Nadalle Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 O mój Boże :( Będę śliedzić na bieżąco, postaram się pomóc jak tylko będę mogła! Quote
piechcia15 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 muszę zapytać ewy bo chyba Lusia wybiera się do Garncarza to może udałoby się dwa psy zabrać Quote
majqa Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 piechcia15 napisał(a):muszę zapytać ewy bo chyba Lusia wybiera się do Garncarza to może udałoby się dwa psy zabrać Masz na myśli tego spanielka i tego staruszka? Tak? Quote
modliszka84 Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 nie, Lusia to bernardynka bez oczu która była u nas a teraz jest u Ewy w Fundacji Bernardyn http://www.dogomania.pl/threads/214123-*Pabianice*-bernardynka-Lusia-BEZ-OCZU-!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
majqa Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Hm..., czyli dziadziuś by się nie załapał. :-( Quote
modliszka84 Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 jakby była potrzeba to też by się pewnie załapał :) rozmawiałyśmy z piechcią czy jednak nie warto by było najpierw iść do zwykłego weta ? Quote
emilia2280 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 to ta ma byc paniá dla szczeniaka? cytujé z wátku Nesti: "No jestem Kochane...smutny tytuł Martuś napisałaś,no ale niestety pani nie weźmie Nestusia,bo bedzie studiowała i nie da rady pogodzic studiów z opieką nad starszym pieskiem." bardzo sié zastanówcie czy bédzie miala czas dla szczeniaka, który wg mnie jest duzo bardziej czasochlonny niz starszy bezproblemowy psiak... i co on bédzie sam w domu robil? niewidomy i sam w domu? a jak bédzie jej lal i rábal po calym mieszkaniu, to bédzie miala czas i cierpliwosc czy kaze go natychmiast odbierac? Moze przygotujcie já na najgorsze i zobaczcie czy nadal bédzie taka chétna... EDIT: i doliczcie jeszcze "klopot" wizyt, które obiecaliscie oplacic, ale juz czasowo, to wlasciciel bédzie musial psa na nie dowiezc Quote
majqa Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Hm..., zwykły, nie ujmując żadnemu, bo są tacy, których naprawdę cenię, mogą być mimo wszystko za słabi w ocenie i np. spisać na straty oczko do uratowania... chyba, że... bo przecież ciężko mi ocenić sytuację bazując tylko na relacji i wpisie jest na tyle źle, że nie ma co ratować tylko trzeba oczko usunąć. Tego wykluczyć się nie da. Tak czy owak na pewno coś trzeba zrobić na biegu, bo ta bida cierpi, a mało co tak boli jak... oko... :-( Słuchaj, potrzebujesz fanty na bazarek? Ja w tej chwili nie sprostam poprowadzeniu ale podrzucić ja albo mąż możemy, choćby i jutro. Quote
majqa Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='emilia2280']to ta ma byc paniá dla szczeniaka? cytujé z wátku Nesti: "No jestem Kochane...smutny tytuł Martuś napisałaś,no ale niestety pani nie weźmie Nestusia,bo bedzie studiowała i nie da rady pogodzic studiów z opieką nad starszym pieskiem." (...) Nieee... :placz: Chcesz mnie zabić Emi? Sorry ale ja pierdzielę, argument co się zowie. :shake: Quote
izolda27 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Mam nadzieję że maleństwo znajdzie dom ,chętnie bym pomogła małemu ale niestety ,2 psy i 3 koty + małe dziecko to już nadto. Ale jeśli będą potrzebne pieniążki postaram się psiaka jakoś wspomóc. Zgadzam się z Emilią 2280 ,dziwne że pani nie będzie miała czasu na staruszka a na szczeniaka tak? Chociaż ,rożnie ludzie myślą ,oby mu się udało. Quote
agaga21 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 ja myślę, że on będzie wymagał wyjątkowo dużo troski i opieki :( Quote
izolda27 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 agaga21 napisał(a):ja myślę, że on będzie wymagał wyjątkowo dużo troski i opieki :( Ja również tak myślę . Quote
Jola17 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Prosimy o przedłużenie daty wydarzenia spanielka ,nie można udostępniac na FB. Quote
