Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
POd schronisko podrzucono kilkidniowe szczenię... :angryy: :angryy: :angryy:

całe szczęście, że jest akurat podrzucona sunia, która się oszczeniła....ma dwa swoje maleństwa...szczeniaczka podstawiono mamusi....przyjęła go...jutro zobaczymy czy wszystko się udało...

nie mówię juz o tym, że pod siatkę schroniska podrzucona mase kociąt....

Ja nie wiem co ci ludzie wyprawiają .... Widy tzlko jeden plus w tej sprawie, lepiej "oddac" do schroniska niz przywiazac do drzewa alob co gorsza zywcem zakopac...:roll: :roll: a z tych szczeniakow co byly poszedl jakis ??? no najpier bylo ich 6 ale w ubiegla sobote zabrali jednego i zostalo 5 . nic sie nie zmienilo? Njebardziej to szkoda takich szczeniaczkow...zeby dorastaly w schronisku :(

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sisia0 napisał(a):
Ja nie wiem co ci ludzie wyprawiają .... Widy tzlko jeden plus w tej sprawie, lepiej "oddac" do schroniska niz przywiazac do drzewa alob co gorsza zywcem zakopac...:roll: :roll: a z tych szczeniakow co byly poszedl jakis ??? no najpier bylo ich 6 ale w ubiegla sobote zabrali jednego i zostalo 5 . nic sie nie zmienilo? Njebardziej to szkoda takich szczeniaczkow...zeby dorastaly w schronisku :(

Nom. Te szczeniaki są super. Jak byłem w sobote to tak fajnie sie poukładały :)

Posted

SŁUCHAJCIE !!!!!!!!!!! własnie rpzeczytałam gazetę ostródzką Burmistrz obiecał 400 000 zł na rozbudowę schroniska !!!!Będą nowe wiaty . nowe kojce !!! jupi !!

Posted

O tych przeznaczonych pieniądzach wiemy już od dawna. Czekamy na rozpoczęcie prac. NIe będzie wybudownaego szpitala tylko kojce. W budynku będzie prawdopodobnie jedno pomiszczenie przeznaczone na szpital (czekamy na wyposażenie), ale to pieść przyszłości....
trzeba patrzec na to jakie warunki mamy obecnie ...:)

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
O tych przeznaczonych pieniądzach wiemy już od dawna. Czekamy na rozpoczęcie prac. NIe będzie wybudownaego szpitala tylko kojce. W budynku będzie prawdopodobnie jedno pomiszczenie przeznaczone na szpital (czekamy na wyposażenie), ale to pieść przyszłości....
trzeba patrzec na to jakie warunki mamy obecnie ...:)

No cóż racja... ale zawsze to dobra wiadomość i jakaś szansa na lepsze jutro :)

Posted

Colakowata sunia, młoda, około 1,5 roku

Bardzo przytulaśna, znaleziona gdzieś w jakiejś wsi, błąkająca się tam, Aga, jak pamiętasz to napisz tą miejscowość, - Reszki ??

Posted

Sunia cudowna a wspaniałym usposobieniu....podchodziła do głaskania...i nastawiała się boczkiem jak mój colak ;)

przypomina mi trochę nasza Fionkę...

cudowna młoda sunia....

Przywieziono też dwa szczeniaczki jak byliśmy dziś w schronie. Jedna z suń...przesliczne maleństwo już zaznała co dobrego niesie człowiek ...prawdopodobnie była uderzona czymś w głowę....ma bliznę...i brak w tym miejscu sierści...troszeczkę tez kuleje na tylna nóżką...
SZKODA SŁÓW...

wcześniej (wczoraj?) przywizeziono 3 szczeniaczki....i jeszcze mamy 2 z mamą...plus czarnuszek podrzucony, którego przyjęła wspaniała mama pod swoje skrzydła...Naprawdę super psina....dziś jej mówiłam dając mnóstwo kiełbachy, że jest "wspaniałą mamą"...

i jeszcze 4 czy 5 szczeniaków większych na zewnątrz...

zatrzęsienie...

mamy Husky...który posmutniał...nie chce jeść...nie wyszedł nawet dzisiaj z budy jak byliśmy....(to ten przywiązany do schroniska)...

Posted

Biedna sunia nałańcuchu....

Matusz założyłeś jej wątek na owczarkach...(warto spróbować)...

Przyszłam tu do nas w zasadzie...po to by prosić ostródzkie anioły o wsparcie dla naszej Fionki....która tak bardzo do nich się rwie....

SMutas<*> Miko<*> Nero<*> Garry<*> Bzunia<*> Rita<*> Ernest<*> Kamuniu<*> Gabi<*> Aleks<*> Fresca <*> Born<*> ....tyle Was się juz nazbierało za tym tęczowym Mostem ....pomózcie tej maleńkiej biednej suni...

Matusz a pamiętasz jak mówiłam jak ją zobaczyliśmy pierwszy raz, żebyście nie dawali jej imienia kojarzonego z Frescą bo przyniesie jej nieszczęście....tfu w złą godzinę....

Fionko bardzo Cię Kochamy, rozpaczamy tu strasznie...z daleka...nie mogąc Cię przytulić....tam Cię Cioteczki przytulą od nas....:glaszcze:

Posted

wydaje mi się że to nie jest husky... est silniej zbudowany i ma potezniejsza budowę. Husky sa raczej takie "lekkie" i zwinne. Ten piesek to bardziej mi pasuje pod alaskana malamuta.

Posted

Byłam dziś w schronisku. Nakarmiłam Padusia i jego współlokatora,tego starszego psiaka z klatki naprzeciwko i szczeniaki z klatki. SZczeniaków zostało tylko 3 !!!

Posted

Witam,
Zwracam sie z zapytaniem do wszystkich wolontariuszy którzy odwiedzają schronisko w Ostródzie, czy byłaby możliwość przesyłania na bieżąco zdjęć zwierząt w schronisku wraz z ich opisaniem, aby można byłoby umieszczać je na stronie internetowej schroniska ?
Od tego głównie zależy czy taka strona wogóle będzie mogła powstać.

Aga_Mazury czy byłaby możliwość korzystania ze zdjęć i opisów zamieszczanych na stronie AFN ?

Wiem że to może wiązać się z poświęceniem wolnego czasu, aczkolwiek wydaje mi sie iż przydałaby sie własna strona schroniska.

pozdrawiam

Posted

A teraz nowe pyszczki schroniskowe....

Pies o imieniu Bruno... starszy,ale miły i łagodny...

Smutny psiak, zawsze samotny i chowający się przed innymi psami - Rassel

śliczny, malutki kudłaczek... - Bingo...

Cudniutki i energiczny... - Apacz

W sobotę porobię więcej zdjęć i podpytam kierowniczki o historię psiaków, wtedy założę im wątki...:)

Posted

justynavege napisał(a):
sisia psiak z Twojego awatarka identyczny jak nasz schroniskowy Reksio ......

moglabys pokazac mi tego reksia ? przeslij zdjecie lub zamiesc na jakims watku (zeby nie zasmiecac tego) i przeslij link . Z góry dziękuje