pralinka94 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Delma w górę kochana, niedobra moja :roll: ostatnio dałam jej trochę luzu i co? najpierw chciała ustawić pod siebie biednego Aresa :shake: a potem zwiała z wybiegu i wpadła wprost na Rygusia, na szczęście tylko na buczeniu się skończyło :crazyeye: Ale i tak jestem zdania, że jest wspaniałym psem, tylko trzeba przy niej nauczyć cierpliwości, a na pewno zaufa i pokocha, niestety jej charakterek z jej gabarytami nie działa korzystnie na jej wizerunek...:roll: Quote
soboz4 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 pralinka94 napisał(a):Delma w górę kochana, niedobra moja :roll: ostatnio dałam jej trochę luzu i co? najpierw chciała ustawić pod siebie biednego Aresa :shake: a potem zwiała z wybiegu i wpadła wprost na Rygusia, na szczęście tylko na buczeniu się skończyło :crazyeye: Ale i tak jestem zdania, że jest wspaniałym psem, tylko trzeba przy niej nauczyć cierpliwości, a na pewno zaufa i pokocha, niestety jej charakterek z jej gabarytami nie działa korzystnie na jej wizerunek...:roll: panienka jest idealna do domu z ogrodem, będzie pilnowała każdego centymetra swojej ziemi, a opiekunowie nie muszę mieć kłódki na furtce... Quote
pralinka94 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 soboz4 napisał(a):panienka jest idealna do domu z ogrodem, będzie pilnowała każdego centymetra swojej ziemi, a opiekunowie nie muszę mieć kłódki na furtce... co do tego nie mam wątpliwości ;) jakby tylko ktoś chciał dać jej szansę... a i zapomniałam dodać, że muszę jej nowego kompana do zabawy sprawić, Merci poszła do domu i nie ma z kim się bawić :roll: a to musi być pies, który przejdzie pozytywnie "casting" u niej i który da sobie wejść na głowę :lol: Quote
delma Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Delma widocznie przynosi szczęście kolegom :) może w końcu obróci się ono na jej korzyść... A tak właściwie, czemu zawdzięcza swoje imię :) ? Czy to imię z domu ;( ? Quote
pralinka94 Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 delma napisał(a):Delma widocznie przynosi szczęście kolegom :) może w końcu obróci się ono na jej korzyść... A tak właściwie, czemu zawdzięcza swoje imię :) ? Czy to imię z domu ;( ? imię zawdzięcza mnie :D jakoś nie miałam specjalnego pomysłu i tak zostało :) dziwne jest, że jej poprzedni "właściciele" nie podali jej imienia do dokumentów, nawet nie chcę się zastanawiać, co to za ludzie byli :shake: Quote
delma Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Chyba pasuje ;) trochę chyba też jest taka żółta jak ten stworek z reklamy margaryny ;) Quote
kamil19201 Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 jeśli chodzi o Dlemę to mimo to, że się nią nie zajmuję to ze wszystkich psów ze schroniska w niej się najbardziej zakochałem :loveu: cuudna jest:cool1: Quote
ewes Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='delma']Chyba pasuje ;) trochę chyba też jest taka żółta jak ten stworek z reklamy margaryny ;)[/QUOTE] coś w tym jest :D Quote
pralinka94 Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 mój rudasek :loveu: jutro dłuuugi spacerek, może jakaś szansa... :roll: Quote
pralinka94 Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Delma, Delma wczoraj zachowywała się bez zastrzeżeń, ładnie pozowała do zdjęć :loveu: [img]https://lh6.googleusercontent.com/-YCvco_ZPdnM/UMRbwnijTmI/AAAAAAACdbE/opu6i9Po4zg/s512/_DSC0070.JPG[/img] [img]https://lh6.googleusercontent.com/-8tfWk3dYfRQ/UMRbxTHwV7I/AAAAAAACdbE/go10ehodz-8/s512/_DSC0074.JPG[/img] buziak :cool3: [img]https://lh4.googleusercontent.com/-DLjqdNS3WmM/UMRbyQmydNI/AAAAAAACdbE/2UtEEw7bYV8/s720/_DSC0079.JPG[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-cB9XyjnuXdA/UMRbykecWMI/AAAAAAACdbE/nCk4OSgZY34/s800/_DSC0080.JPG[/img] Quote
saphira18 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 piękne zdjęcia:loveu: i jaki ładny kubraczek widziałam jak szalała wczoraj na wybiegu, kochane psisko Quote
pralinka94 Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 [quote name='saphira18']piękne zdjęcia:loveu: i jaki ładny kubraczek widziałam jak szalała wczoraj na wybiegu, kochane psisko[/QUOTE] heh, faktycznie zapomniałam wspomnieć, jaki popis dała na wybiegu agility :cool3: najpierw biegała jak szalona, a potem rozpędzona wpadała do tunelu ledwo w nim wykręcała i wybiegała z drugiej strony albo przeskakiwała cały tunel :D oczywiście do tego brała ogromne ilości śniegu do pyszczka po drodze :evil_lol: szkoda, ze tego nie nagrałam Quote
