Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anja2201 napisał(a):
Lionees a u Ciebie było by miejsce dla Zuzi ?

Aniu,niestety nie..
Pomału wycofuję się z dogo,przyjeżdża do mnie jeszcze tylko staruszek Kolczyk z Konina i to jest koniec mojej bytności tu na dogo..także szukajcie dziewczynki i się targujcie,chociaż ciężko,bo dt na wagę złota,to i ceny raczej nie do zbicia..ale próbujcie

Posted

Anja2201 napisał(a):
Tomaszów Mazowiecki , nie ma problemu ,żeby ja zawieść za zwrot kosztów do 200 km :)

Będę dzwonić i zdam relację :)

Posted

ok czyli za miesiąc 300 zł wtym wszystko z żarełkiem, plus leki i plus wet... czy jest szansa, zeby wet leczył dla idei? jest ktoś taki, kto by się tego podjął? może jakiś wet stazysta? mówię tylko o leczeniu ucha, bo operacja może chwilę poczekać...

Posted

zapaleczk_a napisał(a):
ok czyli za miesiąc 300 zł wtym wszystko z żarełkiem, plus leki i plus wet... czy jest szansa, zeby wet leczył dla idei? jest ktoś taki, kto by się tego podjął? może jakiś wet stazysta? mówię tylko o leczeniu ucha, bo operacja może chwilę poczekać...

Nie ma szans. trzeba leki i lekarza doliczyć

Posted

Zaglądnęłam z bazarku. Śliczna sunia, taka kudłaczka.

Najważniejsze, że macica wycięta. Guzy powstałe na tle hormonalnym niestety najpierw atakują gruczoł mlekowy, potem dają przerzuty na narządy wewnętrzne. Z mojego doświadczenia wiem, że jesli się wysterylizuje suczkę i usunie wszystkie guzy, to potem jest spokój i nowe nie rozwijają się. Sprawdźcie koniecznie czy ma przerzuty na płucach. jesli nie, to po usunięciu listew mlecznych i innych guzków powinna jeszcze długo pożyć.

Mam kilka takich suczek i wszystko jest w porządku z nimi.

Czy lekarz podał Theranecron? Jesli nie, to warto poprosić. Pieknie zahamowuje wzrost guzów.

Myslę, ze najpilniej sunia powinna znaleźć domowy DT i dobrego lekarza, który po kolei za wszystko się weźmie.
Co lekarz mówi o operacjach przy pseudomonas? Skutecznie u mnie leczył się domięśniwymi antybiotykami z lecznictwa zamkniętego podawanymi wg antybiogramu.
Dla mnie osobiście najgorsze są operacje usunięcia listwy mlecznej, niestety wiem, że są konieczne.
Tylko na takie operacje pies nie może mieszkać w kojcu. Rana jest od pachy po pachwinę, okropny ból. Wszystko puchnie, sączy się. Nie ma sensu męczyć psa, gdyby miał mieszkać w budzie. Po takiej operacji musi być pod stałą kontrolą i na lekach przeciwbólowych.
Gdyby miała już przerzuty na narządach to możecie zapytać lekarza o zastosowanie łagodnej chemii, np. Endoxan.

Posted

Sprawdźcie koniecznie czy ma przerzuty na płucach. jesli nie, to po usunięciu listew mlecznych i innych guzków powinna jeszcze długo pożyć.

Sprawdzone , przerzutów nie ma .

Czy lekarz podał Theranecron? Jesli nie, to warto poprosić. Pieknie zahamowuje wzrost guzów.

Na razie priorytetem wyleczenie uszu , trafiliśmy akurat na lekarza który niedawno był na jakimś doszkalaniu i właśnie pałeczki ropy błękitnej dotyczyło więc jest na bieżąco , jeśli chodzi o wycinanie listw i resztę leczenia było by super gdyby mała została w naszych okolicach , wet u którego byliśmy to specjalista z wieloletnim doświadczeniem , ludzie z całego województwa do niego przyjeżdżają , fajnie jak by poprowadził Zuzię do końca leczenia .

Buda i zewnętrzne kojce po operacji odpadają . Zresztą teraz też , żeby uszy wyleczyć sunia musi mieć sucho i ciepło .

Posted

Anju, ten zastrzyk mozna podać w kazdej chwili. O ile dobrze pamiętam, to lek naturalny, na bazie jadu pająka. Zapytać o niego na pewno nie zaszkodzi, u nas lekarze od razu podają.
To super, ze nie ma przerzutów.

Posted

wrzucajcie linki na fb i inne portale społecznosciowe... rozesłałam znajomym, jedna odezwała się do mnie z prośbą o podanie konta, więc mam nadzieję, ze prześle cokolwiek.. podobnie z allegro, trzeba podrzucać link ludziom inaczej nie znajdą aukcji...
niestety trzeba spojrzeć obiektywnie, trudno będzie o tymczas dla chorego psa... więc może warto pomyśleć o ciepleniu i osuszeniu boksu?