Martens Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='gops']teraz dali mu tylko ostrzezenie potem moga dac mandat a dopiero jak bedzie musial zginac trzeci pies beda mogli go zabrac.. [/QUOTE] ŻE CO?? Załóż temat w dziale "Prawo", nie wierzę, żeby tak to wyglądało z prawnego punktu widzenia! Zwłaszcza, że jednego psa już im z tego powodu odebrano! No po prostu... :mad::mad::mad:
gops Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='WŁADCZYNI'] Gops jeżeli wiesz że zagryza sarny/zające/inne dzikie zwierzęta dzwoń do osoby pod którą podpada ta część lasów państwowych. Mandaty za kłusownictwo są co najmniej zniechęcające:diabloti:[/quote] ja to wiem od ludzi ktorzy tam mieszkaja ,sama nigdy tego nie widzialam ale jak zobacze to napewno pojde do lesniczgo akurat mam blisko :diabloti:
akodirka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='WŁADCZYNI']skórzany kaganiec z paseczków - brr wyczyścić się go porządnie nie da bo skóra nie najlepiej znosi przelewanie wrzątkiem i inne takie zabiegi.[/QUOTE] Ja cieplą(nie wrzatkiem) wodą czyscilam juz nie raz i nic sie nie dzialo zlego z kagancem :razz:
gops Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Martens']ŻE CO?? Załóż temat w dziale "Prawo", nie wierzę, żeby tak to wyglądało z prawnego punktu widzenia! Zwłaszcza, że jednego psa już im z tego powodu odebrano! No po prostu... :mad::mad::mad:[/quote] no tak mi powiedzieli ze najpierw moga dac tylko ostrzezenie potem mandat a dopiero za trzecim razem moga psa zabrac.. :roll: [quote name='akodirka']Ja cieplą(nie wrzatkiem) wodą czyscilam juz nie raz i nic sie nie dzialo zlego z kagancem :razz:[/quote] ja tez czyszcze ciepla woda i nic im nie jest ;)
akodirka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='gops']no tak mi powiedzieli ze najpierw moga dac tylko ostrzezenie potem mandat a dopiero za trzecim razem moga psa zabrac.. :roll: [/QUOTE] A czy ten pies chodzi na smyczy? jesli nie, to mozesz kablowac co raz, ze pies bez smyczy i agresywny jest
gops Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='akodirka']A czy ten pies chodzi na smyczy? jesli nie, to mozesz kablowac co raz, ze pies bez smyczy i agresywny jest[/quote] bez smyczy a nawet bez obrozy .. ale ja tam jestem tylko na wakacje na jakis czas teraz bylam 2 tyg i znowu jade za jakis czas na tydzien to zobaczymy ja tego psa widzilalm wczesniej tylko dwa razy bez smyczy i bez wlasicieli
vena&vivi Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Apbt_sól']Vena- ja kupije w IPO Sklep [URL="http://WWW.ipo-sklep.pl"]WWW.ipo-sklep.pl[/URL] Tak sa na doga kagance zarowno na psy jak i suki ;)[/quote] Musze maleńką buzke zmierzyc co by pasował :) A co do zagryzienia psiaka - koszmar:angryy: A takie nasze durne prawo - chce sie ale nie moze.
WŁADCZYNI Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [QUOTE]Ja cieplą(nie wrzatkiem) wodą czyscilam juz nie raz i nic sie nie dzialo zlego z kagancem[/QUOTE] ja kaganiec, zabawki, frisbee itd wszystko w miarę regularnie wyparzam żeby było czyściutkie. Skóra mogłaby tego nie przeżyć. [QUOTE]no tak mi powiedzieli ze najpierw moga dac tylko ostrzezenie potem mandat a dopiero za trzecim razem moga psa zabrac..[/QUOTE] taaaa jestem ciekawa czy panowie wogóle spisali papierki z tego wezwania, czy nie żeby sobie problemu nie robić:roll: Pismo na komendę i rozmowa z leśniczym. Następnym razem to może być Twój pies.
gops Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='WŁADCZYNI'] taaaa jestem ciekawa czy panowie wogóle spisali papierki z tego wezwania, czy nie żeby sobie problemu nie robić:roll: Pismo na komendę i rozmowa z leśniczym. Następnym razem to może być Twój pies.[/quote] spisali nawet moje imie nazwisko i adres z lesniczym porozmawiam mam adres tych ludzi i ich nazwisko wiec moze cos bede dzialac powiem Ci ze to mial byc moj pies.. dlatego tak to wszysko przezylam kilka sekund i mojego psa by nie bylo ale pomoc nie umialam.. pani soltys nawet sie mnie pytala co ma zrobic nastepnym razem jak psa oderwac gdy gryzie i zdalam sobie sprawe ze niewiem.. powiedzialam zeby kupila gaz i ze napewno zadziala jak sie psu palce w oczy wlozy (tak robilam kilka razy jak moj pies siedzial w pysku innego) :roll:
vena&vivi Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Chyba trudno psu palce w oczy włożyć co by Ci ręki nie szarpnąl. Sama nie wiem na jednego psa dziala to na innego nie.
WŁADCZYNI Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 spisać można każdego, a jeżeli panowie tak lajtowo podeszli do sprawy to ja wątpie w ewentualne działania. Gaz nie zawsze działa, ja jeżeli muszę to podduszam/łapię pod brzuch i unoszę/polewam wodą jak jest dostępna.
gops Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='vena&vivi']Chyba trudno psu palce w oczy włożyć co by Ci ręki nie szarpnąl. Sama nie wiem na jednego psa dziala to na innego nie.[/quote] no jesli pies ma drugiego psa w pysku a ty stoisz za nim probujac go odciagnac to wkladanie palcy w oczy pomaga mi pomoglo kilka razy ;) a raz nawet slyszalam od kogos ze zeby pies puscil wystarczy mu wykrecic jajka...:diabloti: niewiem czy dziala nie probowalam :evil_lol:
vena&vivi Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 O jajkach też słyszałam gorzej jak kastrat :diabloti:
an1a Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='vena&vivi']O jajkach też słyszałam gorzej jak kastrat :diabloti:[/quote] Ja swojemu też nie mogę jajek kręcić :-( Co ja najlepszego zrobiłam... :shake:
gops Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='vena&vivi']O jajkach też słyszałam gorzej jak kastrat :diabloti:[/quote] na szczescie psy ktore najczesniej chodza bez obrozy nawet maja wlasciceli ktorzy nawet niewiedza o takiej mozliwosci wykastrowania :razz: [quote name='an1a']Ja swojemu też nie mogę jajek kręcić :-( Co ja najlepszego zrobiłam... :shake:[/quote] no kurcze jak Ty tak moglas... :diabloti:
bonsai_88 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='an1a']Ja swojemu też nie mogę jajek kręcić :-( Co ja najlepszego zrobiłam... :shake:[/quote] To co ja mam powiedzieć? Birma nie dość, że suka, to jeszcze wysterylizowana :diabloti:
diabelkowa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 odciagnij za srom:evil_lol: ja logana nie mam za co chwytac tez:evil_lol:
ulvhedinn Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 A ja sobie wyobraziłam, że ktos tak "uswiadomiony" łapie np. mojego 15-letniego starucha za jajka i mi sie słabo zrobiło... toż ręki by mądrala nie miał na bank..... :-o O ile tylko ręki.....
gops Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 jednym slowem juz lepsze sa te palce...:diabloti: a najlepiej jakby mial pies kaganiec ;)
diabelkowa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 a ja sobie wyobrazam agresywna suke odciagana za srom :evil_lol:
AngelsDream Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Sąsiadka mnie rozbawiła. Uciekła przed nami po schodach - przykro mi aż tak miła nie będę, żeby własnego psa narażać dla czyjegoś widzimisie. Wystarczyło, żeby powiedziała cokolwiek i pojechałaby windą. My się z innymi ludźmi nie pchamy.
fattyciak Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Sytuacja nie z psiarzami a z osiedlową dzieciarnią: tradycyjnie wszystkie skoczyły do głaskania, tylko jedno nie, bo miało witki ciastek pełne, ale oświadczyło butnie- Ale ja Gizma i tak pogłaskam! O tak! I zaczęło przejeżdżać Gizmowi po głowie... butem. Fuknęłam, psa zabrałam. Niechaj mnie wspominają jako jędzę, ale ja psa po tym łbie całuję do cholery... ;)
akodirka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='AngelsDream']Sąsiadka mnie rozbawiła. Uciekła przed nami po schodach - przykro mi aż tak miła nie będę, żeby własnego psa narażać dla czyjegoś widzimisie. Wystarczyło, żeby powiedziała cokolwiek i pojechałaby windą. My się z innymi ludźmi nie pchamy.[/QUOTE] Nas nie raz sasiedzi przepuszczali na klatce... ciekawe czemu :diabloti: apropo kagancow: [url]http://ulubiency.wp.pl/gid,10197986,img,10198003,kat,88996,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=1[/url]
Recommended Posts