Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Egradska dziękuję ślicznie kochana za przyłączenie się do Grupy Trzymających Kciuki (swoją drogą fajnie to brzmi "GTK" :lol: ) :loveu:
Co do szansy na poprawę to takowa oczywiście jest. Bez operacji nie, ale po niej już tak :fadein:
Zawsze odkładałam tą decyzję i starałam się jakoś przetrwać bez, bo fakt faktem to ryzykowna „zabawa”, która dodatkowo nie daje żadnej pewności… Ale daje nadzieje i tego trzeba się trzymać :multi: ;)

Co do „wampirów” itp., to faktycznie jeszcze kleszcza nie miałam okazji wyciągać w tym sezonie, ale to nie znaczy, że ich jeszcze nie ma – jest chłodniej, ale i kleszcze skandynawskie więc im to nie przeszkadza :diabloti:
Poważnie mówiąc to wiosna już przyszła i do nas a wraz z nią straszliwe ilości wszelkich latających istot – bąki, szerszenie, pszczoły…. Brrrr, tych to ja się jednak obawiam, szczególnie o zwierzęta się boję oczywiście.
A to czego boję się najbardziej, co ciekawe to chyba nawet bardziej od niedźwiedzi :evil_lol: to żmije – podstępne to to jest straszliwie i pełno ich się szlaja po okolicach - Grześ już miał tę przyjemność i widział pierwszą tej wiosny :nerwy:

Posted

Shirrrapeira dziękuję za wszystko i szczerze przyznam, że też mam takowe nadzieje…

Nawet nie wiecie jak mi tęskno za jedzeniem :placz:
ŁOMATKO ależ mi się marzy jakieś coś, cokolwiek… jajeczko, ziemniaczek, kawałek chlebka, … no poważnie cokolwiek :eating:
Cóż, należy się pocieszać faktem, że po operacji powinnam w miarę szybko zacząć jeść :Cool!:

Deer to ja też ślicznie dziękuję :loveu:

Posted

U nas wiosna zaczyna gościc na całego. Jeszcze nie jest zielono, ale mnóstwo krzewów juz kwitnie, no i temperatury iście wiosenne. Tylko sucho potwornie. W Łodzi deszczu nie było już prawie 3 tyg :eek:.

Posted

A deszczyk potrzebny chociażby po to żeby się wreszcie zielono zrobiło. U nas pochmurno, (chociaż dzisiaj już zdecydowanie ładniej), ale jak pada to tylko troszeczkę.

AAAA…
w sumie to zapomniałam się pochwalić, że to już rok minął od kiedy dopłynęliśmy do Szwecji….

Kurcze, ale zleciało
:-o

Posted

Oj tak, leci, leci...
Ten rok przeleciał bardzo szybko.

Jakiś czas temu siedziałam zdruzgotana ;) że jeszcze tak długo do operacji (i do jedzenia oczywiście :eviltong: ) a teraz nie mogę uwierzyć, że już jutro rano będę w szpitalu a pojutrze o tej porze zapewne na oddziale intensywnej terapii, opieki (czy jak to się tam zwie ;) ), lżejsza o troszkę flaków...
Naprawdę strasznie szybko to leci - hmmm, bardzo...

Dziękuję Wam wszystkim za te kciuki (raz jeszcze) i za to, że tak tłumnie na ten mój kciukowy apel odpowiedzieliście :loveu: naprawdę miło mi Was jeszcze zobaczyć - a właściwie to chyba przeczytać :) przed szpitalem... Tam będę miała przerwę - co najwyżej Grześ mi będzie przekazywał wiadomości :fadein:

Posted

Tak jeszcze w temacie lekarzy i tego jak tutaj jest :

Przerażają mnie tutejsi lekarze, chociaż mam wrażenie, że nie aż tak bardzo jak ja ich :diabloti: Tutaj totalnie nie rozumieją tego, że pacjent może zadawać pytania - nie wspominając już o tym, że może on zadawać je naprawdę sensownie i niestety wprowadzać ich w niezręczną sytuację ponieważ nie są w stanie odpowiedzieć - to dla nich bardzo frustrujące jest a jak powszechnie wiadomo Szwedzi to bardzo wrażliwi ludzie :turn-l: więc żeby mieć pewność, że im nie będzie na samą myśl o mnie drżał skalpel w dłoni, musiałam powstrzymać się od chęci posiadania informacji na temat tego co, jak i w jakich ilościach mi wytną ;) mogę się tylko domyślać i mieć nadzieję, że nic mnie zbytnio nie zaskoczy i że oni jednak mają tą swoją wiedzę (choć straszliwie okrojoną), to jednak na dobrym poziomie :shiny:

Posted

Justynko, jesteś pewna, że ci Szwedzi tacy wrażliwi są:cool1: Wyobrażałam sobie, że ludzie Północy to twaaarde sztuki są:eviltong: Nie denerwuj się przed operacją, tu tyle osób myśli o Tobie ciepło (od nas zaksięguj 3 pary kciuków plus jeden zestaw ONeczkowych łap:))

Posted

Kochani ja tylko na chwilkę ...

Chciałem napisać że właśnie teraz jest kulminacyjny moment na trzymanie kciuków gdyż Justysia została wzięta na blok operacyjny o 11:41 :nerwy:

Jeszcze chwilkę posiedzę z futrami i będę uciekał z powrotem to wieczorkiem albo wcześniej postaram się napisać co i jak wygląda.

Pozdrawiam serdecznie
Grześ + 16 łap

Posted

Najswiezsze wiadomosci (rozmawialam wlasnie z Grzeskiem), lekarz mowi ze wycieli co mieli, operacja udana ale nie wpusci Grzeska do Justysi wczesniej niz jutro rano jak przeniosa z intenstywnego oddzialu. Justysia sie wybudza teraz wg lekarza.

Sam pewnie wiecej opisze jak juz bedzie mial chwilke

Posted

No to mamy nadzieję, że wszystko poszło dobrze i zgodnie z planem!
Teraz najważniejsze, żeby Justysia szybko dochodziła do siebie po operacji!
Pozdrawiamy serdecznie i czekamy na wiadomości!

Posted

Dziękuję serdecznie w imieniu Justysi jak i swoim za trzymanie kciuków :loveu: :loveu: :loveu:

Widzę że Deer napisała co się ode mnie telefonicznie dowiedziała za co oczywiście dziękuję :loveu: :loveu:

Jutro z samego rana jadę do szpitala zobaczyć się z moją ukochaną Iskierką, bo dzisiaj po operacji nie było mi to dane :angryy:

Teraz mam gorącą nadzieję że się nie męczy sama, i sobie odsypia i regeneruje siły.

Jutro jak przyjadę z nowymi informacjami to się napewno z Wami podzielę

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :loveu:

Posted

Na początek przepraszam za brak wieści :roll:

A więc tak wczoraj nie miałem możliwości zobaczyć się z Justysią gdyż była na intensywnej terapii, miała być przewieziona na oddział dopiero rano :shake:

Dzisiaj jak widziałem się rano z Justysią to się dowiedziałem że przenieśli ją na oddział wczoraj około godziny 19 :roll:

A wyglądało to tak że Moja dzielna żonka stwierdziła że o 18 to już trzeba wstać po narkozie,a raczej usiąść na łóżku , fakt że pomogła jej pielęgniarka :)
Wszystko było by dobrze ale od razu podeszła druga i pomogła wstać i po chwili widząc że moja supermenka stoi o własnych siłach, postanowiła zadzwonić na oddział z informacją że mogą ją już zabrać :diabloti:

Tak więc zamiast zostać do rana na inntensywnej terapii to wieczorkiem znalazła się już na oddziale, tylko szkoda że o tym nie wiedziałem bo mógłbym być przy niej.

Ogólnie wygląda to tak że operacja zakończyła się sukcesem :multi: :multi: :multi:
Od wczoraj była na morfinie która ma na celu uśnieżenie bólu brzuszka, tylko że jest oczywiście jakieś alle..
tym ale jest to że odczuwa nieustanne mdłości i zawroty głowy, na które nie wiedzą co poradzić.
Mdłości powodują że boli ją rana oraz brzóch (jelita) żeby zmniejszyć ból trzeba brać morfinę a ta z kolei powoduje mdłości itp.
Tak więc przez całą wczorajszą noc i dzisiejszy dzień moje biedactwo się okropnie męczy i czuje jakby miała się wykończyć :-(
Wieczorem po wielu rozmować postanowiono próbować innych leków przeciwbólowych które być może nie będą powodować wszystkich negatywnych objawów.
O rezultatach zmiany przeciwbólach dowiem się dopiero jutro jak się z moją iskierką będe widział.
Więcej szczegółow może Justysia przekaże w niedługim czasie sama , albo ewentualnie ja coś jeszcze napiszę.

Tak czy innaczej wie że trzymacie kciuki i wysyłacie mase pozytywnej energi i fluidów do niej za co GORĄCO CHCEMY PODZIĘKOWAĆ :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Dzięki za informacje.
Wyściskaj tam Grzesiu Justynkę od nas wszystkich i pozdrów najserdeczniej.
Cieszymy się, że jest już po wszystkim i że teraz powinno być juz tylko lepiej - oby jak najszybciej.
A narazie najważniejsze, żeby przestało Ją boleć i żeby szybciutko doszła do siebie.