Romina_74 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 pięknie razem wyglądacie ... moim zdaniem Delma czeka na Ciebie po prostu - aż Ty będziesz mogła dać jej domek :) Quote
pralinka94 Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 i dzisiaj po spacerku :) zrobiliśmy dzisiaj sporą trasę, nawet zapuściliśmy się do lasu obok Borków, Delma z dala od schroniska, to naprawdę grzeczny pies. Mijaliśmy dobre kilka psów, które rzucały się zaciekle za płotem, a Delma tylko obwąchiwała ich pyszczki i szła dalej grzecznie wzdłuż płotu ;) Dzisiaj Shira miała jakiś dziwny dzień i co chwile zaczepiała Delmę, w sumie nie wiadomo czy do zabawy czy może chciała Delme jakoś pod siebie ustawić :evil_lol: w każdym razie Delma, gdy zaczynała się wkurzać, to dawała Shirze delikatnie do zrozumienia, pokazując ząbki, bez większej ekscytacji :eviltong: Zachęcała również do zabawy rozszczekanego i rzucającego się na większość psów Decybela /Szakala :eviltong: No i dzisiaj smycz wypadła mi z rąk, na szczęście w lesie, ale Delma bez problemu dała się złapać :cool3: Na dniach zrobię nowy tekst, spróbuję go inaczej ułożyć, może to coś odmieni... :roll: Quote
ania91sc Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Czyli jednym słowem Delma to psiak IDEALNY :) Tylko gdzie ten domek? :( Zapomniałaś jeszcze dodać, że grzecznie się obwąchiwała z Zibim :D Quote
pralinka94 Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 a i nawet z Zibim pobawiła się chwilke przy Borkach, a ostatnio w schronisku szczerzyła na niego zęby i nie była zbytnio chętna do zabawy :roll: Quote
pralinka94 Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 [quote name='ania91sc']Czyli jednym słowem Delma to psiak IDEALNY :) Tylko gdzie ten domek? :( Zapomniałaś jeszcze dodać, że grzecznie się obwąchiwała z Zibim :D[/QUOTE] właśnie to dodałam :D zapowiadało się na dobrą zabawę Quote
ania91sc Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 No dokładnie :) Wiesz, pewnie nic straconego :D Quote
madzia.uje93 Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Potwierdzam Shira dziś coś bardzo się uparła na Delmę:oops: Na początku myślałam, że chciała się z nią bawić(chociaż z żadnym psem się jeszcze nie bawiła), jednka później się okazało, że chciała ją w jakiś sposób zdominować, ale Delma dzielnie się nie dała, skończyło się paroma warknięciami i tyle:D Quote
delma Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Podrzucam... Można będzie liczyć na jakieś przedświąteczne zdjęcia :) ? A jak tam tworzenie tekstu do ogłoszeń? Quote
pralinka94 Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='delma']Podrzucam... Można będzie liczyć na jakieś przedświąteczne zdjęcia :) ? A jak tam tworzenie tekstu do ogłoszeń?[/QUOTE] w sobotę wezmę aparat, to zrobimy fotorelację :) tekst właściwie już zrobiłam, ale musze go jeszcze poprawić, wieczorkiem go wrzucę :D Quote
pralinka94 Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 (edited) Maciaszku, po raz kolejny proszę o zmianę opisu...:iloveyou: dziękuje. Może ten przyniesie szczęście?:shake: piszcie proszę, jakby były błędy, jutro odzyskam mój komputer, to postaram się ogłoszenia zrobić Delma, to średniej wielkości suczka, waży 23kg i ma 54cm w kłębie. Jest wesołą i energiczną sunią, zawsze gotową do zabaw i pieszczot. Lubi bawić się w wodzie, biegać za piłką i jeździć samochodem. W stosunku do opiekuna, jest niezwykle lojalna i posłuszna, bardzo ładnie reaguje na imię, spuszczona ze smyczy przychodzi na zawołanie i ładnie wykonuje komendę "siad" oraz "łapa". Nauczyła się również wchodzić na komendę do kojca. Jest nieufna w stosunku do nieznajomych, w sytuacji zagrożenia potrafi złapać obcego człowieka zębami, obawia się gwałtownych ruchów i nieprzewidzianych sytuacji. Delma jest czujnym psem, ale nie nadmiernie szczekliwym. Świetnie nadawałby się na stróża do ogrodu jak i do mieszkania. Nie nadaje się do domu z dziećmi. W stosunku do psów bywa różnie, lepiej żeby trafiła do domu bez innych zwierząt. Ma krótką, gęstą sierść, która wymaga pielęgnacji co jakiś czas. Ma duży apetyt, je właściwie wszystko od gotowanego po suchą karmę, nie potrafi dzielić się jedzeniem z innymi psami. Edited December 19, 2012 by pralinka94 Quote
Recommended Posts