dzodzo Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 no nie zadzieraj z dobermaniakami:)))))))))bauceron mogl sobie powstac od dobermana a nie odwrotnie..... Quote
OlimpiaK Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Lara i Levis :loveu: Ktore jest ktore??? :razz: Podpowiem, ze roznica tkwi w ogonie ;-) No bez przesady - a podpalanie?! :eviltong: Quote
ara Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Lara napisał(a):podpalanie maja takie samo :eviltong: tylko suka lezy na nim, na tym podpalaniu :p A mi Lary podpalanie wygląda na ciut jaśniejsze:eviltong: Quote
dzodzo Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 ale parka!!!cytat"bauceron z wygladu przypomina skundlonego dobermana z ogonem(?)" i dalej "zdaniem niektorych badaczy jest po prostu krotkowlosą odmianą innego francuskiego owczarkra, bardzo puchatego briarda"-i dlatego od dzis kocham baucerony i juz nie dyskutuje nad wyzszoscia rasy nad rasą:)bo briarda milam przez 9 lat i byl najcidowniejszym psem pod sloncem!!!!glaskanko dla obu!!!! Quote
aisaK Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Proszę: rys historyczny dobermana: Rasa wywodzi się z Niemiec,a jej nazwa pochodzi od nazwiska Karla Fryderyka Louisa Dobermanna (1834 - 1894) jej twórcy, pierwszego hodowcy, który był również lekarzem, poborcą podatkowym, policjantem i oprawcą. Nigdzie nie odnotowano jakich ras użył do stworzenia dobermana, ale były to prawdopodobnie: owczarek, rottweiler, wyżeł niemiecki, oraz być może beauceron z wyżłem weimarskim. W celu uszlachetnienia rasy w późniejszych latach, dobermana skrzyżowano z terrierem manchesterskim i greyhoundem, co poprawiło jego walory fizyczne oraz sylwetkę. Tak czy inaczej Levisek jest piękny!!! Quote
ara Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Lara napisał(a):jasne, jest napiekniejszym dobermanem jakiego znam :multi:i do tego najukochanszym :loveu: Dobrze powiedziane:evil_lol: jest naj, naj, naj... dobermanem:loveu: :loveu: :loveu: Quote
*Gajowa* Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 A więc najwspanialszy, najukochańszy doberman Levis szuka domku :crazyeye: . Quote
gamoń Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Lara -wpadłam przelotem .Piekny i kochany psiak ;) Może zostanie na zawsze z sunią Larą ????-wygladają bosko Quote
zaba14 Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 gamoń napisał(a): Może zostanie na zawsze z sunią Larą ????-wygladają bosko nom zgadzam się :evil_lol: On jest wrecz boski.... :loveu: Quote
ara Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 gamoń napisał(a):Lara -wpadłam przelotem .Piekny i kochany psiak ;) Może zostanie na zawsze z sunią Larą ????-wygladają bosko zaba14 napisał(a):nom zgadzam się :evil_lol: On jest wrecz boski.... :loveu: Wow:evil_lol: znaleźli się odważni:lol: i napisali to, o czym myślałam :klacz: Quote
jayo Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Lara - jak juz sie chcesz "bawic w jayo" :evil_lol: - to nawet pasowaloby rozwazyc, czy jestes wystarczajaco szlona, zeby pieknego Levisa zostawic u siebie... Mimo jego piekna i wpsanialego zachowania - adopcja latwa nie bedzie zapewne... (patrz: Tofik :eviltong: ) A z Lara rzeczywiscie komponuje sie nieziemsko... Quote
jayo Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Lara - to sie nazywa szantaz :-) ale zgadzam sie z Toba, ze im wiecej do obdzielenia istnien - tym trudniej, ale wcale nie mniej. tak jak z dziecmi - jak masz jedno - chce Cie miec tylko dla siebie, ale wcale mu to na dobre nie wychodzi :-) Nam zreszta tez. Odkad jest nas wiecej, mam wrazenie, ze zaczynamy lepiej sie rozumiec i dawac to co potrzebne, nie marnotrawic ani jednej czastki. A z zostawieniem pieknego to byla tylko sugestia, ale szukac domu bedziemy, tyle ze po Twoich opowiesciach mam wrazenie, ze Levis bedzie sie lepiej czul w towarzystwie innych zwierzakow, niz tylko ludzi, i to jeszcze ze sprawnym wzrokiem :-) Szukac bedziemy, i zycze Levisowi zeby znalazl choc w czesci taki dom jak znalazl u Ciebie. Usciski. Quote
ara Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Lara napisał(a): do kazdego merda ogonkiem (znaczy tym co po ogonku zostalo) :loveu: A nie przenosi tej radości na cały zadek?:lol: :eviltong: Bo moje wszystkie dobeczki całymi tyłeczkami kręciły:evil_lol: Quote
ronja Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 skończyła się aukcja Leviska. nikt nie zadawonił?obserwowały go 2 osoby... zaraz ponawiam aukcję Quote
ara Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Aż cięźko uwierzyć...:shake: Chyba przez ten wzrok, a raczej jego brak?:-( Quote
ronja Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=156815135 Quote
ronja Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Lara napisał(a):Dzieki Ronju!!! :loveu: wiesz co, nie widac tego malego zdjecia... :shake: kurcze, a ja je widzę...:roll: Quote
ara Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Dziewczyny, to jak w końcu jest z kotami?:roll: Wydawało mi się, że Lara pisała, że ok? O co chodzi z tymi ząbkami? :crazyeye: Quote
Recommended Posts