pralinka94 Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 [quote name='ania91sc']dziś chyba Delma trochę popływała? :) macie jakieś zdjęcia? :) Taak, Delma gdy weszła do stawu dostała takiego bzika, że ciężko mi było nad nią zapanować, zresztą tak samo jak Merci i Logo ;) niestety Omega nie polubiła wody. Delma ładnie aportowała patyk z wody i świetnie goniła się z Logo i Merci :D niestety mam tylko jedno zdjęcie, ale za tydzień nadrobimy! Quote
ania91sc Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 no dokładnie trzeba powiększyć to schroniskowe oczko :D Quote
pralinka94 Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Dokładnie :D taki zwykły staw, a tyle radości :D Delma widnieje wyróżniona na alegratce na pierwszej stronie... może akurat... :roll: Quote
ania91sc Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 oby teraz jej się udało... mam nadzieję, że nie będzie musiała "świętować" roku w schronisku :( Quote
pralinka94 Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 [quote name='ania91sc']oby teraz jej się udało... mam nadzieję, że nie będzie musiała "świętować" roku w schronisku :( też mam taką nadzieję... jak na razie pozostało nam przynajmniej te 2 dni w tygodniu spędzać ze sobą jak najlepiej ;) Dzisiaj znów zaliczyliśmy staw, Delma kocha wode ;) nas stawem spotkaliśmy białą Tosie ze swoją Panią, ostrzegała nas przed łabędziami, bo ją i Tośke jeden zaatakował tak, że oby dwie miały spore rany do szycia... to piękne zwierzęta, ale dość niebezpieczne... Później z Delmą zajęłyśmy się małym szczeniaczkiem, Delma takowe lubi i chętnie małą Sofi obwąchiwała :D a teraz zdjęcia ;) ta chwila zastanowienia... i hops do wody! razem z kumplami :D a tutaj była pewna panika, bo patyk który miała w pyszczku przykleił się jej do podniebienia (był tak namoknięty, że się przyssał :D) Quote
pralinka94 Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 a później na piasku szalały :D skupiona mordka :D Quote
kamil19201 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 i filmik! tylko coś z obrazem jest nie tak :( http://www.youtube.com/watch?v=AhFZ2KfP5ZM&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=MfvBeI1S184 Quote
saphira18 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/-n0v4nwr2Yaw/T-XCToHs0qI/AAAAAAACJ8g/7b8UEa9TAIY/s640/IMG_2609.JPG - ale uśmiech:) fajnie że jeziorko nie daleko schronu mamy, psy taką frajdę mają:lol: Kamil - co do filmików, zapytaj ewes, bo jej też takie wychodziły;) Quote
pralinka94 Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 149 wyświetleń i ani jednego telefonu! jak to jest, powiedzcie... Quote
saphira18 Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 pralinka94 napisał(a):149 wyświetleń i ani jednego telefonu! jak to jest, powiedzcie... nie powiem Ci bo Szarak nigdy tyle nie miał... :( biedne te "nasze" psy Quote
ania91sc Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ale musi w końcu ktoś zadzwonić! biedaczki kochane :( Quote
madzia.uje93 Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 pralinka94 napisał(a):149 wyświetleń i ani jednego telefonu! jak to jest, powiedzcie... To jest naprawdę coś niemożliwego... saphira18 napisał(a):nie powiem Ci bo Szarak nigdy tyle nie miał... :( biedne te "nasze" psy Logo natomiast ma 459 wyświetleń i także nic, domku jak nie było tak nie ma... Mimo wszystko trzeba mieć nadzieję, że wkońcu szczęście się do nich uśmiechnie! Musi! Quote
aeriel Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 pralinka94 napisał(a):149 wyświetleń i ani jednego telefonu! jak to jest, powiedzcie... U mnie na Tablicy.pl Delma ma 296 wyświetleń a na Alegratce 190... i nic :( Quote
pralinka94 Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 ech ja nie wiem, ludzie chyba sobie tylko oglądają, cóż zrobić... Quote
pralinka94 Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Delma w górę! Ostatnio Delma robiła świetne skoki do wody, brała rozpęd i hoop na głęboką wodę ;) Takie kochane z niej psisko, a coś szczęścia nie ma, ogłoszenia są cały czas... nieubłaganie zbliża się jej rok... Quote
pralinka94 Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 Delma znalazła chyba Cejlona numer 2 :D Świetnie bawi się z Hektorkiem, a z Merci naprawdę się lubi, wszystkie trzy psiaki świetnie się dogadują ;) [video=youtube;oFTHIz-__3M]http://www.youtube.com/watch?v=oFTHIz-__3M[/video] Quote
saphira18 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 widziałam jak Delma szalała z Hektorem na wybiegu:) Merci też mi mignęła. mimo gorąca bawiły się świetnie:evil_lol: Quote
ania91sc Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 widać, że psiaki naprawdę się lubią :) super filmik :) Quote
kamil19201 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 hehehe! :D w końcu się doczekaliśmy tych zdjęć ;) świetne są! :P no to teraz Delma do domu :D ostatnio się jej tarzanko spodobało :P Quote
pralinka94 Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 (edited) [quote name='madzia.uje93']Zdjęcia Delmy już na picasie:D podziękuj bardzo fotografowi! zdjęcia bardzo mi się podobają, zobaczcie sami ;) może to na stronę schroniska? ;) moje uśmiechnięte słońce ;) zamyślone psisko zabawa! tutaj już przygaszone... :( Edited July 11, 2012 by pralinka94 Quote
pralinka94 Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 i troszkę zmodyfikowany tekst Delma to ok. 4 letnia, dość duza suczka (wazy 23 kg i ma 59 cm w kłębie). Na początku trochę zdystansowana w stosunku do człowieka, najpierw musi go poznać, aby upewnić się czy nie zrobi jej krzywdy. Delma może zamieszkać z innym psem, pod warunkiem, że wcześniej się poznają i psi kolega nie będzie dominujący. Sunia jest bardzo oddana swojemu opiekunowi i stanie w obronie przed ewentualnym napastnikiem. Gdy ktoś się jej nie spodoba, potrafi chwycić za rękę, świetnie nadawałby się na stróża do ogrodu. Po poznaniu jest bardzo przyjazna i oddana, uwielbia pieszczoszki, w schronisku jest bardzo spragniona kontaktu z opiekunem. Uwielbia pływać i bawić się w wodzie, bardzo lubi aportować piłeczki. Potrzebuje długich spacerów albo wybiegania się po zamkniętym terenie. Sunia ma duży apetyt, je właściwie wszystko od gotowanego po suchą karmę, jednak nie potrafi dzielić się jedzeniem z innymi psami. Nauczyła się komendy "siad" i "łapa". Wcześniej mieszkała w domu, ale nadaje się również do ogrodu, gdzie będzie miała pełną swobodę ruchu. Sunia nie nadaje się do domu z dziećmi. Bardzo lubi podróżować samochodem, gdy tylko widzi jakiś otwarty, to od razu sama chce do niego wskoczyć. Kontakt do opiekuna Paulina 792-304-398 [email protected] Quote
Recommended Posts