Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przyszlam do Was aby sie troche odstresowac.....nadrobilam w czytaniu i sie zestresowalam, dobrze ze Dzordz juz powoli do przodu......Mroweczka przecudna.....taka do kochania a dlaczego Dzordz jej nie kocha, hm chyba on lubi takie rubensowskie jak Bibi a nie takie malizny wielkosci zapalki :) a w jakim wieku ona sie obraca ?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wieso napisał(a):
a w jakim wieku ona sie obraca ?

w XXI :lol: ;) a tak na serio to nie wiem, P. Jola mówiła że 2 lata, ale 2 lata to ona miała chyba ze 6 lat temu :roll: nie wiem - podebatuję o tym z wetem, ale na pewno więcej niż 5, szczeniaków musiała też rodzić sporo bo cycusie ma powyciągane jak na taką maliznę

a co do Dżordża... niby odetchnęłam bo już się ładnie goi i chyba mu szew wyciągnę, ale... od tygodnia obserwuję że posikuje na legowisko, najpierw myślałam, że to jest mokre bo liże tam gdzie mu coś z tej ranki kapnęło, ale dziś sweterek moczem śmierdział, na legowisku też plama :( mój dziadulec kurde no... przeziębiony nie jest bo przecież na antybiotykach od tygodnia to nie może mieć infekcji pęcherza, może od tego ropnia ma coś tam podrażnione i to minie co? starość jest podła!

Posted

posikuje, bo pewnie mu miesnie zwieraczy puszczaja, ze starosci i pewnie po tych wszystkich przejsciach....
u nas tez nie wesolo.....Hundisia marnieje, patrzy tymi wielkomi slepkami na nas a my nic nie mozemy....wet powiedzial ze mozemy sobie USG odpuscic, bo i tak jej nie mozna operowac, ma 15,5 lat, bo moze nie przezyc, nie wiem co robic ehhhh ....

Posted

wieso napisał(a):
posikuje, bo pewnie mu miesnie zwieraczy puszczaja, ze starosci i pewnie po tych wszystkich przejsciach....
u nas tez nie wesolo.....Hundisia marnieje, patrzy tymi wielkomi slepkami na nas a my nic nie mozemy....wet powiedzial ze mozemy sobie USG odpuscic, bo i tak jej nie mozna operowac, ma 15,5 lat, bo moze nie przezyc, nie wiem co robic ehhhh ....

ech najgorzej jak nic nie można pomóc :( trzymam za Was :kciuki:

wilczy zew napisał(a):
biedny Zgredzik;Waszka czy masz lupę? bo ja Mrówka się zawieruszy... :D

śmiej się śmiej! dziś ją wzięłam do mamy żeby sama z Dżordżem nie została bo nie ufam mu jeszcze całkiem i tam się obawiałam czy się nie zawieruszy i będziemy szukać przez tydzień :D

Dżordż wydawał się kiedyś być malutki :lol: a teraz o! jaki bysior się zrobił :loveu: a oni nawet do siebie podobni :D

Posted

haha no jakiś matrix mi wyszedł :evil_lol:

Prawie jak Justyna Kowalczyk i Marit Bjoergen :evil_lol:

Dżordż podejmuje walkę o zwycięstwo

iii wychodzi na prowadzenie

dajesz Dżordż dajesz

:multi:

i krasnopiesek musiał się obejść smakiem :lol:

Posted

Andzike napisał(a):
Ja Dżordzyka uwielbiam, ale wcale się nie dziwię, że wszyscy szaleją na widok Mróweczki:loveu:
Toż to mikropiesek! :D

ale frędzla na ogonie mieć nie będzie :diabloti: i te na uszach też obetniemy jak przestanie panikować :roll: ja już wiem czemu Wy tym mikropieskom tak namiętnie zostawiacie frędzle i pędzle :D bo oni panikują i nie pozwalają tego obciąć :evil_lol:

Posted

wilczy zew napisał(a):
frędzle obcinaj;może Zgredzik się nadziębił i dlatego popuszcza; Sako posikiwał z przeziębienia,teraz sika normalnie

ale jak mógłby dostać infekcji jak jest od tygodnia na antybiotykach i to dwóch bo było potrzebne szerokie spektrum :(

Posted

Dżordżowi wyjęłam dziś szwy - bardzo był kochany i grzeczny mimo, że nie wychodziły tak łatwo jak zazwyczaj bo od kastracji minęło już 13 dni i ta infekcja zrobiła tez swoje, ale udało się :loveu: nawet ine próbował kąsać tylko troszkę marudził, także pożegnaliśmy dziś klosz

Mrówka już zaakceptowana, tylko w kuchni muszę mieć oko na Dżordża jak Mrówka się kręci między psami bo szczerzy... dziąsła :D a poza tym to Mrówka zaczyna szczekać hahaha ma głos krasnopieskowy, taki elfikowy - chciała poszczekać, trochę wyjąco jej wyszło :D były dziś pierwsze nieśmiałe próby zabawy z Dropsem - mam nadzieję, że Dżordż nie przejmie roli Pepy, która nie pozwalała się psom bawić i rozganiała :D ale podejrzewam go o to :D w domu Mrówka jest super fajna, bezobsługowa, odsypia jeszcze poprzednie życie, ale na dworze nie jest fajnie bo nie ma z nią kontaktu - panikuje na smyczy i biega bez sensu, chodzę z nią bez innych psów i gadam z nią i pomalutku się nauczy bo w tej chwili nie wyobrazam sobie jej na spacerze w mieście - bałabym się że ucieknie, a ona jest raczej z tych co bez smyczy jak się wystraszy to pójdzie w panice przed siebie i tyle ją widzieli bo mimo maleńkości to łapkami zasuwa szybko

Posted

i jak u Was ? u nas troche lepiej, pokazalam TZ Mroweczke no i oczywiscie jego faworyta Dzordza, no i jakos fajnie sie zrobilo :)
poszlam do kuchni a on sobie ogladal zdjecia, taka cisza mysle i de na gore i patrze a Tz na licytyuje psia sukienke dla Mroweczki :), powiem Wam padlam, mowie ze mu chyba po tym wszystkim ,no powiem padlo a on : skoro moglas dla Dzordza zrobic sweterek to ja moge dla Mroweczki kupic sukienke :)....padlam :) sukieneczka jak sukieneczka ale z napisem: jestem najpiekniejsza w parku :) szkoda ze obcojezycznie...
malawaszko prosze podaj adres na pw bo gdzies mi sie zawieruszyl.....

Posted

[quote name='wieso']i jak u Was ? u nas troche lepiej, pokazalam TZ Mroweczke no i oczywiscie jego faworyta Dzordza, no i jakos fajnie sie zrobilo :)
poszlam do kuchni a on sobie ogladal zdjecia, taka cisza mysle i de na gore i patrze a Tz na licytyuje psia sukienke dla Mroweczki :), powiem Wam padlam, mowie ze mu chyba po tym wszystkim ,no powiem padlo a on : skoro moglas dla Dzordza zrobic sweterek to ja moge dla Mroweczki kupic sukienke :)....padlam :) sukieneczka jak sukieneczka ale z napisem: jestem najpiekniejsza w parku :) szkoda ze obcojezycznie...
malawaszko prosze podaj adres na pw bo gdzies mi sie zawieruszyl.....[/QUOTE]

hihi wieso pisałyśmy w tym samym czasie chyba - odpowiedź na pytanie jak u nas - jest tuż nad Twoim postem :lol: haha ale jak to sukieneczka? dla Mrówki? rany rany :lol: lans na całego będzie :lol: piszę pw

[quote name='wilczy zew']czyli Zgredzik nie jest taki zły :)
[/QUOTE]

on nigdy nie był zły - jego tylko trzeba zrozumieć i się z nim dogadać, jak z każdym psem, a że ma zylion lat to i swoje dziwactwa musi mieć ;)

Posted

[quote name='kakadu']pomędzę tradycyjnie: stronka ciągle nie dziala :(

już działa :loveu: dziś w nocy ma zostać dokończona/wykończona - pousuwane jamnicze pozostałości etc... ale już można zaglądać :)