Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lara napisał(a):
podpalanie maja takie samo :eviltong: tylko suka lezy na nim, na tym podpalaniu :p

A mi Lary podpalanie wygląda na ciut jaśniejsze:eviltong:

Posted

ale parka!!!cytat"bauceron z wygladu przypomina skundlonego dobermana z ogonem(?)" i dalej "zdaniem niektorych badaczy jest po prostu krotkowlosą odmianą innego francuskiego owczarkra, bardzo puchatego briarda"-i dlatego od dzis kocham baucerony i juz nie dyskutuje nad wyzszoscia rasy nad rasą:)bo briarda milam przez 9 lat i byl najcidowniejszym psem pod sloncem!!!!glaskanko dla obu!!!!

Posted

Proszę: rys historyczny dobermana:
Rasa wywodzi się z Niemiec,a jej nazwa pochodzi od nazwiska Karla Fryderyka Louisa Dobermanna (1834 - 1894) jej twórcy, pierwszego hodowcy, który był również lekarzem, poborcą podatkowym, policjantem i oprawcą. Nigdzie nie odnotowano jakich ras użył do stworzenia dobermana, ale były to prawdopodobnie: owczarek, rottweiler, wyżeł niemiecki, oraz być może beauceron z wyżłem weimarskim. W celu uszlachetnienia rasy w późniejszych latach, dobermana skrzyżowano z terrierem manchesterskim i greyhoundem, co poprawiło jego walory fizyczne oraz sylwetkę.

Tak czy inaczej Levisek jest piękny!!!

Posted

Lara napisał(a):
jasne, jest napiekniejszym dobermanem jakiego znam :multi:i do tego najukochanszym :loveu:

Dobrze powiedziane:evil_lol: jest naj, naj, naj... dobermanem:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

gamoń napisał(a):
Lara -wpadłam przelotem .Piekny i kochany psiak ;)
Może zostanie na zawsze z sunią Larą ????-wygladają bosko

zaba14 napisał(a):
nom zgadzam się :evil_lol:

On jest wrecz boski.... :loveu:

Wow:evil_lol: znaleźli się odważni:lol: i napisali to, o czym myślałam :klacz:

Posted

Lara - jak juz sie chcesz "bawic w jayo" :evil_lol: - to nawet pasowaloby rozwazyc, czy jestes wystarczajaco szlona, zeby pieknego Levisa zostawic u siebie...

Mimo jego piekna i wpsanialego zachowania - adopcja latwa nie bedzie zapewne...
(patrz: Tofik :eviltong: )

A z Lara rzeczywiscie komponuje sie nieziemsko...

Posted

Lara - to sie nazywa szantaz :-)

ale zgadzam sie z Toba, ze im wiecej do obdzielenia istnien - tym trudniej, ale wcale nie mniej. tak jak z dziecmi - jak masz jedno - chce Cie miec tylko dla siebie, ale wcale mu to na dobre nie wychodzi :-) Nam zreszta tez.
Odkad jest nas wiecej, mam wrazenie, ze zaczynamy lepiej sie rozumiec i dawac to co potrzebne, nie marnotrawic ani jednej czastki.

A z zostawieniem pieknego to byla tylko sugestia, ale szukac domu bedziemy, tyle ze po Twoich opowiesciach mam wrazenie, ze Levis bedzie sie lepiej czul w towarzystwie innych zwierzakow, niz tylko ludzi, i to jeszcze ze sprawnym wzrokiem :-)

Szukac bedziemy, i zycze Levisowi zeby znalazl choc w czesci taki dom jak znalazl u Ciebie. Usciski.

Posted

Lara napisał(a):
do kazdego merda ogonkiem (znaczy tym co po ogonku zostalo) :loveu:

A nie przenosi tej radości na cały zadek?:lol: :eviltong: Bo moje wszystkie dobeczki całymi tyłeczkami kręciły:evil_lol: