Jump to content
Dogomania

Wielki konkurs "Zdjęcie roku 2006" ! -NAGRODY JUŻ SĄ - STR. 48 :-)

Recommended Posts

Posted

Nie zapomnijcie, że zaraz po zakończeniu głosowania w konkursie rocznym, zaczynamy głosowanie w konkursie stycznia :lol:
Żeby się Wam wszystko nie pokręciło :evil_lol:

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wszystkie zdjęcia ciekawe, choć część kiepskiej jakości

choć wiem, że niestety oprócz ujęcia ma pewne znaczenie klasa aparatu, jakim się robi zdjęcia...

ciekawa jestem wyniku, choć wiem, że pewnie część będzie głosowała na "najśmieszniejsze", część na "najładniejsze" (etc.), a to zupełnie różne sprawy

Posted

julia.zuzanna napisał(a):

choć wiem, że niestety oprócz ujęcia ma pewne znaczenie klasa aparatu, jakim się robi zdjęcia...

ciekawa jestem wyniku, choć wiem, że pewnie część będzie głosowała na "najśmieszniejsze", część na "najładniejsze" (etc.), a to zupełnie różne sprawy

Masz rację, ja jednak mam nadzieję, że dogomaniacy nie zawiodą i zagłosują na zdjęcia naprawdę najlepsze, czyli takie, którym nie brakuje niczego - ani pomysłu, ani urody, ani warsztatu - na szczęście jest w tym konkursie wiele naprawdę świetnych zdjęć :)

Posted

julia.zuzanna napisał(a):

To konkurs dla amatorów, więc IMHO jakość zdjęcia nie jest najważniejsza :cool3:
(Aczkolwiek z pewnością podbija wartość zdjęcia :lol:).

Posted

Behemot napisał(a):
To konkurs dla amatorów, więc IMHO jakość zdjęcia nie jest najważniejsza :cool3:
To co, że dla amatorów? Amatorzy też potrafią robić zdjęcia doskonałe jakościowo, jak ten konkurs potwierdza. Dla mnie, nie miało sensu głosować na zdjęcia kiepskiej jakości, bo po prostu przyjemniej się ogląda te dobre jakościowo. Zresztą moja metoda głosowania (czyli - wybranie zdjęć, które wbijały mi się w pamięć) poskutkowała natychmiastowym odrzuceniem zdjęć kiepskich jakościowo - ich po prostu nie pamiętałam. :niewiem:

Posted

Flaire napisał(a):
To co, że dla amatorów? Amatorzy też potrafią robić zdjęcia doskonałe jakościowo, jak ten konkurs potwierdza. Dla mnie, nie miało sensu głosować na zdjęcia kiepskiej jakości, bo po prostu przyjemniej się ogląda te dobre jakościowo. Zresztą moja metoda głosowania (czyli - wybranie zdjęć, które wbijały mi się w pamięć) poskutkowała natychmiastowym odrzuceniem zdjęć kiepskich jakościowo - ich po prostu nie pamiętałam. :niewiem:

Ja podświadomie pewnie też największą uwagę zwracałam na zdjęcia dobre jakościowo, chociaż nie było to moje świadome kryterium wyboru. Najważniejszy dla mnie był pomysł, uchwycenie niezwykłej chwili, coś urzekającego, niepowtarzalnego... Chociaż pewnie nie przyznałabym 7 punktów nawet najbardziej urzekającemu ujęciu, gdyby zdjęcie było zamazane, fatalnie skadrowane, itd. ;)

Posted

Ja jako kompletny antytalent artystyczny i fotograficzny na pewno nie jestem w stanie zwrocic uwagi na warsztat, wykadrowanie itd. Dla mnie liczylo sie jak mocno smialam sie ogladajac te zdjecia, dlatego moje wybory moga sie zdecydowanie roznic od wyborow osob, ktore znaja sie na fotografice:p

Posted

Nela napisał(a):
Kurde jak tu glosowac jak wszystkie sa niesamowite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nela... wszyscy przez to przechodziliśmy... czekają Cię trudne i straszliwe chwile... ale jesteśmy z Tobą... :evil_lol:

Posted

[quote name='Nela']Behemot !!
Serdeczne dzieki za wsparcie !! :evil_lol: Mam nadzieje ze dam rade :evil_lol:

Widzę, że już dałaś radę :lol: Ale jeszcze przez wiele, wiele nocy będą targać Tobą wątpliwości: czy dobrze wybrałam? Czy podałam odpowiednią kolejność? Czy nie przeoczyłam któregoś zdjęcia? A może zdjęcie X powinno być jednak przed zdjęciem Y?
Te lęki mogą Ci pozostać już do końca życia... ale jest na nie lekarstwo! :multi:
Udział w kolejnych edycjach konkursu :evil_lol: I kolejne wątpliwości. Gdyż, jak głosi stare przysłowie - klina należy wybijać klinem! :evil_lol:

Posted

Anashar napisał(a):
A mi zostalo coraz mniej czasu na zastanowienie sie:( Mam juz 3 pierwsze ale co dalej? :confused:

Codziennie wybieraj po jednym, zostały akurat 4 dni :lol:

Posted

[quote name='Anashar']Juz 3 :evil_lol: Oj ten nieublagalny czas...

Tak to jest, kiedy się zostawia robotę na ostatnią chwilę :cool3: Anashar, go, go, go! :evil_lol:

Posted

Psiarka napisał(a):
Behemot i jak?:D Ile osób głosowało? I czy zdarzyła się jakaś błędnie wypełniona karta do głosowania?

Jeszcze nie dobiliśmy do 200 głosujących - oj, nieładnie, nieładnie! :mad: :cool3:
Źle wypełnione karty do głosowania zdarzają się, ale w swym miłosierdziu zawsze daję drugą szansę :cool3:

Posted

kalinaM napisał(a):
Behemot masz szczęscie że serwer dogo nie ma avari i nie usunely Ci sie wszystkie PW:evil_lol: .

Kalina, zwróć uwagę na mój dopisek drobnym drukiem w poprzednim poście :cool3:
To było budowanie suspense'u :evil_lol:
No i jak? Ciśnienie podskoczyło? :cool3::cool3::cool3:

Posted

Behemot, z Ciebie widzę jakiś niemiły sadyzm wychodzi, im bliżej godziny zero... oj,nieładnie... :shake:

Ale przypuszczam, że to z nerwów, bo aczkolwiek masz tabelkę z punktami, to chyba też nie na pewno wiesz kto wygra, bo sytuacja może się jeszcze baaaardzo zmienić w ostatnich godzinach (czy nawet minutach) konkursu. I tylko to Cię usprawiedliwia.

;)