malawaszka Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 zapomniałam :shake: za dużo na głowie... Quote
wilczy zew Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 nie mogę wstawić zdjęć,żabka mi wywala :angryy: idziemy :painting: Quote
malawaszka Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Inusia w górę... telefon milczy, mam załamkę :cry: Quote
wilczy zew Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 nie załamuj się dzisiaj rano czymś rzygnęła,nie chciało mi się tego oglądać,jakaś skóra czy cuś :shake: wczoraj musiała to wchłonąć ale kiedy :angryy: nic jej nie jest :loveu: fotki chcę z opisem,to powalczę jeszcze Quote
Tekla64 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 no to troche szkoda ze nie ma zainteresowania ale ale moze jednak troche foteckow i deczko wiecej gadania co i jak Ina dzis wczoraj wyprawiala , moze jednak ozywic deczko ten watek? dla mnie malo zdjec i malo gadania o niej Quote
wilczy zew Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Tekla mam problem z wstawieniem fotek,poprawie się. Teraz śpi. Po moim obudzeniu się przychodzi do mnie i pozwalam jej wskoczyć do wyka,wtedy dosypia albo się tarza. Gdy wstaniemy to leci do kuchni bo trzeba rzucić coś na ząb,potem krótki spacerek bo ja muszę napić się kawusi. Quote
gosia2313 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 A ja mam takie pytanko, malawaszko czy jak zabierałaś Inę ze schroniska to brałaś ją jako na DT czy jako adopcję? Płaciłaś za nią? Quote
malawaszka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Inę zabierała Figu i płaciła, ja potem oddałam Jej kasę, na DT zabierałam Sonię, dane Pani od Emmy muszę dostarczyć do schroniska, ale za nią płaciłam, za Cedara płaciłam, a Tomiego nie ja zabierałam i nawet nie wiem kto go zawoził do Emiś wtedy więc nie wiem jak był zabierany Quote
malawaszka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 gosia2313 napisał(a):Ok, czyli Ina jest zapłacona, Sonia też? Ina tak, Sonia nie - bo pani nie chciała - jak mam to uregulować to pisz Quote
gosia2313 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 malawaszka napisał(a):Ina tak, Sonia nie - bo pani nie chciała - jak mam to uregulować to pisz Ale jaka Pani nie chciała? Bo nie wiem teraz o co chodzi :P Quote
malawaszka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 gosia2313 napisał(a):Ale jaka Pani nie chciała? Bo nie wiem teraz o co chodzi :P pani w schronisku :lol: zabierałam wtedy Emmę i Sonię i paragonik tylko za Emmę dostałam Quote
gosia2313 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Tzn jak zabierasz psa na DT to do 3 miesięcy za niego nie płacisz. Jak go masz już 3 miesiąc to musisz załatwić w schronisku i zapłacić za niego już normalnie ;) Quote
malawaszka Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 o widzisz to tego mi pani nie powiedziała (pani w schronisku :lol: ) - no to jeszcze 3 miesiąc nie minął, dopiero drugi się zaczął Quote
WATACHA Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Z ciekawości, ile się płaci za pieska w schronisku ;)? Na Paluchu nie trzeba płacić, ale darowizna oczywiście była mile widziana :) Quote
jambi Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 wz, ale w jakim sensie masz problem ze wstawianiem zdjęć? coś porobili z imageshackiem, ale wystarczy sie zarejestrować i jest ok ;) a jak Ina po tym rzyganku? wszystko ok? Quote
jambi Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 WATACHA napisał(a):Z ciekawości, ile się płaci za pieska w schronisku ;)? Na Paluchu nie trzeba płacić, ale darowizna oczywiście była mile widziana :) jak nie trzeba? serio nie trzeba??? kiedyś był cennik - za "kundla" mniej, ale za "rasowego" brali nawet 200 zł, oczywiście jako darowiznę Quote
malawaszka Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 WATACHA napisał(a):Z ciekawości, ile się płaci za pieska w schronisku ;)? Na Paluchu nie trzeba płacić, ale darowizna oczywiście była mile widziana :) za Inę było 40 zł, w Raciborzu za Nortona płaciłam chyba 60 zł - ceny zależą od wieku, od wielkości, niektóre schronu mają drożej za psy w typie rasy Quote
WATACHA Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 jambi napisał(a):jak nie trzeba? serio nie trzeba??? kiedyś był cennik - za "kundla" mniej, ale za "rasowego" brali nawet 200 zł, oczywiście jako darowiznę No te 5 lat temu nie trzeba było, choć było sugerowane chyba, żeby coś tam wpłacić.My zapłaciliśmy, bo mieliśmy pieniądze i chęci :). Quote
malawaszka Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 no j za Bolusia na Paluchu chyba wpłaciłam jakieś 20 zł - była dowolność darowizny, ale mile widziana :lol: a że on był w stanie w jakim był to nie byłam chętna więcej im zostawiać... Quote
WATACHA Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 malawaszka napisał(a):za Inę było 40 zł, w Raciborzu za Nortona płaciłam chyba 60 zł - ceny zależą od wieku, od wielkości, niektóre schronu mają drożej za psy w typie rasy Może dlatego ludzie wolą sobie kupić szczeniaczka w pseudo:-( i tak trzeba płacić i tak Quote
malawaszka Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 WATACHA napisał(a):Może dlatego ludzie wolą sobie kupić szczeniaczka w pseudo:-( i tak trzeba płacić i tak bardzo często schroniska prywatne, prowadzone dla zysku wydają psy za darmo bo oni więcej zarabiają jak mają miejsce na nowego psa niż te parę zł od ludzi adoptujących - schroniska miejskie mają cenniki bo gmina w ten sposób chce podreperować swój budżet żeby zmniejszyć wydatki na bezdomne zwierzęta, schronisko fundacji Medor ma cennik zdaje się od 150 zł bo chcą zwrotu kosztów szczepień i sterylki - z jednej strony to dobrze bo skąd brać na zabiegi dla następnych podopiecznych, my ładujemy kasę w leczenie, sterylki - z nieba nam nie leci, a szczerze to niewiele ludzi adoptujących wpadnie na to, żeby wspomóc nasze działania - oni mają już swojego "rasowego" i są zadowoleni, są tacy co pamiętają i pomagają i to jest szalenie miłe i ważne - np teraz Pani Brokatkowa zrobiła ręcznie jajka wielkanocne zdobione wstążkami na bazarek - dziś go wystawię Quote
WATACHA Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Nie no wiadomo , że fajnie jak ktoś wpłaci pieniążki, ale nie powinno być to moim zdaniem przymusowe. No i szkoda, że z tego nieba nam nie leci :placz: Quote
Recommended Posts