tobciu Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [quote name='piechcia15']ponoć widziało go kilku lekarzy, ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć... pierwszy raz w życiu robiłam wydarzenia na fb:) zobaczcie czy dobrze:) http://www.facebook.com/event.php?eid=282556885109305 czy tam gdzieś można jeszcze dodać foty?czy nie? Piechcia15 wydarznie dobrze wyszlo, zmien tylko prosze date do kiedy trwa, jakies 3,4 miesiace do przodu. Bo dalas termin paru godzin. Chcialam napisac Ci wczoraj, ale zdolalam przeczytac tylko peirwsza strone watku, a potem juz mi dogo nie chcialo chodzic. Quote
tobciu Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [quote name='Lobaria']wklejam z innego wątku Uwaga!!!! W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie doc. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu będzie dokonywał doc. Kiełbowicz. Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail: [email protected] Ważne: - w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji, - tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu - na zgłoszenia czekamy do poniedziałku - jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez doc. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim [quote name='modliszka84']jakby była potrzeba to też by się pewnie załapał :) rozmawiałyśmy z piechcią czy jednak nie warto by było najpierw iść do zwykłego weta ? Hej Dziewczyny, moze warto by skorzystac z pomocy przedstawionej przez Lobaria ? Skonsultowac z tym lekarzem? Jesli macie tylko mozliwosc pojechania do doktora Garncarza - jedzcie prosze. Nie idzcie wpierw do zwyklego. Nie ujmuje naprawde nic "zwyklym" lekarzom, ale jesli jest sposobnosc przebadania psiaka przez naprawde dobrego, sprawdzonego specjalisty to trzeba z tego korzystac. Koszta, wspolnymi silami damy rade. A najwazniejsze jest by psiak dostal jak najszybciej jak najlepsza pomoc. Moze choc to jedno oczko uda sie uratowac. [quote name='agaga21']cud faktycznie. trzymam kciuki by doszło do adopcji. łapą koniecznie trzeba sie zająć bo pewnie też boli. ktoś mógłby zrobić allegro cegiełkowe dla niego?? Czy jakas fundacja udostepnilaby konto do wplat ? Wylada to bardziej wiarygodnie dla kupujacych. Wowczas zrobilabym cegielki ze swojego allegrowego konta. Ewentualnie zapytam dogomaniaczke, ktora robila cegielki dla Duszka. [quote name='emilia2280']to ta ma byc paniá dla szczeniaka? cytujé z wátku Nesti: "No jestem Kochane...smutny tytuł Martuś napisałaś,no ale niestety pani nie weźmie Nestusia,bo bedzie studiowała i nie da rady pogodzic studiów z opieką nad starszym pieskiem." bardzo sié zastanówcie czy bédzie miala czas dla szczeniaka, który wg mnie jest duzo bardziej czasochlonny niz starszy bezproblemowy psiak... i co on bédzie sam w domu robil? niewidomy i sam w domu? a jak bédzie jej lal i rábal po calym mieszkaniu, to bédzie miala czas i cierpliwosc czy kaze go natychmiast odbierac? Moze przygotujcie já na najgorsze i zobaczcie czy nadal bédzie taka chétna... Bardzo sie z tym zgadzam. Jesli nie ma dziewczyna czasu na opieke nad starszym psem, ktory jest mniej wymagajacy, to raczej go nie znajdzie dla szczeniolka wymagajacego z zasady wiecej opieki. A szczegolnie tej opieki bedzie wymagal spanielek, ktory tak potrzebuje bliskosci. Nie chcialabym odbierac mozliwsci DT dla malucha, ale przedstawcie tej dziewczynie cala sytuacje i niech sama przed soba odpowie czy da rade opiekowac sie nim i dowozic go do lekarza i studiowac. Quote
TERESA BORCZ Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 z oczami lepiej iść do specjalisty, wizyta u zwykłego weta to mnożenie kosztów bez efektu, może udało by się z tym dr Kiełbowiczem? spaniele są cudne , ktoś kto go zaadoptuje będzie miał pocieche, a nawet gdyby zabieg się nie powiódł brak wzroku jest problemem dla psa ale nie własciciela , pies sobie świetnie radzi, jeśli pani decydujaca sie na adopcję dotrzyma słowa i go zabierze do siebie to i tak trzeba wątek utrzymać bo sama operacji finansowo nie podoła, a może mu się udac choć na jedno oczko jak Duni, która juz grzeje się w ds!!Poczytajcie watek Duni , bardzo optymistyczny! Quote
tobciu Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 a jest juz jakies konto do wplat ? Czy przeoczylam ? :) Quote
modliszka84 Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Po przemyśleniu sprawy i własnych możliwości czasowo-finansowych zdecydowałyśmy że pies zostanie przekazany teraz Fundacji EMIR, a dopiero po zdiagnozowaniu, ustawieniu leczenia i kastracji zostanie wydany do adopcji. Fundacja EMIR zainteresowana się losem psa i jestem gotowa przyjąć go do siebie, wyleczyć i wtedy wyadoptować. Nie naskakujcie jednak proszę tę panią, bo naprawdę nie miała ona złych zamiarów. Jest młodą, pracującą osobą - gdyby tylko w ten sposób kategoryzować ludzi to nikt z nas by nie mógł mieć psa.... Ze względu jednak na fakt, że nie wiadomo czego wymagać będzie od opiekuna przyszłe życie z tym psiakiem, dobrze jeżeli przyszły opiekun będzie w pełni tego świadomy. Dlatego pies pojedzie jednak teraz do Emira. Potrzebny jest więc transport z Pabianic do Warszawy (Żabiej Woli). Na początek przyszłego tygodnia mały będzie miał umówioną wizytę u dr Garncarza. Prosimy o pomoc finansową - konto do wpłat: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 z dopiskiem "spaniel Lolek z Pabianic" Quote
Lobaria Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 To dobrze, że Fundacja zainteresowała się psiakiem i pomoże. przepraszam za ofa, ale spójrzcie, proszę http://www.dogomania.pl/threads/217308-Postrzelony-staruszek-Kuba-sparali%C5%BCowane-tylne-%C5%82apki-czy-jedyne-wyj%C5%9Bcie-to-u%C5%9Bpienie?p=17948702#post17948702 Quote
tobciu Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 O, to jak bedzie pod opieka Emria, to allegro cegielkowe chlopaczkowi zrobia z pewnoscia piekne :) Jakby co, sluze pomoca. Ale allegra emirowe sa efektywne i profesjonalne. A propo tej pani z ewentualnej adopcji, ja nie naskakiwalam :) O psa mi chodzi. :) I o fakt, ze mlody psiak potrzebuje wiecej niz starszy. W tym kontekscie chyba wszystkie odpowiadalysmy. :) Super, ze do doktora Garncarza pojedzie Lolek. Bedzie dobrze, trzymam kciuki. I zasilam finanse psiaka ile moge. Quote
piechcia15 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 z wizyta u zwykłego weta chodziło nam o to, że już r az kiedyś pojechałyśmy ze ślepym szczeniakiem tylko po to aby dowiedzieć się że pies nie ma wogóle siatkówek i widzieć nie będzie, niepotrzebnie jechałyśmy tyle km a mógł to samo powiedzieć każdy wet. Wiadomo że do pierwszego lepszego byśmy nie szły, tylko do zaufanego. Ale fakt że jedzie do emira zmienia postać rzeczy i teraz tylko szukamy pilnego transportu aby młody jak najmniej siedział w schronie. Quote
TERESA BORCZ Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Własnie miałam zaproponowac zwrócenie sie o pomoc z racji koniecznosci pospiechu do fundacji Viva, no dzięki cioteczkom coś się zaczyna dziać, trzymam kciuki za powodzenie !!!! Quote
lizard Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Jeżeli chodzi o finanse na zabieg/operację u dr Garncarza to nam udało się zebrać całość na Facebooku - wiem, zbieranie funduszy na prywatne konto jest zakazane ale u nas to była kwestia operacji na Cito albo utraty wzroku psiaka więc za przeproszeniem w d***e miałam zasady - operacja była wykonana, dr Garncarz wziął tylko za materiały - dał mi wykaz kosztów, co zostało zeskanowane i udostępnione na wydarzeniu FB i rozliczone z darczyńcami.... da się! na wydarzeniu jest dużo osób - jeśli każdy dałby po 5zł to już można jechać z maluchem... nasza operacja była tańsza bo tylko/aż 485zł ale tu widzę wielki problem więc pewnie będzie droższa... 3mam kciuki za malucha i życzę wszystkiego co najlepsze! Będę obserwować... Quote
oleska Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 masakra, tez bede obserowowac i przylacze sie do zbiorki jak tylko bedzie (oby byla) Quote
Recommended Posts