Matusz Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Fiona jest w stanie skrajnego wyczerpania i śmierci głodowej !! Sytuacja jest tragiczna !! Mała przebywa w Warszawie w klinice. prosimy o wsparcie finansowe: Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5721031 Quote
Matusz Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Paulina myślę, że smakołyki i kiełbacha wystarczy ;) a to ty w domu nie masz psa jeszcze ??? nie no tak nie może być, namawiaj mamę, może przygarniecie jakąś bidę schroniskową, a taka bida kocha najbardziej na świecie, mocniej od każdego rasowca... Quote
sisia0 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Miałam pieska ... moją Azulkę. Odeszła 5 stycznia tego roku. Nawet szczotke szmpon i smycz oddałam do schroniska po niej. W sobotę płakać mi się chciało jak czesałam Padusia jej szczotką.:(:(:( Moja mama nie chce mieć już psa... Powiedziała ze ja za 2 lata ide na studia i ona zostanie z psem i papuga. A jak bym miała brac to tylko ze schroniska. Kamisa albo Padka... najlepiej to wszystkie...Jak będe miala swoj dom to bedzie zwierzyniec :P Quote
Matusz Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 sisia0 napisał(a):Miałam pieska ... moją Azulkę. Odeszła 5 stycznia tego roku. Nawet szczotke szmpon i smycz oddałam do schroniska po niej. W sobotę płakać mi się chciało jak czesałam Padusia jej szczotką.:(:(:( Moja mama nie chce mieć już psa... Powiedziała ze ja za 2 lata ide na studia i ona zostanie z psem i papuga. A jak bym miała brac to tylko ze schroniska. Kamisa albo Padka... najlepiej to wszystkie...Jak będe miala swoj dom to bedzie zwierzyniec :P Azulka<*><*> na pewno jest szczęśliwa za Tęczowym Mostem i patrzy na Ciebie z góry ! może się zdecyduje twoja mama, trzeba dać jej czas... nic na siłę... Quote
sisia0 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 niee ma szans. jak juz nawet kojec rozebrali i budy nie ma. A w domu zeby byl pies a nie na podworku to nie ma mowy ! bo w domu to sierści itp. ja tam jej nie rozumiem. Ale chociaż moge do schroniska jeździć :P Już się nie mogę doczekać soboty. Nie musicie odpisywaćzaraz spadam. Ide spac . DObranoc !!!! Quote
Matusz Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 sisia0 napisał(a):niee ma szans. jak juz nawet kojec rozebrali i budy nie ma. A w domu zeby byl pies a nie na podworku to nie ma mowy ! bo w domu to sierści itp. ja tam jej nie rozumiem. Ale chociaż moge do schroniska jeździć :P Już się nie mogę doczekać soboty. Nie musicie odpisywaćzaraz spadam. Ide spac . DObranoc !!!! spoko, rozumiem, dobrze ze chcesz pomagac w schronisku... do soboty ! Quote
Aga_Mazury Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 sisia bardzo się cieszymy, że w końcu do nas dołączyłaś.... bo chyba to Ty pisałas do mnie jakoś na początku roku? odwiedź tez stronę www.afn.pl tam sa nasze ostródzkie psiaki :) Quote
sisia0 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 No tak to ja pisałam. Niestety w roku szkolnym moja mama nie była przychylna do tego pomysłu ze schroniskiem. Ale teraz widzi ile mi to radości daje więc mogę bez problemów pomagać przez wakacje i w nowym r.szkolnym. JA CHCĘ SOBOTĘ !!! Quote
