ejnogoska Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ale kochana sunieczka. Nie szuka swoich 'dzieci' po sterylce? :( Quote
malagos Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 [quote name='ejnogoska']Ale kochana sunieczka. Nie szuka swoich 'dzieci' po sterylce? :([/QUOTE] Nie, nie sprawia takiego wrażenia - jakby cieszyła się z ciepłego pomieszczenia, kocyka, naszej obecności. Tak się wyraźnie raduje i macha ogonkiem na każde nasze spojrzenie w jej stronę. Quote
Plicha Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ale super że już się zaaklimatyzowała maleńka :) Quote
markofix1 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 kolejne dobre wieści :) odwiedzam Kropeczkę Quote
mmd Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Te wszystkie znajdki, te schroniskowe psiaki mają coś takiego... taką radość w sobie, że ktoś je zauważył, że mają swojego człowieka. Cudowne to jest w psach. One nie kochają w naszym rozumieniu, ale całymi sobą pokazują, że są szczęśliwe, bo mają kogoś do wlepiania tych oczek i okazywania "fajnie, że jestem w twoim stadzie" :) Quote
Isadora7 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='mmd']Te wszystkie znajdki, te schroniskowe psiaki mają coś takiego... taką radość w sobie, że ktoś je zauważył, że mają swojego człowieka. Cudowne to jest w psach. One nie kochają w naszym rozumieniu, ale całymi sobą pokazują, że są szczęśliwe, bo mają kogoś do wlepiania tych oczek i okazywania "fajnie, że jestem w twoim stadzie" :)[/QUOTE] Nic dodać nic ująć Quote
panbazyl Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 a ja mam coraz mniej znajomych, bo konczę znajomości z ludźmi co kupują w pseudo..... Quote
temikotka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='ejnogoska']Ale kochana sunieczka. Nie szuka swoich 'dzieci' po sterylce? :([/QUOTE] Z doświadczenia wiem że zwierzaki po sterylce przelewają swoją miłość na człowieka ;) Sterylizowałam ostatnio(aborcyjnie) półdziką kotkę dokarmianą przez sąsiada,nigdy nie dawała się złapać, przychodziła co kilka dni, a po sterylce chodzi za sąsiadem krok w krok jak pies ;) Quote
malagos Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Nie jest dobrze. Jest własciwie źle. bo jak taką sunię oddać? Już sie martwię i płakać mi się chce, jak pomyslę, że ktoś ją ode mnie weźmie. Kropka to taki pies, że mozna tylko o takim marzyć. Jest niesamowita! cudna, pogodna, cichutka, przytula łepek do nogi, jak tylko sie zatrzymam na spacerze, idzie pół kroku za człowiekiem, cały czas wpatrzona w oczy i nawet jak idzie, to macha sobie ogonkim. I te oczy.....no, taki ma wyraz poddańczy, ze tulę ten ryjek i całuję i obiecuję jej, ze bedzie miała w nowym domu raj. Tylko, gdzie znaleźć taki dom, gdzie będzie jej lepiej niż u mnie?.......... Cholera, lepszy tymczasowicz, ktory niszczy, gryzie kapcie, sika po kątach, wyje w domu, wyrywa sie na spacerze, warczy na koty - takiemu się aktywnie szuka domu. Quote
Andzike Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Oj Malagos, widzę, że Cię mocno wzięło... Ja ostatnio walczyłam ze sobą, żeby oddać właśnie tymczasowicza, którego opisałaś w ostatnim zdaniu - miłość jest ślepa ;) Quote
Ewanka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Małgoś, masz w 100% rację, ja tak strasznie płakałam po moich tymczasach - parce grzyweczek, a inne oddawałam, nawet z pewną, hmmm ... ulgą ;):) Trzymam kciuki za cudowny DS, a może jednak malutka Kropeczka zagości u Ciebie na stałe (???), to przecież takie maleństwo, niewiele miejsca zajmuje :evil_lol: Czy wiadomo już ile Kropeczka waży, bo fotki jednak przekłamują. Quote
