wolontariuszka koniecznie chciała w formie żywej...

No przecież nie zagryzie go na śmierć ;)

Posted

[quote name='supergoga']Krzyś na test - hmmm, chociaż nie ukrywam, że ja bym jednak jeszcze tego wolontariuszka koniecznie chciała w formie żywej...

tylko tego????
a innych wolo w obojętnie jakiej formie?? ;-)

Posted

Atos robi sie coraz fajniejszy. Zabawy z gryzakiem nie ma dosyć. Ciągle tylko marudzi żeby mu cos rzucać. Pieknie podaje łapkę. Wydaje mi się, że gdyby znalazł sie rozsądny dom dla niego to mógłby już pójść do adopcji.

Z zabawką ciężko złapac Atosa w kadrze ;)

No rzucaj w końcu!

Dostałem prezenty :)