Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Verdana]Średniej wielkości suczka - waży 23 kg i ma 54 cm w kłębie. Na początku trochę zdystansowana w stosunku do człowieka, najpierw musi go poznać, aby upewnić się czy nie zrobi jej krzywdy. Może zamieszkać z innym psem, pod warunkiem, że wcześniej się poznają i psi kolega nie będzie dominujący. Jeśli chodzi o inne zwierzaki to suczka nie akceptuje kotów i ptactwa wszelakiego (drobiu, gołębi, itp.). Jest bardzo oddana swojemu opiekunowi i stanie w obronie przed ewentualnym napastnikiem. Gdy ktoś się jej nie spodoba, potrafi chwycić za rękę, świetnie nadawałby się na stróża do ogrodu. Po poznaniu jest bardzo przyjazna i oddana, uwielbia pieszczoszki, w schronisku jest bardzo spragniona kontaktu z opiekunem. Uwielbia pływać i bawić się w wodzie, bardzo lubi aportować piłeczki. Potrzebuje długich spacerów albo wybiegania się po zamkniętym terenie. Ma duży apetyt, je właściwie wszystko od gotowanego po suchą karmę, jednak nie potrafi dzielić się jedzeniem z innymi psami. Nauczyła się komendy siad i łapa, ładnie przychodzi już na pierwsze zawołanie. Wcześniej mieszkała w domu, ale nadaje się również do ogrodu, gdzie będzie miała pełną swobodę ruchu. Nie nadaje się jednak do domu z dziećmi. Bardzo lubi podróżować samochodem, gdy tylko widzi jakiś otwarty, to od razu sama chce do niego wskoczyć.[/FONT]

Kontakt do opiekuna
Paulina 792-304-398
[email protected]

____

Dzisiaj odbyło się nasze pierwsze spotkanie. Na początku sunia była przestraszona :shake:, ledwo co dała sobie załozyć obrozę w boksie, która później okazała się za duza i Delma zdązyła mi juz zwiać :diabloti:
Później spacer, sunia zaczęła się pomału otwierać:lol:. Dowiedziałam się równiez, ze sunia została oddana z powodu agresji do ludzi... ale w to nie wierzę:-o! Ani razu nie pokazała zębów, nawet gdy była ważona i wkładana do boksu okazała się bardzo ciepliwa. Ten kto ją oddał pewnie nie chciał się przyznać, ze jej już po prostu nie chce...:mad: a to taka kochana sunia! na wybiegu ładnie do mnie przybiegała, świetnie dogaduje się z innymi psami.

Kilka zdjęć :)

Sunia dokładnie tak się zachowuje, gdy coś dzieje się nad jej głową, wtedy kładzie uszy i przymyka oczy... :shake:

Edited by pralinka94
  • Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Kamila, zdjęcia super :D hmm... dopiero teraz zdałam sobie sprawę, jaka ona duza jest :D Mam nadzieję, ze nie trafi do jakiegoś kojca... :shake:

Istar... wiem, ze masz teraz duzo zamówień na banerki, ale jakbyś znalazła trochę czasu, to byłabym wdzięczna :) mozesz zrobić nawet za pare dni, nie śpieszy mi się :)