Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu do schroniska "Azorek" pod Sochaczewem trafił ten piękny pies.
Przywiózł go prawdopodobnie jego własny pan - człowiek ten przyjechał samochodem pod schronisko, powiedział, że chce zostawić psa, na informację od pracownika, że schronisko ma zakaz przyjmowania zwierząt ze względu na przepełnienie i przebudowę - przybysz zawrócił gwałtownie samochodem, otworzył drzwi, wywalił psa i odjechał!

Porzucony w ten sposób bokser to pies ok. 3-4 letni. Psiak jest ewidentnie nadpodbudliwy - ma takie bokserze ADHD, tylko w wersji max ;)
Na widok człowieka reaguje szalenie entuzjastycznie (pracownicy się śmieją, że jest w stanie zalizać na śmierć). Ogólnie ma taką ilość energii w sobie, że prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie tego psa mieszkającego w bloku (no, chyba że przyszły właściciel zabierałby go codziennie na kilkukilometrowe wycieczki za rowerem albo za koniem
:lol:).

Co istotne w jego kwestii - mam podejrzenie, że jego poprzedni właściciel próbował poradzić sobie z nadmiarem energii tego psa przez układanie go przemocą - pies chwycony przeze mnie za kark (przy zakładaniu obroży) podskoczył i zareagował tak, jakby chciał się bronić (obrócił się gwałtownie, jakby gotowy do odparcia ataku) - kiedy zobaczył, że nic złego się nie dzieje - dalej szalał radośnie.
Podejrzewam, że został wywalony bo ugryzł lub próbował ugryźć w obronie przed agresją własnego opiekuna...

Psisko potrzebuje więc rozsądnego człowieka, który przywróci mu ufność do ludzi, a równocześnie zapewni możliwość codziennego wytracenia nadmiaru energii :p

Kontakt: tel. 501338312, mail: [email protected]

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny faflun, ubóstwiam łaciatki.:loveu:

No tak, znam niestety wśród znajomych (rodzina, więc chciał nie chciał się znamy :diabloti: ) podobny przypadek - nadpobudliwy ast karcony krzykiem a nawet biciem za swoją nadpobudliwość.:angryy: Zadawanie sobie pytania "po co ludzie biorą psy takich ras, o których wiadomo że są energiczne, jeśli nie potrafią sobie potem z nimi poradzić?" jest oczywiście bez sensu, komentarz na temat zachowania pana właściciela też sobie odpuszczę ;) , dajcie znać dziewczyny co dla psa można zrobić? Allegro (pewnie już jest?:p ), jakieś inne ogłoszenia dać?

Posted

Bodziulka napisał(a):
A jak bierze jedzonko z ręki? delikatnie?

Tak, jedzenie bierze delikatnie (choć te smaczki to takie mało smaczne były - zwykły frolic ;))

AśkaK napisał(a):
dajcie znać dziewczyny co dla psa można zrobić? Allegro (pewnie już jest?:p ), jakieś inne ogłoszenia dać?

Na allegro teraz przed Świętami wolałabym go nie dawać - jeszcze komuś wpadnie do głowy zafundować rodzinie taki prezent :cool3:
W ogóle się zastanawiam czy go tam dawać, bo pies jest niewykastrowany, a na allegro bokserki się bardzo dobrze sprzedają :angryy:

Posted

joaaa napisał(a):
Marka, on jest po prostu bokserem, żadne ADHD. :diabloti:

No, jeśli wszystkie boksery chodzą po ścianach - to OK - ten też jest normalny :D

Posted

Fiu, fiu, po ścianach nasz elegancik sobie spacerki urządza?!:evil_lol: No to rzeczywiście mieszkanie w bloku może zostać, że tak powiem, szybko wyeksploatowane...:oops: :lol:

Posted

Marka napisał(a):
No, jeśli wszystkie boksery chodzą po ścianach - to OK - ten też jest normalny :D

a i owszem, zdarzają się takie :cool3: wiesz, każdy bokser ma fiku-miku trochę w inną stronę :evil_lol:

Posted

A propos chodzenia po ścianach, to mam ściany wydrapane
do wysok. 2 m przez moją boksię.
I co na to powiecie? :diabloti:
Na szczęście już od paru lat tego nie robi.

Posted

Mój co prawda ściany oszczędził, ale na piętowe łóżko właził :razz:

Ja myślę, że on chce znaleźć jakieś wyjście z boksu i dlatego tak łazi po ścianach...

W ogóle trzeba mu wymyśleć jakieś imię :cool3: