jostel5 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='agaga21']http://img690.imageshack.us/img690/5336/pa141774.jpg jak już tak śpią to naprawdę musiały się polubić! agaga21-nie wiem....Piczka i Marusia Agnieszki też tak niegdyś spały....:( Quote
agaga21 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='jostel5']agaga21-nie wiem....Piczka i Marusia Agnieszki też tak niegdyś spały....:([/QUOTE] i kiedyś się bardzo lubiły. moje psy choć śpią na jednym posłanku, to jednak się nie przytulają. Quote
as_ko Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Wrzuciłam te piękne, nowe zdjęcia w allegro Dory. Dzisiaj się kończy, ale może przekonają kogoś kto się waha :) Z Sosnowca jest: ewa gonzales i Martika@Aischa Może któraś z nich zgodzi się pójść na wizytę? Quote
baster i lusi Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='as_ko']Wrzuciłam te piękne, nowe zdjęcia w allegro Dory. Dzisiaj się kończy, ale może przekonają kogoś kto się waha :) Z Sosnowca jest: ewa gonzales i Martika@Aischa Może któraś z nich zgodzi się pójść na wizytę?[/QUOTE] oraz Melisa Katowice, Sosnowiec Melisa Paulina - Sosnowiec, Katowice i okolice. tel: 506949028 gg: 9723282 Dysponuję dużą ilością wolnego czasu. Quote
Martika&Aischa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Zostałam poproszona o wizytę dla sunieczki ....jeśli nikogo nie znajdziecie ja mogę niestety pojechać dopiero w piątek :( nawał pracy :( jeśli to nie za późno albo nikt inny wcześniej nie da rady to oczywiście pojadę ;) Quote
cavani Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Witaj u Dory! Bardzo, bardzo Ci dziękuję za pomoc. :Rose: Sunieczka ma wielkie szczęście, że nikt jej nie odmawia pomocy. :multi: Opiekunowie z domu tymczasowego powiedzieli, że Dora może u nich mieszkać, dopóki nie znajdziemy dla niej tego jedynego, wymarzonego domu, który o nią zadba do końca życia. Będzie sobie w ciepełku i bezpieczna czekała na efekty tej wizyty. :lol: Quote
hankasanok Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 patrzac na te zdjecia Dora to psi ideał!!! a co do popuszczania moczu, Belli tez sie to zdaza, pozatym ma wile innych DUŻO groszych wad.....a i tak ja kochamy i nikomu nie oddamy! trzymam kciuki za dziewczyne cały czas! Quote
arabiansaneta Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 O ile dobrze zrozumiałam, to to sikanie chyba jej przeszło? No i, sądząc po stosunku dzieci do niej, po jej odejściu do ds będzie wielki płacz! Quote
baster i lusi Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='arabiansaneta'] No i, sądząc po stosunku dzieci do niej, po jej odejściu do ds będzie wielki płacz![/QUOTE] najlepsze wyjście to nie oddawać:lol::loveu: Quote
cavani Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 hankasanok napisał(a):patrzac na te zdjecia Dora to psi ideał!!! Dora to wspaniała sunieczka, dlatego opiekunom nie będzie łatwo się z nią rozstać, ale nie mogą sobie w tej chwili pozwolić na drugiego psa. Ja się bardzo cieszę, że udało się ich namówić, na Dom Tymczasowy i jestem za to bardzo wdzięczna. :buzi: Niestety pan z Sosnowca, mimo początkowego dobrego wrażenia, od dwóch dni nie odbiera telefonu i nie odpisuje na smsy. Tak mu zależało na adopcji Dory, że już był gotowy po nią jechać - kolejny słomiany zapał. :shake: Dora nadal szuka domu :Dog_run: Quote
agaga21 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 cavani napisał(a): Niestety pan z Sosnowca, mimo początkowego dobrego wrażenia, od dwóch dni nie odbiera telefonu i nie odpisuje na smsy. Tak mu zależało na adopcji Dory, że już był gotowy po nią jechać - kolejny słomiany zapał. :shake: Dora nadal szuka domu :Dog_run: taka idealna sunia zasługuje na idealny domek :) jeśli ma gdzie na niego czekać to niech czeka na ten jedyny i wspaniały, nawet jeśli by miało to troszkę dłużej potrwać. a ten pan widać na nią nie zasługuje, to jemu powinno zależeć, to on powinien się dowiadywać i o jej adopcję zabiegać ;) Quote
hankasanok Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 agaga21 napisał(a):taka idealna sunia zasługuje na idealny domek :) jeśli ma gdzie na niego czekać to niech czeka na ten jedyny i wspaniały, nawet jeśli by miało to troszkę dłużej potrwać. a ten pan widać na nią nie zasługuje, to jemu powinno zależeć, to on powinien się dowiadywać i o jej adopcję zabiegać ;) dobrze powiedziane....... Quote
Kana Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 A co z tymi domkami z Trójmiasta? Proszę pozdrowić Dorotkę ode mnie i mojej psiej ekipy :) Quote
cavani Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Tak się zastanawiam, czy to przypadkiem nie jedna i ta sama osoba się do nas trzech odezwała. Ty, ja i Jostel dostałyśmy zapytanie w tym samym czasie od kobiety z Trójmiasta i w tym samym momencie przestała się odzywać. Ja staciłam z nią kontakt po wysłaniu ankiety przedadopcyjnej. Taki dziwny zbieg okoliczności. :shake: A u Dorci wszystko dobrze. Dziewczynka się rozkręca, robi się coraz bardziej wyluzowana i zabawowa. Uwielbia aportować. Rzucane patyki podobno przerabia na drzazgi. Za to piłeczkę przynosi, rzuca pod nogi i czeka na kolejny rzut. :lol: Judytka ze wzruszeniem opowiadała mi dzisiaj, jak to usiadła sobie w fotelu, a Dora położyła jej się na piersiach, głowę ułożyła na szyi i grzała ją całym ciałem. :loveu: Ja osobiście uwielbiam takie psinkowe termoforki. Sama mam w domu trzy, tylko znacznie mniejsze. Quote
baster i lusi Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 cavani napisał(a): Judytka ze wzruszeniem opowiadała mi dzisiaj, jak to usiadła sobie w fotelu, a Dora położyła jej się na piersiach, głowę ułożyła na szyi i grzała ją całym ciałem. :loveu: Ja osobiście uwielbiam takie psinkowe termoforki. Sama mam w domu trzy, tylko znacznie mniejsze. nie wiesz co tracisz takie dwa potwory jak moje zastępują TZ w zimowe wieczory.:evil_lol: Quote
as_ko Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Zaktualizowane allegro Dorki: http://allegro.pl/mloda-lagodna-suczka-amstaff-do-adopcji-i1890294148.html Quote
Ania :) Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 cavani napisał(a):A u Dorci wszystko dobrze. Dziewczynka się rozkręca, robi się coraz bardziej wyluzowana i zabawowa. Uwielbia aportować. Rzucane patyki podobno przerabia na drzazgi. Za to piłeczkę przynosi, rzuca pod nogi i czeka na kolejny rzut. :lol: Judytka ze wzruszeniem opowiadała mi dzisiaj, jak to usiadła sobie w fotelu, a Dora położyła jej się na piersiach, głowę ułożyła na szyi i grzała ją całym ciałem. :loveu: Ja osobiście uwielbiam takie psinkowe termoforki. Sama mam w domu trzy, tylko znacznie mniejsze. Od samego początku wiedziałam, że to kochana sunia. :loveu: Musi szybko znaleźć swój domek... ;) Quote
arabiansaneta Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Ona całkowicie zrewidowała moje poglądy na temat amstaffów... Quote
baster i lusi Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 arabiansaneta napisał(a):Ona całkowicie zrewidowała moje poglądy na temat amstaffów... no to jeszcze jedna nawrócona,że amstaff to nie morderca.:loveu::lol: Quote
arabiansaneta Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Amstaff to brzytwa, która w ręku fryzjera goli, a w ręku małpy - wiadomo, może tylko narobić nieszczęścia! :lol: A Dora jeszcze tym się wyróżnia in plus od innych przedstawicieli tej rasy, że ma duże, wyraziste oczy i śliczne spojrzenie :loveu: Quote
fioneczka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 to ja z ogólnego bullowatych zacytuję fonia123 napisał(a):dziewczyny, szukam w miarę młodego, spokojnego asta lub astki, lubiącego ludzi i inne zwierzęta, o umiarkowanej aktywności. Zgłosił się do mnie domek chętny na Lakiego, jednak Pan jest po wypadku i jest niepełnosprawny. Z tego powodu Lakiego nie może dostać. Pan sporo spaceruje, ale bardzo powoli, także psiak musi być raczej mało aktywny. Pan ma niedaleko boisko, na którym może puszczać psa bez smyczy, jednak musi to być pies łagodny, żeby nikogo i niczego nie próbował mordować, bo Pan nic nie będzie mógł zrobić. Niepełnosprawność Pana polega na paraliżu połowy ciała, także Pan powoli chodzi i ma tylko jedna rękę sprawną. Pan miał amstaffa, który niedawno zmarł na raka. Mieszka w bloku z 80letnią matką. W ogóle nie jestem przekonana, czy amstaff do takich warunków to dobry pomysł, ale może ktoś akurat ma psiaka, który podoła wyzwaniu i jest sprawdzony. Podkreślam, że to musi być psiak dobrze sprawdzony. Jeśli ktoś posiada takiego właśnie psa-anioła to proszę o pw. Quote
cavani Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Fioneczko, dziękuję, że czuwasz. Przeczytałam ten post już wczoraj w nocy i zastanawiałam się co napisać. :roll: Miałam już podobną sutuację. Wtedy niepełnosprawny pan z Lublina chciał adoptować psa rasy husky. Ktoś mu jednak wytłumaczył, że nie będzie w stanie sprostać potrzebom takiego psa. Podsunął mu zdjęcia małej, spokojnej jamnikowatej suni, która była moją tymczasowiczką. https://lh6.googleusercontent.com/-5d3cWWysAt0/TWVeRFOMnFI/AAAAAAAABQ8/FDJz2A7l0Hw/s500/1_Betty_IMG_1046_resize.jpg Betty mieszka u niego już prawie rok i pan jest bardzo zadowolony z podjętej wcześniej decyzji. On też porusza się na wózku inwalidzkim. Z takim małym pieskiem jest mu sobie łatwiej poradzić. Przyznaję, że gdyby Dora trafiła do pana z postu powyżej, chyba nigdy nie byłabym spokojna o jej los. :shake: Dora nie jest jakoś szczególnie aktywna, ale jednak to jest młody piesek, który jeszcze potrzebyje ruchu i zabawy, nie tylko spacerów. No i to puszczanie bez smyczy na boisku... Z takimi psiakami po przejściach nigdy nie wiadomo, co mu się skojarzy z przeszłością, co mu się przypomni - gdyby zaczęła uciekać - ten człowiek nie miałby szans jej dogonić. W łapaniu amstaffa też raczej żaden przechodzień by mu nie pomógł. Szybko mogłoby dojść do nieszczęścia. Pan do którego poszła moja tymczasowiczka Betty miał do pomocy żonę i synka - nastolatka. Ten pan mieszka tyko z 80-letnią mamą. Gdyby zachorował, gorzej się poczuł, czy musiał iść do szpitala, mama nie koniecznie potrafiłaby się zająć takim psem jak amstaff. Nie wiem, czy podzielacie moje zdanie, ale mi się wydaje, że to nie byłby odpowiedni dom dla Dory. Może spróbować przekonać pana do mniejszego pieska? [quote name='as_ko']Zaktualizowane allegro Dorki: http://allegro.pl/mloda-lagodna-suczka-amstaff-do-adopcji-i1890294148.html Asiu, bardzo Ci dziękuję! Zamówię dzisiaj dla Dory ogłoszenia na bazaru ogłoszeniowym, tylko że one zostaną zrobione dopiero za ok. 8 dni. Czy jakaś dobra dusza mogłaby jeszcze dorobić troszkę ogłoszeń w międzyczasie? Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zaglądam do ślicznej Dorci ..... Quote
Recommended Posts