giselle4 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 zaczyna byc zimno i to mnie matwi siersci mial malo....oj,uciekam i czekam na wszybką reakcje..... Quote
giselle4 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 ..jestem swinka morska-przepraszam Fundacja BONO wyslala worek karmy dla niego i dziękuje tylko nie mam kogo karmic :( Quote
iwstar58 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Wszyscy mamy nadzieję, że miśki zostaną odebrane ...i będzie kogo karmić. Quote
toyota Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Tutaj podobna sprawa zakończyła się sukcesem, może w razie gdybyście nie wiedzieli jak to skutecznie "ugryźć", warto byłoby się poradzić: cyt. "Wygraliśmy :multi: Wyrok : WINNI ! Kara (jednakowa dla każdego z oskarżonych): - pół roku ograniczenia wolności na rzecz nieodpłatnej pracy społecznej w wymiarze 40 godzin miesięcznie (dla każdego) - przepadek zwierząt - nawiązka w wysokości 2,5 tysiąca (dla każdego)" http://www.dogomania.pl/threads/203165-Walczymy-o-g%C5%82odzone-dogi-niemieckie!!!-Nie-odpu%C5%9Bcimy!/page22 Quote
Agula99 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Trzymam kciuki za biedactwa, niech ktoś je uratuje!! Jak tak można wydawać psy, co za koszmar!!!! Quote
iwstar58 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='giselle4']tak mowia przepisy psa nalezy oddac włascicielowi jezeli taki sie zglosi Byla Straz Miejska i kazała oddac tylko wlepila jej mandat[/QUOTE] [quote name='Agula99']Trzymam kciuki za biedactwa, niech ktoś je uratuje!! Jak tak można wydawać psy, co za koszmar!!!![/QUOTE] Chyba ze 3 strony wcześniej miałaś odpowiedź. Zanim zacznie się klepać w klawiaturę, dobrze jest co nieco poczytać... Quote
Agula99 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Czytałam, wiem, ogólnie piszę, a wszystko to nie ma sensu!! Takie prawo!?? co to za prawo?? Proponuje ludzi krzywdzonych i dzieci też oddawać wyrodnym matkom, czy to nie to samo??? Quote
iwstar58 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Prawo to prawo. I czy nam się podoba, czy nie, to musimy się do niego stosować. Mnie też nie wszystko i nie zawsze się podoba.. Quote
Agula99 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Prawo to prawo, do bani z tym prawem, kiedy to się zmieni???? Wydawać psiaki na pastwę losu...ludzie bez sumienia. Quote
ewu Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Duszek umarł dzisiaj o 18.15:(((( Nescca walczyła ale potrzebny był cud...Podli ludzie zniszczyli Duszka, ci wspaniali pomogli mu odejść z godnością, w poczuciu bycia kochanym. Czy Saturn i Sawa mają podzielić jego los bo przez kogoś będzie za późno...!!!!!!!!! Nie mogę się pogodzić z tym , co przeczytałam na tym wątku.... Quote
ewu Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='iwstar58']Prawo to prawo. I czy nam się podoba, czy nie, to musimy się do niego stosować. Mnie też nie wszystko i nie zawsze się podoba..[/QUOTE] " po pierwsze nie szkodzić"... ta zasada powinna dotyczyć nie tylko lekarzy... Quote
aanka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 jak ja bym wszystko robila zgodnie z zakichanym PRAWEM to nie uratowalabym np Apacza ,który miał byc wywieziony ,zgodnie z prawem do schroniska .,a teraz ma wspanialy dom. Quote
ewu Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Trochę nie rozumiem tych wypowiedzi na temat konieczności poszanowania prawa... Owszem prawo trzeba szanować ale jeśli ktoś łamie prawo jako pierwszy to dlaczego jego prawa mają poszanowane???????????? To jakaś filozofia Kalego rodem z Sienkiewicza... Właścicielka złamała pierwsza prawo. Jest nowa ustawa , przegłosowana , więc o czym tu mowa???????? Baba złamała prawo i została przez stróży prawa nagrodzona !!!!!!!!!!!! Brawo , gratulacje !!!!! Quote
toyota Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Być może jednak nie trzeba było ich oddawać. Chyba wezwanie Straży Miejskiej było błędem, oni niekoniecznie znają się na przepisach o ochronie praw zwierząt. Przepisy prawa nie są takie znów jednoznaczne. Nie wymagajmy od SM zbyt wiele. Sądzę, że nasze schronisko nie oddałoby tych psów. Widziałam w naszym schronie wiele psów odbieranych przez pracowników schroniska w takim stanie lub nawet lepszym z terenów posesji. Jeśli jeden pies jest bardzo zaniedbany, to zabierają wszystkie i zgłaszają sprawę do prokuratury. Psy nie czekają nawet na finał sprawy, tylko sa wydawane do adopcji jeszcze na kwarantannie. Kierowniczka przy mnie dzwoniła na policję pytać o zgodę, czy mogę zabrać zagłodzonego psa z kwarantanny i policjant prowadzący sprawę wyraził zgodę. Tak więc chyba jednak przepisy pozwalają na takie działania. Nie chodzi mi o krytykę, bo to "już się stało i nie odstanie", ale żeby w przyszłości kierownictwo nie wydawało psów pseudo właścicielom. Jak chcecie popytam kierowniczkę na jakiej podstawie odbierają psy. Quote
DONnka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 A ja myślę, że teraz nie ma sensu drążyć, dlaczego i na jakiej podstawie wydano psy... Stało się i się nie odstanie... Trzeba wyciągnąć z tego lekcję i skupić się na tym, żeby je stamtąd znowu wyrwać i żeby już nigdy tam nie wróciły !!! I za to trzymam kciuki z całej siły !!! Oby nie okazało się za późno :modla: :modla: :modla: Quote
toyota Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Nie chodzi o to, żeby drążyć, ale żeby znaleźć podstawę prawną by nie wydawać takim ludziom psów. U nas schron nie oddaje i co więcej zabiera takie psy z posesji ludziom bez ceregieli ! Quote
giselle4 Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 reke na pulsie ...na watku trzyma najlapsza kobieta z Fundacji Bono jestem w dziennym kontakcie prosze bez sporow bo to zawsze tylko zasmieca watek..... jezeli dla dobra wszystkich trzeba poczekac...poczekam mimo ze serce boli bo zabrac Saturna by bylo latwiej jak wszystkie ...rozumiecie moje kochane? bez SATURNA TAM NIC NIE ZROBIMY DLA INNYCH...PROSZE POCZEKAJCIE naleze do ludzi malo cierpliwych.....czekam Quote
ewu Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Proszę o podpisanie.Zostało mało czasu do sprawy. http://www.petycje.pl/petycja/7741/p...awcow_psa.html Quote
giselle4 Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='ewu'] Proszę o podpisanie.Zostało mało czasu do sprawy. http://www.petycje.pl/petycja/7741/p...awcow_psa.html podpisana.... Quote
Mysza2 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='giselle4']podpisana....[/QUOTE] podpisana... Quote
Recommended Posts