Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ok to czekam jak by sié znalazly to proszé o info na poczté lub tu na privat,zeby sié nie pogubiala, gdzie zagladac, Ta pani jest zdecydowana nawet kupic pieska, wielka szkoda by byla, jesli mozna jakiegos znalesc tutaj. Pozdrawiam

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ewentualnie jakis dowoz do innego miasta wchodzil by w grę? Jesli tak to dokąd?
Wystawialam ostatanio jednej Pani z Wrocławia TOZ szczeniaki i wciagu 6 dni 3 znalazy juz dom. Zostala jeszcze 4 , ale myslę , ze się uda kazdemu. A teraz mam zamiar Pinpusi znalesc domek, bo naprawdę jest cudna, i dziw bierze , ze jeszcze nie ma domku. Mam nadzieję, ze telefon się będzie urywał i sunia szybciutko pojdzie do domku :))))

Posted

mogę się zobowiązać, ze do czasu, gdy Pinpusia nie będzię miala domu będzie non-stop wystawiana przez mnie na allegro. Dalam ją rownież do autogiełdy oraz na kupiepsa. Nie zawsze ma czas przejrzec wszytskie wątki na dogo, więc proszę o wiadomość na privat, gdyby ta śliczotka znałazła dom. Z miłą chęcią wzielabym ją na DT, ale niestety nie jest to mozliwe, bo nie mieszkam w PL, sama czekam az moja znajda będzie miec miec wszytskie formalnosci by ją sciągnac do siebie, jedyne co mogę zrobic to wystawiac psy na internecie, wogole bardzo wam dziękuję w imieniu zwierząt za to wszystko co dla nich robicie.
Mam do Was rowniez pytanie , z waszego doswiadcznie czy wiecie moze ktore portfale z ogloszeniami są najskuteczniejsze?Wiem, ze psy warto wystawiac wszędzie, bo nigdy nie wiadomo , kto upatrzy sobie pieska i gdzie, ale mimo wszystko czy procz allegro, kupiepsa i gumtree co byscie polecili?
jeszcze raz dziękuję Wam

Posted

dziękuję za podpowiedz. Na ojej.pl po radach waszych wystawialam juz psiaki. Ze wątek z ogłoszeniamia jest to wiem, ale chciała tylko się podpytac, ktore są najbardziej skuteczne. To oby wszystkie pieski znalazly domek, ja zaopiekuję się ogłoszeniowo Pimpusią. to pozdrawiam jeszcze raz

Posted

POMOCY!!!

Zadzwoniła niedawno nasza znajoma, że ktos jej powiedział o suni ze szczeniakami, która została sama w domku jednorodzinnym bez opieki, bo właściel zmarł, a jego żonę zabrano do szpitala psychiatrycznego.
Koleżanka pojechała tam dzisiaj wieczorem,żeby się zorientować w sytuacji. Okazało się,że jest mała sunia na podwórku pod schodami , sześć szczeniorków , juz takich ok.5-6 tyg, podobno prześlicznych.
Trochę sunię dokarmiała sąsiadka
Sunia bardzo ziajała, koleżance wydawało się,że sutki ma bardzo nabrzmiałe ,ze może być zapalenie. Zabrałą więc sunię ze szczeniorami do weta.
Już martwiłysmy się,że jeżeli sunia dostanie antybiotyk, to trzeba ja będzie oddzielić od szczeniaków i gdzies towarzystwo natychmiast zabrac.
Ale na szczęście okazało się,że wszystko jest w porządku.
Psiaki zostały tylko odrobaczone i odwiezione z powrotem na teren tej posesji, bo kompletnie nie ma gdzie ich zabrać:shake:.
Na działce przecież ta sunia z podejrzeniem nosówki:-(.

Szczeniorki już jak najbardziej nadają się do adopcji. Trzeba im jak najszybciej znaleźć domy, chociaż tymczasowe, bo sunia juz ich nie chce za bardzo karmić, no i tam są zupełnie same:placz::placz:.
Koleżanka może tam podjechać raz dziennie dać im jeść , ale to dla szczeniorków wkrótce będzie za mało, jak matka wogóle przestanie je karmić.
No i dla mamusi też trzeba będzie szukać domu.
Jutro postaramy się o zdjęcia rodzinki i bardzo prosimy o pomoc!

