giselle4 Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='akrim']Dziś psa nie odebrano:-(, ale na tym nie koniec[/QUOTE] dziekuje cioteczko zla wiadomosc to tez wiadomosc..... Quote
giselle4 Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='Elżbietka_Cieszyn']No tak...tak myślałam. Wszelkie organizacje, stowarzyszenia przeciw okrucieństwu wobec zwierząt muszą stosować sie do przepisów, nie urazić pseudohodowców, a oni sobie spokojnie kasę trzepią na nieszczęściu czworonogów! No nic, czekam na Saturna...[/QUOTE] mi tez jest bardzo przykro bo jeszcze raz okazalo sie ze dobrze czulam ale widocznie tak mialo byc:( Quote
marmosia Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Wiem, że to niemądry pomysł, bo tego się nie praktykuje, ale.... Tak mi się pomyślało, że skoro baba na kasę chytra, to może ... Quote
bela51 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Tak, znacznie latwiej było oddac, niz odebrac.... ehh, biedne psiaki.:-( Quote
giselle4 Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='marmosia']Wiem, że to niemądry pomysł, bo tego się nie praktykuje, ale.... Tak mi się pomyślało, że skoro baba na kasę chytra, to może ...[/QUOTE] wiesz ze o tym pomyslalam ale mam nadzieje ze uda sie odpowiednim ludziom i damy rade Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Wezmą nowego, młodszego na zamianę, jeszcze na tym zarobią. Tacy ludzie za złe traktowanie mają ponieść karę! Inaczej przyzwala się na to co robią.[quote name='marmosia']Grażynko, a jakby go wykupił?[/QUOTE] Quote
Agula99 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 I czekamy na dobre wieści!!! Pieseczki, trzymajcie się tam!!!! Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 A czy ktoś nam może opisać jak wyglądała rozmowa z tym Państwem - z właścicielami? Czy widzieli w jakich warunkach jest Saturn? Czy go w ogóle widzieli? Quote
Martika&Aischa Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Elżbietka_Cieszyn']A czy ktoś nam może opisać jak wyglądała rozmowa z tym Państwem - z właścicielami? Czy widzieli w jakich warunkach jest Saturn? Czy go w ogóle widzieli?[/QUOTE] Te same pytania mnie męczą :( Strasznie się boję o Saturna :( przecież ten biedny psiak potrzebował leczenia i opieki :( Quote
iwstar58 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Trzymam dalej kciuki...za wyciągnięcie wszystkich zwierzaków od dziada.. Quote
giselle4 Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='iwstar58']Trzymam dalej kciuki...za wyciągnięcie wszystkich zwierzaków od dziada..[/QUOTE] ja tez trzymam nic nie moge napisac ,bo nic nie wiem:( Quote
DONnka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='iwstar58']Trzymam dalej kciuki...za wyciągnięcie wszystkich zwierzaków od dziada..[/QUOTE] Dołączam się !!! Quote
giselle4 Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='Martika@Aischa']Te same pytania mnie męczą :( Strasznie się boję o Saturna :( przecież ten biedny psiak potrzebował leczenia i opieki :( to jest informacja od zlotej kobiety ktorej lezy na sercu Saturn i ktora poprosila o interwencje Toz-Wroclaw po inetrwencji Eko-Strazy ktora tez prawie nic nie uzyskala. było tam 7 dorosłych podhalanów i 3 szczeniaki, psy mieszkały w pomieszczeniu gospodarczym, miały wyścieloną słomę, warunki no powiedzmy dobre, było czysto, ich stan zdrowia nie budził zastrzeżeń, jedynie Saturn/Maks stary pies z chorobą skóry- właściciel okazał zaświadczenie od weterynarza, że pies jest leczony, próbowano namówić właścicieli, żeby zrzekli się Saturna ale nie zgodzili się jednak pani powiedziała, że jeszcze się nad tym zastanowi czy odda go czy nie, Quote
giselle4 Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 pani Gosiu bardzo pani dziekuje teraz kiedy wiedza ze sie interesujmy losem zwierzat mysle ze beda bardziej o nie dbac ...ale ja i tak robie swoje chce jego miec i juz Quote
giselle4 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='demi']zapisuje sie[/QUOTE] dziekuje demi czy to co zacytowalam jest zgodne ze stanem faktycznym? Quote
beta ata Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 A sam fakt, że pies, gdy trafil do schroniska, był aż tak wychudzony i poraniony?! Czy zglosili do najbliższego schroniska, że poszukuja psa w ostatnim czasie? Jesli nie, to nie udowodnia, że pies uciekł dawno i wychudł "na gigancie", jasne, że byl tak zaniedbany u nich. A pozostałe psy? Też była mowa, że są chude i zaniedbane, a teraz nagle sa w wystarczająco dobrym stanie?! Dziad ma zaświadczenie, że teraz leczy psa, ale czy ma dowody, że wcześniej go leczył? Zapewne nie, a to znaczy, że pies byl zaniedbywany, dowody sa w postaci zdjęć Saturna ze schroniska. Czy wszystkie psy są i były terminowo szczepione? Czy płacą podatki od uzyskanego dochodu? Itd, itd... Rozumiem, że nie rezygnujecie? To g...no trzeba tępić i basta. Pytanie, co ten g..ój zrobi z psami, gdy w styczniu wejdzie ustawa? O tym tez należy pamietać. Quote
giselle4 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 ..bedzie je dalej rozmnazac to pewne a myslą ,,moze sie uda,, Quote
alicja@fundacjatara Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Witam Was, Fundacja Tara chce pomóc tym biednym psiakom, dlatego proszę o info na pv, o tym, jak na tą chwilę wygląda sytuacja piesków. Jeśli ktoś już podjął kroki w kierunku poprawy ich losu i rozpoczął prawną walkę o ich odebranie - proszę o kontakt mailowy. Chcemy pomóc! Quote
giselle4 Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='alicja@fundacjatara']Witam Was, Fundacja Tara chce pomóc tym biednym psiakom, dlatego proszę o info na pv, o tym, jak na tą chwilę wygląda sytuacja piesków. Jeśli ktoś już podjął kroki w kierunku poprawy ich losu i rozpoczął prawną walkę o ich odebranie - proszę o kontakt mailowy. Chcemy pomóc![/QUOTE] poprosze demi niech napisze do Ciebie co zastala i czy jest szansa na zrobienie czegos w sprawie rozmnazania chyba po Nowym Roku:( Quote
Recommended Posts