Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

proszę bardzo :lol:

a może zmienić tytuł wątku na bardziej wyraźny?
i dopisać w pierwszym poście dużymi literami ?

Edited by figa33
Posted

Figa pięnie

nowe wiadomości o Sońce:
Sonia capneła w niedziele ze stresu :) ale wszystko zostało jej wybaczone teraz Sońka jest grzeczna i wykorzystuje swoja szanse w 100 %
'w poniedziałek było dobrze, wczoraj
jeszcze lepiej, obserwujemy poprawę w jej zachowaniu, przez te
dwa dni nie było oznak i prób agresji z jej strony, był juz pierwszy
spacer i poznawanie tereu
wieczorem więcej info z odwiedzin u Soni'

zalecenie behawiorysty
'mamy pierwsze zalecenia, musimy zaopatrzyć się w
kaganiec fizjologiczny, mam nadzieję, że uda się dzisiaj wymierzyć pysio Soni '

Posted

jak na razie Sonia zachowuje się dobrze :) przytula się do ludzi, szuka kontaktu z człowiekiem
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b5309e6ef397c361.html][img]http://images47.fotosik.pl/1771/b5309e6ef397c361med.jpg[/img][/URL]

Posted

wieści od Zygmunta
"po przyjeździe do hoteliku podbiegła do mnie, podskoczyła i jak się wtuliła to trwało to baaaardzo długo widać, że bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem
na smyczy na razie lokomotywa pycholek dała sobie wymierzyć, chociaż na koniec widać było, że nie za bardzo jej się to podoba, szczególnie pomiar po wierzchu pysia
ale ładnie dała znać, że ma już dosyć i pora kończyć
dzisiaj pierwsze spotkanie z behawiorystą "
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45d1a5b159444946.html][IMG]http://images49.fotosik.pl/1850/45d1a5b159444946med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Becia66']bardzo jestem ciekawa co ten behawiorysta powie. Jak oceni naszą Sonię, jakie da jej szanse na przyszłość, na nowy dom...[/QUOTE]

ech.......chcę wierzyć, że coś z tego wyjdzie....

Posted

nowe wieści o Sońce

spotkanie się odbyło, czwartek nie był dobrym dniem w zachowaniu Soni, wypuszczona z kojca zaatakowała behawiorystę po czym odtrącona przekierowała atak na psiaka z którym od trzech dni miała kontakt na spacerach i wszystko było ok., pomimo oznak uległości przez psiaka, Sonia kontynuowała atak na razie trudno powiedzieć, co było przyczyną jej tak odmiennego zachowania po trzech spokojnych dniach
musimy zrobić badania, czy jej agresja nie ma podłoża medycznego
podczas dzisiejszych odwiedzin negatywnie reagowała na widok smyczy i próby jej zapięcia, tak więc ze spaceru wyszły nici, ustaliliśmy z Krzysztofem (właściciel hoteliku) że tylko on będzie miał kontakt z Sonią i zdobywał jej zaufanie, być może obecność trzecich osób tak wpływa na jej zachowanie, w tej chwili czekamy na dostawę zamówionego kagańca, musimy ją do niego przyzwyczaić, bo bez tego elementu dalsza praca będzie niemożliwa

Posted

Agula , Sonia dobrze zareagowała na nowe otoczenie ...troszkę niepewności było na początku tylko
Sonia , bądź grzeczna , tyle osób w ciebie wierzy
no , ale wiedzieliśmy ,że łatwo nie będzie ...:shake:

Posted

kilka słów o naszej czarnulce

Sonia radzi sobie coraz lepiej, chociaż wszelkie czynności najlepiej robić przy niej rano, kiedy jest cisza i spokjój. Zmieniła boks, sąsiaduje z Joklą i Bodo- dała sobie podpiąć smycz i pójść na spacer, ale obcych nadal nie lubi.

Posted

przed chwilą dzwonił do mnie Zygmunt pierwsze co powiedział "Sonia przeszła dziś samą siebie" no słysząc to mało się nie przewróciłam z przerażenia ale okazało się że Sonia była grzeczna, kochana, przytulaśna, dała sobie majstrować przy obróżce, czesać... domagała się głasków itd. :)

Posted

[quote name='asskasiek']przed chwilą dzwonił do mnie Zygmunt pierwsze co powiedział "Sonia przeszła dziś samą siebie" no słysząc to mało się nie przewróciłam z przerażenia ale okazało się że Sonia była grzeczna, kochana, przytulaśna, dała sobie majstrować przy obróżce, czesać... domagała się głasków itd. :)[/QUOTE]

o jeju , jeju jak super!!!! może ona pokochała Zygmunta???? :)