Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pozjadało posty, czy tylko u mnie ? napisałam że też tu zaglądam kiedy są nowe wiadomości i bardzo się cieszę z postępów Sońki. Napisałam też , że przelałyśmy 200zł z mojego bazarku na jej szkolenie.

Posted (edited)

no pozjadało bo wczoraj napisałam posta... :)

dziękuje Wam dziewczyny za pomoc dla Sońki, szczerze mówiąc gdy ją odbierałam z przytuliska miałam mieszane odczucia, nie byłam pewna czy się uda bo Sońka to trudny przypadek... ale dziś wiem że warto było! pomimo tych moich nieprzespanych nocy... ciągłego szukania pieniędzy... (w tej chwili mamy uzbierane pieniążki na kilka miesięcy w przód)... ehhh ale gdy p. Piotr uzna że Sońka może szukać nowego domku będę najszczęśliwszą psiarą pod słońcem :)

Edited by asskasiek
Posted

wiadomości od Zygmunta
"odwiedziłem wczoraj Sonię
dziewczyna radosna, hasała i bawiła się z innymi psiakami
tak wyluzowanej Sońki jeszcze nie widziałem z wyglądu upodabnia się coraz bardziej do labka, p. Piotr mówi, że ma to związek z napięciem mięśni głowy teraz wesoła i radosna zupełnie inaczej pysio wygląda
w planach spotkanie z innymi labkami i czasowy pobyt w domu u innej osoby ( w wa-wie), na razie nie zdradzę u kogo
co do spotkania to chyba wybierzemy Pruszków, te miejsce szkoleniowe psów jest super wszystko odbędzie się pod kontrolą p. Piotra ( gorąco zachęcam, bo na pewno skorzystacie z cennych uwag p. Piotra )
Kto chętny, niech się deklaruje

i na koniec zabawna historia z Sonią
p. Piotr opowiedział mi jak to pojechał z Sońką i innymi psiakami do klientki,
po zajęciach z psiakami, pani podała im wodę do picia w miseczce po owocach a Sońka niewiele myśląc wpakowała się wszystkimi łapami do miski i jeszcze próbowała się w niej wykąpać
inne psiaki zrezygnowały z chęci napicia się wody z tej miski "

Posted

SUPER !!!
bardzo się cieszę , takie postępy ogromne :multi::multi:

ja bardzo chętnie wybiorę się do Pruszkowa
patrzyłam ,że na razie termin nie ustalony

Posted

do Na Psa Urok dołączyła nowa sunia ON, zapytałam p. Piotra jak Sonia na nią zareagowała i otrzymałam odpowiedź:

Sonia zachowała się jak należy W nieznanych dla niej sytuacjach zakładamy jej na początku prewencyjnie kaganiec. Przebywające u nas dłużej psy są nauczone, że co chwilę pojawia się jakiś nowy czworonożny kolega lub koleżanka. Dla niej to jeszcze stosunkowo nowe zjawisko. Ważne, żeby mieć kontrolę nad tym, aby nie doprowadzić u niej do przypomnienia wyuczonego przez kilka lat zachowania. Utrudnieniem tej sytuacji był fakt, że zapoznanie nastąpiło na jej terenie, a ona nie miała świadomości, że to jest tylko gość, a nie kolejny członek stada. Nie bez znaczenia jest również to, że owczarka, ma średnio opanowaną etykietę witania się z psami. Mógł tu zadziałać instynkt Sońki, hierarchia, a w efekcie atak stadny. Wszystko jednak przebiegło pomyślnie, a Sonia ma fajną koleżankę

Posted

[quote name='majuska']Sonia wygląda na najpilniejszą uczennicę, taką z pierwszej ławki :)[/QUOTE]

faktycznie bardzo zainteresowana. Dałaś jej asskasiek drugą szanse na życie i mam nadzieję, że należycie ją wykorzysta.

Posted

Sonia wygląda cudnie!!! Taka radosna, takie śliczne pysio, cieszę się że jest na właściwej drodze do szczęścia!!! Fajnie, że mamy takich ludzi jak asskasiek, którzy pomagają pomagać :)