bira Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='magdabroy']Biana mała informatyczka :evil_lol:[/QUOTE] Szkoda tylko, że na moim telefonie się szkoli ;-) Quote
WATACHA Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 A to musisz dać tel jeszcze raz Biani i niech przestawia z powrotem ;), podejrzewam , że szybciej to zrobi niechcący niż Wy wykombinujecie ;) Quote
Ptysiak Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Buziaki w noski dla futerek :) Pozdrawiamy cieplutko ;) Quote
bira Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Próbuję odpisać po raz piąty, może mi się uda... Agaga, diablątko to mało powiedziane... To szatan wcielony ;-) Kąt to jej drugi dom ;-) Spędza tam mnóstwo czasu ;-) Ale dzisiaj biedna miała fatalny dzień. Była szwagierka z Amelką. Tamta to jest dopiero diabeł. Stłukła Biane za free. Zepchnęła ją z łóżka, kiedy młoda na nim stała i poleciała tyłem głowy prosto na podłogę... pozniej jeszcze jej w tą głowę przywaliła kilka razy drewnianym klockiem... Ja rozumiem, ze to dziecko, ale to bylo zwyczajnie niebezpieczne. Biania plakala cały wieczór, ze głowa ją boli, ze amelka pobila i zrobila jej bach... obserwowalismy ja dzisiaj, ale chyba jest ok. W każdym razie wyszłam na 30 sekund i od razu taka akcja. Ukarałam smarkule, ale zero reakcji, bo zaraz jej znowu w głowę przyłożyła. Moje dziewczyny się jej boją, chociaż to małe chuchro i młodsza od Ingi o dwa lata, to moja lebiega oddać jej nie potrafi, a ja nie mam pomysłu, jak tamtą do pionu sprowadzić, zeby mi dzieci nie obijała... Moiże macie jakieś sugestie? Kot mój na jej widok wieje gdzie pieprz rośnie i nawet Birra potrafi warknąć... Watacha, ona sobie dzisiaj sama telefon wzięła. Teraz już nawet dzwonić nie mogę... Jutro rano idę do sklepu, niech mi to poprzestawiają. Mam informatyka w domu, nie ma co ;-) Chita, zdjęć na razie brak... zostawiłam ładowarkę w Pl jak była i teraz bez aparatu jestem. Ładowarka ma przyjechać razem z moimi zakupami z Pl w tym tygodniu, to wreszcie będą zdjęcia :-) Ptysiak, dzięki :-) Przekazane :-) Quote
agaga21 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 kurde, szwagierka nie może jej pilnować? może właśnie jej delikatnie zwróć uwagę... moja bratowa podobnie się zachowuje. jej syn wielki jak na swój wiek, do tego starszy od kamila o 3 lata i ponad 2 razy cięższy!!! zachowuje się jak dzikus a ona nic! zawsze się boję że coś kamilowi zrobi, już nie raz kamilek przez niego płakał. w zasadzie zawsze jak się spotkają. na szczęście widują się bardzo rzadko bo mieszkamy od siebie baaardzo daleko. Quote
bira Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Ona została u mnie, bo ładnie się bawiły..... No i jak Marzena wyszła to się jazda zaczęła... Biana wyła dwie godziny, bo tamta się na nią uwzięła, że musiałam cały czas B. na rękach mieć. Jak się uspokoiła, to znowu szła do Amelki, żeby się bawić i znowu obrywała. Ona jest karcona, kiedy to się dzieje przy rodzicach, ale ma w głębokim poważaniu. A ja mogę sobie nagwizdać, bo ona stoi w kącie i mi się uśmiecha w twarz........... Quote
agaga21 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='bira']Ona została u mnie, bo ładnie się bawiły..... No i jak Marzena wyszła to się jazda zaczęła... Biana wyła dwie godziny, bo tamta się na nią uwzięła, że musiałam cały czas B. na rękach mieć. Jak się uspokoiła, to znowu szła do Amelki, żeby się bawić i znowu obrywała. Ona jest karcona, kiedy to się dzieje przy rodzicach, ale ma w głębokim poważaniu. A ja mogę sobie nagwizdać, bo ona stoi w kącie i mi się uśmiecha w twarz...........[/QUOTE]to faktycznie niefajnie. pewnie nic sobie z twoich słów nie robi...postrasz ją babą jagą ;) albo jeszcze lepiej! zrób najstraszniejszą minę i powiedz, że ją zjesz jak będzie bić bianię:diabloti::diabloti: Quote
bira Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Kochana, ja już ja nawet dziadem straszyłam. I doopa. Ona panicznie boi się dziada a tutaj mi się uśmiechała. Powiedziałam, że nie przyjdzie do mnie więcej, bo dziewczynki nie będą jej lubić, a ten smark do mnie, że mamusia ja przyprwadzi... Czujesz małego gnojka? Quote
