Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='giselle4']wlasnie rozmawialam telefonicznie z mądra kobieta i powiedziala te same slowa
Skarbowka[/QUOTE]

a to nie jest tak, że żeby skarbówka miała się do czego przyczepic, potrzebny jest klient, który nie dostał ... nie wiem - paragonu, umowy kupna-sprzedazy itp? Klient może donieść, że nie dostał potwierdzenia transakcji. Przecież oni (handlarze) się nie przyznają do sprzedazy, powiedzą, że to ich własne psy i że nic nie sprzedają. Słuchajcie, chyba trzeba zejśc z oficjalnego publicznego forum z pomysłami...

Posted

Nie mogłam uwierzyć, nadal nie mogę.
Czuje wściekłość i ogromny smutek. Łzy płyną....
Takiego czegoś nigdy nie mogę zrozumieć. Jak można ? ....
Fakt tego nie można tak zostawić !!!

Posted

[quote name='bela51']Trzeba tez napisac do MaDi, onie nieraz odbierali psy z pseudo. Poprosze, aby weszła na wątek.[/QUOTE]
Dziękuję za zaproszenie. Nie wyobrażam sobie patrząc na stan tych psów,że schronisko oddało je do właścicielki. To materiał na interwencję i szybką kontrolę warunków w jakich żyją inne zwierzęta bo pewnie owa kobieta takie posiada. W jaki sposób udowodniła że jest właścicielką? Przez jaki okres psy były w schronisku?

Posted

Przeczytałam wątek.
Skoro psy były trzy to co się stało z pozostałymi? Kiedy zostały zabrane?
Jak schronisko mogło je wydać:crazyeye:? Mając tak zaniedbane zwierze i dane właściciela TRZEBA zgłosić sprawę najlepiej bezpośrednio do prokuratury. Koniecznie poproście o pomoc EKOSTRAŻ która działa skutecznie. Mam nadzieję,że schronisko oberwie za tak nieodpowiedzialne wręcz bezmyślne zachowanie.

Posted

Matko!! Działać, działać!!! Po co tej kobiecie psy??? Może ktoś pogada z nią, jakiś chwyt, spryt, że chce się zabrać, że jest ktoś chętny, matko!!! co to za schronisko??? jak tak można, na poniewierkę, na pewną śmierć...??? o boże!!!!! :(

Posted

.... o matenko ziemio.....:-(:-(:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::-( serce zatkalo moje ..... ech psiaczku .... wszystkie tam pewnie na pol zywe , zachudzone:-(:-(:-(:shake:.....jak ta baba sie zyc nie boi!! i bahory swoje chowie na takie samo gowno jak ona i jej maz ....ech ....:angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='MaDi']Dziękuję za zaproszenie. Nie wyobrażam sobie patrząc na stan tych psów,że schronisko oddało je do właścicielki. To materiał na interwencję i szybką kontrolę warunków w jakich żyją inne zwierzęta bo pewnie owa kobieta takie posiada. W jaki sposób udowodniła że jest właścicielką? Przez jaki okres psy były w schronisku?[/QUOTE]
przez okres po kwarantannie[15dni,to obowiazek ] jeszcze 7dni

jak pisalam wczesnije przez okazanie ksiezeczek psiakow

Posted

[quote name='MaDi']Przeczytałam wątek.
Skoro psy były trzy to co się stało z pozostałymi? Kiedy zostały zabrane?
Jak schronisko mogło je wydać:crazyeye:? Mając tak zaniedbane zwierze i dane właściciela TRZEBA zgłosić sprawę najlepiej bezpośrednio do prokuratury. Koniecznie poproście o pomoc EKOSTRAŻ która działa skutecznie. Mam nadzieję,że schronisko oberwie za tak nieodpowiedzialne wręcz bezmyślne zachowanie.[/QUOTE]

tak mowia przepisy
psa nalezy oddac włascicielowi jezeli taki sie zglosi
Byla Straz Miejska i kazała oddac
tylko wlepila jej mandat

Posted

[quote name='Agula99']Matko!! Działać, działać!!! Po co tej kobiecie psy??? Może ktoś pogada z nią, jakiś chwyt, spryt, że chce się zabrać, że jest ktoś chętny, matko!!! co to za schronisko??? jak tak można, na poniewierkę, na pewną śmierć...??? o boże!!!!! :([/QUOTE]
kobiecie potrzebne psy aby byly pieniadze
kochana ,jezeli chcesz dyskutowac na temat schroniska i wszczynac awanture to nie na moim watku,
tutaj jest potrzebna pomoc a nie obrazanie i wszczynanie afer

Posted

[quote name='giselle4']tak mowia przepisy
psa nalezy oddac włascicielowi jezeli taki sie zglosi
Byla Straz Miejska i kazała oddac
tylko wlepila jej mandat[/QUOTE]
Przepisy są bardzo ważne ale zdrowy rozsądek również. Poproście o jak najszybszą interwencję w tej pseudohodowli i przekażcie organizacji która podejmie temat zdjęcia i opis stanu psów z dnia w którym trafiły do schroniska.

Posted

napisalam do Tozu
jutro zloze oficjalny donos do Urzedu Skarbowego o nie placenie podatku
za prowadzaną dzialalnosc od paru lat
...czerpanie korzysci z rozmnazania psiakow
tak mi poradzono.
Wyslalam zaproszenie do demi-toz
napisalam do agaty
ktora podobne sprawy juz prowadzila
jutro napisze do Ekostrazy....

Posted

[quote name='MaDi']Przepisy są bardzo ważne ale zdrowy rozsądek również. Poproście o jak najszybszą interwencję w tej pseudohodowli i przekażcie organizacji która podejmie temat zdjęcia i opis stanu psów z dnia w którym trafiły do schroniska.[/QUOTE]
o jak najszybsza inetrencje
ale kogo?

Posted

[quote name='satia']a to nie jest tak, że żeby skarbówka miała się do czego przyczepic, potrzebny jest klient, który nie dostał ... nie wiem - paragonu, umowy kupna-sprzedazy itp? Klient może donieść, że nie dostał potwierdzenia transakcji. Przecież oni (handlarze) się nie przyznają do sprzedazy, powiedzą, że to ich własne psy i że nic nie sprzedają. Słuchajcie, chyba trzeba zejśc z oficjalnego publicznego forum z pomysłami...
Popieram, z kim sie skontaktowac telefonicznie w tej sprawie? Prosze o kontakt na PW.

Posted

[quote name='giselle4']o jak najszybsza inetrencje
ale kogo?[/QUOTE]
Lekarz przyjmujący psy będzie tu bardzo pomocny.
Jeśli będę mogła jakoś pomóc zapraszam na PW.

Posted

[quote name='Ada-jeje']
Popieram, z kim sie skontaktowac telefonicznie w tej sprawie? Prosze o kontakt na PW.
witaj ada....
zawsze mozna zrobic prowokacje
...isc i kupic szczeniaka
chwalil sie ze ma jeszcze pare

Posted

Nie mogę uwierzyć w to, co się stało :shake:
Biedne, kochane psiaki :loveu:
O tym babsztylu lepiej nic nie napiszę, bo by mnie zbanowali :angryy::angryy::angryy: :mad::mad::mad:
Cioteczki, rozumiem, że lepiej, żebyście radziły się między sobą poza forum, ale błagam piszcie, jak się sprawy mają :modla:
Oby pomoc dla Białasków przyszła szybko :modla: