malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 wz - zerknij na tekst czy taki jak był jest nadal aktualny czy coś się zmieniło Ina to 8 letnia suczka sznaucera średniego. Jest stateczną psią damą - kiedyś była kochana i rozpieszczana, ale z powodu choroby właścicielki została oddana do schroniska, zabrakło dla niej miejsca i serca w domu rodzinnym... Zabraliśmy ją do domu tymczasowego bo w przepełnionym schronisku nie radziła sobie - to suczka domowa, kanapowiec. Ina potrzebuje opiekuna konsekwentnego, który znajdzie z nią wspólny język i sprawi, że suczka będzie znowu radosna. Ina lubi spacery, lub się tulić do ludzi, jest towarzyska. Nie może zamieszkać w domu z kotami. Z innymi psami zapoznaje się na spacerach, jest łagodna, ale całe życie była jedynaczką i tak czuje się najlepiej. Ina nie brudzi i nie niszczy w domu, szybko się uczy i dostosowuje do nowych zasad i warunków. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Jest bardzo ładną suczką - zdecydowanie ładniejsza na żywo niż na zdjęciach. Ina przebywa w Piotrkowie Trybunalskim, woj. łódzkie 608 464 683 [email protected] Quote
Maupa4 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 wilczy zew napisał(a): rady dobre-nigdy nie robiłam fot do ogłoszeń;Mordziasta ma w nosie fotografowanie i już To jak Mordziasta ma w nosie fotografowanie to rób jej "zdjęcie za zdjęciem" - jak zrobisz z 50 teoretycznie takich samych to zawsze bedziesz mogła wybrac z ... 5 ... Ale zawsze jest tak że w tych "takich samych" to w którymś np oko jest lepsze, nos w lepszym miejscu, coś się lepiej "skomponowało" i takie tam. Rób jej tez może "na sporcie" - wtedy powinny byc ostre. Ale i tu ostrośc tez trzeba sobie wycwiczyc ... Im więcej bedziesz jej robic zdjęc tym będa lepsze. Trening czyni mistrza ;) No i w ogóle zdjęcia ... super :lol: Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 wilczy zew napisał(a):nie mam serca namawiać fotografa do tarzania się po ziemi ;) Ja robię maluchom z kucek (Teo waga 4kg), ale trzeba też aparat ustawić pod katem - wiesz o co chodzi?, bo ze mnie taki tłumacz jak z koziej... ;) wilczy zew napisał(a):Mordziasta ma w nosie fotografowanie i już Jak one wsie ;) Quote
wilczy zew Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Tekst do ogłoszeń dobry. Problem w tym,że to NIE JA ROBIĘ FOTKI,bo nie mam sprzętu :( Quote
WATACHA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Saththa napisał(a):Wasiu ale ja o Inie a nie o Tobie piszę :evil_lol: :roflt: Czy mi się wydaje czy ją WZ troszkę podtuczyłaś? Mi się najbardziej to podoba, szkoda ,że rozmazane http://img534.imageshack.us/img534/1645/dsc5495x.jpg Quote
wilczy zew Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 (edited) WATACHA napisał(a):Czy mi się wydaje czy ją WZ troszkę podtuczyłaś? Mi się najbardziej to podoba, szkoda ,że rozmazane http://img534.imageshack.us/img534/1645/dsc5495x.jpg dobrze widzisz,była trochę za chuda,nawet mój ojciec to powiedział,więc musiało tak być :) teraz trzymamy wagę foto fajniutkie jest :) Edited February 3, 2012 by wilczy zew Quote
Margi Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 http://img638.imageshack.us/img638/5074/dsc5447.jpg To jest fajne zdjęcie.:lol: Quote
zerduszko Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Margi napisał(a):http://img638.imageshack.us/img638/5074/dsc5447.jpg To jest fajne zdjęcie.:lol: Też mi się podoba :) Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 i m.in. poszło ono do ogłoszeń, poszedł też portrecik, zabawowe też poszły - ogólnie jest w czym wybrać do ogłoszeń - oby poskutkowało fajnym super domkiem Quote
