obraczus87 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 mysza 1 napisał(a):W piątek po zabiegu zacznę ;) Acha oki :) Quote
kamilka91 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Dogo07 napisał(a):Biedaczek był w schronisku taki przygaszony, już rok temu, bo bał się widocznie tego jamniczkowatego kolegi. A teraz widać że psina rozkwita :). Jeszcze jeszcze albo był w każdym razie drugi taki biały piesek, niestety starszy, Idefix. Idefix nie był biały, był raczej kremowy/beżowy ;) I on też się bał jamnika... Quote
Ellig Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Sniezek, cudnie, to bedzie piekny psiak jeszcze.Zapisuje:) Quote
Dadziu Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 posylam obiecane 10 zł,dla pięknego śnieżka Quote
ronja Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Śnieżek w piątek ma kastrację i rtg biodra - potwierdzone ps. nauczył się dziś siadać:) Quote
mysza 1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 kamilka91 napisał(a):Idefix nie był biały, był raczej kremowy/beżowy ;) I on też się bał jamnika... I co z nim, jest? Teraz nie mam jak mu pomóc ale poogłaszać na przykład mogę. Ellig napisał(a):Sniezek, cudnie, to bedzie piekny psiak jeszcze.Zapisuje:) Ja bym powiedziała, że on już odzyskał blask :loveu: Dadziu napisał(a):posylam obiecane 10 zł,dla pięknego śnieżka Dziekuję :loveu: Ellig napisał(a):Przelewam 30 zl dla Śniezka:) Bardzo dziękuję :loveu::multi: Quote
Onaa Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Sama jestem ciekawa co z Idefixem. To on. Quote
Onaa Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 To było rok temu, zdjęcie po obcieciu kołtunów, teraz jeśli tam w ogóle jeszcze jest, to pewnie jest zarośnięty. Aha, jak bedą potrzebne ogłoszenia dla Śnieżka to prosze dajcie znać :). Quote
mysza 1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Dogo07 napisał(a):To było rok temu, zdjęcie po obcieciu kołtunów, teraz jeśli tam w ogóle jeszcze jest, to pewnie jest zarośnięty. Aha, jak bedą potrzebne ogłoszenia dla Śnieżka to prosze dajcie znać :). Cudny :loveu: i jaki zadowolony. Pytałaś dziewczyn na ogólnym wątku czy jest? Dzięki, dam Ci znać z ogłoszeniami :) Quote
Dada M Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Hmm, ten mi wygląda na Idefixa - zdjęcia z ostatniej soboty: Brać, póki bramy schroniska są otwarte ;) Quote
mysza 1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Dada, nie kuś ;) Ja już ledwo przędę. Cudny jest, naprawdę :) Kto go bierze? Będzie bardzo adopcyjny, chyba nawet na wątku pomocowym już ktoś go ogłasza. Quote
mysza 1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Śnieżek dostał wpłaty: 10 Dadziu 30 Ellig Bardzo dziękuję :loveu: Quote
kamilka91 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Dada M napisał(a):Hmm, ten mi wygląda na Idefixa - zdjęcia z ostatniej soboty: http://img88.imageshack.us/img88/2535/prawieyork.jpg http://img200.imageshack.us/img200/4194/prawieyork2.jpg Brać, póki bramy schroniska są otwarte ;) To nie on... Idefix jest (był?) większy... Postaram się znaleźć jakieś jego 'zarośnięte' zdjęcie... ;) EDIT: Żadnego zdjęcia kudłatego Idefixa nie znalazłam... mam jeszcze tylko jedno, takie: http://img714.imageshack.us/img714/9087/1006198n.jpg - tu widać, że z niego wcale nie taki maluch ;) Quote
mysza 1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Zapraszam na bazarek dla Śnieżka i Okruszka http://www.dogomania.pl/threads/215049-Ksi%C4%85%C5%BCki-o-T%C4%99czowym-Mo%C5%9Bcie-z-dedykacj%C4%85-autorki-psie-gad%C5%BCety-na-2-psy-do-28.09-21?p=17680296#post17680296 Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Coś mi się wydaje, ze to Idefix, ten też nie jest mały a taki podobny... Trzymajcie kciuki za Śnieżka, ma obcinanie jajek ;) Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Dopiszę wydatki: 57 kiltix 62 krew + tabletka na robale 15 transport do lecznicy Razem: 134 zł Dzisiaj jeszcze kastracja i rtg łapki czy bioder w sedacji Quote
Ellig Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Sniezku, juz po wszystkim, badz dzielny:) Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Mam wieści. Śnieżek już po zabiegu, w domu. Wszystko ok. Natomiast zrobiono mu też rtg i co się okazało: Biedak miał złamaną łapę, która się zrosła z dużym przemieszczeniem... nie ma jeszcze pełnego zrostu, to złamanie musiało mieć miejsce stosunkowo niedawno. Na zdjęciu widać, że kości są niejako obok siebie. Mamy rtg ale nie mamy opisu, poproszę o to. Skonsultujemy się z tymi weterynarzami i ewentualnie z jakimś ortopedą czy to poprawiać czy już zostawić. Poprawianie by się pewnie wiązało z łamaniem kości, ustawianiem :( więc chyba nie ma sensu. Mały chodzi w miarę normalnie ale widać, ze czasem odciąża czy utyka na łapę. Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Zobaczcie jaka masakra, kości obok siebie, wszystko przemieszczone :-( Nic dziwnego, że był smutny i leżał w jednym miejscu, taki ból :( Quote
Dada M Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Biedak :( A ile tam jest jeszcze takich psów, nawet nie chcę myśleć. Pilnie szukam na jutro transportu Z Korabiewic do Piaseczna - jest szansa, że 3 suczki opuszczą schronisko. Quote
mysza 1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Dada M napisał(a):Biedak :( A ile tam jest jeszcze takich psów, nawet nie chcę myśleć. Pilnie szukam na jutro transportu Z Korabiewic do Piaseczna - jest szansa, że 3 suczki opuszczą schronisko, być może to jedyna okazja, bo już zaczynają się problemy z wyciąganiem psów. Kurde, nie mogę, jadę zabrać Okruszka z Serocka i zawożę do w domowe miejsce, w dodatku mogę wyjechać dopiero po 13, wcześniej nie mam czym :( Quote
Onaa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Biedny Śnieżek, dobrze że został zabrany. A jeśli chodzi o Idefixa, to ten piesek z ostatnich zdjęć zarośnięty to ma podobne uszka, jedno takie kłapciate a jedno opadłe, tylko taki jakiś mniejszy jest chyba że zdjecie przy wielkim człowieku jest. Quote
tripti Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Dogo07 napisał(a):Biedny Śnieżek, dobrze że został zabrany. A jeśli chodzi o Idefixa, to ten piesek z ostatnich zdjęć zarośnięty to ma podobne uszka, jedno takie kłapciate a jedno opadłe, tylko taki jakiś mniejszy jest chyba że zdjecie przy wielkim człowieku jest. na zdjęciu są kaloszki Kingi, a Kinga nie jest wielka :) piesek jest malutki z 8-10 kg, Ildefix wygląda na większego co najmniej 16-18kg. gdzieś poprzedni post zaginął, ale to teraz wyjaśnia jego osowiałość i smutek, tylko on nawet nie piszczał nie sygnalizował, że go coś boli, aż dziwne, że w sumie normalnie w miarę chodzi. Quote
Recommended Posts