Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odwiedzam wirtualnie psiaka,zajrzałem na YT z Waszych linków i znowu jestem negatywnie nakręcony/wszędzie widzę ludzi mutantów,sadystów.Gdybym dorwał takich sk......w ,to chyba mnie by później wsadzili na ładnych parę lat a może i dłużej...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

szukamy pilnie klatki kennelowej;
kiedy panstwo sa w domu psy zachowuja sie niemal wzorowo, ale jednak zostawienie ich samych niesie ze soba pewne ryzyko dla kanisa; caly czas ktos musi byc w domu i na dluzsza mete jest to uciazliwe; pani kasia zapytala czy nie mozna by bylo czegos takiego im pozyczyc;
kanis bylby zamykany od czasu do czasu na nie dluzej niz 2 - 3 godziny oczywiscie po spacerze; jesli chcemy, aby mogl zostac w tym dt zanim nie znajdziemu mu stalego domu to trzeba taka klatke zorganizowac; czy ktos ze slaska mialby mozliwosc wypozyczenia (odplatnego) czy pozyczenia kennelu? kanis jest malym owczarkiem, wazy mniej niz 30 kilogramow; oczywiscie jesli bedzie klatka gdzies indziej to zorganizujemy jakos jej transport; jesli trzeba bedzie to ja kupimy, a potem zastanowimy sie gdzie ja ulokowac, jak juz nie bedzie potrzebna (mozemy ja zawsze sprzedac); bede bardzo wdzieczna za pomoc;
uwazam, ze to dobre rozwiazanie; ciesze sie, ze pani kasia tez na nie wpadla bo nie chcialam tego proponowac wiedząc, ze klatka bardzo zle sie kojarzy niektorym i nie chca o niej nawet slyszec; mysle, ze 2-3 godziny w klatce od czasu do czasu, to stosunkowo mala cena za tak cieply dom;

Edited by kakadu
Posted

napisalam do maciaszka - moze cos pomoze;
co do bazarku cantadorro, to w jakim celu ci potrzebny? bo kanis ma wykupione 100 ogloszen u paja, tylko ze jak sie znalazl ten dom w rudzie to odwolalam, i teraz chce zreaktywowac (paja sie zgodzila); ale ten bazarek juz sie skonczyl dawno, wiec jak to dla jakiegos innego psa to nie moge pomoc niestety...

Posted (edited)

zapytałam znajomą, niedawno miala kennel-klatkę do sprzedania, czekam na odpowiedż. Na pewno po zabiegu klateczak bedzie idealnym rozwiazaniem.

Edited by bros
Posted (edited)

[quote name='Monisiaczek']U nas na forum dziewczyna ma do sprzedania używaną klatkę kennelową.
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=7018
kakadu, podam Ci do niej nr tel. na PW. Może jeszcze nie sprzedała.
brdzo dziekuje za numer monisiaczku - zadzwonilam, klatka jest do kupienia, zarezerwowalam ja na dwa dni bo poczekam jeszcze na info od mojej kolezanki ktora ma klatke, ale ta klatka stoi jakis czas na zewnatrz i ma dzis sprawdzic w jakim jest stanie; jutro bede wiedziala

[quote name='krooppka']witam, ja mam klatkę dużą ale nie wiem jakie wymiary kupowałm na allegro
a jakie ma wymiary? mozesz zmierzyc? bylaby do kupienia czy do pozyczenia?

ta od dziewczyny z labkow do ktorej podala kontakt monisiaczek, ma 125 x 74 x 83 i pani kasia powiedziala, ze kanis sie spokojnie do niej zmiesci; ale ta klatka jest do kupienia za 170 zlotych, ktore trzeba by bylo wziac z bazarkow plus koszty kuriera, ktore bez wzgledu na wszystko trzeba bedzie poniesc bo watpie, zebysmy znalazly cos w rudzie slaskiej...;)
dlatego trzeba pomyslec zeby to przeslac za posrednictwem jakiejs firmy ktora ma podpisana umowe z firma kurierska bo inaczej to wybulimy z 80 zlotych, a przez firme ok 30 zl; i jak myslicie - ile taka klatka moze wazyc? ok 20 kg?

maciaszek juz nie ma tej klatki niestety...
a szkoda bo jest ze slaska i byloby blizej... :(

Edited by kakadu
Posted

krooppka napisał(a):
sorki raz jeszcze podaję bo mierzyłam złożoną a to róznica
więc długośc 114, szerkośc 74 wysokośc 83
jak najbardziej do pożyczenia

czyli jak ta co jest do kupienia, tylko 11 cm krotsza - jak myslicie - czy to robi duza roznice?
i skad jestes krooppka?

Posted

teraz czekamy na plytke od pani kasi, zeby zdiagnozowac kanisa wirtualnie u dra niedzielskiego i na luty bo wtedy moze sie umowie na konsultacje u dra biezynskiego tez we wroclawiu tylko, ze trzeba by bylo znalezc transport w te i wewte;
ja juz nie odpuszcze tych konsultacji bo skoro dwoch wetow w wawie mowi, ze konieczna jest resekcja bo pies niedlugo przestanie chodzic, to musze to sprawdzic w "srodowisku slaskim"; nie oddam potencjalnie niechodzacego psa do zadnego domu stalego; chyba, ze ten dom wezmie na siebie takie ryzyko swiadomie;
oczywiscie mozna by sie bylo juz teraz ucieszyc, ze kanis chodzi, bo pani kasie pisze, ze chodzi, wyadoptowac go i liczyc, ze bedzie dobrze, ale ja tego nie potrafie zrobic, bo to by bylo nie fair w stosunku do tego domu; tak jak nie zostawilam bez odpowiedzi informacji pani kasi, ze pies przestal chodzic, tak nie zaryzykuje ds bez gruntownej diagnozy; co innego oddac go w trakcie leczenia, ale nie wczesniej niz cos zostanie ustalone; jesli sie myle to mnie naprostujcie na prawidlowe myslenie; wszelkie rady mile widziane;

Posted

Szczerość do bólu to podstawa,która zaprocentuje w przyszłości .Doprowadzenie diagnostyki do końca jak najbardziej słuszne.Potencjalny dom będzie wiedział na czym stoi.To jest najuczciwsze i najsłuszniejsze choć na pewno drogie.Ale ja nie widzę innej,odpowiedzialnej drogi do mam nadzieję szczęśliwego finału.

Posted (edited)

klatka spakowana, tz zamowil kuriera; jutro kurier odbierze; koszt 38 zlotych odemuje z bazarku kalendarzowego agis, tak jak odjelam od niego 300 zlotych na benzyne na transport kanisa do rudy (rozliczenie w pierwszym poscie); na piatek klatka bedzie w rudzie slaskiej; na paczce podany numer telefonu odbiorcy; mam nadzieje, ze dojdzie i zostanie odebrana, bo jak to sie nie uda to juz sie chyba zalamie; jak zyje 40 lat na tym swiecie to nie mialam tak pod gorke z najprostszymi sprawami...

z maila potwierdzającego zamówienie: Zamówienie KJ4595049076 zostało przekazane do kuriera UPS.

Edited by kakadu
Posted

No to mam nadzieję, że klatka dojdzie bez problemu i nie będzie niespodzianek. No nic, czekamy na płytkę, Bros udostępniła swój adres i jak już otrzyma CD, to zajmie się konsultacją u dr Niedzielskiego. Ciekawe jak Kanis teraz się zachowuje, a właściwie, jak
DT sobie radzi z 3 psiakami. Już sama nie wiem, 3 czy 2?

Posted

sa teraz z kanisem 3 psiaki; mieszaniec akity - sunia i drugi onek, ale potezny jak szafa ;) gdzie tam kanisowi do niego :)
co do plyty to pani z recepcji lecznicy obiecala wyslac pod podany adres prosto do bros do wroclawia; niestety nie mialam smialosci poprosic o priorytet, bo to i tak klopot dla niej - bedzie musiala isc na poczte, a nie wiadomo gdzie ta poczta; bedziemy wiec czekac pewnie z tydzien, ale trudno - nic sie nie poradzi; do lutego i tak musimy czekac na dra biezynskiego wiec i tak sie nie da nic przyspieszyc;
dzieki cantadorra ;)

Posted

bros czeka na płytkę w gotowości, nie udzielam się może zbytnio na wątku - ale czytam każdy wpis, tak że jestem na bieżąco :) jak tylko dostanę przesyłkę lecę napadać doktora.

Posted

bros napisał(a):
bros czeka na płytkę w gotowości, nie udzielam się może zbytnio na wątku - ale czytam każdy wpis, tak że jestem na bieżąco :) jak tylko dostanę przesyłkę lecę napadać doktora.

Napadaj, napadaj :) Bedziemy czekać na info z niecierpliwością :)