Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Neris']...
Pies Diara wywalił z budy caluśką słomę, wepchał sporą część POD paletę na której stoi buda, wzięłam nową kostkę, nawaliłam grubo do budy i znowu w budzie nie ma NIC a cały kojec zaścielony równo
...[/QUOTE]

i całkiem słusznie, wiadomo przecież, że najbardziej ciągnie od ziemi:eviltong::evil_lol:

A u nas szaro, buro i ponuro... nie ma ani jednego płatka śniegu!

Posted

[quote name='Neris']Mam wrażenie, że musiałabym się doprząc do tych sanek, bo jak inaczej taką kozą kierować?

Na razie jest minus milion, latam co godzinę z garem ciepłej wody żeby mieli co pić. Pies Diara wywalił z budy caluśką słomę, wepchał sporą część POD paletę na której stoi buda, wzięłam nową kostkę, nawaliłam grubo do budy i znowu w budzie nie ma NIC a cały kojec zaścielony równo, a pies śpi NA budzie, która ma dwuspadowy dach. Teraz dwuspadowy z wklęśnięciem.
To je pani nenormalek ten pies Diara...[/QUOTE]

marlenka, która adoptowała jednego z moich tymczasów, ma dwa psy podwórkowo budowe (miała trzy, ale trzecia się postarzała i śpi w domu) - nagminnie wywalały słomę, zrywały zasłonkę z wykładziny, obgryzały styropian - pamiętam taka zimę, - 15, - 20, marlenka w nerwach, bo co im dociepli, to wszystko idzie w drzazgi, a psy krótkowłose i bez rozumu ;-)

Posted

[quote name='sleepingbyday']marlenka, która adoptowała jednego z moich tymczasów, ma dwa psy podwórkowo budowe (miała trzy, ale trzecia się postarzała i śpi w domu) - nagminnie wywalały słomę, zrywały zasłonkę z wykładziny, obgryzały styropian - pamiętam taka zimę, - 15, - 20, marlenka w nerwach, bo co im dociepli, to wszystko idzie w drzazgi, a psy krótkowłose i bez rozumu ;-)[/QUOTE]

DumboDiara oberwała listwy mocujące dach od budy, ale okazało się, że to byłą jakaś nadstawka, bo buda w środku nie ma dwuspadowego sufitu tylko normalny. Zrobiła sobie na tym leże i z góry patrzy.
Kupiłam im 3 nowe budy z litych dech, ale nie wiem czy jej dam, bo takie są ładne, czyste, nieogryzione... na razie 2 budy poszły do GRZECZNYCH psów- Kajtka i Lusi.

Mamy nowego pieska- Kluskę zwaną Makaronem a od soboty Lusią. Po wprowadzeniu do nowego, elegancko- ślicznego kojca usiłowała za wszelką cenę się wydostać, wpychała łeb między pręty. Przeniosłam ją do kojca sąsiadującego z Diarą i okazało się, że jest super. Dzieli je lita drewniana ściana, ale sama obecność drugiego psa po drugiej stronie uspokoiła Makarona. Makaron jest mixem asta :cool3:, krótkowłosym i RÓWNIEŻ śpi na budzie.

Posted

[quote name='agusiazet']W dniu dzisiejszym przelałam 40 zł moich deklaracji dla Diary:)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję,są na koncie
:lol:
Na dzień 21.12.2012 stan konta Diary - 93 zł

Posted

Lolalola napisał(a):
Cancerku.......czy Ty sobie o czyms nie zapomnialas??????napisalam Ci 2 eski i wiadomosc na dogo 17 -tego i nic.....:razz:

A ja jej też mówiłam WIS-O-CZYM, ale chyba sobie leci w kulki!

Posted

Wpłynęło od Agusiazet 20 zł i od Sleepingbyday 5 zł.Bardzo dziękuję.
Ponieważ nie było rozliczenia wpłat deklaracji na Diarę,a ja prowadzę jej finanse od października i od tej daty robię rozliczenia.
Abrakadabra pisała że hotelowanie Diary jest opłacone do 9 października.
Dlatego wpłaty Agusi zet i Sbd zapisuje na styczeń 2013.
Jeśli Abrakadabra wroci na dogo,wprowadzimy poprawki w rozliczeniach

Na dzień 28.12.2012 stan konta Diary wynosi 118 zł

Posted

anett napisał(a):
Miałam dziś telefon ws Diary, przekierowałam pana do Neris, Aga odezwał się ktoś?

Wczoraj dużo wisiałam na telefonie, myślę że chyba na każdy nieodebrany oddzwoniłam. Ale o Diarze nie rozmawiałam. O której godzinie mniej więcej dzwonił ten pan? To jeszcze zajrzę do telefonu czy coś mi nie umknęło.

Posted

Mamy zasadę, że po powrocie ze spaceru psy dostają jakieś smakołyki.
Obróciło się to przeciwko mnie, bo Diara wychodzi nad rzekę, szybko robi kupsko a potem natychmiast ciągnie do domu...

Można spróbować jeszcze troszkę przeszukać kieszenie Paulinki, może tam coś mieć

Posted

Życzę aby Nowy Rok był lepszy
Żeby nigdy nie zabrakło siły, odwagi i wiary
w powodzenie planów .
Dużo uśmiechu , wytrwałości w dążeniu do celu,
sukcesów w pracy.
Prawdziwej przyjaźni, miłości i wielu szczerych buziaków
i aby Nowy rok uskrzydlił Was

Posted

Życzę szczerze, aby od Sylwestra
cały rok był extra.
By marzenia się spełniały,
by pieniądze kieszeń Twą wypychały.
A uczucia nie znikały
i z serduszka wypływały.

Posted

[quote name='Neris']Wczoraj dużo wisiałam na telefonie, myślę że chyba na każdy nieodebrany oddzwoniłam. Ale o Diarze nie rozmawiałam. O której godzinie mniej więcej dzwonił ten pan? To jeszcze zajrzę do telefonu czy coś mi nie umknęło.

Neris ja z nim rozmawiałam ok. 11stej, ale nie jest pewne czy w ogóle zadzwonił niestety

Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku!!!!:BIG: mnóstwo miłości, radości, zdrowia, wszelkiej pomyślności a Diarze i pozostałym biedakom wspaniałych domów z kochającymi ludźmi!!!

Posted

Wpłynęły deklaracje za styczeń od ewu - 20 zł i Sebastiana - 10 złStan konta Diary na dzień 05.01.2013 wynosi 148 zł.Brakuje 42 zł (Lolalola wpłaca swoją deklarację bezpośrednio do Neris)

Posted

Wpłynęła deklaracja za grudzień i styczeń od Anett - 20 zł - wielkie dzięki.
Stan konta Diary na dzień 08 stycznia wynosi 168 zł,brakuje 22 zł .
Jakiś bazarek zrobić ,czy co ?