Norbitka Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Marka napisał(a): * * * PS. Co do Toli - sprawdzcie dobrze ten dom, bo wydawanie tak bardzo typowo-rasowej bokserki bez sterylizacji na odległość - jest wg mnie ryzykowne (a dla niej ten zabieg jest konieczny, także dlatego, że trzeba jej usunąć też jeden dolny kieł, który jest złamany i w kiepskim stanie, oraz przyjrzeć się jednemu powiększonemu podejrzanie sutkowi). Nawet zapisanie tego w umowie nie jest takie proste do wyegzekwowania potem. Czy tam są dzieci w tym domu? Pan mówił o 20-letniej córce. Mój wet mówił, żeby nie usuwać tego kła. Zobaczymy w takim razie co powie inny który ew.będzie operował boksię. Pan miał suczkę boksię. Niedawno odeszła w wieku 10,5r. Ma dzwonic do mnie we wtorek. Czyli co zbieramy i sami to robimy? Czyli adopcja przesunie się w czasie o min 3tyg. Quote
la_pegaza Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Norbitka, ile u was kosztuje sterylka?? bo wiem, że z bokserowego AFN będzie kasa :) Quote
Norbitka Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Z tego co wiem u boksi trzeba robić na wziewce. Mariee pytala w miejscu gdzie jest Bono, powiedzieli 250-300, ale to byla lużna rozmowa. Drugie miejsce to AR ale tam musze poszukac jakis "wtyczek". Wiem o 2 miejscach w lublinie, gdzie robia na wziewnej. Dla mnie kazda narkoza u psa to ogromny stres. Mój wyżeł odszedł przy prostym zabiegu który nie był konieczny... min.dlatego Hugo nie jest kastrowany. TZ mi nie pozwoli, bo po tylu latach na wspomnienie jak zawiózł psa i ... płacze. Quote
la_pegaza Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Bardzo mi przykro :( Też słyszałam o takich tragediach. Zróbice rekonesans i dajcie znac. Nowy dom na pewno zrozumie :happy1: Quote
Bodziulka Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Jamnior znajomych też odszedł przez narkozę :shake: No właśnie - jeżeli nowy dom zrozumie, to na pewno będzie on bardziej pewnym ;) Norbitka, jak Pan będzie dzwonił, to zapytaj o dzielnicę, o ulicę w raze czego też i do której lecznicy chodzili z poprzednią boksią ;) Quote
joaaa Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Kurcze, a może sterylkę zrobić w Warszawie? Na Ursynowie jest dobra lecznica, w której Feniks miał kastrację. Wiem, że współpracują z Psim Aniołem, Ewa ma bardzo duże zaufanie do pani dr. Robiła tam też sterylizacje swoich bokserek. A ja też mam jak najlepsze zdanie. I mają aparat do wziewnej narkozy. Quote
Norbitka Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 W W-wie... i co dalej? Gdzie sie zatrzyma po zabiegu? Znów przerzucanie? No chyba ze szłoby dogadac sie z nowym panem, ze on ja po zabiegu zabierze. Nie wiem, nie wiem. Jakie badania mam wykonac przed zabiegiem? Zrobiłabym je z tydzien wczesniej pogadałabym przy okazji na miejscu o zabiegu i dokładnej cenie. Wiecie co Andrzej zakochal sie w Toli. Mówił, że moze ja byśmy zostawili ..... Ja tez sie zakochałam ale jestem twarda :) Chce nadal być domem tymczasowym. Quote
joaaa Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ja myslałam, że jeżeli dom okaże się ok, to mogłaby mieć sterylkę juz w nowym domu. Hmm, a z tym zostawieniem, to gdyby Tola była przyjaźnie nastawiona do innych suczek?!! Moje suczki przyjmowały bez większych problemów inne suczki. Ale były przyzwyczajone od zawsze. że przez nasz dom przewijają się różne psy. Quote
Norbitka Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Nie mam pojęcia jak Tola zareagowałaby na nowego psa. Dzisiaj syn z nimi wychodził i Tola ponoć staranowała jakiegoś pieska. Psy sąsiadów też ja doprowadzaja do szału :) Quote
Norbitka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Bodziulka napisał(a):Jak się dzień Fafelkom zaczął? Nam spacerem i karceniem za próby kapieli w stawie :P Quote
Bodziulka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Norbitka napisał(a):Nam spacerem i karceniem za próby kapieli w stawie :P toż to wodołaz a nie bokserka :evil_lol: Quote
la_pegaza Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Ja też mam model, któremu wydaje się, że jest labradorem :roll: Quote
joaaa Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Norbitka, gadu, gadu , a nowych zdjęć nie ma! :cool3: :eviltong: Moze by coś w tej kwestii!!! Quote
Dharma Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 joaaa napisał(a):Kurcze, a może sterylkę zrobić w Warszawie? Na Ursynowie jest dobra lecznica, w której Feniks miał kastrację. Wiem, że współpracują z Psim Aniołem, Ewa ma bardzo duże zaufanie do pani dr. Ta Pani Dr prowadzila tez mojego Bokeczka, a teraz prowadzi Stefka. Wydaje mi sie ze nie byloby problemu z zostawieniem tam suni przez kilka dni po operacji. Quote
joaaa Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Mówisz o p.dr Mariolettcie Mikołajczyk? :lol: Nie wiem jak z zostawaniem tam, bo jak Feniks miał kastrację, to tam mieszkało całe stado kociaków. Quote
ania14p Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 A o Bolesława Pięknego nikt się nie dobija, dlaczego? Quote
Bodziulka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 :shake: na razie nic nie wiadomo... Marka, może masz jeszcze jakieś foty Boleczka? Quote
Marka Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Nie - takich, na których byłoby widać cokolwiek - nie mam - on zdecydowanie za szybki jest dla mojego prymitywnego dość aparatu :evil_lol: Co do hotelu obok mnie - to to jest hotel z boksami i budami - chyba nierozsądnie byłoby przenosić tam Bolka z ciepłej schroniskowej izolatki (i płacić za to), kiedy już na dzisiejszą noc zapowiadają mróz? Przecież ten pies był dopiero co na antybiotykach :razz: Quote
Bodziulka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 No to rzeczywiście, chyba lepiej, żeby został w izolatce - ciepełko, kocyki, podusie - nie ma tam tak najgorzej, tylko człowieka brak... Quote
Norbitka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 joaaa napisał(a):Norbitka, gadu, gadu , a nowych zdjęć nie ma! :cool3: :eviltong: Moze by coś w tej kwestii!!! Córka wypożyczyła mój aparat. Wczoraj wprawdzie wrócił do mnie, ale dzisiaj mam bieganinę i pewnie bateria wyczerapana. Nadrobimy. Quote
Recommended Posts