Tymonka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Lionees a u Ciebie było by miejsce dla Zuzi ? Quote
Lionees Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Anja2201 napisał(a):Lionees a u Ciebie było by miejsce dla Zuzi ? Aniu,niestety nie.. Pomału wycofuję się z dogo,przyjeżdża do mnie jeszcze tylko staruszek Kolczyk z Konina i to jest koniec mojej bytności tu na dogo..także szukajcie dziewczynki i się targujcie,chociaż ciężko,bo dt na wagę złota,to i ceny raczej nie do zbicia..ale próbujcie Quote
elik Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Anja2201 napisał(a):Tomaszów Mazowiecki , nie ma problemu ,żeby ja zawieść za zwrot kosztów do 200 km :) Będę dzwonić i zdam relację :) Quote
kora78 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 no i wg mnie to musi byc dt w miescie. zeby bylo kilku roznych wetow. a nie jakis koniec swiata, wet od swieta na wsi. Quote
zapaleczk_a Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 jestem zuepłnie nie w kursie cenowym, ale czy 300 zł to za dobę czy miesiąc??? Quote
lika1771 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 zapaleczk_a napisał(a):jestem zuepłnie nie w kursie cenowym, ale czy 300 zł to za dobę czy miesiąc??? Za miesiac Quote
zapaleczk_a Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 ok czyli za miesiąc 300 zł wtym wszystko z żarełkiem, plus leki i plus wet... czy jest szansa, zeby wet leczył dla idei? jest ktoś taki, kto by się tego podjął? może jakiś wet stazysta? mówię tylko o leczeniu ucha, bo operacja może chwilę poczekać... Quote
zapaleczk_a Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 http://www.hoteledlapsow.com/index.php?cat=wojewodztwo&woj=w Quote
zapaleczk_a Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 i może spróbować w fundacjach?? bo w Tomaszowie Zuzia jest w schronie, tak? Quote
ocelot Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 zapaleczk_a napisał(a):ok czyli za miesiąc 300 zł wtym wszystko z żarełkiem, plus leki i plus wet... czy jest szansa, zeby wet leczył dla idei? jest ktoś taki, kto by się tego podjął? może jakiś wet stazysta? mówię tylko o leczeniu ucha, bo operacja może chwilę poczekać... Nie ma szans. trzeba leki i lekarza doliczyć Quote
zapaleczk_a Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 może tak się nie robi, ale wrzuciłam ogłoszenie na fb... na 300 zł mies może uda się zebrać. w październiku mogę przesłać jakieś pieniądze... teraz już mam puste konto. Quote
giselle4 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 podniose niech jej sie poszczescia: Quote
Tymonka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Ciotki błagamy o deklaracje każda złotówka na wagę złota !! Quote
Jaaga Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Zaglądnęłam z bazarku. Śliczna sunia, taka kudłaczka. Najważniejsze, że macica wycięta. Guzy powstałe na tle hormonalnym niestety najpierw atakują gruczoł mlekowy, potem dają przerzuty na narządy wewnętrzne. Z mojego doświadczenia wiem, że jesli się wysterylizuje suczkę i usunie wszystkie guzy, to potem jest spokój i nowe nie rozwijają się. Sprawdźcie koniecznie czy ma przerzuty na płucach. jesli nie, to po usunięciu listew mlecznych i innych guzków powinna jeszcze długo pożyć. Mam kilka takich suczek i wszystko jest w porządku z nimi. Czy lekarz podał Theranecron? Jesli nie, to warto poprosić. Pieknie zahamowuje wzrost guzów. Myslę, ze najpilniej sunia powinna znaleźć domowy DT i dobrego lekarza, który po kolei za wszystko się weźmie. Co lekarz mówi o operacjach przy pseudomonas? Skutecznie u mnie leczył się domięśniwymi antybiotykami z lecznictwa zamkniętego podawanymi wg antybiogramu. Dla mnie osobiście najgorsze są operacje usunięcia listwy mlecznej, niestety wiem, że są konieczne. Tylko na takie operacje pies nie może mieszkać w kojcu. Rana jest od pachy po pachwinę, okropny ból. Wszystko puchnie, sączy się. Nie ma sensu męczyć psa, gdyby miał mieszkać w budzie. Po takiej operacji musi być pod stałą kontrolą i na lekach przeciwbólowych. Gdyby miała już przerzuty na narządach to możecie zapytać lekarza o zastosowanie łagodnej chemii, np. Endoxan. Quote
Tymonka Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Sprawdźcie koniecznie czy ma przerzuty na płucach. jesli nie, to po usunięciu listew mlecznych i innych guzków powinna jeszcze długo pożyć. Sprawdzone , przerzutów nie ma . Czy lekarz podał Theranecron? Jesli nie, to warto poprosić. Pieknie zahamowuje wzrost guzów. Na razie priorytetem wyleczenie uszu , trafiliśmy akurat na lekarza który niedawno był na jakimś doszkalaniu i właśnie pałeczki ropy błękitnej dotyczyło więc jest na bieżąco , jeśli chodzi o wycinanie listw i resztę leczenia było by super gdyby mała została w naszych okolicach , wet u którego byliśmy to specjalista z wieloletnim doświadczeniem , ludzie z całego województwa do niego przyjeżdżają , fajnie jak by poprowadził Zuzię do końca leczenia . Buda i zewnętrzne kojce po operacji odpadają . Zresztą teraz też , żeby uszy wyleczyć sunia musi mieć sucho i ciepło . Quote
Jaaga Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Anju, ten zastrzyk mozna podać w kazdej chwili. O ile dobrze pamiętam, to lek naturalny, na bazie jadu pająka. Zapytać o niego na pewno nie zaszkodzi, u nas lekarze od razu podają. To super, ze nie ma przerzutów. Quote
Tymonka Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 wiem , mam nawet ten lek u siebie , dawałam swojej suni , zapytam w poniedziałek bo jedziemy na kontrolę . Allegro się rozkręca , poszło 16 cegiełek , oby tak dalej :) Quote
zapaleczk_a Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 wrzucajcie linki na fb i inne portale społecznosciowe... rozesłałam znajomym, jedna odezwała się do mnie z prośbą o podanie konta, więc mam nadzieję, ze prześle cokolwiek.. podobnie z allegro, trzeba podrzucać link ludziom inaczej nie znajdą aukcji... niestety trzeba spojrzeć obiektywnie, trudno będzie o tymczas dla chorego psa... więc może warto pomyśleć o ciepleniu i osuszeniu boksu? Quote
Tymonka Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [SIZE="5"]Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy , 20,30,50 ogłoszeń : http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-20-30-50-og%C5%82osze%C5%84-.-Zapraszamy-do-05.10-!?p=17693656#post17693656 Quote
ocelot Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Mamy miejsce dla Ziutki, koszt 300 zł. miesięcznie. Quote
kora78 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 o super, to juz stowka taniej na oko :) a jakie warunki i u kogo? dogomaniacy deklarujcie sie! Quote
Recommended Posts