agaga21 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='bira']Kochana, ja już ja nawet dziadem straszyłam. I doopa. Ona panicznie boi się dziada a tutaj mi się uśmiechała. Powiedziałam, że nie przyjdzie do mnie więcej, bo dziewczynki nie będą jej lubić, a ten smark do mnie, że mamusia ja przyprwadzi... Czujesz małego gnojka?[/QUOTE]to następnym razem daj jej odkurzacz i każ sprzątać hehe. a twoje dziewczyny niech ściereczką kurz ścierają czy coś...dzieci bardzo chętnie przyjmują takie zadania, zajmą się czymś a nie tłuczeniem się nawzajem. Quote
bira Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Tylko one się bawiły. Grały sobie i nagle bum. Z tym łóżkiem, to był moment. Bo czytałyśmy. Ja wyszłam na sekundę z pokoju, Biana wstała, bo chyba chciała sciągnąć tą książkę, którą odłożyłam i Amelka ja walnęła/popchnęła, nie wiem, bo relacje sa różne. Inga twierdzi, że popchnęła, a Bianka, że walnęła,ale bardziej stawiam, że Inga mówi prawdę. Ich nie można na sekundę z oczu spuścić, bo wtedy Amelka zaczyna je bić. Chociaż dzisiaj walnęła Biankę przy mnie...... Quote
Oscar Patric Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 powinnaś porozmawiać z mamą Amelki na spokojnie,i powiedzieć że sobie nie życzysz aby Amelka biła Twoje córeczki,powinna coś zrobić,a jak nie to powiedz jej że nie będą się razem ani bawić ani spotykać(to powinno poskutkować) Quote
bira Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Witam w słoneczny i ciepły dzień :-) Nareszcie doczekałam się ciepła :-) Oby tak zostało :-) Tak mnie to słońce natchnęło, że zaraz jedziemy jakieś kwiatki na balkon kupić :-) W końcu wiosna :-) Unikatowy, mama Amelkę poinuje, ale ja wtedy byłam sama z nimi. Ami ma swoje wizje. Mam tylko nadzieję, że to się nie powtórzy ;-) Quote
agaga21 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 u nas dzisiaj też pięknie, ciepło, słonecznie:multi: Quote
WATACHA Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 A może postrasz ją dziadem , a za chwilę niech ktoś wejdzie przebrany za tegoż dziada i ją nastraszy aaaaaaaa... Quote
*Magda* Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='WATACHA']A może postrasz ją dziadem , a za chwilę niech ktoś wejdzie przebrany za tegoż dziada i ją nastraszy aaaaaaaa...[/QUOTE] Np. Twój mąż się przebierze :D Quote
bira Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Watacha, też już o tym myślałam, tylko jakiegoś dziada muszę namówić na taką maskaradę ;-)Dzisiaj się znowu poszarpały, ale tym razem z Ingą. Quote
bira Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 [quote name='magdabroy']Np. Twój mąż się przebierze :D[/QUOTE] No, przynajmniej znać nie będzie, to nie będzie przy ew spotkaniu histeryzować ;-) Quote
agaga21 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 a to ta mała u ciebie regularnie zostaje??? kurcze, w takim wypadku to faktycznie problem. pogadaj z jej matką, razem ustalcie co masz w takich sytuacjach robić, jak karać/motywować, żeby nie było potem jakiegoś konfliktu w rodzinie. Quote
bira Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Dzisiaj to moje zostały u nich. Musieliśmy jechać na zakupy do Sebanowej pracy i po te kwiatki moje, a że do dyspozycji mieliśmy dwuosobowe auto, to trzeba było dwie osoby komuś wcisnąć ;-) No i poszły do Amelki....... Dzisiaj pilnował ich mój brat i szwagierka, ale jednak młodej ręka się omsknęła. Quote
WATACHA Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 O masakra z ta małą, w sumie dobrze ja dzieci nie mam ...dzieciaki teraz takie rozwydrzone , że szok Quote
Alicja Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Ona jest słodka :lol: uwielbiam http://img822.imageshack.us/img822/4476/dsc58671resize.jpg Quote
bira Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Alicja']Ona jest słodka :lol: uwielbiam http://img822.imageshack.us/img822/4476/dsc58671resize.jpg Dziękuję :-) U nas nadal ładnie :-) Byłyśmy na plaży, niestety jak dotarłyśmy to słońce zaszło i zaczęło wiać. Posiedziałyśmy i uciekłyśmy, tym bardziej, że Inga znowu miała gorączkę wczoraj. Mam nadzieję, że jej nie zaprawiłam. Birra się wyszczekała, popłuywała, wykopała dół pod małe jeziorko i ledwo wróciła do domu. Zdjęć niestety brak, bo nadal nie mam aparatu :-( Quote
Recommended Posts