Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam u Łatusia zawieźć mu puszeczki. Przywitał mnie wylewnie, rozdawał całuski, przytulał się.Potem przyniósł niebieską, gumową kosteczkę, żebym się z nim trochę pobawiła.
To cudowny pies, pełan miłości,:loveu: którą chce obdarować człowieka, aż się płakać chce ze wzruszenia:placz:

Posted

Fona
niestety dom się wycofał, nie chce Łatka, z obawy o stostunki kota z Łatkiem.
tymczasem okazało się, że Łatek koty kocha i kot po kilku dniach też Łatka zaakceptował.

Posted

historia Łatka - czytam ją dopiero teraz - i naprzemian miałam łzy w oczach i podziwiałam Waszą akcję... Ja to czytam w momencie, kiedy sytuacja już (tfu, tfu) opanowana, wyobrażam sobie co czuliście w tych pierwszych dniach... Chylę czoła i, jak zawsze, zazdroszczę Warszawie dogomaniaków :oops: Wystawiłam na bazarku śliczny portfelik (mam nadzieję, ze będzie o niego ostra walka :razz:), i połowę uzyskanych pieniędzy wpłacę na Łatusia.

Trzymam kciuki za zdrowie i dom!

Posted

Łatek wieczorem dostal kolejny zastrzyk z antybiotykiem. Kupa była
piękna, ale dziś rano znów sraczka:shake:. Iwanka widzi związek z karmieniem. Ten moment, kiedy było lepiej to czas, kiedy dawała mu gotowanego kurczaka z ryżem i marchwią. Od wczorajszego wieczora znów podaje mu Hepatic.

Dzwoniłam do kliniki. Powiedziano mi, że Łatek mógł wykształcić nietolerancję na Hepatic, w związku z tym trzeba wrócić do kurczaka. Lekarka poleciła jednak, żeby dziś do wieczora Łatka przegłodzić. Ustaliłyśmy z Iwanką jednak, że żadnego głodzenia nie będzie, bo ten pies jest i tak zachudzony i potwornie rwie się do jedzenia. Kurę więc dostanie i już. :razz: Antybiotyk trzeba dokończyć (w sumie ma być 5 dawek). Oprócz tego 3 razy dziennie ma dostawać po 1 tabletce NITROFUROKSAZYDu. Iwanka kupi i poda.

Eloise, czy jak ty jeździłaś z Łatkiem do kliniki, to dostał 1 czy 2 dawki antybiotyku?

Posted

przy mnie raz dostał lek przeciwbiegunkowy
a za drugim razem dostał antybiotyk, ten na S-ale jedną dawkę,oprócz tego dostał no-spę w zastrzyku, bo miał twardy brzuch

Posted

KURCZE ... łatek nafaszerowany prochami jak diabli... a może sucha karma ?? wiem po moim psie, że jak je tylko puszki to czasem ma rzadszą qpe... a po suchej karmie bali takie zwarte bobki...

Posted

Clockwork, już pisałyśmy, że Łatek nie lubi suchej akrmy. No, taki to wybredniś:lol:. Zobaczymy, jak pojedize na tym kurczaku..... A ze jest faszerowany lekami? No, trudno. Trzeba powstrzymac tę biegunkę za wszelką cenę. Wątroba była tak spustoszona głodem i zatruciem, ze jeszcze normalnie nie funkcjonuje. Ale wszystko jest na dobrej drodze. pies jest silny, wesoły, przybiera na wadze.

Tylko dom... To jest problem! Jesli nie znajdziemy mu domu do 28 stycnzia, kto jest w stanie zapewnić mu koeljny tymczas????? przeicez nie oddamy go do schronu!

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Clockwork, już pisałyśmy, że Łatek nie lubi suchej akrmy. No, taki to wybredniś:lol:.

:ices_bla:no tak... cholewcia... zaczynam się gubić- kto,co gdzie i jak... choć staram się mieć nad wszystkim kontrolę:oops:
Wybredna ta nasza psina!!!

a domek... ahhhhh te braki!!! ale łatek jest przekochany więc wierzę że ktoś go weźmie.. nie ma przecież żadnych przeciw- kocha ludzi, psy, koty... czego więcej chcieć...

Posted

no ale Łatek nie będzie całe życie jadł mokrej karmy i kurczaka!
musi się chłopak przyzwyczaić... moje psy też były wybredne a teraz wcinają pięknie suche. chociaż kurczaczkiem nei gardzą. :)
Może jakiś proplan? psy to lubią...
jak tylkoz robimy kontrolne badanie krwi, to można spróbować i podrzucać mu coś innego

Posted

eloise napisał(a):
Łatka nie ma na Allegro.
nie znam nikogo, kto mógłby go dla nas tam umieścić.
KTO MOŻE ZAŁOŻYĆ ŁATKOWI WĄTEK NA ALLEGRO???

Ja mogę mu założyć ale czy ktoś Ładnie mógłby o nim napisac?
a co do suchej to jak byłam u niego w klinice to jak zjadł mokre to suche tez jadł ale z ręki dr Cyganskiej:evil_lol:
Może albo mokra karmę albo kurczaka (albo jedno i drugie) mieszac z suchym i stopniowo zwiększać proporcje suchego.
No ale co z atym idzie trzeba mu kupic suchy hepatic

Posted

proszę, oto tekst zredagowany przez Izę:

Łatek - półtoraroczny pies w typie charta, przywieziony do ursynowskiej kliniki 21.12.06 w stanie agonalnym (bez odruchów źrenicowych, temp.35,5, odwodneinie, skrajne wychudzenie). Po ponad tygodniu dramatycznej walki o życie zaczął jeść. Po kolejnym tygodniu na nowo Łatek zaczął się cieszyć do ludzi, psów i bardzo mocno zapragnął już pójść do domu. Mimo że teraz ma ogromny apetyt, Łatek waży zaledwie 11,8 kg. Badanie usg wykazało, że jest całkowicie zdrowy! Lekarze twierdzą, że jego stan wziął się z silnego zatrucia. Prawopodobnie z głodu zjadł jakąś trutkę.
Łatek jest energicznym, ale bardzo łagodnym, posłusznym i przyjacielskim psem. Na pewno nie nadaje się do budy i prawdopodobnie (ze względu na jego energię) nie dla osób starszych.