Marka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Kilka dni temu do schroniska "Azorek" pod Sochaczewem trafił ten piękny pies. Przywiózł go prawdopodobnie jego własny pan - człowiek ten przyjechał samochodem pod schronisko, powiedział, że chce zostawić psa, na informację od pracownika, że schronisko ma zakaz przyjmowania zwierząt ze względu na przepełnienie i przebudowę - przybysz zawrócił gwałtownie samochodem, otworzył drzwi, wywalił psa i odjechał! Porzucony w ten sposób bokser to pies ok. 3-4 letni. Psiak jest ewidentnie nadpodbudliwy - ma takie bokserze ADHD, tylko w wersji max ;) Na widok człowieka reaguje szalenie entuzjastycznie (pracownicy się śmieją, że jest w stanie zalizać na śmierć). Ogólnie ma taką ilość energii w sobie, że prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie tego psa mieszkającego w bloku (no, chyba że przyszły właściciel zabierałby go codziennie na kilkukilometrowe wycieczki za rowerem albo za koniem :lol:). Co istotne w jego kwestii - mam podejrzenie, że jego poprzedni właściciel próbował poradzić sobie z nadmiarem energii tego psa przez układanie go przemocą - pies chwycony przeze mnie za kark (przy zakładaniu obroży) podskoczył i zareagował tak, jakby chciał się bronić (obrócił się gwałtownie, jakby gotowy do odparcia ataku) - kiedy zobaczył, że nic złego się nie dzieje - dalej szalał radośnie. Podejrzewam, że został wywalony bo ugryzł lub próbował ugryźć w obronie przed agresją własnego opiekuna... Psisko potrzebuje więc rozsądnego człowieka, który przywróci mu ufność do ludzi, a równocześnie zapewni możliwość codziennego wytracenia nadmiaru energii :p Kontakt: tel. 501338312, mail: [email protected] Quote
Bodziulka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [quote name='Marka']ma takie bokserze ADHD, tylko w wersji max ;) Ja o innej wersji niż max u bokserów nigdy nie słyszałam :evil_lol: ;) ileż on ma białego :loveu: Quote
Bodziulka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 na wychudzoneno na szczęście nie wygląda - ale sierść to ma chyba bardzo króciutką :shake: Quote
Kitka20 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 taka fajna łaciata krówka:loveu: :loveu: hop do góry na pierwszą stronkę Quote
asiaf1 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 ja się zastrzelę:placz: gdzie on teraz jest w klatce czy na łańcuchu? Quote
Bodziulka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 sądząc po tle na fotkach - jest na kwarantannie w boksie Quote
Bodziulka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 A jak bierze jedzonko z ręki? delikatnie? Quote
AśkaK Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Śliczny faflun, ubóstwiam łaciatki.:loveu: No tak, znam niestety wśród znajomych (rodzina, więc chciał nie chciał się znamy :diabloti: ) podobny przypadek - nadpobudliwy ast karcony krzykiem a nawet biciem za swoją nadpobudliwość.:angryy: Zadawanie sobie pytania "po co ludzie biorą psy takich ras, o których wiadomo że są energiczne, jeśli nie potrafią sobie potem z nimi poradzić?" jest oczywiście bez sensu, komentarz na temat zachowania pana właściciela też sobie odpuszczę ;) , dajcie znać dziewczyny co dla psa można zrobić? Allegro (pewnie już jest?:p ), jakieś inne ogłoszenia dać? Quote
Iza i Avanti Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 następny.... I to przed Świętami... :( :( :( Quote
Marka Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 Bodziulka napisał(a):A jak bierze jedzonko z ręki? delikatnie? Tak, jedzenie bierze delikatnie (choć te smaczki to takie mało smaczne były - zwykły frolic ;)) AśkaK napisał(a):dajcie znać dziewczyny co dla psa można zrobić? Allegro (pewnie już jest?:p ), jakieś inne ogłoszenia dać? Na allegro teraz przed Świętami wolałabym go nie dawać - jeszcze komuś wpadnie do głowy zafundować rodzinie taki prezent :cool3: W ogóle się zastanawiam czy go tam dawać, bo pies jest niewykastrowany, a na allegro bokserki się bardzo dobrze sprzedają :angryy: Quote
Bodziulka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Marka napisał(a):Tak, jedzenie bierze delikatnie (choć te smaczki to takie mało smaczne były - zwykły frolic ;)) eee szyneczka byłaby lepsiejsza ;) Quote
la_pegaza Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Marka, albo mów, że jest albo, że nie zostanie wydany przed ;) wrzucam go na bf. :D Quote
joaaa Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Następny bokser, w budzie nie przeżyje zimy! :placz: Marka, on jest po prostu bokserem, żadne ADHD. :diabloti: Quote
Bodziulka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 joaaa napisał(a): Marka, on jest po prostu bokserem, żadne ADHD. :diabloti: no właśnie - Markę chyba trzeba na kilka dni na obcowanie sam na sam z bokserami wysłać :evil_lol: ;) Quote
Marka Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 joaaa napisał(a):Marka, on jest po prostu bokserem, żadne ADHD. :diabloti: No, jeśli wszystkie boksery chodzą po ścianach - to OK - ten też jest normalny :D Quote
AśkaK Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Fiu, fiu, po ścianach nasz elegancik sobie spacerki urządza?!:evil_lol: No to rzeczywiście mieszkanie w bloku może zostać, że tak powiem, szybko wyeksploatowane...:oops: :lol: Quote
Bodziulka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Marka napisał(a):No, jeśli wszystkie boksery chodzą po ścianach - to OK - ten też jest normalny :D a i owszem, zdarzają się takie :cool3: wiesz, każdy bokser ma fiku-miku trochę w inną stronę :evil_lol: Quote
Dharma Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 O kurcze , kolorki ma niemal identyczne jak Boleczek :placz: Quote
joaaa Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 A propos chodzenia po ścianach, to mam ściany wydrapane do wysok. 2 m przez moją boksię. I co na to powiecie? :diabloti: Na szczęście już od paru lat tego nie robi. Quote
Bodziulka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Mój co prawda ściany oszczędził, ale na piętowe łóżko właził :razz: Ja myślę, że on chce znaleźć jakieś wyjście z boksu i dlatego tak łazi po ścianach... W ogóle trzeba mu wymyśleć jakieś imię :cool3: Quote
Recommended Posts