zula131 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Trzymam kciuki. Moja Saba też była podhalanką Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='zula131']Trzymam kciuki. Moja Saba też była podhalanką wyslalam zaproszenie Quote
satia Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='giselle4']wlasnie rozmawialam telefonicznie z mądra kobieta i powiedziala te same slowa Skarbowka[/QUOTE] a to nie jest tak, że żeby skarbówka miała się do czego przyczepic, potrzebny jest klient, który nie dostał ... nie wiem - paragonu, umowy kupna-sprzedazy itp? Klient może donieść, że nie dostał potwierdzenia transakcji. Przecież oni (handlarze) się nie przyznają do sprzedazy, powiedzą, że to ich własne psy i że nic nie sprzedają. Słuchajcie, chyba trzeba zejśc z oficjalnego publicznego forum z pomysłami... Quote
satia Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 dodam jeszcze, że skarbóiwka będzie ewentualnie podstawą do nałożenia kar, ale nie do zabrania zwierząt. Quote
Iljova Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Nie mogłam uwierzyć, nadal nie mogę. Czuje wściekłość i ogromny smutek. Łzy płyną.... Takiego czegoś nigdy nie mogę zrozumieć. Jak można ? .... Fakt tego nie można tak zostawić !!! Quote
Szarotka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 A czy taka osoba nie musi udowdnic, ze to Jej pies ?? Quote
bela51 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Trzeba tez napisac do MaDi, onie nieraz odbierali psy z pseudo. Poprosze, aby weszła na wątek. Quote
MaDi Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='bela51']Trzeba tez napisac do MaDi, onie nieraz odbierali psy z pseudo. Poprosze, aby weszła na wątek.[/QUOTE] Dziękuję za zaproszenie. Nie wyobrażam sobie patrząc na stan tych psów,że schronisko oddało je do właścicielki. To materiał na interwencję i szybką kontrolę warunków w jakich żyją inne zwierzęta bo pewnie owa kobieta takie posiada. W jaki sposób udowodniła że jest właścicielką? Przez jaki okres psy były w schronisku? Quote
MaDi Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Przeczytałam wątek. Skoro psy były trzy to co się stało z pozostałymi? Kiedy zostały zabrane? Jak schronisko mogło je wydać:crazyeye:? Mając tak zaniedbane zwierze i dane właściciela TRZEBA zgłosić sprawę najlepiej bezpośrednio do prokuratury. Koniecznie poproście o pomoc EKOSTRAŻ która działa skutecznie. Mam nadzieję,że schronisko oberwie za tak nieodpowiedzialne wręcz bezmyślne zachowanie. Quote
Agula99 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Matko!! Działać, działać!!! Po co tej kobiecie psy??? Może ktoś pogada z nią, jakiś chwyt, spryt, że chce się zabrać, że jest ktoś chętny, matko!!! co to za schronisko??? jak tak można, na poniewierkę, na pewną śmierć...??? o boże!!!!! :( Quote
Nadziejka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 .... o matenko ziemio.....:-(:-(:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::-( serce zatkalo moje ..... ech psiaczku .... wszystkie tam pewnie na pol zywe , zachudzone:-(:-(:-(:shake:.....jak ta baba sie zyc nie boi!! i bahory swoje chowie na takie samo gowno jak ona i jej maz ....ech ....:angryy::angryy::angryy: Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='MaDi']Dziękuję za zaproszenie. Nie wyobrażam sobie patrząc na stan tych psów,że schronisko oddało je do właścicielki. To materiał na interwencję i szybką kontrolę warunków w jakich żyją inne zwierzęta bo pewnie owa kobieta takie posiada. W jaki sposób udowodniła że jest właścicielką? Przez jaki okres psy były w schronisku?[/QUOTE] przez okres po kwarantannie[15dni,to obowiazek ] jeszcze 7dni jak pisalam wczesnije przez okazanie ksiezeczek psiakow Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='MaDi']Przeczytałam wątek. Skoro psy były trzy to co się stało z pozostałymi? Kiedy zostały zabrane? Jak schronisko mogło je wydać:crazyeye:? Mając tak zaniedbane zwierze i dane właściciela TRZEBA zgłosić sprawę najlepiej bezpośrednio do prokuratury. Koniecznie poproście o pomoc EKOSTRAŻ która działa skutecznie. Mam nadzieję,że schronisko oberwie za tak nieodpowiedzialne wręcz bezmyślne zachowanie.[/QUOTE] tak mowia przepisy psa nalezy oddac włascicielowi jezeli taki sie zglosi Byla Straz Miejska i kazała oddac tylko wlepila jej mandat Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='Agula99']Matko!! Działać, działać!!! Po co tej kobiecie psy??? Może ktoś pogada z nią, jakiś chwyt, spryt, że chce się zabrać, że jest ktoś chętny, matko!!! co to za schronisko??? jak tak można, na poniewierkę, na pewną śmierć...??? o boże!!!!! :([/QUOTE] kobiecie potrzebne psy aby byly pieniadze kochana ,jezeli chcesz dyskutowac na temat schroniska i wszczynac awanture to nie na moim watku, tutaj jest potrzebna pomoc a nie obrazanie i wszczynanie afer Quote
MaDi Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='giselle4']tak mowia przepisy psa nalezy oddac włascicielowi jezeli taki sie zglosi Byla Straz Miejska i kazała oddac tylko wlepila jej mandat[/QUOTE] Przepisy są bardzo ważne ale zdrowy rozsądek również. Poproście o jak najszybszą interwencję w tej pseudohodowli i przekażcie organizacji która podejmie temat zdjęcia i opis stanu psów z dnia w którym trafiły do schroniska. Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 napisalam do Tozu jutro zloze oficjalny donos do Urzedu Skarbowego o nie placenie podatku za prowadzaną dzialalnosc od paru lat ...czerpanie korzysci z rozmnazania psiakow tak mi poradzono. Wyslalam zaproszenie do demi-toz napisalam do agaty ktora podobne sprawy juz prowadzila jutro napisze do Ekostrazy.... Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 dzisiaj juz jestem wyzuta z czlowieczenstwa.... dziekuje za wszystkie pv dziekuje za dobre rady za telefony i obiecana pomoc.... Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='MaDi']Przepisy są bardzo ważne ale zdrowy rozsądek również. Poproście o jak najszybszą interwencję w tej pseudohodowli i przekażcie organizacji która podejmie temat zdjęcia i opis stanu psów z dnia w którym trafiły do schroniska.[/QUOTE] o jak najszybsza inetrencje ale kogo? Quote
Ada-jeje Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='satia']a to nie jest tak, że żeby skarbówka miała się do czego przyczepic, potrzebny jest klient, który nie dostał ... nie wiem - paragonu, umowy kupna-sprzedazy itp? Klient może donieść, że nie dostał potwierdzenia transakcji. Przecież oni (handlarze) się nie przyznają do sprzedazy, powiedzą, że to ich własne psy i że nic nie sprzedają. Słuchajcie, chyba trzeba zejśc z oficjalnego publicznego forum z pomysłami... Popieram, z kim sie skontaktowac telefonicznie w tej sprawie? Prosze o kontakt na PW. Quote
MaDi Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='giselle4']o jak najszybsza inetrencje ale kogo?[/QUOTE] Lekarz przyjmujący psy będzie tu bardzo pomocny. Jeśli będę mogła jakoś pomóc zapraszam na PW. Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='Ada-jeje'] Popieram, z kim sie skontaktowac telefonicznie w tej sprawie? Prosze o kontakt na PW. witaj ada.... zawsze mozna zrobic prowokacje ...isc i kupic szczeniaka chwalil sie ze ma jeszcze pare Quote
giselle4 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 rozmawialam z pania z Fundacji Bono...juz dziala Quote
DONnka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Nie mogę uwierzyć w to, co się stało :shake: Biedne, kochane psiaki :loveu: O tym babsztylu lepiej nic nie napiszę, bo by mnie zbanowali :angryy::angryy::angryy: :mad::mad::mad: Cioteczki, rozumiem, że lepiej, żebyście radziły się między sobą poza forum, ale błagam piszcie, jak się sprawy mają :modla: Oby pomoc dla Białasków przyszła szybko :modla: Quote
Recommended Posts