Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dżordżo fajnie z pyszczka wygląda, wyładniał :)
A nie możesz go jednorazowo odrobaczyć, bo metronidazol to z tego co pamiętam parę dni się bierze.

Posted

[quote name='Margi']Trzeba chyba zabrać te kropki do badania i wtedy będzie już pewność czy są robale.[/QUOTE]
Najlepiej właśnie tak. Daję koo do badania i moje sznupy już prawie 2 lata nie łykają trucizny! :lol:
A Mróweczka jest przecudnej urody :loveu:

Posted

a z tymi badaniami to ja też tak do końca nie wierzę - z Brokatem było tak - miał robione badanie, nie wykazało robali, biegunka trwała a okazało się że miał robale

zresztą sama nie wiem, stresuję się tymi problemami Dżordżowymi i Klementynkowymi badaniami i mam dziś dzień czarnowidztwa... idę sobie piwko otworzyć...

Posted

Dla pewności zanoszę do badania koo z trzech kolejnych dni, bo faktycznie jednorazowo może nie wykazać robali. Precz z czarnowidztwem! Po piwku wróci Ci optymizm:beerchug::drink1:(dołączę się ;) )

Posted

co do ulotek - ja wiem, że to wątrek Dżordża, ale same zaczęłyście :grins: Mo9nika, ja mam opracowane te ulotki, które były robione na Dzień Ziemi, wystarczy tylko troche pozmieniać i moge drukować - jak już do pracy wróce ;) potem możemy się umówić, że powysyłam po ileśtam sztuk do Was w różne miejsca w Polsce i możecie porozwieszać po swoich klinikach weterynaryjnych, albo sklepach dla zwierząt;

to jest wersja dla tych co nie mają jak drukować, bo jak ktoś może drukować w kolorze to moge wysyłać w pliku :)

a co do Dżordża... wstyd sie przyznać, ale dopiero doczytałam, że potwierdziła sie tarczyca... mówiłam Ci, że te wyłysienia za bardzo mi Arona przypominają :( i teraz mam pytanie - nie wiem czy widziałaś, jakiś czas temu proponowałam na forum sznaucerów Euthyrox do oddania - ten co mi został, sporo tego mam, weź sie spytaj weta, czy tego leku co bierze Dżordż nie można zastąpić Eythyroxem 200 - jakby co, miałabyś spory zapas ;) co prawda zgłisiła się chętna osoba, ale ja wole oddać na sznupa z adopcji ;)

Posted (edited)

jambi napisał(a):

a co do Dżordża... wstyd sie przyznać, ale dopiero doczytałam, że potwierdziła sie tarczyca... mówiłam Ci, że te wyłysienia za bardzo mi Arona przypominają :( i teraz mam pytanie - nie wiem czy widziałaś, jakiś czas temu proponowałam na forum sznaucerów Euthyrox do oddania - ten co mi został, sporo tego mam, weź sie spytaj weta, czy tego leku co bierze Dżordż nie można zastąpić Eythyroxem 200 - jakby co, miałabyś spory zapas ;) co prawda zgłisiła się chętna osoba, ale ja wole oddać na sznupa z adopcji ;)

można zastąpić i bardzo bardzo chcę bo niedługo nam się będzie kończyło, a nie wiem czy nie będzie potrzebowała też Klementynka - czekamy na wyniki... tylko on bierze mniejszą dawkę, ale to będę dzielić tabletki

aaa i nie na sznupa Z adopcji a DO adopcji :lol: ja się ciągle jeszcze łudzę, że stanie się cud :cry:

Edited by malawaszka
Posted

malawaszka napisał(a):
można zastąpić i bardzo bardzo chcę bo niedługo nam się będzie kończyło, a nie wiem czy nie będzie potrzebowała też Klementynka - czekamy na wyniki... tylko on bierze mniejszą dawkę, ale to będę dzielić tabletki

znaczy, że chcesz? to ja tam na wątku napiszę, że nie aktualne, bo dostały sznaucery w potrzebie :)

było mówić!!! pytałam 106 razy :obrazic:

Posted

jambi napisał(a):
znaczy, że chcesz? to ja tam na wątku napiszę, że nie aktualne, bo dostały sznaucery w potrzebie :)

było mówić!!! pytałam 106 razy :obrazic:

znaczy, że chcę - TAK! tylko jakbyś dała radę tak... w ciągu dwóch tygodni wysłać?? :modla: :lol: razem z maszynką może? :evil_lol:
chyba nie myślisz, ze ja pamiętam ze kiedyś o to pytałaś???? nie ma szans :shake:

Posted

no kurde, pytałam! nawet wtedy jak Ci podesłałam zdjęcie łysego Arona...

z maszynką to chyba nie, bo to ma zrobić mój TZ... ale spróbuje go docisnąć, a jak nie, to wyśle priorytetem w czwartek jak do pracy pójde :)

Posted

boże broń nie kwestionuję tego, że pytałaś - tylko moja pamięć bardzo jest zawodna

wieso - dotarła przesyłka dla Mrówki! Dresik jest BOSKI i leży jak ulał!!!!!! podziękowania dla Was!!!!! :Rose: sukienka :D jeszcze nie mierzyłam bo póki co oswajam Mrówkę z dresikiem bo znowu się zimno zrobiło i powinna być ubierana na dworze, a w tamtym za dużym kombinezonie nie chciała się załatwiać i przynosiła do domu, sukienka może być za szeroka w talii bo nadal Mrówka ma talię osy :shake: ale zobaczymy

Posted

malawaszka napisał(a):
na jaki? w sumie już nie szkielecik z Dżordża i doszła Mrówka, ale pomysłu nadal brak

Dżordżyk w DT. Szukamy domu na stałe ;)
Otrzaskane te tytuły na Dogo, wiem, ale.... pomysłu nie mam :)
Poza tym wsparcie finansowe nadal przecież potrzebna!
Waszka, ja to kurcze nie wiem, ale czy Ty masz w domu drzewko bonsai, na którym Ci stówki rosną?! Przecież non stop potrzeba na weta, na specjalną karmę, a kto jak kto, ale Ty akurat masz trochę tych sznupów pod opieką. Dobra, idę se stąd bo zaczynam wazelinować :evil_lol:

Posted

jambi napisał(a):
a na taki ;)

gotowe trochę zmodyfikowane bo za długi był

mala_czarna napisał(a):
Dżordżyk w DT. Szukamy domu na stałe ;)
Otrzaskane te tytuły na Dogo, wiem, ale.... pomysłu nie mam :)
Poza tym wsparcie finansowe nadal przecież potrzebna!
Waszka, ja to kurcze nie wiem, ale czy Ty masz w domu drzewko bonsai, na którym Ci stówki rosną?! Przecież non stop potrzeba na weta, na specjalną karmę, a kto jak kto, ale Ty akurat masz trochę tych sznupów pod opieką. Dobra, idę se stąd bo zaczynam wazelinować :evil_lol:

no jak widać w rozliczeniu daję radę tylko dzięki Waszej pomocy :Rose: bonsai uschło :cry: