Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a Boluś jakoś nie jest atrakcją na allegro :shake:
no fakt, ale tam handlarze sprzedają tanio szczeniaki - to kto się zlituje nad dorosłym psem (nawet młodym?)

PS. nie pisałam na allegro, że adopcja tylko woj. mazowieckie, ale mam nadzieję, że nie zgłosi się nikt z Zielonej Góry np. bo jak my wtedy tą kontrolę adopcyjną przeprowadzimy? :razz:

Posted

Wiecie ...nawet moja tesciowa, która na wstep stwierdziła, ze jest paskudna i ona bardzo nie lubi tych psów i nawet zapytała, czy to ten pies ,co zagryza ludzi .... :) dzis stwierdziła, że jest kochana i ze jej szkoda. Cóż, nadal jestem twarda, chociaz dzisiej na miękkich nogach. Wczoraj w łóżku długo opowiadałam Toli jaki będzie miała nowy dom, a ona tak smutno na mnie patrzyła. :-(

Posted

no właśnie, tak się człowiek przyzwyczaja, zakocha, a tu znów rozstanie, serce złamane:placz: . Ale oddajesz ją Norbitko w bardzo dobre i perwne ręce- to wielka pociecha!

Posted

Wiesz, Norbitko, jak dojrzejesz do tego, że 2 psy na stałe to jednak fajny pomysł, i ten drugi powinien być boksią, to ja Ci znajdę idealną kandydatkę na koleżankę dla Hugo :evil_lol: Biedny Hugo, jak on przeżyje rozstanie :shake:

Posted

Własnie odjechali, a ja zalewam klawiature. Wiem, ze bedzie tam szczesliwa. Sama chetnie wskoczyla do samochodu (auto ma teraz takie samo jak moje ) ... ostatni buziak i łzy..... życzenie szczesliwej drogi ... i... pustaka. Zaraz wrzuce fotki.

Nowi państwo ją wyściskali, wycałowali, wypiescili.
Bedzie dobrze.
Pani ma na imię Marzena... to już trzecia Marzena, do której trafiły moje tymczasowe pieski :)

Posted

[quote name='Norbitka']

Nowi państwo ją wyściskali, wycałowali, wypiescili.
Bedzie dobrze.
Pani ma na imię Marzena... to już trzecia Marzena, do której trafiły moje tymczasowe pieski :smile:
i widzę, że zdążyli wygrawerować adresówkę - jak prosiłam :p :multi:

Posted

Norbitka napisał(a):
Hugo wyje chodzi smutny..... ja płacze.... co ja narobilam..........

no teraz nic nam nie pozostaje, tylko odbić Tolę i zwrócić ją Hugosiowi :evil_lol:

A Tola zostanie Tolą? i czy wspomniałaś o rejestracji na Dogomanii?

Posted

Bodziulka napisał(a):
no teraz nic nam nie pozostaje, tylko odbić Tolę i zwrócić ją Hugosiowi :evil_lol:

A Tola zostanie Tolą? i czy wspomniałaś o rejestracji na Dogomanii?

Podac wam adres? A tak serio ... wiele osób mnie ostrzegało przed grożną chorobą odzwierzęcą , której nosicielem są boksery. Nie wierzyłam... wierzyłam, że tylko dogi to roznoszą. Co do imienia. Myślę, że skoro miała wygrawerowane Tola to tak zostanie. Nie spytałam :oops:. Ale państwo pytali mnie, czy reaguje na to imie. Reaguje. Więc pewnie zostanie tolą chociaż ja na nia wołałam też Tośka, skarbie i słoneczko. na wszystkie reagowała. Link do DGM podałam dziś młodszej pani Sylwi. Prosiłam by kontynuowała. Chociaz moze lepiej nowy watek załozyc na Juz w nowym domu a tu podnosić Bolusia.

Posted

Norbitka napisał(a):
A tak serio ... wiele osób mnie ostrzegało przed grożną chorobą odzwierzęcą , której nosicielem są boksery. Nie wierzyłam... wierzyłam, że tylko dogi to roznoszą.

mówisz o bokserowirozie :diabloti: :evil_lol: one nie są nosicielami tylko ogniskiem zapalnym :lol:

Posted

Tola już dojechała do nowego domku. Z relacji wiem, że wymiotowała po drodze. Nakarmiłam ją, bo nie mogłam dac Hugo a jej nie:( Bała się też wejsc na klatkę. Ale juz jest OK. Mam nadzieję, że nowi panśctwo jej nie zacałuja nam na smierc:evil_lol: