malawaszka Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 on tu biegł :lol: ale mi foty nie wyszły :angryy: wazzup :crazyeye: tu widać :multi: Quote
WATACHA Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Dżordżo fajnie z pyszczka wygląda, wyładniał :) A nie możesz go jednorazowo odrobaczyć, bo metronidazol to z tego co pamiętam parę dni się bierze. Quote
malawaszka Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 mogę, tylko metronidazol działa na lamblie a inne środki na coś innego - tylko kurcze jakby on nie miał robali to ja nie chcę mu walić chemii Quote
Margi Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Trzeba chyba zabrać te kropki do badania i wtedy będzie już pewność czy są robale. Quote
sybil Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Margi']Trzeba chyba zabrać te kropki do badania i wtedy będzie już pewność czy są robale.[/QUOTE] Najlepiej właśnie tak. Daję koo do badania i moje sznupy już prawie 2 lata nie łykają trucizny! :lol: A Mróweczka jest przecudnej urody :loveu: Quote
malawaszka Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 a z tymi badaniami to ja też tak do końca nie wierzę - z Brokatem było tak - miał robione badanie, nie wykazało robali, biegunka trwała a okazało się że miał robale zresztą sama nie wiem, stresuję się tymi problemami Dżordżowymi i Klementynkowymi badaniami i mam dziś dzień czarnowidztwa... idę sobie piwko otworzyć... Quote
sybil Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Dla pewności zanoszę do badania koo z trzech kolejnych dni, bo faktycznie jednorazowo może nie wykazać robali. Precz z czarnowidztwem! Po piwku wróci Ci optymizm:beerchug::drink1:(dołączę się ;) ) Quote
mala_czarna Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Piękne te fotki :) I jak już wiosennie!! Ech, modele pierwsza klasa! Quote
wilczy zew Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Popieram Sybisię co do badania na robale,nie trujemy nie potrzebnie zwierzyńca tylko badamy. Nadal dostaje siemie? Pięknie biega! Quote
jambi Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 co do ulotek - ja wiem, że to wątrek Dżordża, ale same zaczęłyście :grins: Mo9nika, ja mam opracowane te ulotki, które były robione na Dzień Ziemi, wystarczy tylko troche pozmieniać i moge drukować - jak już do pracy wróce ;) potem możemy się umówić, że powysyłam po ileśtam sztuk do Was w różne miejsca w Polsce i możecie porozwieszać po swoich klinikach weterynaryjnych, albo sklepach dla zwierząt; to jest wersja dla tych co nie mają jak drukować, bo jak ktoś może drukować w kolorze to moge wysyłać w pliku :) a co do Dżordża... wstyd sie przyznać, ale dopiero doczytałam, że potwierdziła sie tarczyca... mówiłam Ci, że te wyłysienia za bardzo mi Arona przypominają :( i teraz mam pytanie - nie wiem czy widziałaś, jakiś czas temu proponowałam na forum sznaucerów Euthyrox do oddania - ten co mi został, sporo tego mam, weź sie spytaj weta, czy tego leku co bierze Dżordż nie można zastąpić Eythyroxem 200 - jakby co, miałabyś spory zapas ;) co prawda zgłisiła się chętna osoba, ale ja wole oddać na sznupa z adopcji ;) Quote
malawaszka Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 (edited) jambi napisał(a): a co do Dżordża... wstyd sie przyznać, ale dopiero doczytałam, że potwierdziła sie tarczyca... mówiłam Ci, że te wyłysienia za bardzo mi Arona przypominają :( i teraz mam pytanie - nie wiem czy widziałaś, jakiś czas temu proponowałam na forum sznaucerów Euthyrox do oddania - ten co mi został, sporo tego mam, weź sie spytaj weta, czy tego leku co bierze Dżordż nie można zastąpić Eythyroxem 200 - jakby co, miałabyś spory zapas ;) co prawda zgłisiła się chętna osoba, ale ja wole oddać na sznupa z adopcji ;) można zastąpić i bardzo bardzo chcę bo niedługo nam się będzie kończyło, a nie wiem czy nie będzie potrzebowała też Klementynka - czekamy na wyniki... tylko on bierze mniejszą dawkę, ale to będę dzielić tabletki aaa i nie na sznupa Z adopcji a DO adopcji :lol: ja się ciągle jeszcze łudzę, że stanie się cud :cry: Edited March 6, 2012 by malawaszka Quote