Sproket Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 sisia0 napisał(a):no można by coś takiego zrobić, ale skąd miałbyś zdjęcia po przemianie. A tak wogole to mam pytanie dlaczego nasze schroniso nie ma strony internetowej ? Tam bysmy dli te wszystkie wątki psów itd. ? A zauważyłam te wątki psiaków. :) Aga jest niesamowita. P.S> Kto nie dał Padusiowi sera z kanapki? ja go wyprowadzałam ale nie jadłam żadnych kanapek... Witam :) Jeżeli chodzi o stronę internetową to znalazłam już ochotnika który od strony technicznej zajmnie sie tym za freee, niestety nie jest to takie łatwe bo zgodę musi wyraźć burmistrz Ostródy. Pod koniec czerwca złożone zostało pisemko do niego w tej sprawie, miejmy nadzieję że rozpatrzy je pozytywnie i w miarę pilnie :) Później będę miała do Was wszystkich prośbę aby dostarczyć zdjęcia i opisy piesków :) aby je wrzucać na stronkę. Mam nadzieję że dzięki Waszej pomocy do końca lipca będzie już wszystko funkcjonowało :) Quote
sisia0 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Sproket napisał(a):Witam :) Jeżeli chodzi o stronę internetową to znalazłam już ochotnika który od strony technicznej zajmnie sie tym za freee, niestety nie jest to takie łatwe bo zgodę musi wyraźć burmistrz Ostródy. Pod koniec czerwca złożone zostało pisemko do niego w tej sprawie, miejmy nadzieję że rozpatrzy je pozytywnie i w miarę pilnie :) Później będę miała do Was wszystkich prośbę aby dostarczyć zdjęcia i opisy piesków :) aby je wrzucać na stronkę. Mam nadzieję że dzięki Waszej pomocy do końca lipca będzie już wszystko funkcjonowało :) eee.no to Super :):):) A co do zdjęć i opisów t o można skopiować te co są juz na dogo z wątków o psaikach naszych. Patrz -----> pierwszy post tego wątku. A brakujące psiaki co nie maja watku sie napisze a zdjecia zawsze sie jakies znajd. Quote
Sproket Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='sisia0']eee.no to Super :):):) A co do zdjęć i opisów t o można skopiować te co są juz na dogo z wątków o psaikach naszych. Patrz -----> pierwszy post tego wątku. A brakujące psiaki co nie maja watku sie napisze a zdjecia zawsze sie jakies znajd. Też tak myśle :) Tylko żeby ten burmistrz szybko dał odpowiedź :-( Można też już w sumie pomyśleć jakie zakładki na stronie powinny się znaleźć aby niczego nie przeoczyć :) Przydałoby się też zdjęcie samego schroniska, tylko może zrobione tak by sie w miare ładnie zaprezentowało. Jak ktoś mógłby je zrobić przy okazji i przesłać na mojego meaila [email protected] Czas wziąć się do pracy :p Quote
sisia0 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 no spoko w tę sobotę zabieram aparat do schroniska więc zrobie kilka z każdej strony. Ty wybierzesz... Jakieś zdjęćie wolontariusz też by się przydało ..., ale to potem jak wszyscy będą. ja bym zrobiła podstronę PODOPIECZNI(czy jak tam) i tam były by imiona naszych milusinskich. (podlinkowane każde ze zdjeciem) jakas podstrona z ogloszeniami no nie wiem ...wiecej moze wymysli aga albo mateusz no i trzeba oczywiscie uzgodnic by to z kierowniczka no nie ...:) Quote
Matusz Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Aukcja cegiełkowa Fionki - pomóż żyć umierającemu psu! [SIZE=3]http://www.allegro.pl/item212988147_...mu_ psu_.html Quote
DarkAngels Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Podnosze Ostródzkie schronisko na pierwszą stronkę :) Quote
sisia0 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Co do tej stronki to jednak po zastanowieniu :p z ta stronką mozna by poczekac i nie ma co sie napalac.PO pierwsze burmistrz, po drugie kierowniczka zarzadzi co ma być, kto zrobi i jak... Więc narazie się wstrzymujemy z robieniem zdjęć. Dziekuję za dobre chęci :)Póki co mamy stronę www.afn.pl <---na niej sa pieski z naszego schroniska więc nie ma potrzeby by się zawartość powtarzała. Jeszcze raz dziękuję za chęci jak coś to się skontaktujemy. narazie niech jest tak jak jest. Quote
DarkAngels Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Wszystkie ostródzkie bidy hopają na pierwszą stronkę :) Quote
