iza_szumielewicz Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Bognaw:bigcool: . Wszystkim Wam Łatuś zawdzięcza to, że w psim uśmiechu dochodzi do siebie!!!!!:lol: Tylko gdzie będize jego docelowy domek???? Kurczę, ja już nie potrafię wymyślić nic więcej....... Quote
asiaf1 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Byłam u Łatusia zawieźć mu puszeczki. Przywitał mnie wylewnie, rozdawał całuski, przytulał się.Potem przyniósł niebieską, gumową kosteczkę, żebym się z nim trochę pobawiła. To cudowny pies, pełan miłości,:loveu: którą chce obdarować człowieka, aż się płakać chce ze wzruszenia:placz: Quote
fona Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Po kilku dniach nieobecnosci na watku weszlam do Łatusia. Ciesze sie, ze alarm odwolany. Ale czy dom tez???? Quote
eloise Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 jest najsłodszy na świecie!:loveu: DOM NA STAłE POSZUKIWANY!!!! Quote
eloise Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Fona niestety dom się wycofał, nie chce Łatka, z obawy o stostunki kota z Łatkiem. tymczasem okazało się, że Łatek koty kocha i kot po kilku dniach też Łatka zaakceptował. Quote
fona Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 O kurcze, kurcze. Niedobrze, bylaby taka radosna historia... Dzis ósmy? Osiem zlotych dla Łatka jedzie... Quote
pixie Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 a ja tu nastepna bide sprowadzam, najgorsze ze czas tylko do jutra do 10 tej, i to bez zartow.... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38044 stary Onek, znalazlam dzis na placu trzech krzyzy.... i co dalej? na Paluchu psy go zdominuja jak nic staruszek portier.... Quote
anielica Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 historia Łatka - czytam ją dopiero teraz - i naprzemian miałam łzy w oczach i podziwiałam Waszą akcję... Ja to czytam w momencie, kiedy sytuacja już (tfu, tfu) opanowana, wyobrażam sobie co czuliście w tych pierwszych dniach... Chylę czoła i, jak zawsze, zazdroszczę Warszawie dogomaniaków :oops: Wystawiłam na bazarku śliczny portfelik (mam nadzieję, ze będzie o niego ostra walka :razz:), i połowę uzyskanych pieniędzy wpłacę na Łatusia. Trzymam kciuki za zdrowie i dom! Quote
iza_szumielewicz Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Łatek wieczorem dostal kolejny zastrzyk z antybiotykiem. Kupa była piękna, ale dziś rano znów sraczka:shake:. Iwanka widzi związek z karmieniem. Ten moment, kiedy było lepiej to czas, kiedy dawała mu gotowanego kurczaka z ryżem i marchwią. Od wczorajszego wieczora znów podaje mu Hepatic. Dzwoniłam do kliniki. Powiedziano mi, że Łatek mógł wykształcić nietolerancję na Hepatic, w związku z tym trzeba wrócić do kurczaka. Lekarka poleciła jednak, żeby dziś do wieczora Łatka przegłodzić. Ustaliłyśmy z Iwanką jednak, że żadnego głodzenia nie będzie, bo ten pies jest i tak zachudzony i potwornie rwie się do jedzenia. Kurę więc dostanie i już. :razz: Antybiotyk trzeba dokończyć (w sumie ma być 5 dawek). Oprócz tego 3 razy dziennie ma dostawać po 1 tabletce NITROFUROKSAZYDu. Iwanka kupi i poda. Eloise, czy jak ty jeździłaś z Łatkiem do kliniki, to dostał 1 czy 2 dawki antybiotyku? Quote
eloise Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 przy mnie raz dostał lek przeciwbiegunkowy a za drugim razem dostał antybiotyk, ten na S-ale jedną dawkę,oprócz tego dostał no-spę w zastrzyku, bo miał twardy brzuch Quote
eloise Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 dostał dawkę 0,6. pamiętam, bo lekarz zapisał na kartce, żeby podać to do kliniki, w której obecnie łatek ma robione zastrzyki. Quote
clockwork Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 KURCZE ... łatek nafaszerowany prochami jak diabli... a może sucha karma ?? wiem po moim psie, że jak je tylko puszki to czasem ma rzadszą qpe... a po suchej karmie bali takie zwarte bobki... Quote
