Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tutaj podobna sprawa zakończyła się sukcesem, może w razie gdybyście nie wiedzieli jak to skutecznie "ugryźć", warto byłoby się poradzić:

cyt.
"Wygraliśmy :multi:

Wyrok : WINNI !
Kara (jednakowa dla każdego z oskarżonych):
- pół roku ograniczenia wolności na rzecz nieodpłatnej pracy społecznej w wymiarze 40 godzin miesięcznie (dla każdego)
- przepadek zwierząt
- nawiązka w wysokości 2,5 tysiąca (dla każdego)"

http://www.dogomania.pl/threads/203165-Walczymy-o-g%C5%82odzone-dogi-niemieckie!!!-Nie-odpu%C5%9Bcimy!/page22

Posted

[quote name='giselle4']tak mowia przepisy
psa nalezy oddac włascicielowi jezeli taki sie zglosi
Byla Straz Miejska i kazała oddac
tylko wlepila jej mandat[/QUOTE]

[quote name='Agula99']Trzymam kciuki za biedactwa, niech ktoś je uratuje!! Jak tak można wydawać psy, co za koszmar!!!![/QUOTE]

Chyba ze 3 strony wcześniej miałaś odpowiedź.
Zanim zacznie się klepać w klawiaturę,
dobrze jest co nieco poczytać...

Posted

Czytałam, wiem, ogólnie piszę, a wszystko to nie ma sensu!! Takie prawo!?? co to za prawo?? Proponuje ludzi krzywdzonych i dzieci też oddawać wyrodnym matkom, czy to nie to samo???

Posted

Duszek umarł dzisiaj o 18.15:(((( Nescca walczyła ale potrzebny był cud...Podli ludzie zniszczyli Duszka, ci wspaniali pomogli mu odejść z godnością, w poczuciu bycia kochanym.
Czy Saturn i Sawa mają podzielić jego los bo przez kogoś będzie za późno...!!!!!!!!!
Nie mogę się pogodzić z tym , co przeczytałam na tym wątku....

Posted

[quote name='iwstar58']Prawo to prawo. I czy nam się podoba, czy nie,
to musimy się do niego stosować.
Mnie też nie wszystko i nie zawsze się podoba..[/QUOTE]
" po pierwsze nie szkodzić"... ta zasada powinna dotyczyć nie tylko lekarzy...

Posted

jak ja bym wszystko robila zgodnie z zakichanym PRAWEM to nie uratowalabym np Apacza ,który miał byc wywieziony ,zgodnie z prawem do schroniska .,a teraz ma wspanialy dom.

Posted

Trochę nie rozumiem tych wypowiedzi na temat konieczności poszanowania prawa... Owszem prawo trzeba szanować ale jeśli ktoś łamie prawo jako pierwszy to dlaczego jego prawa mają poszanowane???????????? To jakaś filozofia Kalego rodem z Sienkiewicza... Właścicielka złamała pierwsza prawo. Jest nowa ustawa , przegłosowana , więc o czym tu mowa???????? Baba złamała prawo i została przez stróży prawa nagrodzona !!!!!!!!!!!! Brawo , gratulacje !!!!!

Posted

Być może jednak nie trzeba było ich oddawać. Chyba wezwanie Straży Miejskiej było błędem, oni niekoniecznie znają się na przepisach o ochronie praw zwierząt. Przepisy prawa nie są takie znów jednoznaczne. Nie wymagajmy od SM zbyt wiele.
Sądzę, że nasze schronisko nie oddałoby tych psów. Widziałam w naszym schronie wiele psów odbieranych przez pracowników schroniska w takim stanie lub nawet lepszym z terenów posesji. Jeśli jeden pies jest bardzo zaniedbany, to zabierają wszystkie i zgłaszają sprawę do prokuratury. Psy nie czekają nawet na finał sprawy, tylko sa wydawane do adopcji jeszcze na kwarantannie. Kierowniczka przy mnie dzwoniła na policję pytać o zgodę, czy mogę zabrać zagłodzonego psa z kwarantanny i policjant prowadzący sprawę wyraził zgodę.
Tak więc chyba jednak przepisy pozwalają na takie działania.

Nie chodzi mi o krytykę, bo to "już się stało i nie odstanie", ale żeby w przyszłości kierownictwo nie wydawało psów pseudo właścicielom. Jak chcecie popytam kierowniczkę na jakiej podstawie odbierają psy.

Posted

A ja myślę, że teraz nie ma sensu drążyć, dlaczego i na jakiej podstawie wydano psy...
Stało się i się nie odstanie...
Trzeba wyciągnąć z tego lekcję i skupić się na tym, żeby je stamtąd znowu wyrwać i żeby już nigdy tam nie wróciły !!!
I za to trzymam kciuki z całej siły !!!
Oby nie okazało się za późno :modla: :modla: :modla:

Posted

Nie chodzi o to, żeby drążyć, ale żeby znaleźć podstawę prawną by nie wydawać takim ludziom psów. U nas schron nie oddaje i co więcej zabiera takie psy z posesji ludziom bez ceregieli !

Posted

reke na pulsie
...na watku trzyma najlapsza kobieta z Fundacji Bono
jestem w dziennym kontakcie
prosze
bez sporow bo to zawsze tylko zasmieca watek.....
jezeli dla dobra wszystkich trzeba poczekac...poczekam mimo ze serce boli
bo zabrac Saturna by bylo latwiej jak wszystkie
...rozumiecie moje kochane?
bez SATURNA TAM
NIC NIE ZROBIMY DLA INNYCH...PROSZE POCZEKAJCIE
naleze do ludzi malo cierpliwych.....czekam