Posted

Ewatr, bardzo dziękujemy:loveu::loveu:. Może chcociaż te maluchy będą miały trochę szczęścia, bo ich starszymi kolegami wogóle nikt sie nie interesuje:-(.

Posted

ZAŁOZYLAM IM OGLOSZENIE NA GUMTREE KATOWICE, postram się gdzieś jeszcze, ale jesli mogę coś zaproponować - to dobrze by bylo na dogo zrobic im osobny wątek. Ja wiem, ze tak wygodnie na jednym, ale powiem szczerze, ze jak tu weszla pierwszy raz, to nic tu nie było dla mnie czytelne, pomimo, ze jest napisane , ze aktualne itd, pozniej dopiero info od Was jeszcze, ze w pierwszym poscie są aktualne sprawy. Ale tak jak ktoś patrzy pierwszy raz, to nie wiem czy się do psiakow dokopie. A chyba nie o to chodzi, by tylko do nas wielbicielek psow dochodziły te informacje, ale rowniez do osob, ktore by chciał zabrac psiaka do domu. Ale jak ktos tu zajrzy nowy, to nie dojdzie do tego, ktory piesek jest do adopcji. Mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłam, ale mysle ze dobrze by bylo naprawdę dla psiakow miec swoj osobny wątek w dziale adpocji. Prowadzic ten, ale jednak wyroznic samotne malce, bo maly misz masz jest. jesli kogoś urazilam to przepraszam.
A Pimpusia caly czas ma ogloszenia, ale widac za malo jak nikt nie dzowni, więc trzeba będzie dac jej jeszcze kolejne.
trzymam kciuki

Posted

GoskaGoska, nie martw się , nikogo nie uraziłaś:p. Wiemy,że najlepiej by było, gdyby każdy pies miał osobny wątek, ale ponieważ mamy ich za dużo , jest to niemożliwe. Przecież to nie tylko kwestia założenia wątku, ale póxniej podnoszenia go, wstawiania jakichs info, zeby to nie było tylko hopanie w górę. Niestety nie ma na to czasu, jest nas po prostu za mało.
Zobacz na naszym wątku dorosłych psów, ile ich tam jest i to o wiele pilniejszych adopcji.

Natomiast , jeżeli ktoś chciałby w ten sposób pomóc, założyć wątek i opiekować się nim, to prosze bardzo:lol:.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
no ja mogę im zalozyc wątek, jesli tu będę mieć info co się z nimi dzieje mogę w ich wątku wpisywac - tylko juz dzis nie dam rady, a u slicznotki Pimpusi dalej cisza nikt nie dzowni o nią? Kurde moze i jej wątek załoze.

Pimpusia potrzebuje kciuków na przyszły tydzień bo zbiera się do nowego domku :)
Mamy transport na czwartek 12.06 ale gdyby było cos wcześniej to oczywiście sunia mogłaby jechac.
Transport potrzebny na trasie kielce-warszawa

Posted

ok to ogloszenia zostawiam, allegro się jej skoczylo wlasnie dzis to nie wystawiam ponownie, zaczekam do 12, ale na reszcie portali zostawiam ją. A nie mowiełam , ze taką pieknotkę na pewno ktoś wypatrzy:)), ale lepiej juz niech szybciutko do dobrego domku jedzie, to teraz szukamy dla następnych domkow. I mam nadzieję, ze juz Pimpusi nie będzie potrzebne allegro :))

Posted

[quote name='GoskaGoska']przejerzalam ten watek,ale juz sié pogubilam jakie sá aktualnie szczeniaki na wydaniu, Znalazlam ogloszenie Pani z Kielc szuka szczanieka, ktory jako dorosly będzia malym pieskiem ( ma byc chlopczyk), jesli macie takie aktulnie to wyslijcie zdjécia i opis proszę maila : [email protected] , a moze sié uda. Pisalam do kobiety i Pani jest chétna w pomocy w szukaniu pieska. Wiéc jak jest jakies maluch na wydaniu to czekam na wiesci

A czy nie nadawałby się dla tej pani ten pieseczek z beżowego miotu powyżej? Widać, ze nie będzie duży.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...