pralinka94 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 (edited) [FONT=Verdana]Średniej wielkości suczka - waży 23 kg i ma 54 cm w kłębie. Na początku trochę zdystansowana w stosunku do człowieka, najpierw musi go poznać, aby upewnić się czy nie zrobi jej krzywdy. Może zamieszkać z innym psem, pod warunkiem, że wcześniej się poznają i psi kolega nie będzie dominujący. Jeśli chodzi o inne zwierzaki to suczka nie akceptuje kotów i ptactwa wszelakiego (drobiu, gołębi, itp.). Jest bardzo oddana swojemu opiekunowi i stanie w obronie przed ewentualnym napastnikiem. Gdy ktoś się jej nie spodoba, potrafi chwycić za rękę, świetnie nadawałby się na stróża do ogrodu. Po poznaniu jest bardzo przyjazna i oddana, uwielbia pieszczoszki, w schronisku jest bardzo spragniona kontaktu z opiekunem. Uwielbia pływać i bawić się w wodzie, bardzo lubi aportować piłeczki. Potrzebuje długich spacerów albo wybiegania się po zamkniętym terenie. Ma duży apetyt, je właściwie wszystko od gotowanego po suchą karmę, jednak nie potrafi dzielić się jedzeniem z innymi psami. Nauczyła się komendy siad i łapa, ładnie przychodzi już na pierwsze zawołanie. Wcześniej mieszkała w domu, ale nadaje się również do ogrodu, gdzie będzie miała pełną swobodę ruchu. Nie nadaje się jednak do domu z dziećmi. Bardzo lubi podróżować samochodem, gdy tylko widzi jakiś otwarty, to od razu sama chce do niego wskoczyć.[/FONT] Kontakt do opiekuna Paulina 792-304-398 [email protected] ____ Dzisiaj odbyło się nasze pierwsze spotkanie. Na początku sunia była przestraszona :shake:, ledwo co dała sobie załozyć obrozę w boksie, która później okazała się za duza i Delma zdązyła mi juz zwiać :diabloti: Później spacer, sunia zaczęła się pomału otwierać:lol:. Dowiedziałam się równiez, ze sunia została oddana z powodu agresji do ludzi... ale w to nie wierzę:-o! Ani razu nie pokazała zębów, nawet gdy była ważona i wkładana do boksu okazała się bardzo ciepliwa. Ten kto ją oddał pewnie nie chciał się przyznać, ze jej już po prostu nie chce...:mad: a to taka kochana sunia! na wybiegu ładnie do mnie przybiegała, świetnie dogaduje się z innymi psami. Kilka zdjęć :) Sunia dokładnie tak się zachowuje, gdy coś dzieje się nad jej głową, wtedy kładzie uszy i przymyka oczy... :shake: Edited February 1, 2013 by pralinka94 Quote
soboz4 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Jestem u niedźwiedzicy, ona jest taka jak misiu, puchata, ma grubiutkie futerko i bardzo nastawiona na mizianki... Obojętne co o niej mówią to miasiaczek rudy... Quote
Istar19 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 zapisuje śliczną !! mam nadzieje bo dogo mi ledwo chodzi... Quote
pralinka94 Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Istar19 napisał(a):zapisuje śliczną !! mam nadzieje bo dogo mi ledwo chodzi... Mnie dzisiaj tez, strony ledwo co chodzą... Quote
saphira18 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Witaj Delmo:) pralinka ci pokaże że człowiek potrafi być dobry! Quote
madzia.uje93 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Jestem u Delmy:) pralinka94 napisał(a):Mnie dzisiaj tez, strony ledwo co chodzą... Ja wczoraj miałam to samo. Quote
Nemooo Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Biedna psinka.... Ciekawe co przeżyła ??!! Zapisuję. Szybko do kochającego domku... Quote
Lobaria Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Toż na pycholu i w oczętach sama łagodność... Quote
pralinka94 Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Delma troszkę przypomina owczarka szkockiego krótkowłosego... :) Quote
kimiji Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Nawet bardzo przypomina :) Zapisuję słodką psinę:loveu:, porobiam jej kilka zdjęć, zaraz wstawię :) Quote
kimiji Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 kilka zdjęć Delmy zrobionych wczoraj, o dziwo jak od Mentora nie było ani jedne wyraźne, tak od Delmy wszystkie perfekcyjne :D Quote
ewes Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Bo Delma jest spokojniejsza niż Mentor, on tylko by chciał Cię lizać i na kolana włazić :D Quote
pralinka94 Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Dzięki Kamila, zdjęcia super :D hmm... dopiero teraz zdałam sobie sprawę, jaka ona duza jest :D Mam nadzieję, ze nie trafi do jakiegoś kojca... :shake: Istar... wiem, ze masz teraz duzo zamówień na banerki, ale jakbyś znalazła trochę czasu, to byłabym wdzięczna :) mozesz zrobić nawet za pare dni, nie śpieszy mi się :) Quote
Istar19 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 postaram się zrobić jutro rano...a jak nie to we wtorek ok?;) Quote
WolvesLover Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 http://images46.fotosik.pl/1193/0ea061dec597f6a5med.jpg to zdjęcie jest świetne, tak jakby się lekko uśmiechnęła :mdrmed: Quote
Recommended Posts