Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Javena napisał(a):
Zaglądam. Jak tylko cos bedę miała to wyslę. Narazie tak cienko ,że aż sie boję. Na debecie jesteśmy i nie wiem co dalej.

W sumie tu i tak jest najważniejszy dom dla Smołki- dzięki za obecność

Posted

Jeżeli mogę się wciąć to bardzo szybko się goją takie rany przy pomocy żelowych opatrunków na przemian z maścią Mikulicza plus płukanie rany roztworem NaCl z antybiotykiem plus iniekcja domięśniowa z Solcoserylu (aktywuje transport tlenu i substancji odżywczych w komórkach i tkankach zagrożonych ich brakiem).Polecam.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='MALWA']Co u Smołki? Jak się mała sprawuje w DT? I co z jej raną?

Same pytania....[/QUOTE]

Smołce rana się zagoiła. Ale zostało kilka dni, jak ją nie ulokujemy w dt lub w Hoteliku to wraca do schroniska:(
Jest wolne miejsce u Kasi Przystał, ale potrzebne są deklaracje.

Posted

[FONT=Arial]Przesyłam maila i zdjęcia od Sylwii.[/FONT]

Smołka jest bardzo z jednej strony bardzo wesoła, gryzie co popadnie z drugiej strony
trzeba nad nia popracowac i dac jej poczucie bezpieczenstwa bo bardzo wielu rzeczy sie boi.
Nie umie chodzic na razie na smyczy, kuli sie na jej widok, byc moze byla bita, szczeka ze strachu
i posikuje najprawdopodobniej również ze strachu.

Boi się trochę innych psów ale jak byłam u niej z moim Arim (Aresem) to biegali jak szaleni po ogrodzie.

Rana już sie prawie zagoiła, z dnia na dzień jest lepiej. Wydaje mi się, ze Smołka jest raczej psem domowym
niż do budy, ale trzeba ja nauczyc czystosci.

Moim zdaniem nadaje sie do domu raczej bez kotów, nie wiem jak z innymi psami.

Dała się wykąpać, nie jest agresywna raczej zastraszona a w sytuacji stresu kuli sie i ucieka.

to chyba tyle :)

pozdrawiam Sylwia

Posted

Qrcze, malo czasu zostalo a deklaracji raczej brak, Zofija ja chwilowo rowniez "zadeklarowana" po uszy i nie mam czym sie podzielic :(
Jak sunia trafi do schronu to bedzie rownia pochyła :( Jest sliczna, adopcyjna - nie powinna dlugo szukac domu. Pomozcie Kochani...