Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymajac kciuki za Bolka[SIZE=2]
opowiem Wam co dzis pan Toli mi naopowiadał :) . Pierwszy raz pozostawiona w domu, była bardzo grzeczniutka, nic nie zbroiła jednynie zaniosła na swoje łozko swoja smycz. Tola to psi aniołek. Moja kochana Toleńka :-( Są bardzo z niej zadowoleni. A Hugo... znosi na swoje posłanie starą obróżkę Toli i też :-(...
Gdy spadł pierwszy śnieg i to ogromniasty wyobrażałam sobie jak oni by razem szaleli na sniegu.......

Posted

A ja siedzę jak na szpilkach, ta dziewczyna nie ma serca, nie dzwoni, pogoda mało atrakcyjna na długie wyprawy samochodowe, ja się zastrzelę, tylko kto się moimi stworami zajmie?!

Posted

O tej biedaczce na łańcuchu na razie wiem tylko tyle, że nie znajduje się pod Warszawą (jak myślałam) ale pod Mławą (czyli w połowie drogi między W-wą a Olsztynem). Będę się dowiadywać dalej...

Posted

Przed chwilą dzwoniła do mnie Marka, udało jej się połączyć ze schroniskiem (ja od godziny wydzwaniam i nic :shake: ) Bolesław Piękny Fafluniasty wsiadł do samochodu i jedzie do domu , teraz życzymy Państwu i Bolkowi szerokiej drogi i czekamy na wiadomości z nowego domu :cunao::drink1: :laola: !

Posted

Tak, miałam okazję usłyszeć przez telefon nie tylko Opiekuna schroniskowego, ale też miły damski głosik zachwycający się Bolesławem pięknym :lol:

Prosiłam Pana Waldka, żeby przed tą adopcją zmęczył trochę Bolka, żeby się goście nie przestraszyli jego ADHD i nie uciekli ze schroniska - i podobno Wolontariszka, która była dzisiaj w schronisku, poszła w tym celu z Bolkiem na 2-godzinny spacer, ale jak stwierdził Pan Opiekun: "Bolek po tym spacerze wcale nie ma mniej energii niż wcześniej" :lol: :evil_lol:

Aniu14p - jeszcze raz GRATULACJE :Rose: bo dom Bolka to Twoja zasługa! :laola:

Posted

Norbitka napisał(a):
Oby to juz na zawsze. Teraz będę mysleć o maleństwie na mrozie, śniegu i łancuchu :(

próbuję się dodzwonić do Pani, która ponoć coś więcej wie - ale mam tylko numer stacjonarny i na razie dzwonię bez skutku :niewiem:

Posted

Marka napisał(a):

Prosiłam Pana Waldka, żeby przed tą adopcją zmęczył trochę Bolka, żeby się goście nie przestraszyli jego ADHD i nie uciekli ze schroniska

Jeszcze raz mi napisz, że jakikolwiek bokser ma ADHA, a normalnie - chyba przyjadję i Cię osobiście uduszę :diabloti: :evil_lol:

i podobno Wolontariszka, która była dzisiaj w schronisku, poszła w tym celu z Bolkiem na 2-godzinny spacer, ale jak stwierdził Pan Opiekun: "Bolek po tym spacerze wcale nie ma mniej energii niż wcześniej" :lol: :evil_lol:

:hmmmm: czemu mnie to nie dziwi? :lol:
Czy to jest ta wolontariuszka, co kiedyś (niedawno) przyjechała z mężem (z Sochaczewa)?

Aniu14p - jeszcze raz GRATULACJE :Rose: bo dom Bolka to Twoja zasługa! :laola:

Ania, masz u mnie ziemniaczki z sosem :cool3: ;) :evil_lol:

no i znowu boksereczka... ja chyba kiedyś byłam w Mławie... a może to znak, że Norbitka jednak powinna mieć boksereczkę :evil_lol:

Posted

Norbitka POWINNA mieć boksereczkę bez wątpienia, przecież widać, że jej to pisane :lol: !
Bolek jednak troszkę się zmęczył, bo miał jeszcze spacerek do samochodu (pod schronisko nie dało się dojechać) i teraz grzecznie śpi na tylnym siedzeniu, za jakieś dwie, trzy godziny powinien zacząć demolować swój domek. Kasia i jej TZ są zachwyceni Bolkiem, przyślą mi SMS-a jak dojadą (żebym mogła spać spokojnie) i mam potwierdzoną obietnicę w sprawie zdjęć - jestem szczęśliwa!

Posted

ania14p napisał(a):
Kasia i jej TZ są zachwyceni Bolkiem, przyślą mi SMS-a jak dojadą (żebym mogła spać spokojnie) i mam potwierdzoną obietnicę w sprawie zdjęć - jestem szczęśliwa!

a my z Tobą! :cunao: i już :popcorn: za szczęście Bolusia i jego nowych Opiekunów :bigok:

Bodziulka napisał(a):
Ania, masz u mnie ziemniaczki z sosem :cool3: ;-) :evil_lol:

mam wrażenie, że mnie też się jeden ziemniaczek należy - w końcu to mnie się udało dodzwonić po wieści do schroniska :biggrina: :eviltong:

Posted

Marka napisał(a):

mam wrażenie, że mnie też się jeden ziemniaczek należy - w końcu to mnie się udało dodzwonić po wieści do schroniska :biggrina: :eviltong:

ziemniaczek czy ziemniaczkiem za to adhd? ;) :eviltong: :evil_lol:

ps zmień tytuł ;)

Posted

Bodziulka napisał(a):
A to nie przeczytałaś, o Tolka miała na metce? :cool3: "Uwaga - posiadanie powoduje uzależnienie!" :evil_lol:

Nie wierzyłam! Bolek dużo szczęscia w nowym domku. Oby ich tez tak wzieło :P