Soema Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Gmina pokryje koszty hotelowania, tak jak w Terierze, za małego Chipiego. "Mój" hotel w Krakowie, dla czarnucha odpadł, bo zabraliśmy 3 szczeniaki i miały parwo. Więc czeka nas odkażanie i szybkie wyadoptowanie maluchów, bo póki są nie możemy wziąć nowego psa, bo maluchy mają kwarantannę. Udało mi się i mamy miejsce u Murki :) :Rose: Czarnuszek pojedzie tam w najbliższych dniach, Midhian go pewnie zawiezie. Trzeba będzie zebrać pieniądze na kastracje i kolejną dawkę leku na oczka. I szukamy kolejnych miejsc. Quote
Montana Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Może lepiej zamiast czarnulka,weź Corsa.Nie mam opcji co z nim zrobić.... Quote
Soema Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Montana napisał(a):Może lepiej zamiast czarnulka,weź Corsa.Nie mam opcji co z nim zrobić.... Jak to lepiej? Wszystkie psy potrzebują pomocy... trzeba dzwonić po hotelach i pytać o miejsca. Ja jestem zwolennikiem pomocy psom nadającym się do adopcji w pierwszej kolejności. Zwolni miejsce, weźmiemy kolejnego. Może się uda wziąć rudaska. Nie mogę zrozumieć, dlaczego ktoś kto ma działkę nie może postawić budy i w ten sposób pomóc psu, przecież to nic nie kosztuje, a pies by nie biegał. Władze mówią, że nie znają takich osób, ciekawe tylko czy w ogóle szukały :shake: Corso do Krakowa na pewno nie przyjedzie, bo w hotelu jest kot i inne psy, a skoro potrafi zaatakować tu nie będzie możliwości go odseparować w inne miejsce, bo boksy są w ogrzewanym budynku. Quote
Montana Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 A jak nie Corso to mam jeszcze "w zapasie"Szaqusia.Brat bliźniak Corsa ale całkowite przeciwieństwo.Załatwiałam w gminie miejsce dla dwóch,jeden poszedł do Lipki więc drugiemu trzeba załatwić hotelik. Quote
Montana Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Kurna,szkoda tego Corsa...Są na niego skargi w gminie...Nie wiem już jak mu pomóc...Atakuje nawet "moich"rudzików:( Quote
Soema Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Montana napisał(a):Kurna,szkoda tego Corsa...Są na niego skargi w gminie...Nie wiem już jak mu pomóc...Atakuje nawet "moich"rudzików:( Zadzwoń do hoteli ze szkoleniowcami, czy są w stanie go przyjąć. Może wynegocjuje się jakieś ceny. Znasz go najlepiej. Quote
Montana Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Dzwoniłam...gminy nie stac na takie koszty...Może znajdzie się osoba prywatna...Potrzebny kojec.Oki załatwiaj co się da.Rudzielce też potrzebują domu. Quote
piescofajnyjest Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 widze, ze cos sie ruszylo!!! podniose wszystkie psiaki! Quote
grzenka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) [quote name='Montana']Dzwoniłam...gminy nie stac na takie koszty...Może znajdzie się osoba prywatna...Potrzebny kojec.Oki załatwiaj co się da.Rudzielce też potrzebują domu. A gmina nie może pokryć kosztów standardowego hotelu dla Corsa, a tę brakującą resztę (różnicę między standardowym hotelem a takim ze szkoleniowcem)uda się dozbierać jeśli to nie będzie duża kwota... Przeglądam spis hoteli na dogo dla trudnych psów: -Hotelik u Murki - przyjmuje psy wycofane i problemowe, -Jamor - specjalizacja: psy agresywne, -Hotelik u Wiosny - przyjmuje trudne psy- również zdziczałe,lękliwe,bojaźliwe. -hotel u Amok - socjalizacja psów po przejściach. Edited January 10, 2012 by grzenka Quote
Soema Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Wszystkie hotele wymagają wstępnie, żeby pies był zaszczepiony. Murka bierze czarnuszka dzisiaj do siebie :) nie wiem do których dzwoniła Montana. Możesz napisać? Wieczorem zadzwonię do Murki i spytam jaka będzie cena u niej kastracji i leku na oczko. Fajnie by było jakby się udało te pieniądze uzbierać. Quote
Soema Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Czarnuch już u Murków :):) czekamy na aklimatyzację i zdjęcia... trzeba szukać pomocy dla kolejnych. Midhian :Rose: Quote
Montana Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Postaram się coś załatwić w gminie jutro... Quote
Olena84 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dobrze, ze jednemu na razie udalo sie pomoc, nie wiem co z tym agresorem zrobic... Quote
piescofajnyjest Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 podrzucam i sie bardzo ciesze, ze jeden bezpieczny! Quote
Soema Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Montana była dziś w gminie, wyegzekwowała finansowe wsparcie na Corso i dwa rude psy, które dokarmia. Szukać ma teraz miejsc. Quote
Montana Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Mam jedno miejsce w hotelu u Murki,w sobotę jedzie Szaqś tzw brat bliźniak Corso.Jeśli chodzi o Corso to muszę podzwonić po hotelach gdzie zajmują się "charakternymi"psiakami.Gmina opłaci co trzeba:)! Quote
grzenka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Montana, gratulacje, naprawdę:lol:.Super że tak Ci się udało to załatwić. Nie wiem o jakich hotelach myślisz , z tych które znalazłam na dogo na pewno 2 zajmują się psami agresywnymi. Quote
Montana Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 U Jamora nie ma miejsc....właśnie dostałam meila. Quote
grzenka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Szkoda,kurczę...A u Wiosny? Równocześnie cytuję za Potter: Uwaga! Potrzebujemy PILNIE Waszej pomocy! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Platforma Obywatelska będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej :angryy:! Wysłaliśmy do prasy komunikat w tej sprawie, ale to nie wystarczy. Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [email protected] Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza. Quote
Montana Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Obecnie nagrywam sprawę Corsa.Jak będzie coś nowego,napiszę.Trzymajcie kciuki! Quote
grzenka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Oj, to czekam na informacje i trzymam kciuki mocno:thumbs: Quote
Soema Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Dostałam maila o Czarnuszku od Murki :) Hej, Bardzo fajny piesek:) Nazwaliśmy go Czaruś. Te oczka to jak się okazało - pozostałości po nużeńcu (już dostał jakiś czas temu Advocate'a). Już mówiłam p.Monice, że zdjęcia zrobię jak się trochę psiak z nami oswoi. Jutro i pojutrze mamy sądny dzień, ale może w niedzielę lub poniedziałek się uda. Przemyjemy oczka, wytniemy dredy z ogonka i bandamkę założymy - migiem psiaczek znajdzie dom :) W sobotę jeszcze dwa psiaki TZ zabiera z Gorzyc. a to o Czapim z hotelu Terier - teraz spod Poznania. Witam :) Moja podopieczna (Dora z banerka na dogo) jest w tym samym hoteliku co Czapi. Jego los (Czapiego) bardzo leży na sercu pracownikowi hotelu- M. Prosił mnie o pomoc w szukaniu domku dla niego. Podobno kontaktował się już z Montaną- wie, że Czapi był zabrany latem spod marketu, tak? Psiak jest cudowny, jak byliśmy w hoteliku, lgnął do nas niesamowicie. M chce założyć mu osobny wątek. Opisać go, a ja ruszyłabym z ogłoszeniami- jeśli się na to zgodzicie... no i oczywiście czeka też na zgodę Joasi- jego pracodawczyni... Mam tylko pytanie, czy kontakt w ogłoszeniach możemy dać na siebie (na mnie lub Maćka) i czy zgadzacie się, żebyśmy założyli mu osobny wątek? Pewnie ja to zrobię, żeby Maciek nie miał w pracy nieprzyjemności... Jeśli dałoby radę (z opisem i zdjęciami) to ogłoszenie o Czapim w nowotomyskiej gazecie mogłoby ukazać się już 24-go stycznia... załatwią to Akrum i Pyrdka... :):):):) wczoraj wrócił pod zakład Midhian młody psiak czarny wstawiałam tu zdjęcia. Jeszcze bardziej wychudzony niż wcześniej. On też pojedzie do Murki. Potrzebne będą pieniądze na podstawowe badania, szczepienie etc... Ma ktoś jakiś pomysł na bazarek czy coś takiego? Quote
Montana Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Wszystko ładnie-pięknie ale czarnego Misia dzisiaj nie było,oby się pojawił do jutra bo jest chodzącym psim szkieletem.Ma miejsce i szanse od losu.Corso też pójdzie do hotelu u Murki ale w innym terminie,gdy zwolni się miejsce. Quote
grzenka Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 40 zł będzie ode mnie (o których wcześniej pisałam), w następnym m-cu postaram się też cokolwiek wysupłać. Quote
Recommended Posts