Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie pojechaliśmy do Sąsieczna i zdjęcia nowe dopiero świąteczne będą bo rodzice sie pochorowali. Za to brat przyszedł i stwierdził ,że Kropka go rozbraja w pozytywny sposób:)
W naszym domu stoi już choinka a pod choinką nasze koty polują na słomkowe ozdoby -ciekawe jak Kropce się choinka spodoba...

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anku napisał(a):
Nie pojechaliśmy do Sąsieczna i zdjęcia nowe dopiero świąteczne będą bo rodzice sie pochorowali. Za to brat przyszedł i stwierdził ,że Kropka go rozbraja w pozytywny sposób:)
W naszym domu stoi już choinka a pod choinką nasze koty polują na słomkowe ozdoby -ciekawe jak Kropce się choinka spodoba...

ojej. u nas też czas chorób, niestety.
Mam nadzieje, że Kropka nie zje choinki :D

• 2 weeks later...
Posted

zastanawiam się, czy aby na pewno Kropa jest dzieckiem tej białej suni? w końcu to jest możliwe, ale może ta biała zajeła sie opuszczonym szczeniakiem? Albo jakiś łobuz wyrzucił po prostu sukę i szczeniaka nie jej, i razem sie tak trzymały chodząc po wsi?......

Posted

Jestem podobnego zdania kochana, po prostu Kropka się przybłąkała do Białej suni i tak sobie spacerowały. Wątpię by była jej dzieciakiem. Kropka jest ogromna.

Poniżej mail od Pani Ani i zdjęcia :)

Pani Anetko przesyłam aktualne zdjęcia. (...) U nas święta ok tylko smarkato i kaszlowo trochę. Nawet Brudas i Elmo coś złapali.Wet mówiła ,że najprawdopodobniej od Kropki i że ona bezobjawowo mogła przejść. Na szczęście nic poważnego -jedynie Brudasek był na 3 zastrzykach. Kropeczka była zaszczepiona w zeszłym tygodniu. Jest strasznie pocieszna-wczoraj spotkała wroga-różową piłkę Szymona.Dziś wroga zagryzła :)Nadal śpi z rodzicami i radośnie skacze im po głowie np o 4:30 rano.Czasem jej się jeszcze zdarzy zrobić kupę w domu i sami już nie wiemy czemu-mam nadzieję, że wyrośnie szybko z tego. Świetnie dogadują się z Brudaskiem no i coraz lepiej z chłopcami.
Jak znajdę chwile po powrocie do Torunia to postaram się na forum coś naskrobać.
(...)

Pozdrawiamy serdecznie:)

• 2 weeks later...
Posted

malagos napisał(a):
zastanawiam się, czy aby na pewno Kropa jest dzieckiem tej białej suni? w końcu to jest możliwe, ale może ta biała zajeła sie opuszczonym szczeniakiem? Albo jakiś łobuz wyrzucił po prostu sukę i szczeniaka nie jej, i razem sie tak trzymały chodząc po wsi?......

Ja się też martwię czy Pączek nie będzie bardzo duży. Mama jest dość mała, to Kiara z innego wątku. Psiak rośnie jak na drożdżach;) Właśnie wczoraj rozmawiałam z kuzynką, która mi powiedziała,że to nie szkodzi,że mama jest mała, ojciec mógł być duży....Ja na to ,że to niemożliwe "technicznie":oops: a Ona ,że możliwe bo mają swoje "sposoby". Tak więc może rośnie mi Terminator a Kropka miała tatę olbrzyma:razz:
Neciu jak zamieszczałaś filmiki na wątku ?

Posted

kropka będzie olbrzym, szczeniaki chyba do 8 miesiąca rosną, a potem nabierają masy ;)
a co do filmików, to najpierw załadowałam go na youtube a potem wkleiłam tutaj, druga ikonka od prawej jak piszesz post, tam wklejasz link filmiku i gotowe :)
a ja chętnie bym zobaczyła twojego pączkusia ;)

Posted

necianeta89 napisał(a):
kropka będzie olbrzym, szczeniaki chyba do 8 miesiąca rosną, a potem nabierają masy ;)
a co do filmików, to najpierw załadowałam go na youtube a potem wkleiłam tutaj, druga ikonka od prawej jak piszesz post, tam wklejasz link filmiku i gotowe :)
a ja chętnie bym zobaczyła twojego pączkusia ;)