mmd Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Spokojnie ;) Bywają dobre domki - po prostu będziecie dłużej szukać. Mój jedyny tymczas jak dotąd - Jonik, trafił do takiego domu, że ma lepiej niż u mnie :) I mam stały kontakt, ale wiem, że nawet dzwonić nie muszę, bo wiadomo, że jest super. Quote
malagos Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Ja wiem, ze znajde taki dom - do tej pory się udawało, odpukac. nie moze zostać, to 5 pies. ile waży, nie sprawdziłam, postawię ją dziś na wagę łazienkową, bo innej nie mam. Quote
Ewanka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Mnie chodziło o orientacyjną wagę (spokojnie może być na łazienkowej), w sumie nie ma to większego znaczenia .... ot, zwykła ciekawość, żeby sobie malutką lepiej wyobrazić :) Quote
malagos Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Na pierwszej stronie kilka naście zdjęć do ogłoszeń. I tekścik napisałam, w 2. poście. Kto pomoże ogłaszać?.......... allegro by się przydało.........Proszę........ Quote
Isadora7 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='malagos']Na pierwszej stronie kilka naście zdjęć do ogłoszeń. I tekścik napisałam, w 2. poście. Kto pomoże ogłaszać?.......... allegro by się przydało.........Proszę........[/QUOTE] jestem, skoncze allegro zamawiane na moim wątku allegrowym i wezmę sie za Kropkę. Quote
tripti Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 taki kruszek mały kochany :) ale wszystkie psiaki z tego boksu mają dobre charakterki, jeszcze chłopczyk i ta jedna dziewczynka została, tamta to taka psiapsiółka i psia i ludzka. malvaaa - miałabyś czas troszkę Kropeczkę poogłaszać? dobrą rękę masz. a i jeszcze słyszałam, nie wiem na ile to prawdziwe, ale Kropeczka jak tylko ją przywieźli dawno temu to przy podawaniu przez hycla rzuciła się do gardła kierowniczce schroniska (nie właścicielce) i zawisła jej na szyi :) (nie lubiłam tej kobiety, już tam nie pracuje na szczęście) Quote
malagos Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Rany, mam nadzieję, że Kropeczka nie zagryzła tej baby??? :diabloti: Quote
tripti Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='malagos']Rany, mam nadzieję, że Kropeczka nie zagryzła tej baby??? :diabloti:[/QUOTE] trzeba uważać co się publicznie pisze, ale większych uszkodzeń n. nie było :) ale mimo wszystko widać było, że inne psy też tej kobiety nie lubiły. a zerkaliście może na chip? pewnie miała domek, a wiadomo jak nawet pies tam trafił to szanse na odnalezienie żadne. Quote
malagos Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 O czipie znów nie pamiętałam, za to waga niuni to 6,60 kg. Quote
Onaa Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='malagos']Nie jest dobrze. Jest własciwie źle. bo jak taką sunię oddać? Już sie martwię i płakać mi się chce, jak pomyslę, że ktoś ją ode mnie weźmie. Kropka to taki pies, że mozna tylko o takim marzyć. Jest niesamowita! cudna, pogodna, cichutka, przytula łepek do nogi, jak tylko sie zatrzymam na spacerze, idzie pół kroku za człowiekiem, cały czas wpatrzona w oczy i nawet jak idzie, to macha sobie ogonkim. I te oczy.....no, taki ma wyraz poddańczy, ze tulę ten ryjek i całuję i obiecuję jej, ze bedzie miała w nowym domu raj. Tylko, gdzie znaleźć taki dom, gdzie będzie jej lepiej niż u mnie?.......... Cholera, lepszy tymczasowicz, ktory niszczy, gryzie kapcie, sika po kątach, wyje w domu, wyrywa sie na spacerze, warczy na koty - takiemu się aktywnie szuka domu.[/QUOTE] No coś jak u mnie , a już myślałam że taka zahartowana osoba jak Malagos nie miewa takich rozterek. Faktycznie, takiemu niedobremu tymczasowiczowi to się chce jak najszybciej znaleźć dom ;). Quote
Recommended Posts