Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bodziulka napisał(a):
bo ta strata przemienia sie w przygarnięcie kolejnej bokserki ;)

Bezustannie mysle o tej którą widziałam wczoraj w Lublinie w schronie. Maria dzwonila prawdopodobnie dzisiaj i powiedzieli jej ze nie ma... bokserki . Wczoraj o 15 była !

Posted

Tola miała wielkie szczęście, że trafiła na takich ludzi jak Marka i Norbitka. Nobitko, jesteś bardzo dzielną i twardą kobietą!!! (choć myślę, że jak Tola jeszcze trochę by u Was została, to już byście jej nie oddali :cool3: ) Hugo też jest dzielny!

Tolu, dużo szczęścia we własnym domu!!! :multi:

Posted

Ja bym w słowa kierowniczki nie słuchała. Marię okłamała raz, w tamtym tygodniu, mogła i drugi. Boksia może być zaadoptowana, może być na hali, albo na boksach. Przez telefon niczego nie powiedzą.

Ja dzisiaj byłam w Nowymdworze k/Lubartowa, w tym prywatnym schronie, co ma związki z naszym. Szukałam Bruna. Ale nie widziałam żadnego boksia, ani bokserowatych. Ani w ogóle żadnych rasowch. Same kundelaszki.
W tym szczaniaczek na wpół ślepy, który wg lekarza zaniewidzi zupełnie :placz: To będzie duży pies, gruba sierść, dobry byłby do ogródka, ale kto weźmie ślepego stróża :placz:

Posted

Norbitka napisał(a):
A tak serio ... wiele osób mnie ostrzegało przed grożną chorobą odzwierzęcą , której nosicielem są boksery. Nie wierzyłam... wierzyłam, że tylko dogi to roznoszą.

A nie mówiłam Ci? Ale nie martw się, znajdziemy Ci godną następczynię Toli i ta będzie Tośką :cool3:
I wiesz, nie wiem kogo mi bardziej żal -Ciebie czy Huga.
Ale jeśli chcesz to ja dla Ciebie wszystko - odbiję Tolę-Tośkę!!! :evil_lol:

Posted

Marka :crazyeye: zmień temat, on nie ma adhd!! Ja wiem, że jak ktoś nie miał dłuższej styczności z faflunami, to są one dla niego nadpobudliwe i w ogóle świrnięte, ale u nich to na prawdę norma!! a ten tytuł może tylko odstraszyć :shake:

Posted

[quote name='Ania-Sonia'] (choć myślę, że jak Tola jeszcze trochę by u Was została, to już byście jej nie oddali :cool3: )
Tak to prawda. Za szybko to wszytko sie odbyło. Nie miałam czasu przemyśleć sprawy. Wzoraj przyszłam do pustego łóżka i zaczęłam wyć. Wstałam włożyłam koc do pralki by zapach ne przypominał mi o Toli... Miałam bardzo koszmarne sny... Tola była u mnie najkrócej ale najbardziej się do niej przywiązałam ze wszystkich moich tymczasowych psów.
Piękny Bolek szuka wyjątkowego domku :)

Posted

Bodziulka napisał(a):
Marka :crazyeye: zmień temat, on nie ma adhd!! Ja wiem, że jak ktoś nie miał dłuższej styczności z faflunami, to są one dla niego nadpobudliwe i w ogóle świrnięte, ale u nich to na prawdę norma!!

Zmieniłam, ale w takim razie Tola to jakiś zupełny bokserzy wyjątek - bo to bardzo grzeczna i spokojna sunieczka :loveu:

Ale faktem jest, że widziałam Bolka zmęczonego - i on wtedy... leżał! A miałam wrażenie, że ten pies się nigdy nie kładzie ;) :evil_lol:

Posted

[quote name='Marka']Zmieniłam, ale w takim razie Tola to jakiś zupełny bokserzy wyjątek - bo to bardzo grzeczna i spokojna sunieczka :loveu:

suńcie są zazwyczaj troszeczkę spokojniejsze ;) albo Tolcia po prostu była zestresowana, podróż, nowe człowieki itp ;)

Ale faktem jest, że widziałam Bolka zmęczonego - i on wtedy... leżał! A miałam wrażenie, że ten pies się nigdy nie kładzie ;) :evil_lol:

na pewno chętniej by si ekładł w pościeli :-(

Posted

Bodziulka napisał(a):
suńcie są zazwyczaj troszeczkę spokojniejsze

Zaprzeczam tym pogłoskom!:diabloti:
Moja babciunia jak była młodsza, to był szatan nie pies!
Jeszcze teraz jej się zdarza ADHD, chociaz ma ponad 12 lat.

Posted

joaaa napisał(a):
Zaprzeczam tym pogłoskom!:diabloti:

No dobra - Tolka była po prostu zestresowana :evil_lol:

(ten boksiowy świrek to nigdy tak na prawdę nie mija - i to jest najpiękniejsze :loveu:)

Posted

Bodziulka napisał(a):
No dobra - Tolka była po prostu zestresowana :evil_lol:

(ten boksiowy świrek to nigdy tak na prawdę nie mija - i to jest najpiękniejsze :loveu:)

Tola jest po prostu wyjątkowa! Ja wam dam zestersowana :) Na spacerach szalala jqak małolata. U mnie schudła chyba przez te biegi tzn nie schudła tylko nabrała ładnej tali. I tak nowy pan stwierdził, że jest olbrzymia a to takie maleństwo. Miałam dziś telefon. wszystko jest dobrze. Tola juz była u lekarza. Lekarz stwierdził, że zbliża się cieczka.

Bolek szuka domku!

Posted

Bodziulka napisał(a):
:hmmmm: no to kiedy sterylka?

Własnie pan mi mówił, że moga się w miesiac nie wyrobic. Chcą najpierw zaszczepic od wirusówek no i cieczke trzeba przeczekac. Hugo wiedział co robi, że tak się wdzięczył :evil_lol:

Posted

No właśnie, dobrze wyliczyłam termin sterylki! :p

Marka, może trzeba Bolkowi założyć nowy wątek, a ten
niech zostanie dla Toli, bo info o Bolusiu gdzieś się gubi!

Posted

joaaa napisał(a):

Marka, może trzeba Bolkowi założyć nowy wątek, a ten
niech zostanie dla Toli, bo info o Bolusiu gdzieś się gubi!

Liczyłam na to,że Sylwia założy nowy wątek Toli w dziale Juz w nowym domu, ale sylwia pewnie nie moze oderwac sie od miziania Tolci