dusje Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Aga, przeslalam ci dzisiaj pw dotyczace ewentualnej pomocy dla schroniska ze strony fundacji holenderskiej. Zainteresowanie jest/musialo uplynac wiele czasu lecz mam nadzieje ze teraz przy obopolnej wspolpracy oraz chceci z naszej strony, Ostroda nie pozostanie bez pomocy. Jesli jestes zdania ze kazda nawet najmniejsza pomoc ostrodzkim psiakom warta jest przelamania sporow personalnych, to prosze o wiadomosc i dane znane ci z mojego pw. Jednym slowem opis schroniska, jak wyglada pomoc gminy i oczywiscie zdjecia przedstawiajace stan faktyczny trudnosci schronu. Decyzje co do skorzystania z tej opcji pozostawiam tobie i zaznaczam ze moja prosba skierowana do fundacji oraz ich zainteresowanie nie oznacza ze taka pomoc zostanie udzielona. Moze, ale nie musi.......choc wierze ze nie pozostanie bez echa Dopisze jeszcze ze chcialabym przynajmniej do konca tego tygodnia otrzymac wszelkie dane, przedluzanie jakby z mojej strony nie bardzo elegancko swiadczy o powadze sytuacji Jesli zas uwazasz, ze z takich czy innych wzgledow, nie chcialabys skorzystac z tego co powyzej, to rowniez odpisz tu lub na pw, postaram sie potencjalnych ofiarodawcow skierowac do innego schroniska rownie potrzebujacego co mam nadzieje nie zostanie poczytane mi za zle PS podaj ewntualny kontakt do zarzadzajacych schroniskiem, chetnie email Quote
dusje Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 desdemona napisał(a):matko boska! tragedia! pomoc zwierzakom! desdemona:lol: zartujesz? jaka tragedia? Wybacz ale nie rozumiem tresci twojego postu:shake: Mozesz przyblizyc ? Quote
Sproket Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='sisia0']Co do tej stronki to jednak po zastanowieniu :p z ta stronką mozna by poczekac i nie ma co sie napalac.PO pierwsze burmistrz, po drugie kierowniczka zarzadzi co ma być, kto zrobi i jak... Więc narazie się wstrzymujemy z robieniem zdjęć. Dziekuję za dobre chęci :)Póki co mamy stronę www.afn.pl <---na niej sa pieski z naszego schroniska więc nie ma potrzeby by się zawartość powtarzała. Jeszcze raz dziękuję za chęci jak coś to się skontaktujemy. narazie niech jest tak jak jest. Spoko spoko Pani Ewa o wszystkim wie i wyraziła zgodę :) i to ona zaniosła dokumenty do Burmistrza :) oczywiście zanim wrzucimy stronę do internetu projekt zatwierdzi Pani Ewa. Cieszę się że jest strona afn, ale uważam że jeżeli schronisko dodatkowo miało by stronę to na pewno nie zaszkodzi tylko może przyczynić się do większego zareklamowania. Quote
Aga_Mazury Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 POd schronisko podrzucono kilkidniowe szczenię... :angryy: :angryy: :angryy: całe szczęście, że jest akurat podrzucona sunia, która się oszczeniła....ma dwa swoje maleństwa...szczeniaczka podstawiono mamusi....przyjęła go...jutro zobaczymy czy wszystko się udało... nie mówię juz o tym, że pod siatkę schroniska podrzucona mase kociąt.... Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Aga_Mazury napisał(a):POd schronisko podrzucono kilkidniowe szczenię... :angryy: :angryy: :angryy: całe szczęście, że jest akurat podrzucona sunia, która się oszczeniła....ma dwa swoje maleństwa...szczeniaczka podstawiono mamusi....przyjęła go...jutro zobaczymy czy wszystko się udało... nie mówię juz o tym, że pod siatkę schroniska podrzucona mase kociąt.... Aga. My mamy to samo. Mamy 4 kilku dniowe potworki, ale nasza Saba która niedawno urodziła maluchy przygarneła je do siebie :) :loveu: Trzymam kciuki żeby u Was też się wszystko udało. A o kociętach nie wspomne.Jest ich sporo. Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Hopamy na pierwszą stronkę :) Tyle psiaków, a domków nie widać :shake: Quote
Recommended Posts