toyota Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Nie mam dostępu do netu do przyszłego tygodnia :(. Quote
Jasza Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Podaj telefon Toyota, jakby co, to puść sygnał, zadzwonię. I daj znać kiedy ogłaszamy małą. Quote
toyota Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Mój telefon w razie jakby ktoś potrzebował - 605060617. Quote
kaja69 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 No to przykre,ze masz przerwe w necie:( Quote
toyota Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Już jestem :) ! Jeśli chodzi o Dunię, to jest to zupełnie niekłopotliwy psiak. Jest, a jakby jej w ogóle nie było. Tak jak już pisałam, Dunia bezwzględnie utrzymuje czystość w mieszkaniu. Jest to o tyle nieprawdopodobne, że wstyd się przyznać, ale z braku czasu, wychodzę z nią tylko 2 razy dziennie. Są to spacery co najmniej 30 min. albo dłuższe. Ale tylko 2 na dobę ... W domu Dunia prawie cały czas leży na swoim kocyku. Jest zupelnie nienachalna. Jej ulubionym zajęciem jest przesiadywanie na kolanach i wtulanie się w człowieka. Nieważne, że niezbyt wygodnie, nieważne, że spada z kolan, ważne, że może się przytulić. Nie wiem jak długo tak by mogła, na pewno 2 godziny ;). Główkę układa wtedy na moim ramieniu. Na smyczy spaceruje idealnie, ja wyprowadzam ją na flexi, ale Dunia doskonale wie, że smycz ma swoją długość i nawet jak radośnie bryka to zawsze tak, że nie szarpie. Mówię Wam - PIES IDEALNY ! Zaczęłam spuszczać Dunię już ze smyczy - doskonale się pilnuje. Na razie puszczam ją tylko na terenie ogrodzonym w nocy jak nie ma ludzi, ale teren jest ogromny i gdyby chciała to miałaby gdzie zwiać ;). Teraz drobne minusy ... Dunia może się czegoś przestraszyc i wtedy wpada w panikę. Istnieje ryzyko, że wyrwie sie ze smyczy i ucieknie (mam na myśli przyszły DS). Wczoraj byłam z Dunią i Franią na spacerze w szczerym polu i na polnej drodze mijaliśmy pana z małym psiakiem. Piesek ten był wpatrzony w kijek, który jego pan trzymał w ręku i w ogóle nie zwracał uwagi na moje psy. Jak już byliśmy ramię w ramię, to pan rzucił ten kijek. Jego psiak puścił się za kijem, moja biegająca swobodnie Frania -też za kijem, a Dunia atak paniki, w przeciwnym kierunku. Była na flexi i na obroży, bo mi się nie chciało zakładać szelek i ledwo udało mi się tak wymanewrować, żeby nie zrzuciła tej obroży. Ja mieszkam na wsi, a co dopiero w mieście, gdzie jest dużo więcej bodźców i sytuacji, które mogą ją wystraszyć. Quote
kaja69 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Asia cudna robota:) A ja Ci chyba pozazrościłam i sobie tez dzikuska wzięłam,ale jeszcze jestesmy daleko w tyle w socjalizacji za Wami:) Quote
malagos Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 To zawsze mnie zaskakuje, ta przemiana - z wiejskiego zastrachnego kundelka do domowej panny :) toyota, szacun :) Quote
AgusiaP Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Właśnie strasznie tu cichutko i puściutko Quote
toyota Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Dziewczyny bardzo Was przepraszam, ale właśnie po pół roku doczekała się DS inna "moja"bida. Ze względu na to, że DT ma ograniczony dostęp do netu, musiałam zająć się sprawami organizacyjnymi, bo DS prosił o transport. Sonia jest raczej trudnym psem, 2 razy wróciła nam z adopcji po jednym dniu. Trzymajcie kciuki ![url]http://www.dogomania.pl/threads/206210-Szukamy-transportu-dla-SONI-z-Żukowa-k-Gdańska-do-Warszawy.?p=18175680#post18175680[/url] Za to Dunia to pies ideał ! Grzeczna, kochana i nieabsorbująca. Quote
iwonamaj Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Trzymam kciuki za Sonię i cieszę się, że Dunia taka kochana i szczęśliwa... Quote