A na youtubie masz konto?
Pączek bardzo fajny, ale mega aktywny.Martwi mnie jego rozmiar ,bo jest absolutnie nadprogramowy i na dodatek moja stara sunia ( jedna z dwóch) , go nienawidzi:-( Ma przez niego depresję,ciągle się rzuca na niego, warczy, piszczy:-( Ten mały piorun non stop siedzi na niej a właściwie to pupą na jej głowie... Cyrk na kółkach. Ja ją ciągle pieszczę i dowartościowuję ale to niewiele pomaga:shake:
Pączek leje w domu, koopy też:-( Najgorsze jest to ,że nie może mieć praktycznie spacerów , bo żre kamienie, nawet 2-centymetrowe. Więc siku i do domu... Wet powiedział,że to bardzo niebezpieczne i nie może żreć takich kamoli. Żadne preparaty nie pomagają...:shake: Szukam specjalnego kagańca i wtedy spacerki będą możliwe. Pączek notorycznie sika w posłania moich suczek i swoje też. Badaliśmy mocz, wszystko ok , nie wie jak go oduczyć:shake:

Posted

[quote name='ewu']A na youtubie masz konto?
Pączek bardzo fajny, ale mega aktywny.Martwi mnie jego rozmiar ,bo jest absolutnie nadprogramowy i na dodatek moja stara sunia ( jedna z dwóch) , go nienawidzi:-( Ma przez niego depresję,ciągle się rzuca na niego, warczy, piszczy:-( Ten mały piorun non stop siedzi na niej a właściwie to pupą na jej głowie... Cyrk na kółkach. Ja ją ciągle pieszczę i dowartościowuję ale to niewiele pomaga:shake:
Pączek leje w domu, koopy też:-( Najgorsze jest to ,że nie może mieć praktycznie spacerów , bo żre kamienie, nawet 2-centymetrowe. Więc siku i do domu... Wet powiedział,że to bardzo niebezpieczne i nie może żreć takich kamoli. Żadne preparaty nie pomagają...:shake: Szukam specjalnego kagańca i wtedy spacerki będą możliwe. Pączek notorycznie sika w posłania moich suczek i swoje też. Badaliśmy mocz, wszystko ok , nie wie jak go oduczyć:shake:

najlepszy kaganiec to kaganiec fizjologiczny, pies nie dotknie nosem ziemi a ma na tyle miejsca, że spokojnie może ziajać jak się zmęczy przez co w lecie nie dostanie udaru.
Co do lania i sikania, może kochana, dla ułatwienia sprawy naucz go robić na podkłady? Pamiętam, że nie możesz karcić go za zrobienie czegoś tam gdzie nie trzeba.. bez słowa powycieraj, jak zrobi na podkład czy na polu to wtedy chwal go od razu i daj smakołyk, taki, żeby mógł połknąć, a nie gryźć, psa trzeba chwalić do 3-5 sek. bo później nie wie za co jest chwalony.
Ogólnie jeszcze na spacery możesz chodzić z nim tak, żeby obroże dawał wysoko, i smycz krótko, żeby psiak miał głowe uniesioną, a nie wąchał kamyczków..
No cóż. Musisz kochana być cierpliwa i konsekwentna, z dnia na dzień nie przejdzie.
Psiak mojej koleżanki też wciąż sikał na posłania albo jak chciało mu się zapiąć smycz, w sumie sam przestał.. to zależy od człowieka...

a konto na youtube mam. możesz mi wysłać filmik jeśli się zmieści w mailu.
[email protected]

może udajcie się do jakiegoś psiego behawiorysty? są przedszkola dla psów, może coś doradzi? bo często jest tak, że to my ludzie uczymy psów złych nawyków o tym nie wiedząc.

Posted

Dziękuję. nie wiedziałm że nie wolno karcić. Filmik prześle moja córka bo ona ma te nagrania.Martwi mnie to sikanie w posłania.
Ostatecznie behawiorysta....
Miłej niedzieli:))

Posted

ewu napisał(a):
Dziękuję. nie wiedziałm że nie wolno karcić. Filmik prześle moja córka bo ona ma te nagrania.Martwi mnie to sikanie w posłania.
Ostatecznie behawiorysta....
Miłej niedzieli:))

jak się karci psa, pies boi się i idzie zrobić tam gdzie akurat was nie ma, żebyście nie widzieli. po kryjomu robi niespodzianki tam gdzie nie trzeba. również do posłania. po prostu się boi, że na niego znowu nakrzyczycie.

Posted

necianeta89 napisał(a):
jak się karci psa, pies boi się i idzie zrobić tam gdzie akurat was nie ma, żebyście nie widzieli. po kryjomu robi niespodzianki tam gdzie nie trzeba. również do posłania. po prostu się boi, że na niego znowu nakrzyczycie.