wilczy zew Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 jak czytam o nowym domku to gdzieś tam kiełkuje myśl aby się nie spieszył :oops: Quote
malawaszka Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 wilczy zew napisał(a):jak czytam o nowym domku to gdzieś tam kiełkuje myśl aby się nie spieszył :oops: :turn-l: masz pierwszeństwo ;) Quote
wilczy zew Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ina ma stanowczo za dobry węch! Już wie że nie wolno niczego zbierać do jedzenia ale wszystko wywęszy i jest szybsza ode mnie :mad: Po kilku takich akcjach jednego dnia zadzwoniłam do Malawaszki z pytaniem czy mogę psiastej łeb ukręcić,niestety zabroniła :shake: Jakiś czas temu(jeszcze nie było tych wielkich mrozów) wieczorem wychodziłam do znajomych,więc wcześniej długi spacer :painting: karmienie i mogę iść. Na tym spacerze wytarzała się w gnoju :angryy: :angryy: ukręciłam łeb i wyszłam z domu do znajomych.Po drodze zadzwoniłam z tą informacją do Malawaszki.Dziewczyna przekonała mnie,więc po powrocie do domu psiastej przyszyłam łeb,okazało się że przepierka nie była skuteczna i czeka nas pranie futra.Wyszłyśmy na spacer i menda dobrała się do ludzkich odchodów :talker: Po ja jej przyszywałam ten łeb?? Na drugi dzień wieczorem była kąpiel.Gdy podnosiłam mendę to tak wygieła szyję,że prawie mnie capnęła :-x musiałam zabezpieczyć pysk aby wstawić ją do wanny.Podczas kąpieli spokojna tylko chciała zwiać ale była smyczą związana z grzejnikiem :errrr: Po kąpieli sama wyskoczyła z wanny i dała się wytrzeć. Jeszcze nie miałam kontaktu z psem,którego tak trudno nauczyć siadania,menda robi koci grzbiet i zachowuje się jak ujeżdżany koń na rodeo :mad: Goni koty,ptaki :pissed: Tak ogólnie to jest kochana :loveu: Quote
malawaszka Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 hahahahhaa post przepełniony miłością :roflt: luuubisz to :turn-l: Quote
WATACHA Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 malawaszka napisał(a):hahahahhaa post przepełniony miłością :roflt: luuubisz to :turn-l: Też mi się tak wydaje.Tego Ci WZ w życiu brakowało :) Quote
wilczy zew Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 zerduszko napisał(a):Dajcie to do ogłoszeń :lol: trzeba spróbować,może domki będą się zabijały o taaakiego psa :D WATACHA napisał(a):Też mi się tak wydaje.Tego Ci WZ w życiu brakowało :) zgadłaś,brakowało tego ukręcania uba :eviltong: Quote
Tekla64 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 co to za radocha miec super poslusznego psa? caly witz na tym polega coby sie scierac i to najlepiej na roznych polach , same somy malo przewidywalne to jak mozemy miec psa w 100% do przewidzenia? cos sie w zyciu musi dziac Quote
malawaszka Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Tekla64 napisał(a):co to za radocha miec super poslusznego psa? caly witz na tym polega coby sie scierac i to najlepiej na roznych polach , same somy malo przewidywalne to jak mozemy miec psa w 100% do przewidzenia? cos sie w zyciu musi dziac AMEN :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Najgorsze,że menda gdy jest luzem zaczęła szczekać na ludzi :mad: Do weta zasuwa aż się za nią dymi,już podczas drugiej wizyty znała drogę :loveu: zastrzyki to pryszcz :loveu: macha wetowi ogryzkiem :) Quote
WATACHA Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 wilczy zew napisał(a):Najgorsze,że menda gdy jest luzem zaczęła szczekać na ludzi :mad: Do weta zasuwa aż się za nią dymi,już podczas drugiej wizyty znała drogę :loveu: zastrzyki to pryszcz :loveu: macha wetowi ogryzkiem :) WZ coś się obijasz, weź Ty trochę tego psa wychowaj, bo gorzej niegrzeczna jest niż przed przyjazdem do Ciebie:evil_lol: Quote
Recommended Posts