Jasza Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Przepraszam, że mnie tutaj tak mało. Dunieczka, już po cieczce tak? Ogłaszamy? Quote
toyota Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 [quote name='Jasza']Przepraszam, że mnie tutaj tak mało. Dunieczka, już po cieczce tak? Ogłaszamy? Jaszo, bardzo dziękuję, że pamiętasz. Ja teraz będę miała więcej czasu pomiędzy świetami i sylwestrem, więc pojadę w końcu z Dunią do weta i zrobię jej nowe foty. Na razie nic poza odrobaczeniem i odpchleniem nie zostało zrobione :oops:. Za to ściągnełam z ulicy nowego tymczasa :( : http://www.dogomania.pl/threads/219650-ON-ek-JESTEM-GŁODNY-!!! Quote
toyota Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Dunia została dzisiaj zaszczepiona na wścieklinę i wirusówki. Koszt 50 zł. Zapomniałam wziąć rachunek od weta :p. Poproszę go, żeby wypisał przy następnej wizycie, bo koniecznie chcę też zaczipować Dunię, a dzisiaj nie mieli czipów. Będą dopiero w nowym roku. Mam nadzieję, że nadal bezpłatne. W samochodzie było bezproblemowo, nie ma choroby lokomocyjnej, u weta też była bardzo grzeczna. Dunia ma obojętny stosunek do kotów. Quote
toyota Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Dunia u mnie dobiła do 9 kg :diabloti: ( z 6,5 kg). Pani wet powiedziała, że jeszcze się mieścimy w górnej granicy normy, ale żeby na tym już poprzestać :razz:. Quote
kaja69 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 toyota napisał(a):Dunia u mnie dobiła do 9 kg :diabloti: ( z 6,5 kg). Pani wet powiedziała, że jeszcze się mieścimy w górnej granicy normy, ale żeby na tym już poprzestać :razz:. Tego sie mozna było spodziewać:evil_lol: Quote
iwonamaj Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Quote
kaja69 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Asiu,wszystkiego najlepszego w nadchodzacym roku,dla Ciebie,Twoich bliskich i wszystkich Twoich czworonoznych podopiecznych:) Oby Ci się wszystkie marzenia spełniły:) Quote
toyota Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Dunia bała się wystrzałów i cały sylwestrowy dzień przesiedziała w kąciku, czasem w wolnej chwili brałam ją na kolanka. Histerii nie było, miałam kiedyś gorzej przeżywającego psa - mojego collie. Pozostałe psiaki miały wszystko gdzieś i leżały do góry brzuchami, na spacerze też nie zwracały uwagi na huki. Nawet TZ się pytał czy dałam im coś na uspokojenie, bo wallii petardami ostro, a u nas psiaki pełen luz :evil_lol:. Sama jestem w szoku - pozytywnym oczywiście :lol:. Quote
toyota Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 (edited) Zaproponowałam Dunię tu: http://www.dogomania.pl/threads/220435-Białystok-i-okolice.-Szukam-pies-suczka-max-7-kg-do-4-lat-mieszkanie-w-bloku. I zgłosiłam do sterylkowej skarbonki: http://www.dogomania.pl/threads/184498-STERYLIZACJA-potrzebne-dane-osób-które-dostały-zwrot-na-swoje-konto!!?p=18328886#post18328886 Edited January 9, 2012 by toyota Quote
malagos Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Też sie coś zasiedziała u Ciebie, co?......... Quote
toyota Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Bardzo chętnie Kasiu. W tym miesiącu będzie sterylka. Myślę, że można już szukać domu, bo nie spodziewam się natychmiastowego odzewu. Weź proszę informacje o Duni z tego opisu: http://www.dogomania.pl/threads/2204...zkanie-w-bloku. Quote
kkasiiiar Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 (edited) Dzis wieczorem wezme sie za ogloszenia :) Edit : Dostaniesz na maila linki z tablicy i gumtree do aktywowania, dodalam ogloszenia ma cafeAnimal i alegratce, pod koniec miesiaca moge zrobic Duni allegro. Edited January 9, 2012 by kkasiiiar Quote
Recommended Posts