jambi Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 malawaszka napisał(a):można zastąpić i bardzo bardzo chcę bo niedługo nam się będzie kończyło, a nie wiem czy nie będzie potrzebowała też Klementynka - czekamy na wyniki... tylko on bierze mniejszą dawkę, ale to będę dzielić tabletki znaczy, że chcesz? to ja tam na wątku napiszę, że nie aktualne, bo dostały sznaucery w potrzebie :) było mówić!!! pytałam 106 razy :obrazic: Quote
malawaszka Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 jambi napisał(a):znaczy, że chcesz? to ja tam na wątku napiszę, że nie aktualne, bo dostały sznaucery w potrzebie :) było mówić!!! pytałam 106 razy :obrazic: znaczy, że chcę - TAK! tylko jakbyś dała radę tak... w ciągu dwóch tygodni wysłać?? :modla: :lol: razem z maszynką może? :evil_lol: chyba nie myślisz, ze ja pamiętam ze kiedyś o to pytałaś???? nie ma szans :shake: Quote
jambi Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 no kurde, pytałam! nawet wtedy jak Ci podesłałam zdjęcie łysego Arona... z maszynką to chyba nie, bo to ma zrobić mój TZ... ale spróbuje go docisnąć, a jak nie, to wyśle priorytetem w czwartek jak do pracy pójde :) Quote
malawaszka Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 boże broń nie kwestionuję tego, że pytałaś - tylko moja pamięć bardzo jest zawodna wieso - dotarła przesyłka dla Mrówki! Dresik jest BOSKI i leży jak ulał!!!!!! podziękowania dla Was!!!!! :Rose: sukienka :D jeszcze nie mierzyłam bo póki co oswajam Mrówkę z dresikiem bo znowu się zimno zrobiło i powinna być ubierana na dworze, a w tamtym za dużym kombinezonie nie chciała się załatwiać i przynosiła do domu, sukienka może być za szeroka w talii bo nadal Mrówka ma talię osy :shake: ale zobaczymy Quote
eliza_sk Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 A masz jakieś fotki nano Mrówki ? Łamie mi serce ten mikrus :) Quote
malawaszka Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 kilka postów wyżej są 4 marca, a dzisiaj w dresiku jeszcze nie zrobiłam, ale zrobię jak pójdziemy na spacer koło południa Quote
malawaszka Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 mala_czarna napisał(a):A kiedy zmienisz tytuł wątku? :evil_lol: na jaki? w sumie już nie szkielecik z Dżordża i doszła Mrówka, ale pomysłu nadal brak Quote
jambi Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='malawaszka']na jaki? w sumie już nie szkielecik z Dżordża i doszła Mrówka, ale pomysłu nadal brak a na taki ;) Quote
mala_czarna Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 malawaszka napisał(a):na jaki? w sumie już nie szkielecik z Dżordża i doszła Mrówka, ale pomysłu nadal brak Dżordżyk w DT. Szukamy domu na stałe ;) Otrzaskane te tytuły na Dogo, wiem, ale.... pomysłu nie mam :) Poza tym wsparcie finansowe nadal przecież potrzebna! Waszka, ja to kurcze nie wiem, ale czy Ty masz w domu drzewko bonsai, na którym Ci stówki rosną?! Przecież non stop potrzeba na weta, na specjalną karmę, a kto jak kto, ale Ty akurat masz trochę tych sznupów pod opieką. Dobra, idę se stąd bo zaczynam wazelinować :evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 jambi napisał(a):a na taki ;) gotowe trochę zmodyfikowane bo za długi był mala_czarna napisał(a):Dżordżyk w DT. Szukamy domu na stałe ;) Otrzaskane te tytuły na Dogo, wiem, ale.... pomysłu nie mam :) Poza tym wsparcie finansowe nadal przecież potrzebna! Waszka, ja to kurcze nie wiem, ale czy Ty masz w domu drzewko bonsai, na którym Ci stówki rosną?! Przecież non stop potrzeba na weta, na specjalną karmę, a kto jak kto, ale Ty akurat masz trochę tych sznupów pod opieką. Dobra, idę se stąd bo zaczynam wazelinować :evil_lol: no jak widać w rozliczeniu daję radę tylko dzięki Waszej pomocy :Rose: bonsai uschło :cry: Quote
jambi Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 no jak wody nie masz to i uschło :grins: nie wyj, rozliczenia w toku wszak ;) Quote
Recommended Posts