Jump to content
Dogomania

Psy z Gorzyc -potrzebne wsparcie na hotel, leczenie i przy oglaszaniu!!

Recommended Posts

Posted

Gmina pokryje koszty hotelowania, tak jak w Terierze, za małego Chipiego.
"Mój" hotel w Krakowie, dla czarnucha odpadł, bo zabraliśmy 3 szczeniaki i miały parwo. Więc czeka nas odkażanie i szybkie wyadoptowanie maluchów, bo póki są nie możemy wziąć nowego psa, bo maluchy mają kwarantannę.
Udało mi się i mamy miejsce u Murki :) :Rose:
Czarnuszek pojedzie tam w najbliższych dniach, Midhian go pewnie zawiezie. Trzeba będzie zebrać pieniądze na kastracje i kolejną dawkę leku na oczka.
I szukamy kolejnych miejsc.

Posted

Montana napisał(a):
Może lepiej zamiast czarnulka,weź Corsa.Nie mam opcji co z nim zrobić....

Jak to lepiej? Wszystkie psy potrzebują pomocy... trzeba dzwonić po hotelach i pytać o miejsca. Ja jestem zwolennikiem pomocy psom nadającym się do adopcji w pierwszej kolejności. Zwolni miejsce, weźmiemy kolejnego. Może się uda wziąć rudaska.
Nie mogę zrozumieć, dlaczego ktoś kto ma działkę nie może postawić budy i w ten sposób pomóc psu, przecież to nic nie kosztuje, a pies by nie biegał. Władze mówią, że nie znają takich osób, ciekawe tylko czy w ogóle szukały :shake:
Corso do Krakowa na pewno nie przyjedzie, bo w hotelu jest kot i inne psy, a skoro potrafi zaatakować tu nie będzie możliwości go odseparować w inne miejsce, bo boksy są w ogrzewanym budynku.

Posted

A jak nie Corso to mam jeszcze "w zapasie"Szaqusia.Brat bliźniak Corsa ale całkowite przeciwieństwo.Załatwiałam w gminie miejsce dla dwóch,jeden poszedł do Lipki więc drugiemu trzeba załatwić hotelik.

Posted

Montana napisał(a):
Kurna,szkoda tego Corsa...Są na niego skargi w gminie...Nie wiem już jak mu pomóc...Atakuje nawet "moich"rudzików:(

Zadzwoń do hoteli ze szkoleniowcami, czy są w stanie go przyjąć. Może wynegocjuje się jakieś ceny. Znasz go najlepiej.

Posted (edited)

[quote name='Montana']Dzwoniłam...gminy nie stac na takie koszty...Może znajdzie się osoba prywatna...Potrzebny kojec.Oki załatwiaj co się da.Rudzielce też potrzebują domu.
A gmina nie może pokryć kosztów standardowego hotelu dla Corsa, a tę brakującą resztę (różnicę między standardowym hotelem a takim ze szkoleniowcem)uda się dozbierać jeśli to nie będzie duża kwota...
Przeglądam spis hoteli na dogo dla trudnych psów:
-Hotelik u Murki - przyjmuje psy wycofane i problemowe,
-Jamor - specjalizacja: psy agresywne,
-Hotelik u Wiosny - przyjmuje trudne psy- również zdziczałe,lękliwe,bojaźliwe.
-hotel u Amok - socjalizacja psów po przejściach.

Edited by grzenka
Posted

Wszystkie hotele wymagają wstępnie, żeby pies był zaszczepiony. Murka bierze czarnuszka dzisiaj do siebie :)
nie wiem do których dzwoniła Montana. Możesz napisać?
Wieczorem zadzwonię do Murki i spytam jaka będzie cena u niej kastracji i leku na oczko. Fajnie by było jakby się udało te pieniądze uzbierać.

Posted

Mam jedno miejsce w hotelu u Murki,w sobotę jedzie Szaqś tzw brat bliźniak Corso.Jeśli chodzi o Corso to muszę podzwonić po hotelach gdzie zajmują się "charakternymi"psiakami.Gmina opłaci co trzeba:)!

Posted

Montana, gratulacje, naprawdę:lol:.Super że tak Ci się udało to załatwić.
Nie wiem o jakich hotelach myślisz , z tych które znalazłam na dogo na pewno 2 zajmują się psami agresywnymi.

Posted

Szkoda,kurczę...A u Wiosny?

Równocześnie cytuję za Potter:
Uwaga! Potrzebujemy PILNIE Waszej pomocy! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Platforma Obywatelska będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej :angryy:! Wysłaliśmy do prasy komunikat w tej sprawie, ale to nie wystarczy.

Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [email protected]
Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.

Posted

Dostałam maila o Czarnuszku od Murki :)

Hej,

Bardzo fajny piesek:) Nazwaliśmy go Czaruś.
Te oczka to jak się okazało - pozostałości po nużeńcu (już dostał jakiś czas
temu Advocate'a).
Już mówiłam p.Monice, że zdjęcia zrobię jak się trochę psiak z nami oswoi.
Jutro i pojutrze mamy sądny dzień, ale może w niedzielę lub poniedziałek się
uda. Przemyjemy oczka, wytniemy dredy z ogonka i bandamkę założymy - migiem
psiaczek znajdzie dom :)

W sobotę jeszcze dwa psiaki TZ zabiera z Gorzyc.

a to o Czapim z hotelu Terier - teraz spod Poznania.

Witam :)

Moja podopieczna (Dora z banerka na dogo) jest w tym samym hoteliku co Czapi. Jego los (Czapiego) bardzo leży na sercu pracownikowi hotelu- M. Prosił mnie o pomoc w szukaniu domku dla niego. Podobno kontaktował się już z Montaną- wie, że Czapi był zabrany latem spod marketu, tak?

Psiak jest cudowny, jak byliśmy w hoteliku, lgnął do nas niesamowicie.
M chce założyć mu osobny wątek. Opisać go, a ja ruszyłabym z ogłoszeniami- jeśli się na to zgodzicie... no i oczywiście czeka też na zgodę Joasi- jego pracodawczyni...

Mam tylko pytanie, czy kontakt w ogłoszeniach możemy dać na siebie (na mnie lub Maćka) i czy zgadzacie się, żebyśmy założyli mu osobny wątek? Pewnie ja to zrobię, żeby Maciek nie miał w pracy nieprzyjemności... Jeśli dałoby radę (z opisem i zdjęciami) to ogłoszenie o Czapim w nowotomyskiej gazecie mogłoby ukazać się już 24-go stycznia... załatwią to Akrum i Pyrdka...

:):):):)

wczoraj wrócił pod zakład Midhian młody psiak czarny wstawiałam tu zdjęcia. Jeszcze bardziej wychudzony niż wcześniej. On też pojedzie do Murki.

Potrzebne będą pieniądze na podstawowe badania, szczepienie etc... Ma ktoś jakiś pomysł na bazarek czy coś takiego?

Posted

Wszystko ładnie-pięknie ale czarnego Misia dzisiaj nie było,oby się pojawił do jutra bo jest chodzącym psim szkieletem.Ma miejsce i szanse od losu.Corso też pójdzie do hotelu u Murki ale w innym terminie,gdy zwolni się miejsce.