devoner Posted November 17, 2016 Posted November 17, 2016 dzisiaj rano jak weszłam do psiarni to przeżyłam szok,nigdy czegoś takiego nie widziałam,calutki boks dosłownie zalany biegunką więc po pierwsze rozdzieliłam dziewczyny żeby ustalić,która nie domaga,dwa natychmiastowa decyzja dzwonimy po naszą Panią doktor(strasznie się bałam,że to może być parwo).i tak: 1.Alta onka-ma 8-9 lat,nie widzi całkowicie na jedno oko,w drugim też straci wzrok to tylko kwestia czasu,ma chorobę immunologiczną typową dla tej rasy zwaną łuszczką,ma parodontozę i do usunięcia co najmniej połowę zębów,osłuchowo i po badaniach przez doktor nie jest w złym stanie.została odrobaczona i podano preparat na pchły i kleszcze. 2.Sonia-ma 1-1,5 roku max zdrowa,trochę wychudzona.została odrobaczona i podano preparat na pchły i kleszcze. do tej pory nie wiem,która miała tak koszmarną biegunkę,bo na chwilę obecną w boksach czysto. bardzo źle znoszą zamknięcie Alta wyje i rozpaczliwie szczeka,Sonia wyje i wszystko niszczy. oby dwie to totalne histeryczki jeśli chodzi o weta,widać że raczej nie miewały z nim kontaktu. Quote
andzia69 Posted November 18, 2016 Author Posted November 18, 2016 Ben - 3-4 letni pies w typie owczarka szuka domu dobrego - bo byle jaki już miał. Domu bez innych psów i dzieci. Ben jest bardzo proludzki, u weterynarza zachowuje się wzorowo. Tel. 604275553 Quote
konfirm31 Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Obie śliczne :). To te dwie nowe? A Ben jest coraz piękniejszy. Radość patrzeć na niego :) Quote
andzia69 Posted November 19, 2016 Author Posted November 19, 2016 29 minut temu, konfirm31 napisał: Obie śliczne :). To te dwie nowe? tak, to te, które właściciel zostawił na pastwę losu Quote
andzia69 Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 Jakby ktoś bywał na FB albo chciałby coś zalicytować dla naszych zwierzaków, to podaję link do bazaru: https://www.facebook.com/events/400924606905802/ Quote
mar.gajko Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Ta Sonia to pyszczek chartowaty ma. Napisz coś, ile mają, szczepione? Tak ogólnie, to ogłoszę gdzieś. Sterylka kiedy? Jakie charaktery? Ile w kilogramach mają? Quote
andzia69 Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 1 godzinę temu, mar.gajko napisał: Ta Sonia to pyszczek chartowaty ma. Napisz coś, ile mają, szczepione? Tak ogólnie, to ogłoszę gdzieś. Sterylka kiedy? Jakie charaktery? Ile w kilogramach mają? no w kg to nie napiszę, bo nikt nie ważył :) Sonia - chartowata, ale nizsza - taka do kolana, zaszczepiona na wirusówki, do sterylki za 2 tyg. najwcześniej' Alta - jw, ale do sterylki to jeszcze ze 2 mies :P aktualnie ma cieczkę 1.Alta onka-ma 8-9 lat,nie widzi całkowicie na jedno oko,w drugim też prawdopodobnie straci wzrok ,po badaniach przez doktor nie jest w złym stanie.została odrobaczona i podano preparat na pchły i kleszcze, zaszczepiona na wirusówki. Proludzka, dogaduje się z psami. Nie lubi kojca. 2.Sonia-ma 1-1,5 roku max zdrowa,trochę wychudzona.została odrobaczona i podano preparat na pchły i kleszcze, zaszczepiona na wirusowki. Bardzo źle znoszą zamknięcie Alta wyje i rozpaczliwie szczeka,Sonia wyje i wszystko niszczy. Obydwie to totalne histeryczki jeśli chodzi o weta,widać że raczej nie miewały z nim kontaktu. Quote
andzia69 Posted November 28, 2016 Author Posted November 28, 2016 2 godziny temu, malagos napisał: Zagladam do suczek, co tam nowego? onka ma cieczkę, trochę się wyluzowały...poz tym nic się nie dzieje Quote
andzia69 Posted November 28, 2016 Author Posted November 28, 2016 dzisiaj zrobiłam kolejną zbiórkę https://pomagam.pl/1vkrpq3p Quote
malagos Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Nie mogę się napatrzeć na tę charcikową czarnulkę :), śliczna! Quote
andzia69 Posted November 30, 2016 Author Posted November 30, 2016 nowa podopieczna Kira - znaleziona w rowie, kulejąca - prawdopodobnie wywalona z auta. Ma cieczkę, Ok 2-3 letnia suczka, bardzo proludzka, raczej z kotem się dogada, na psy jak na razie nie reaguje. Quote
devoner Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 malagos to jest amstaff tylko jakiś debil urżnął jej uszy przy samej dupie,że tak powiem. Quote
malagos Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 16 godzin temu, devoner napisał: malagos to jest amstaff tylko jakiś debil urżnął jej uszy przy samej dupie,że tak powiem. o matko, tego jeszcze nie grali... Quote
devoner Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 7 godzin temu, malagos napisał: o matko, tego jeszcze nie grali... no jakiś cymbał chyba myślał,że to CAO co nie zmienia faktu,że jakiekolwiek kopiowanie uszu i okaleczanie psa jest dla mnie niezrozumiałe. Quote
mar.gajko Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 3 godziny temu, devoner napisał: no jakiś cymbał chyba myślał,że to CAO co nie zmienia faktu,że jakiekolwiek kopiowanie uszu i okaleczanie psa jest dla mnie niezrozumiałe. Dziewczynki ja ostatnio miałam/mam psy z wyrżniętymi uszami przy dupie, jak trafnie Andzia napisała. I widuję takie w Krakowie, to psy z Ukrainy. Mam na osiedlu taką sukę z całkiem miłymi młodymi ludźmi i też ma tak wyrznięte uszy. Quote
andzia69 Posted December 1, 2016 Author Posted December 1, 2016 10 minut temu, mar.gajko napisał: Dziewczynki ja ostatnio miałam/mam psy z wyrżniętymi uszami przy dupie, jak trafnie Andzia napisała. I widuję takie w Krakowie, to psy z Ukrainy. Mam na osiedlu taką sukę z całkiem miłymi młodymi ludźmi i też ma tak wyrznięte uszy. ja tyż mam ukrainkę :) dobrze, ze jej zostawili uszy w spokoju :) Quote
mar.gajko Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 NO ale to prawie jamnik ;) A ja myślę o tych "bojowych". One tak zerżnięte są. Quote
andzia69 Posted December 6, 2016 Author Posted December 6, 2016 taki mały bazarek stworzyłam - jak kto umie zapraszać to proszę Quote
mar.gajko Posted December 6, 2016 Posted December 6, 2016 A ja się pochwalę. Byłąm dzisiaj u weta. Ucha oglądać. Wybiliśmy pałeczkę ropy!!!! Oczywiście do końca życia uważanie i higiena, płukanie uszu 2,3 x w tygodniu. Ale czyste są. Quote
jankamałpa Posted December 10, 2016 Posted December 10, 2016 mam konto na Przygarnij Zwierzaka, na Gratce i OLX. Mogę zrobić kilka ogłoszeń tylko podaj mi zdjęcia psów i jakieś o nich informacje. Quote
Recommended Posts