pixie Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Filut po hepaticu?tez ma luzne kupy...byc moze jest to rzeczywiscie zwiazek z ta nietolerancja, po kurczaku z marchwia i ryzem jest ok Quote
iza_szumielewicz Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Clockwork, już pisałyśmy, że Łatek nie lubi suchej akrmy. No, taki to wybredniś:lol:. Zobaczymy, jak pojedize na tym kurczaku..... A ze jest faszerowany lekami? No, trudno. Trzeba powstrzymac tę biegunkę za wszelką cenę. Wątroba była tak spustoszona głodem i zatruciem, ze jeszcze normalnie nie funkcjonuje. Ale wszystko jest na dobrej drodze. pies jest silny, wesoły, przybiera na wadze. Tylko dom... To jest problem! Jesli nie znajdziemy mu domu do 28 stycnzia, kto jest w stanie zapewnić mu koeljny tymczas????? przeicez nie oddamy go do schronu! Quote
clockwork Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 iza_szumielewicz napisał(a):Clockwork, już pisałyśmy, że Łatek nie lubi suchej akrmy. No, taki to wybredniś:lol:. :ices_bla:no tak... cholewcia... zaczynam się gubić- kto,co gdzie i jak... choć staram się mieć nad wszystkim kontrolę:oops: Wybredna ta nasza psina!!! a domek... ahhhhh te braki!!! ale łatek jest przekochany więc wierzę że ktoś go weźmie.. nie ma przecież żadnych przeciw- kocha ludzi, psy, koty... czego więcej chcieć... Quote
eloise Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 no ale Łatek nie będzie całe życie jadł mokrej karmy i kurczaka! musi się chłopak przyzwyczaić... moje psy też były wybredne a teraz wcinają pięknie suche. chociaż kurczaczkiem nei gardzą. :) Może jakiś proplan? psy to lubią... jak tylkoz robimy kontrolne badanie krwi, to można spróbować i podrzucać mu coś innego Quote
eloise Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Łatka nie ma na Allegro. nie znam nikogo, kto mógłby go dla nas tam umieścić. KTO MOŻE ZAŁOŻYĆ ŁATKOWI WĄTEK NA ALLEGRO??? Quote
asiaf1 Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 eloise napisał(a):Łatka nie ma na Allegro. nie znam nikogo, kto mógłby go dla nas tam umieścić. KTO MOŻE ZAŁOŻYĆ ŁATKOWI WĄTEK NA ALLEGRO??? Ja mogę mu założyć ale czy ktoś Ładnie mógłby o nim napisac? a co do suchej to jak byłam u niego w klinice to jak zjadł mokre to suche tez jadł ale z ręki dr Cyganskiej:evil_lol: Może albo mokra karmę albo kurczaka (albo jedno i drugie) mieszac z suchym i stopniowo zwiększać proporcje suchego. No ale co z atym idzie trzeba mu kupic suchy hepatic Quote
eloise Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 proszę, oto tekst zredagowany przez Izę: Łatek - półtoraroczny pies w typie charta, przywieziony do ursynowskiej kliniki 21.12.06 w stanie agonalnym (bez odruchów źrenicowych, temp.35,5, odwodneinie, skrajne wychudzenie). Po ponad tygodniu dramatycznej walki o życie zaczął jeść. Po kolejnym tygodniu na nowo Łatek zaczął się cieszyć do ludzi, psów i bardzo mocno zapragnął już pójść do domu. Mimo że teraz ma ogromny apetyt, Łatek waży zaledwie 11,8 kg. Badanie usg wykazało, że jest całkowicie zdrowy! Lekarze twierdzą, że jego stan wziął się z silnego zatrucia. Prawopodobnie z głodu zjadł jakąś trutkę. Łatek jest energicznym, ale bardzo łagodnym, posłusznym i przyjacielskim psem. Na pewno nie nadaje się do budy i prawdopodobnie (ze względu na jego energię) nie dla osób starszych. Quote
eloise Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Może dodajmy: Łatek dogaduje się z innymi psami i uwielbia koty! Quote
iza_szumielewicz Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 No to ja jeszcze dodam, że Łatuś jest już grubszy:lol: . Można napisać, że waży 13 kg. Quote
eloise Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 asiaf1, czy chcesz żeby wysłąć ci łątkowe zdjęcia? czy skorzystasz z tych z wątku? Quote
asiaf1 Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 eloise napisał(a):asiaf1, czy chcesz żeby wysłąć ci łątkowe zdjęcia? czy skorzystasz z tych z wątku? wyślij mi prosze jakieś jego najładniejsze (choć wszystkie są piękne) na maila [email protected] Quote
Recommended Posts