Jump to content
Dogomania

Milka (d. Ondra) - droga z piekła, wprost do nieba bram - w Swoim Domu w Szwecji

Recommended Posts

Posted

Tak sobie weekendowo leniuchujemy...

A to jeszcze sztuka cyrkowa o poranku przed zabiegiem, czyli połykanie Kreśkowej makówki ;)

Dość tego siedzenia na dogo! Na miau być weszła!!!!

Posted

Przeczytałam i pomyślałam, że trzeba coś napisać, wyjaśnić... Ale wiecie co, uśmiechnę się tylko i pójdę sobie dalej robić swoje. To zajęło by zbyt wiele czasu a siedzenie godzinami dziennie na internecie mając zwierzęta jest.. no cóż, delikatnie mówiąc nie w moim stylu, więc życzę tylko powodzenia w dalszym pomaganiu zwierzakom i odrobiny więcej dystansu do pewnych spraw - więcej się wtedy osiąga w tymże pomaganiu.... Ale co ja tam wiem ;)
Pozdrawiam.

Posted

Milusia zrobiła kolejny krok naprzód! Przyjechała do mnie moja Przyjaciółka i Milcia... nie zwiała! Jeszcze nie podeszła się witać, ale została spokojnie na kanapie i drzemała spokojnie! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Milusia zrobiła kolejny krok naprzód! Przyjechała do mnie moja Przyjaciółka i Milcia... nie zwiała! Jeszcze nie podeszła się witać, ale została spokojnie na kanapie i drzemała spokojnie! :)

Oj ale fajna wiadomosc!

Posted

soboz4 napisał(a):
Super, u Marty na pewno całkiem się otworzy, a my będziemy ją podziwiać z Sherry i króliczkiem, ale jego imię jest za trudne do napisania dla mnie...

Ale jeg codziennie imie to Peppar :diabloti:

Posted

[quote name='Nutusia']Oznacza coś? Bo mi się z... pieprzem kojarzy :)
Tak :diabloti:

http://tnij.org/ovfl

Ciasteczka, troche w typie piernika (cos jak korzenne w polsce) ktore je sie tutaj jak sie zaczyna adwent i wlasnie wtedy pierwszi ludzie kupili krolisia i tak go nazwali. nie mogli go zatrzymac wiec wystawili ogloszenie ktore ja zobaczylam i sie zakochalam. Sama zobacz ze mozna bylo sie zakochac

i pojechalismy po niego a imie zostalo :) ale z czasem skrocilam do peppar :)

Posted

Cudniasty jest! Też mieliśmy kiedyś królisię Marysię. Była czarno-biała. A ciasteczka chyba znam (i bardzo lubię). Takie pierniczki, które można kupić w Ikea ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
Cudniasty jest! Też mieliśmy kiedyś królisię Marysię. Była czarno-biała. A ciasteczka chyba znam (i bardzo lubię). Takie pierniczki, które można kupić w Ikea ;)

Dokladnie tak! jesli chcesz poznac smak szwecji to zapraszam do ikea :razz: (jestem tez ciekawa co Milka powie na krolika :diabloti:)

Posted

Nutusia napisał(a):
Myślę, że się zdziwi, że Helenka jakoś tak inaczej... "biega"! ;)

Ikea baaaardzo lubię. Szczególnie za ich fenomenalne rozwiązania.

hahahaa Peppar potrafi nagle sie zerwac i gdzies pobiec :diabloti:

A ja Ci powiem ze my nie mamy chyba nic z ikea :diabloti: mamy z jysk i jeszcze takiego innego austryjacki XXX Lutz

Posted

Jeszcze wczoraj wieczorem przyszła do nas Ula, moja sąsiadka. Milka nie drgnęła z kanapy i dała się pogłaskać! :)
Fakt, gdy jest na podłodze, zwiewa nawet przede mną, ale na kanapie i na łóżku czuje się już całkiem swobodnie ;) A dziś rano sama zaczepiała Helenę do zabawy!

Posted

Nutusia napisał(a):
Jeszcze wczoraj wieczorem przyszła do nas Ula, moja sąsiadka. Milka nie drgnęła z kanapy i dała się pogłaskać! :)
Fakt, gdy jest na podłodze, zwiewa nawet przede mną, ale na kanapie i na łóżku czuje się już całkiem swobodnie ;) A dziś rano sama zaczepiała Helenę do zabawy!

Tak wlasnie sobie mysle zeby ja spod stolu wziasc i na sofe polozyc i niech tam lezy :diabloti:

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja tak właśnie zrobiłam - "na siłę" ją wyciągnęłam spod łóżka i potem już poszło lepiej ;)

Smialam sie do Tz ze mam 2 tyg na wstawienie nowej klamki do sypialni, bo tamta sie popsula. Bo jak Milka pojdzie pod lozko to nikt jej nie wyciagnie stamtad :diabloti:

doszedl sms? bo usunelam liste polaczen i raporty tez sie usunely :mad:

Posted

Jak sie dzis sprawowaly tymczasowe dziewczynki?

A to Kalinka w pociagu jadaca do Nutusi

i jej kumpelka w podrozy

Deer, powiem Ci, ze nic sie tak nie sprawdza na psie stresy w podrozy jak kanapki z podwojna szynka. Jeszcze mi zadne nie odmowilo. A ze smakolykami roznie bywalo :cool3: