Soema Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='grzenka']40 zł będzie ode mnie (o których wcześniej pisałam), w następnym m-cu postaram się też cokolwiek wysupłać.[/QUOTE] Dzięki! Poczekamy na zdjęcia z hoteli i zaczniemy psiaki ogłaszać :) Quote
Annaa4 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Cześć. Ja będę organizować bazarek i 1/3 chciałabym przekazać dla psiaków którymi się zajmujecie. Rozumiem że pieniądze pójdę na leczenie i częściową opłatę za hotel?:) Quote
Soema Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='Annaa4']Cześć. Ja będę organizować bazarek i 1/3 chciałabym przekazać dla psiaków którymi się zajmujecie. Rozumiem że pieniądze pójdę na leczenie i częściową opłatę za hotel?:)[/QUOTE] Prawdopodobnie uda się pokryć hotelowanie w całości za pieniądze gminy. Podstawą dla nas jest opieka wet i znalezienie najlepszych domów :) dzięki!! Quote
Montana Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Gmina pokryje koszty utrzymania i transportu.Nie wiem jak to jest z opieką weterynaryjną.Odrobaczyłyśmy i odpchliłyśmy z Moniką oba psiaki.Mam tylko nadzieję,że nie będzie jutro problemu z "załadunkiem".Soema,wysłałam Ci fotki Czarnego,jak chcesz to opublikuj. Quote
Soema Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='Montana']Gmina pokryje koszty utrzymania i transportu.Nie wiem jak to jest z opieką weterynaryjną.Odrobaczyłyśmy i odpchliłyśmy z Moniką oba psiaki.Mam tylko nadzieję,że nie będzie jutro problemu z "załadunkiem".Soema,wysłałam Ci fotki Czarnego,jak chcesz to opublikuj. Biduś słodki.. Quote
Montana Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Na fotkach dokładnie nie widać ale psina ma odstającą kość miednicy oraz żebra,Totalny szkielet.Mam nadzieję,ze się jutro zjawi,dzisiaj go nie było.Jak się pojawi to los się do niego z pewnością uśmiechnie.Jest bardzo przytulaśnym psiną.Dziękuję Soema:) Quote
piescofajnyjest Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 o rany, a co sie w nochala stalo??? zeby tylko sie pojawil.... Quote
Montana Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Niestety,pomimo poszukiwań,Czarnego nie ma ale ma miejsce.2 godzinki temu pojechał Szaqi,był bardzo grzeczny,trochę wystraszony.Teraz czekamy na info z hoteliku. Quote
Murka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 No dotarłam tutaj :) Obcięłam Czarusiowi te paskudne dredy z ogona i przemyłam oczka. Ale w jednym oczku troszkę ropki się zbiera, będę to obserwować i jakby co to skonsultuję z wetem. Jeśli zbieracie pieniądze dla Czarka, to może na kastrację? U nas zabieg kosztuje 100 zł + 20 zł dojazdy do lecznicy (zawiezienie i potem odbiór, w sumie to 40 km ). Jak się trochę pogoda unormuje to zrobimy mu ładne zdjęcia do ogłoszeń :) Psiak jest fajniutki, wesoły, ale grzeczny. Pięknie zachowuje czystość i ładnie chodzi na smyczy. Uwielbia biegać i bawić się z innymi psami (w zachęcaniu do zabawy bywa trochę namolny ;) ). Jeszcze filmik: [video=youtube;Eluk1i5zry8]http://www.youtube.com/watch?v=Eluk1i5zry8&feature=youtu.be[/video] Quote
Soema Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Aaa dzięki Murko!! Jakie zadowolone Cudo :) będziemy zbierali na kastrację. I zobaczymy co z tym oczkiem.. Quote
Murka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Dojechał Szagi (czy Szaqi?), ulokowaliśmy go w boksie "antyucieczkowym", najwięksi ucieczkowicze się z niego nie wydostali, więc on raczej też nie da rady :) W poniedziałek podjedziemy z nim do weta, aby go zaszczepić, założyć książeczkę itd. Tylko nie wiem czy mam te koszty dopisywać do rachunku dla gminy czy to będzie z "Waszej" skarbonki? Czy p.Monika, która przywiozła Czarusia zagląda na ten wątek? Bo prosiła o info o psiaku i nie wiem czy mam jej osobno wysyłać info na maila :) Quote
Montana Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Z tego co mi pan w gminie mówił to gmina zapłaci tylko rachunki czy faktury wysyłać.A psiaka nazwałam Szakuś Szaki:)lubi uciekać przez siatkę ale myśle,że da się to opanować i go z czasem oduczyć.Monika zagląda na ten wątek.Dziękujemy Pani Kasiu:)!!! Quote
piescofajnyjest Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 ale Czarus sie pieknie usmiecha!!! Quote
Annaa4 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Dziewczyny zapraszam na bazarek, 1/3 dochodu przeznaczona na psy z Gorzyc :) Podrzucajcie proszę !!! i wpadajcie:) http://www.dogomania.pl/threads/221134-Filmy-ksi%C4%85%C5%BCki-ubrania-bi%C5%BCuteria-dla-Bia%C5%82ego-Rudzi-Bibka-i-ps%C3%B3w-z-Gorzyc-do-31.01. Quote
prunia Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Montana']Zaproponujcie coś,bo zwariuje z niemocy:(.Corso ogólnie jest dobrym psem,chętnie podchodzi gdy się go karmi.Jedynym minusem jest to,żeby w tym momencie żadnego psa nie było w pobliżu.On ma szansę na dom ale musiałby być sam,gdzieś na wsi.W tej chwili jest takim "obrońcą",przepędza psiaki.Jest psim egoistą,tylko on i nikt więcej.To smutne.Obawiam się najgorszego...Ja już nic nie mogę...[/QUOTE] masz rację, to świetny piesek , bardzo radosny , jak wychodzę z moją suczką ( też przygarniętą z ulicy)na spacer zaraz przybiega i bawi się z nią , ja mam często jakieś jedzonko dla niego , byłoby strasznie żal gdyby ktoś mu zrobił krzywdę Quote
Murka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Byliśmy dzisiaj z chłopaczkami w lecznicy, Szaki został zaszczepiony, a Czaruś obejrzany pod kątem tego ropiejącego oczka (bo nadal okropnie ropieje). Okazuje się, że jest tam w tym oczku ciało obce (jak przemywałam to też to widziałam, ale nie przyglądałam się, ot włosek myślałam) i wygląda tak jakby była naruszona rogówka. Na razie mam zakrapiać gentamycyną (mam na stanie w hoteliku) i potem zobaczymy czy to wypłynie lub czy się przemieści. Jeśli się nie ruszy, trzeba będzie jakoś to wyjąć. Zrobiliśmy dzisiaj trochę fotek do ogłoszeń chłopakom, zaraz się wezmę za obrabianie i wstawianie :) Quote
Soema Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Murko, czy trzeba Ci zwrócić za wyjazd do lecznicy? Ile za szczepienie? Quote
Murka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Szczepienie prawdopodobnie 24 zł wirusówki + 18 zł wścieklizna, ale będę dokładnie wiedzieć za parę dni, bo nasz wet jest na wyjeździe i w lecznicy urzędował jego ojciec dzisiaj. Dojazd do lecznicy 10 zł. To nie doliczać tego do rachunku dla gminy? Poniżej fotki z soboty, Czaruś i sunia Julka z Mielca - ciężko je czasem rozróżnić :) U Czarusia widać tą ropkę w prawym oczku. A teraz fotki z dzisiaj: Quote
midhian Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Ależ On jest szczęśliwy!!! Cudnie!!! Jeśli chodzi o drugiego czarnego psiaka (zdjęcia powyżej) nadal go niema. Proszę, jeśli jest to możliwe, o zatrzymanie dla niego miejsca chociaż do piątku.Myśle że On nie jest z samych Gorzyc, tylko tam czasem zagląda. Pytałam o niego, wszystkich, znanych mi miejscowych osób, i nikt go nie kojarzy. Mam nadzieję że się pojawi, bo naprawdę potrzebuje pomocy. Jest łagodnym spokojnym psiakiem, i bardzo smutnym....Nie chcę blokować Corso miejsce, wiec proszę o te kilka dni.. Quote
Recommended Posts