Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marka napisał(a):

* * *
PS. Co do Toli - sprawdzcie dobrze ten dom, bo wydawanie tak bardzo typowo-rasowej bokserki bez sterylizacji na odległość - jest wg mnie ryzykowne (a dla niej ten zabieg jest konieczny, także dlatego, że trzeba jej usunąć też jeden dolny kieł, który jest złamany i w kiepskim stanie, oraz przyjrzeć się jednemu powiększonemu podejrzanie sutkowi). Nawet zapisanie tego w umowie nie jest takie proste do wyegzekwowania potem. Czy tam są dzieci w tym domu?

Pan mówił o 20-letniej córce. Mój wet mówił, żeby nie usuwać tego kła. Zobaczymy w takim razie co powie inny który ew.będzie operował boksię.
Pan miał suczkę boksię. Niedawno odeszła w wieku 10,5r. Ma dzwonic do mnie we wtorek. Czyli co zbieramy i sami to robimy? Czyli adopcja przesunie się w czasie o min 3tyg.

Posted

Z tego co wiem u boksi trzeba robić na wziewce. Mariee pytala w miejscu gdzie jest Bono, powiedzieli 250-300, ale to byla lużna rozmowa. Drugie miejsce to AR ale tam musze poszukac jakis "wtyczek". Wiem o 2 miejscach w lublinie, gdzie robia na wziewnej. Dla mnie kazda narkoza u psa to ogromny stres. Mój wyżeł odszedł przy prostym zabiegu który nie był konieczny... min.dlatego Hugo nie jest kastrowany. TZ mi nie pozwoli, bo po tylu latach na wspomnienie jak zawiózł psa i ... płacze.

Posted

Jamnior znajomych też odszedł przez narkozę :shake:

No właśnie - jeżeli nowy dom zrozumie, to na pewno będzie on bardziej pewnym ;) Norbitka, jak Pan będzie dzwonił, to zapytaj o dzielnicę, o ulicę w raze czego też i do której lecznicy chodzili z poprzednią boksią ;)

Posted

Kurcze, a może sterylkę zrobić w Warszawie?
Na Ursynowie jest dobra lecznica, w której Feniks miał kastrację.
Wiem, że współpracują z Psim Aniołem, Ewa ma bardzo duże
zaufanie do pani dr. Robiła tam też sterylizacje swoich bokserek.
A ja też mam jak najlepsze zdanie.
I mają aparat do wziewnej narkozy.

Posted

W W-wie... i co dalej? Gdzie sie zatrzyma po zabiegu? Znów przerzucanie? No chyba ze szłoby dogadac sie z nowym panem, ze on ja po zabiegu zabierze. Nie wiem, nie wiem. Jakie badania mam wykonac przed zabiegiem? Zrobiłabym je z tydzien wczesniej pogadałabym przy okazji na miejscu o zabiegu i dokładnej cenie. Wiecie co Andrzej zakochal sie w Toli. Mówił, że moze ja byśmy zostawili ..... Ja tez sie zakochałam ale jestem twarda :) Chce nadal być domem tymczasowym.

Posted

Ja myslałam, że jeżeli dom okaże się ok, to mogłaby mieć
sterylkę juz w nowym domu.

Hmm, a z tym zostawieniem, to gdyby Tola była przyjaźnie nastawiona
do innych suczek?!!
Moje suczki przyjmowały bez większych problemów inne suczki.
Ale były przyzwyczajone od zawsze. że przez nasz dom
przewijają się różne psy.

Posted

Nie mam pojęcia jak Tola zareagowałaby na nowego psa. Dzisiaj syn z nimi wychodził i Tola ponoć staranowała jakiegoś pieska. Psy sąsiadów też ja doprowadzaja do szału :)

Posted

joaaa napisał(a):
Kurcze, a może sterylkę zrobić w Warszawie?
Na Ursynowie jest dobra lecznica, w której Feniks miał kastrację.
Wiem, że współpracują z Psim Aniołem, Ewa ma bardzo duże
zaufanie do pani dr.

Ta Pani Dr prowadzila tez mojego Bokeczka, a teraz prowadzi Stefka. Wydaje mi sie ze nie byloby problemu z zostawieniem tam suni przez kilka dni po operacji.

Posted

Nie - takich, na których byłoby widać cokolwiek - nie mam - on zdecydowanie za szybki jest dla mojego prymitywnego dość aparatu :evil_lol:

Co do hotelu obok mnie - to to jest hotel z boksami i budami - chyba nierozsądnie byłoby przenosić tam Bolka z ciepłej schroniskowej izolatki (i płacić za to), kiedy już na dzisiejszą noc zapowiadają mróz? Przecież ten pies był dopiero co na antybiotykach :razz:

Posted

joaaa napisał(a):
Norbitka, gadu, gadu , a nowych zdjęć nie ma! :cool3: :eviltong:
Moze by coś w tej kwestii!!!

Córka wypożyczyła mój aparat. Wczoraj wprawdzie wrócił do mnie, ale dzisiaj mam bieganinę i pewnie bateria wyczerapana. Nadrobimy.