sisia0 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Aga_Mazury napisał(a):POd schronisko podrzucono kilkidniowe szczenię... :angryy: :angryy: :angryy: całe szczęście, że jest akurat podrzucona sunia, która się oszczeniła....ma dwa swoje maleństwa...szczeniaczka podstawiono mamusi....przyjęła go...jutro zobaczymy czy wszystko się udało... nie mówię juz o tym, że pod siatkę schroniska podrzucona mase kociąt.... Ja nie wiem co ci ludzie wyprawiają .... Widy tzlko jeden plus w tej sprawie, lepiej "oddac" do schroniska niz przywiazac do drzewa alob co gorsza zywcem zakopac...:roll: :roll: a z tych szczeniakow co byly poszedl jakis ??? no najpier bylo ich 6 ale w ubiegla sobote zabrali jednego i zostalo 5 . nic sie nie zmienilo? Njebardziej to szkoda takich szczeniaczkow...zeby dorastaly w schronisku :( Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 sisia0 napisał(a):Ja nie wiem co ci ludzie wyprawiają .... Widy tzlko jeden plus w tej sprawie, lepiej "oddac" do schroniska niz przywiazac do drzewa alob co gorsza zywcem zakopac...:roll: :roll: a z tych szczeniakow co byly poszedl jakis ??? no najpier bylo ich 6 ale w ubiegla sobote zabrali jednego i zostalo 5 . nic sie nie zmienilo? Njebardziej to szkoda takich szczeniaczkow...zeby dorastaly w schronisku :( Nom. Te szczeniaki są super. Jak byłem w sobote to tak fajnie sie poukładały :) Quote
sisia0 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 SŁUCHAJCIE !!!!!!!!!!! własnie rpzeczytałam gazetę ostródzką Burmistrz obiecał 400 000 zł na rozbudowę schroniska !!!!Będą nowe wiaty . nowe kojce !!! jupi !! Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Na serio. To syper :) Ale się ciesze :multi: :multi: :multi: Quote
Evas Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Może szpitalik..żeby można było oddzielać chore psy, wymagające opieki..:roll: Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Evas napisał(a):Może szpitalik..żeby można było oddzielać chore psy, wymagające opieki..:roll: W Olsztynie właśnie takie coś sie buduje :) Jestesmy gdzieś w połowie :) Quote
Matusz Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 jeszcze raz przypominam aukcja cegiełkowa dla umierającej Fionki http://www.allegro.pl/item212988147_charytatywna_pomoz_zyc_umierajacemu_psu_.html Quote
Aga_Mazury Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 O tych przeznaczonych pieniądzach wiemy już od dawna. Czekamy na rozpoczęcie prac. NIe będzie wybudownaego szpitala tylko kojce. W budynku będzie prawdopodobnie jedno pomiszczenie przeznaczone na szpital (czekamy na wyposażenie), ale to pieść przyszłości.... trzeba patrzec na to jakie warunki mamy obecnie ...:) Quote
sisia0 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Aga_Mazury napisał(a):O tych przeznaczonych pieniądzach wiemy już od dawna. Czekamy na rozpoczęcie prac. NIe będzie wybudownaego szpitala tylko kojce. W budynku będzie prawdopodobnie jedno pomiszczenie przeznaczone na szpital (czekamy na wyposażenie), ale to pieść przyszłości.... trzeba patrzec na to jakie warunki mamy obecnie ...:) No cóż racja... ale zawsze to dobra wiadomość i jakaś szansa na lepsze jutro :) Quote
Matusz Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 harce naszych maluchów :loveu::loveu: http://matusz5.wrzuta.pl/film/asqms3tDds/ Quote
sisia0 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='matusz5']harce naszych maluchów :loveu::loveu: http://matusz5.wrzuta.pl/film/asqms3tDds/ iiiiii........... skąd ty to masz.! Jakie słodkie !!!!!!!!!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Matusz Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Colakowata sunia, młoda, około 1,5 roku Bardzo przytulaśna, znaleziona gdzieś w jakiejś wsi, błąkająca się tam, Aga, jak pamiętasz to napisz tą miejscowość, - Reszki ?? Quote
Aga_Mazury Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Sunia cudowna a wspaniałym usposobieniu....podchodziła do głaskania...i nastawiała się boczkiem jak mój colak ;) przypomina mi trochę nasza Fionkę... cudowna młoda sunia.... Przywieziono też dwa szczeniaczki jak byliśmy dziś w schronie. Jedna z suń...przesliczne maleństwo już zaznała co dobrego niesie człowiek ...prawdopodobnie była uderzona czymś w głowę....ma bliznę...i brak w tym miejscu sierści...troszeczkę tez kuleje na tylna nóżką... SZKODA SŁÓW... wcześniej (wczoraj?) przywizeziono 3 szczeniaczki....i jeszcze mamy 2 z mamą...plus czarnuszek podrzucony, którego przyjęła wspaniała mama pod swoje skrzydła...Naprawdę super psina....dziś jej mówiłam dając mnóstwo kiełbachy, że jest "wspaniałą mamą"... i jeszcze 4 czy 5 szczeniaków większych na zewnątrz... zatrzęsienie... mamy Husky...który posmutniał...nie chce jeść...nie wyszedł nawet dzisiaj z budy jak byliśmy....(to ten przywiązany do schroniska)... Quote
