Jump to content
Dogomania

Psy z Gorzyc -potrzebne wsparcie na hotel, leczenie i przy oglaszaniu!!

Recommended Posts

Posted

Montana napisał(a):
"Jaki tu spokój...nic się nie dzieje..."

Trzeba rozesłać wątek, jak ktoś ma ochotę.

Zdjęcia Czapusia będą w przyszłym tygodniu. Corso ma wstępny transport na piątek.
A ja mam zdjęcia 3 kolejnych psów z gorzyckich ulic............. i nie mam co do nich wizji.

Posted

Młody, potwornie wygłodzony psiak. Nie ma jeszcze roku!

w tle czarny kolejny kundelek... patrzcie jakie ma oczy :( :( pomoc weta na już potrzebna, a on biega po ulicy..:shake

ropa mu cieknie z obu oczek

Posted

Nie znam tych psiaków oprócz Corsa.W moim "rewirze"mam dwóch rudzielców a te ze zdjęć nie biegają po ulicach,tylko koczują przy Ośrodku.Jakby nie było,smutne to wszystko.Dobrze,że ma kto dokarmiać.

Posted

Znaleźć teren, postawić porządne kojce, z porządnymi budami.. ehhh... sterylizować, KASTROWAĆ...
ja nie wiem, co robić.. Ktoś musi zrobić porządne zdjęcia...

Ale np. Corso jak dostanie kość, potrafi obwarczeć moją koleżankę, a potem odchodzi. Te psy są przeganiane, straszone, więc mają coraz większą traumę.
Montana, dasz radę rudzielcom zrobić zdjęcia?
Muszę przedyskutować coś... i będziemy myśleli dalej. Eh

Posted

Jeden z rudzielców to Misiek,przesyłałam fotki a drugi to mały lisek Ruduś ale z nim nie będzie tak łatwo.Nie wejdzie ani do klatki,ani do auta a nawet do altanki,próbowałam.Tak poza tym oba rudzielce są przyjazne,lubią dzieci.Nie przepadają za rowerzystami i autami.Uzbierało się tych psiaków na osiedlu...

Posted

Będę na pewno na kilka dni.
Ta ilość mnie powala... i już nie wiem, który jest priorytetem.
Grzenko, na razie nie wyślę Ci konta, bo nie wiem na jakie będziemy zbierać i na co. A chcę mieć porządek. Baardzo Ci dziękuję.

Posted

Montana napisał(a):
Corso jedzie w piątek?

Jeśli Monika mi to potwierdzi to tak.

Ma ktoś pomysł, gdzie umieścić resztę? Coraz więcej zgłoszeń jest u nas o psach z przemarzniętymi łapkami ....:( i gorzej...

Posted

grzenka napisał(a):
Soemo, mam wolne 40 zł (tylko tyle:-(), prześlę dla psiaków tylko nie wiem na jakie konto...podaj na pw

To może te pieniążki przeznaczyć dla Corsa?

Posted

Dowiedziałam się, że te dwa czarne psiaki to psy mojego sąsiada ??? Niestety w święta nie miałam jak tego sprawdzić, wiem tyle, ile mówiła mama - że mieszkają tam na codzień, tylko łażą po całych Gorzycach :/
Montana dałabyś radę to jakoś podglądnąć? Od 1 stycznia mogę przyjąć jednego psa/kota niestety teraz zaraz po przyjeździe do Gorzyc - w sobotę - zachorowałam i nawet nie mogłam pochodzić i popatrzeć :(

Posted

grzenka napisał(a):
To może te pieniążki przeznaczyć dla Corsa?

Nie wiem , czy Corso pojedzie.
Do hotelu trafiły ostatnio szczeniaki, tydzień temu u jednego stwierdzono parwo.. mieliśmy cieżki tydzień :shake:
psy, które tam pójdą muszą być zaszczepione.
Poza tym, Corso jest dość charakterny jak się okazało i raczej ten akurat hotel nie jest dla niego.
Co do tych czarnych, zostały odrobaczone w tamtym tyg.
Hmm.. Marlena jesteś pewna? Bo mieliśmy je szczepić.. żeby zabrać chociaż tego chorego.