Jump to content
Dogomania

Po wspaniałym DT u obraczus87, Negra pojechała do cudownego DS :) DZIĘKUJEMY !!!

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiejsze wieści :)

"U nas wszystko dobrze. Psy żyją ze sobą w symbiozie :))
Negra wlazi cała pod koldre i tak śpi cała noc:))
O 4 nad ranem nas obudziła bo ktoś jechał winda :))
Porobimy zdjęcia i wyślemy.
Negra pilnuje się Alfiego i nas. Byliśmy dzis na działce i chodzi za nim cały czas.
Wariuja i cudownie się bawią! Alfie nauczył Negre zabawy w podgryzanie łap i teraz sam musi je przed nią chować :) naprawdę bardzo fajnie się dogaduja!!!
Alfie się całkowicie uspokoił. "

Moja kochana dziewczynka :loveu:

Posted

o, ciotka podpis zmieniła :)

jak tęsknisz za pierdziuchami, to ja Ci mogę wypożyczyć mojego osobistego Borka, ten to dopiero pierdzi... głośno i smrodliwie.
Wystarczy że się czymś zdenerwuje, podekscytuje, wspina na dwie łapki i tryt tryt tryt...
zje np. nową karmę - tryt, zje nowego smakołyka - tryt tryt tryt....

Posted

Akrum napisał(a):
o, ciotka podpis zmieniła :)

jak tęsknisz za pierdziuchami, to ja Ci mogę wypożyczyć mojego osobistego Borka, ten to dopiero pierdzi... głośno i smrodliwie.
Wystarczy że się czymś zdenerwuje, podekscytuje, wspina na dwie łapki i tryt tryt tryt...
zje np. nową karmę - tryt, zje nowego smakołyka - tryt tryt tryt....

To masz wesoło :diabloti: i "pachnąco" :evil_lol:

Negry nie ma, to Deja znowu przytyje :cool3: muszę pracowac nie tylko nad TZ, ale też nad teściami :razz: w kwestii kolejnego psa.

Posted

żeby odchudzić rezydentów - najlepiej polecam szczeniaki ze swoją mega dużą ilością energii :)

moja Czili wykańcza po kolei Borka,Kropkę, Pestkę i Murzyna... i jeszcze jej mało. Lata z jęzorem na wierzchu, ale jeszcze chce psocić i się bawić ;)

Posted

Przeczytajcie proszę...

Pomoc dla schroniska w Klembowie, psy głodują! GŁOSUJCIE

Bardzo proszę o pomoc w głosowaniu na schronisko w Klembowie koło Wołomina.

Jest to mało znane schronisko w niewielkiej miejscowości koło Wołomina.
Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami
05-205 Klembów
ul.Słoneczna2
Tel: 029-777-90-22, 0-507-292-311, 504-649-287,
Email:[email protected]
[email protected];
http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl
Stowarzyszenie prowadzi Schronisko w Klembowie kolo Wołomina.

W tej chwili przebywa tam 350 psów i 20 kotów. Pieniędzy brakuje absolutnie na WSZYSTKO. Mało adopcji, bo to koniec świata. Niewielu ludzi tam dociera.

Jaki jest problem tego schroniska?
Brak pieniędzy na wszystko, nawet na jedzenie dla psów, na zapłacenie rachunków za prąd.
Wczoraj psy nie dostały nic do jedzenia! To już nie pierwszy raz...

Skąd się wziął ten problem?
Może skopiuję z wątku schroniska:
http://www.dogomania.pl/threads/123513-Bite-głodzone..-ostatnia-szansa-Klembów-k.Wołomina-potrzebni-wolontariusze
"W tej chwili zrobilo się blędne kolo. Pierwszy raz podpisali umowę z gminami i w tym momencie to byl ich koniec, bo część psów idzie do adopcji, ale część zostaje i trzeba podpisywać następne umowy, żeby można bylo utrzymać te które już są ale i te które przyszly i tak z roku na rok pozostaje do wyżywienia coraz więcej psów. Staram się im pomoc choć trochę, ale sama nie mam za dużo dla swoich. Zalatwiliśmy dwa razy trochę mięsa, ale bardzo trudno jest dostać coś w Polsce za darmo chyba że się ma plecy. Jutro kupię im ze swoich pieniędzy 10 worków bułek, ale to wszystko co na razie mogę, ale co do tych bułek? Tragedia a psów tam dużo i większość tak jak u mnie dużych. Takie zapłaty z gmin za odławianie psów są bez sensu, bo niby to spore pieniądze, tak myślą ci którzy psami się nie zajmują, a to żadne pieniądze bo niektóre psy pozostają do końca życia i trzeba je utrzymać, a kasę dostaje się na psa tylko raz. Trzeba również za te pieniądze leczyć, szczepić, a gazety rozpisują się, że gminy tak dużo placą, ale to mogą powiedzieć tylko ludzie, ktorzy nie mają nawet swoich zwierząt. W momencie gdy gminy przestają podpisywać umowy z danym azylem, psy zostają bez środków na życie, tak jak w tej chwili Klembów i trzeba by bylo wziąść za glowę gminy, żeby dawały na utrzymanie tych zwierząt, dopuki nie zostaną wszystkie wyadoptowane. Krew mnie zalewa."

"No wlasnie. takie jednorazowe oplaty za odlowienie sá tylko dla rakarzy co te psy lapiá i usmiercajá. dla uczciwego schroniska to jest tragiczna pulapka. moze powinni podpisac umowy od nowa, na utrzymanie comiesiéczne, odejmujác te jednorazowe kwoty które dali na psa a pies np siedzi juz 4 lata, wiéc dawno "przejadl" tá sumké."

Jak można pomóc?

1. Można wziąć udział w bazarku na dogo (lub wpłacić pieniążki na konto podane w drugim poście tego bazarku):
http://www.dogomania.pl/threads/220842-Pełne-brzuchy-Klembowskich-psiaków-które-od-dzisiaj-są-puste-(-do-17.01.2012r.

2. Można wziąć udział w głosowaniu na kandydata Dogomanii do konkursu w Krakvecie "Pomoc dla schronisk".
W tej chwili wygrywa EMIR, ale w porównaniu z Emirem Klembów nawet nie marzy o takich pieniądzach jakimi Emir obraca. Pani Celina chciałaby tylko móc zapłacić rachunki i mieć za co kupić jedzenie dla zwierzaków. Pomóżcie głodującym psom zawalczyć o jedzenie!
Bardzo proszę o głosowanie (kto jest zalogowany na Dogomanii):
http://www.dogomania.pl/threads/220736-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-styczeń
Liczy się każdy głos!

Głosowanie na Krakvecie będzie dopiero od 16 stycznia, wstawię tu linka do głosowania.

BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA GŁODUJĄCYCH PSÓW Z KLEMBOWA.

Posted (edited)

Zdjęć na razie nie mam, ale mam najnowsze wieści :)

Niestety czasami Negrze zdarzy się nasikać, albo zrobić koopę za kanapa. Wszystko robi po cichutku :evil_lol: jak to Ona :) jak u nas skarpetki TZ-ta zabierała, to też tak się skradała, jakby chciała na paluszkach wszystko zrobić. A ja tylko siedziałam na łóżku i obserwowałam łobuza :)

A teraz kilka informacji z maili :)

"[FONT=Calibri]Negra ma się bardzo dobrze. Psy zostają już same w domu [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Calibri] dom jest w całości, kiedy wracamy ;) wygląda na to, że sobie śpią [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT]
[FONT=Calibri]Dogadują się bardzo fajnie. Negra reaguje na siad i powoli ogarnia waruj !!! [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT]
[FONT=Calibri]Jedzą z jednej miski, chociaż każde z nich ma swoją. Później sprawdzają, co kto ma "[/FONT]

[FONT=Wingdings][FONT=Calibri]"śmiejemy się, że Negra ma swojego fryzjera, bo Alfie tak ją obślinia, że robią jej się gofry za uszami [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Calibri] Widać, że bardzo mu ufa. Nie boi się go w ogóle. Włazi na niego cała. On leży na boku, Ona obok i się podgryzają [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Calibri] cudny widok! Możemy tak godzinami się przyglądać [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT]
[FONT=Calibri]Opiekują się sobą nawzajem. Jak Alfie spał zaczął piszczeć przez sen. Ona przybiegła do niego sprawdzić, co się dzieje, pocałowała go i sama poszła dalej spać - rozczulające :) "[/FONT]

[FONT=Calibri]"Negra wniosła dużo szczęścia i radości do naszego zwariowanego domu [FONT=Wingdings]J[/FONT]
[FONT=Calibri]Ostatnio jak Negra zrobiła siku, pytam: kto zrobił siku? A Ona siedzi, po czym kładzie się przepraszając a Alfie siada obok niej, tuli uszy, jakby się z nią solidaryzował [/FONT][FONT=Wingdings]JJJ[/FONT]
[FONT=Calibri]Jest naprawdę bardzo wesoło [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT]
[FONT=Calibri]Jak jeździmy na działkę, biegają, wariują, ganiają się [/FONT][FONT=Wingdings]J[/FONT][FONT=Calibri] Ona się bardzo pilnuje Alfiego :) "[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Edited by obraczus87
Posted

cudowne wiadomości :)
jak fajnie się patrzy, gdy Pani pisząc o Negrze "Ona" używa dużej litery - taki szacunek dla Negry :)

cieszę się, że z Alfim w takiej zgodzie żyją, razem się bawią,śpią i jedzą :) taka symbioza panuje :)

Negra - bądź szczęśliwa :)

Posted

[quote name='Akrum']żeby odchudzić rezydentów - najlepiej polecam szczeniaki ze swoją mega dużą ilością energii :)

moja Czili wykańcza po kolei Borka,Kropkę, Pestkę i Murzyna... i jeszcze jej mało. Lata z jęzorem na wierzchu, ale jeszcze chce psocić i się bawić ;)[/QUOTE]
Na odchudzanie polecam znaleźć takiego zboczka jak ja dwa dni temu, Kelbi nie miał jak jeść, bo był łomotany permanentnie :diabloti:

Posted

Co tam u Negry??

Wczoraj doszedł kong dla Czili... ale miała zabawę, a jak się męczyła by wydłubać z niego wszystkie smaczki :)
Jak już jej się to udało, to oczywiście kong zaczęła zgryzać... :mad:

• 1 month later...
Posted

U Negritki wszystko ok - szaleją z Alfim :) razem się bawia, jedzą z jednej miski, razem szaleją!
Jesli pogoda dopisze, to wszyscy w najbliższym czasie wybiorą się nad morze :)

Jak to Agata sama określa - wszyscy razem tworzą wesołą rodzinkę :loveu:

Negrita uwielbia obserwować ludzi - i oczywiście ich obszczekiwać :)

Na razie dostałam tylko trzy zdjęcia :) ale lepsze to niż nic :loveu:
A Negritka jak zwykle piękna! :) i te Jej oczy, te Jej zadziorne brwi :evil_lol: