soboz4 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 dowiedziałam się o tym w piątek, jak zawoziłam cocer spanielkę do adopcji, wydaje mi się że mówiła datę i ulicę, ale nie zapamiętałam czy to było tydzień temu, miesiąc temu czy może rok temu, wiem że na pewno husky i to piękny. Ale chyba nie tak dawno, skoro krąży po Zarządzie jak przestroga dla innych... Quote
kimiji Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 A czy ten haszczak, którego znalazła ta pani, był mokry? Bo Zira przyszła do schroniska cała mokra, a pogoda była ładna i nie padało... Quote
soboz4 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 To nie ma większego znaczenia, choć raczej nie, bo przecież przedpołudnie spędził na jedzeniu kanapy w domu, raczej o to że haszczaki mają skłonności do demolki i ie wyobrażam sobie takiego psa w akademiku, pomijaj,ac zgodę zarządcy Quote
pralinka94 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Daj proszę jutro jak najszybciej znać. Rozmawiałam z Panią, teraz sytuacja klaruje się trochę inaczej. Owszem, teraz mieszka w akademiku, ale już za miesiąc chce się wyprowadzić. Ostrzegłam ją, że Zira może mieć lęk separacyjny, ale powiedziała, że nie mieszka w pokoju sama i jak to w akademiku non stop ktoś się przemieszcza i przez ten czas będzie mogła nad tym ewentualnie popracować. Jej rodzice mieszkają na wsi i nie mają nic przeciwko, aby przyjeżdżała do nich z Zirą. W husky jest zakochana. Na wszystkie wizyty się zgadza, sterylka w schronisku. Przed rozmową miałam mieszane uczucia, ale teraz myślę, Zira będzie miała się u niej dobrze, jutro ma dać znać na 100% i już ewentualnie umawiać się na sterylkę. Wtedy jeszcze przed sterylizacją, chcę się umówić, żeby przyjechała do schroniska na krótki spacer, żeby się zapoznały, chcę być na 100% pewna, że trafi dobrze. Ale poczekajmy do jutra. :) Quote
kimiji Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='saphira18']:thumbs:to trzymam Paulina kciuki :)[/QUOTE] Dołączam się :kciuki: Quote
pralinka94 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Wszystko biorę na spokojnie. Ma zapewnić jej dużą ilość ruchu, nie raz opiekowała się jednym husky i wie, ile te psiaki mają energii. Wydawała się naprawdę szczera i kompetentna, mam nadzieję, ze moja intuicja mnie nie zwodzi :) Ale jak na razie trzeba czekać i kciuki trzymać! :) Quote
Meeaw Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Zapisuję, przykuwa uwagę, jest piękna... Trzymam kciuki za dobrą adopcję. Quote
pralinka94 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Zira już w domu... dzisiaj ta Pani, o której pisałam wczoraj, zadzwoniła do schroniska i przekazano jej, że została wydana, ja również przed chwilą zadzwoniłam i potwierdziłam... od wczoraj w domku :) no cóż, mam nadzieję, że trafiła do dobrego domu :) Quote
Barkelona Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 wpadłam na wątek z pierwszej... Widziałam wiele haszczaków, ale tak pięknookiego husky to chyba nigdy w życiu.. Wygląda jak malowana :) Trzymam kciuki za dobry domek! Quote
kimiji Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='pralinka94']Zira już w domu... dzisiaj ta Pani, o której pisałam wczoraj, zadzwoniła do schroniska i przekazano jej, że została wydana, ja również przed chwilą zadzwoniłam i potwierdziłam... od wczoraj w domku :) no cóż, mam nadzieję, że trafiła do dobrego domu :)[/QUOTE] Oby to był dobry domek... Quote
saphira18 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 a nie mówiłam że Zira nie będzie długo?:) no to 3mam kciuki żeby dom był dobry i odpowiedzialny!:) Quote
soboz4 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Tan haszczak o którym pisałam był w zeszłym roku, poszedł od razu do domu z ogrodem Quote
pralinka94 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 To dobrze, że tak szybko trafił do domu, mam nadzieję, że Zira trafiła już do tego jedynego... :) Była bardzo chuda, mam nadzieję, że szybko teraz nabierze masy, no i u niej koniecznie trzeba zrobić wizytę. Cały czas o niej myślę :roll: Ale również zastanawiam się, jakim kolejnym cudem P.Ania obdaruje mnie w czwartek :D Quote
Hmmm Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 kolejnego cudu jesteśmy chyba wszyscy ciekawi ;) powodzenia Zira :loveu: Quote
jofracy Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Gratulacje! Trzymam za Ciebie kciuki Ziro! Quote
Istar19 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Trzymam kciuki za Zirę!! koniecznie musisz się dowiedzieć gdzie trafiła... Quote
ewes Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Wiecie co? Suczka husky, która wyszła w sobotę na spacer to Zira.... powód oddania psa? uciekała... ale wiadomo znudzony husky ma różne pomysły. W schronie z nudów już trzy boksy zniszczyła. Od dziś ja będę wychodzić z Zirą na spacery :) Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jak ja mogłam jej nie poznać... ale zmieniła się z wyglądu, bo nabrała zimowego pięknego futerka :) Zaraz napiszę do moda o zmianę właściciela wątku, na ewes :) Quote
saphira18 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Fakt wygląda lepiej niż w schronisku:) a ludzie.. no cóż, Haski lubi wycieczki sobie robić, nie rozumiem właścicieli Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ale i tak wyczuwa się u niej kości zeber i kręgosłupa... dziwne, zeby przez niecałe 2 miesiące tak mało przytyła... Quote
Jetrel Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Przecież mówiłam że ta suka to na 100% Zira. Zaraz ją wrzucę na Sforę. Quote
kiyoshi Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 ojej...nigdy bym nie pomyślała, że to Zira! Bardzo wypiękniała w domu...nabrała ciała, zmieniła sierść.... Szkoda, że tak jej się nie układa w życiu....kiedy wreszcie jej los się odmieni??? Jedyna szansa dla niej to osoba, która zna i kocha tą rasę!!! Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Mnie nawet do głowy nie przyszło, ze to moze być ona... ale jak tak teraz na nią popatrzę, to od razu widzę. Szkoda, sunia źle trafiła, P.Ania powiedziała, ze zmieniła się bardziej na gorsze... a miałam tyle telefonów o nią! Quote
Recommended Posts