Matusz Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Malutka Hesia, skrzywdzona przez człowieka... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6304415#post6304415 Quote
Matusz Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 to ten husky trochę z niego też niedobrota,warczy przy klatce jak się podchodzi... Quote
Matusz Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 AGa to jest ta sunia, niby owczarek niemiecki, wg tego faceta, tego faceta co dzisiaj był w schronisku... przesłał mi same zdjęcia i nic więcej...:roll::roll: a to jest opis suni: "2,5 roku, charakter:łagodna." :roll::roll: http://img466.imageshack.us/img466/713/0001857ld3.jpg http://img466.imageshack.us/img466/8370/0001858vh0.jpg http://img466.imageshack.us/img466/4564/0001859gs7.jpg Quote
sisia0 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 HEJ ! Wiecie co...mam dla naszych maluszków ze schroniska darmową paczkę Pedigree !!! A w niej zabawka, 4 saszetki,karma,i denta. Quote
Aga_Mazury Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Biedna sunia nałańcuchu.... Matusz założyłeś jej wątek na owczarkach...(warto spróbować)... Przyszłam tu do nas w zasadzie...po to by prosić ostródzkie anioły o wsparcie dla naszej Fionki....która tak bardzo do nich się rwie.... SMutas<*> Miko<*> Nero<*> Garry<*> Bzunia<*> Rita<*> Ernest<*> Kamuniu<*> Gabi<*> Aleks<*> Fresca <*> Born<*> ....tyle Was się juz nazbierało za tym tęczowym Mostem ....pomózcie tej maleńkiej biednej suni... Matusz a pamiętasz jak mówiłam jak ją zobaczyliśmy pierwszy raz, żebyście nie dawali jej imienia kojarzonego z Frescą bo przyniesie jej nieszczęście....tfu w złą godzinę.... Fionko bardzo Cię Kochamy, rozpaczamy tu strasznie...z daleka...nie mogąc Cię przytulić....tam Cię Cioteczki przytulą od nas....:glaszcze: Quote
sisia0 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 wydaje mi się że to nie jest husky... est silniej zbudowany i ma potezniejsza budowę. Husky sa raczej takie "lekkie" i zwinne. Ten piesek to bardziej mi pasuje pod alaskana malamuta. Quote
sisia0 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Byłam dziś w schronisku. Nakarmiłam Padusia i jego współlokatora,tego starszego psiaka z klatki naprzeciwko i szczeniaki z klatki. SZczeniaków zostało tylko 3 !!! Quote
justynavege Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 sisia psiak z Twojego awatarka identyczny jak nasz schroniskowy Reksio ...... Quote
Sproket Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Witam, Zwracam sie z zapytaniem do wszystkich wolontariuszy którzy odwiedzają schronisko w Ostródzie, czy byłaby możliwość przesyłania na bieżąco zdjęć zwierząt w schronisku wraz z ich opisaniem, aby można byłoby umieszczać je na stronie internetowej schroniska ? Od tego głównie zależy czy taka strona wogóle będzie mogła powstać. Aga_Mazury czy byłaby możliwość korzystania ze zdjęć i opisów zamieszczanych na stronie AFN ? Wiem że to może wiązać się z poświęceniem wolnego czasu, aczkolwiek wydaje mi sie iż przydałaby sie własna strona schroniska. pozdrawiam Quote
neverend Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 A teraz nowe pyszczki schroniskowe.... Pies o imieniu Bruno... starszy,ale miły i łagodny... Smutny psiak, zawsze samotny i chowający się przed innymi psami - Rassel śliczny, malutki kudłaczek... - Bingo... Cudniutki i energiczny... - Apacz W sobotę porobię więcej zdjęć i podpytam kierowniczki o historię psiaków, wtedy założę im wątki...:) Quote
sisia0 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 justynavege napisał(a):sisia psiak z Twojego awatarka identyczny jak nasz schroniskowy Reksio ...... moglabys pokazac mi tego reksia ? przeslij zdjecie lub zamiesc na jakims watku (zeby nie zasmiecac tego) i przeslij link . Z góry dziękuje Quote
Recommended Posts