Oo to słuszne, nie pomyślałam. Ale tak szczerze , to tego nakrzyczenie za wiele nie było. Generalnie- odkryta kałuża i szmata. Wtedy niczego nie mówię bo to za późno. Parę razy zawołałam :"Pączek nie wolno" i tyle....
Na dworze też go chwalę i natychmiast jak zrobi siusiu biorę na ręce i biegiem do domu żeby wiedział,że w tym celu wychodził. Zawsze go też wycałuję w nagrodę.

Posted

necianeta89 napisał(a):
pomyśl o nagrodzie, kiełbaską żaden psiak nie pogardzi ;)

;) Ja mu daję ciasteczka nagrody , takie"psie" ale kupię kiełbaskę. Drobiową bo wieprzowina chyba zakazana dla psiaków;)

• 4 weeks later...
Posted

Dostałam smsa od Kropki, że się jej spasło :D tzn urosło, cielaczek mały podobno jest ;)
Poza tym Mała Niunia będzie musiała mieć usuwane dodatkowa pazurki, bo zawadzają jej i już sobie zrobiła krzywdę. Miało to być podczas sterylki, ale będzie jednak chyba szybciej.
Jak będę miała zdjęcia to pokarzę, sama się doczekać nie mogę :D

Posted

Ja też, ja też!
Jej mama to domowa sunia całą gębą, śpi na wersalce i nie goni kotów!!
Na wsi pies w domu to jeszcze rzadkość, a na łóżku, to ewenement :)

Posted

malagos napisał(a):
Ja też, ja też!
Jej mama to domowa sunia całą gębą, śpi na wersalce i nie goni kotów!!
Na wsi pies w domu to jeszcze rzadkość, a na łóżku, to ewenement :)

dziewczęta pięknie trafił :) cieszę się z tego powodu :)
Kropka 2 tyg temu ważyła 21kg ;) a ma dopiero 6 miesięcy! ;)

Posted

Nasza kropcia ma jutro zabieg usuwania wilczych pazurkow, tzn dzisiaj, czyli piatek. Trzymac kciuki!!! Bedzie jej towarzyszyl elmo bo on bedzie mial usuwany kamien na zebach. Trzymac kciuki prosze za nich!! Ja juz trzymam;) moj czokus rowniez zaciska lapki!!:-)

Posted

Cudne wieści i u Białej i u Kropeczki a jakie zdjęcia! Biała jest identyczna jak moja Świnka a Świnka też pod kołdrą, kocyk ,łóżeczko...odkąd są takie mrozy to rano muszę ja wynosić na siku i koo... bo nie da się przekonać na wyjście do ogrodu z własnej woli!
Ewu, moja Malwina lała bez opamiętania, też na nasze łóżko czasami, na początku jej nie karciłam, ale potem po 2 miesiącach jak nalała mówiłam spokojnie ale głośno NUNUNU i groziłam palcem i wystawiałam na pole. Za każde siku na polu pochwała i wygłaskanie. I w nowy rok weszła jako panna idealnie zachowująca czystość- nawet 10 godzin jak jestem w pracy! A w nocy jak jej się zachce to mnie liże , żeby obudzić! I jak chce wyjść to packa łapką w drzwi:)

Posted

necianeta89 napisał(a):
Nasza kropcia ma jutro zabieg usuwania wilczych pazurkow, tzn dzisiaj, czyli piatek. Trzymac kciuki!!! Bedzie jej towarzyszyl elmo bo on bedzie mial usuwany kamien na zebach. Trzymac kciuki prosze za nich!! Ja juz trzymam;) moj czokus rowniez zaciska lapki!!:-)

Kropka ma się dobrze, jej nowy pan całą noc (!!) ją pilnował by nie majstrowała przy łapkach... :) czekamy na jakieś zdjęcia... może już niebawem :)

Posted

necianeta89 napisał(a):
Kropka ma się dobrze, jej nowy pan całą noc (!!) ją pilnował by nie majstrowała przy łapkach... :) czekamy na jakieś zdjęcia... może już niebawem :)

No zaglądam co tu słychać i też liczę na fotki panienki:)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Mam zdjęcia ;) tylko pomniejsze i zaraz wstawie ;)

Kropka super.Łapki zagojone :) Sypia z rodzicami jak widać na zdjęciu:) No i jest duża i myślę,że jeszcze trochę urośnie! Pożera tylko wszystko np.papcie,skarpety,rogi poduszek,piżamę itp....

Edited by necianeta89